banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 19:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Mar 2008, 16:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Nov 2007, 14:47
Uskoro ce upisivanje u srednje skole.Mene intresuje sta mi je bolje upisati obicnu gradsku ili katolicku gimnaziju?
Odlican sam ucenik koji ce u maju zavrstiti osnovnu sa uspjehom 5.00.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
A fizicko ? :evil3:
:D

bila tema vec, pogledaj malo po ovom podforumu.

ja bih ti preporucio ovu obicnu, narodnu. Ova mi nekako izgleda kao pomodarstvo.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...upisi nesto drugo...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 18:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
cuo sam sve najbolje o katolickoj gimanziji i imam i par poznanika, drugara koji idu tamo (nisu hrvati) i jako su zadovoljni i oni i roditelji jos vise ...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 18:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Zavisi šta želiš. Ako želiš samo znanje upiši katoličku. Nemoj me pogrešno shvatiti i ova naša gimn. nije laka i dosta se nauči...ali nije samo učenje. Ja sam upisao običnu gimn. i da imam izbor, opet bih to uradio...jer...katolička...nije to to. Ne mislim zbog naziva, to nema veze, ali skoro je otvorena, pa sumnjam da su svi standardi najbolji. Jedino ti mogu reći da, što se tiče društva (po meni je ovo jedna od važnijih karakteristika pri izboru) ono je ekstra. Ja sam isto prolazio peticom i sad u gimnaziji isto tako prolazim sa skoro nimalo učenja (tajna:stekni reputaciju i ne pravi pobleme) a društvo je prejako. Ako te zanima još nešto o ovoj, 'gradskoj' gimnaziji, pitaj. :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 18:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Mar 2007, 23:41
Као бивши гимназијалац, тренутно студент ЕТФ-а, ти свакако препоручујем градску гимназију.
Ова приватна ти ништа више знања не може понудити, чак мислим да реално има нека ограничења.

Кад прођеш гимназују спреман си за све, знам из искуства, а не говорим само о чистом знању које ћеш несумњиво стећи у великим количинама.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 01:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
stormbringer je napisao:
Ja sam isto prolazio peticom i sad u gimnaziji isto tako prolazim sa skoro nimalo učenja (tajna:stekni reputaciju i ne pravi pobleme) a društvo je prejako. Ako te zanima još nešto o ovoj, 'gradskoj' gimnaziji, pitaj. :wink:

pretpostavljam da su te u gimnaziji mogli nauciti makar da se ne kaze "proci peticom" nego -proci odlicnim- (uspjehom)...

a btw ja nemam pojma ni da postoji katolicka gimnazija u bl? jel to ta neka kao privatna gimnazija koja ima ucionice u kako vi kazete "gradskoj" (posto sam nacula nesto o tome..) ili je nesto drugo?
gdje je ta katolicka i po cemu se razlikuje od obicne?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 09:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Razlikuje se po kvalitetu, po selekciji učenika, po disciplini i još po mnogo čemu. A nalazi se između Pelagića i Jaćimovića.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a u poplavi svega sto se desava u svijetu pod uticajem masona i ostalih sekti, najbolje je dijete upisati u hriscansku skolu ...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 16:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

pamella_morrison je napisao:
stormbringer je napisao:
Ja sam isto prolazio peticom i sad u gimnaziji isto tako prolazim sa skoro nimalo učenja (tajna:stekni reputaciju i ne pravi pobleme) a društvo je prejako. Ako te zanima još nešto o ovoj, 'gradskoj' gimnaziji, pitaj. :wink:

pretpostavljam da su te u gimnaziji mogli nauciti makar da se ne kaze "proci peticom" nego -proci odlicnim- (uspjehom)...

a btw ja nemam pojma ni da postoji katolicka gimnazija u bl? jel to ta neka kao privatna gimnazija koja ima ucionice u kako vi kazete "gradskoj" (posto sam nacula nesto o tome..) ili je nesto drugo?
gdje je ta katolicka i po cemu se razlikuje od obicne?

Veruj mi, znam ja pravopis dobro. I ne vidim zašto ne bih mogao reći 'proći peticom' kad je to simbol odličnog, znači ocena je odličan (5) i uveliko se koristi svugde...
Nije privatna, bar službeno. To za selekciju mi je smešno, jer znam učenike koji su prolazili ne tako dobro i ne bi mogli upisati gradsku gimn. a upisali su katoličku. :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Išao sam u gimnaziju i mogu samo da kažem sve najgore o toj školi. Vrhunska manipulacija s ciljem uklapanja učenika u sistem. S druge strane, kad razmislim, takva represija me je i natjerala da počnem da gledam na svijet jednim drugim očima, kako bih sačuvao sebe i sopstvenu "dušu" i da ne postanem ono šta su htjeli od mene da naprave. Tako da ipak ispade nešto dobro od toga. 8) Pa sad, izvaži to dvoje i vidi isplati li se.

(Iako sam čuo da je kriterijum u gimnaziji mnogo, mnooogo popustio od vremena kad sam ja tamo išao... znači, sad puno je lakše, navodno)

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 19:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@stormbrider aj nemoj vise lupati ziv bio :roll:

"izmedju pelagica i jacimovica" je tako -odredjeno mjesto- :oops: da pogotovo nekome ko nije iz bl :D , da naravno opet pojma nemam gdje se nalazi ta skola... :-?

izvin @Astor a jel ti to mislis da kad se upises u "hriscansku skolu" (+ne znam na sta si mislio pod ovim) time si kao osiguran od eventualnog doticaja ili uticaja neke sekte ili sta??

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 21:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pamella_morrison je napisao:
izvin @Astor a jel ti to mislis da kad se upises u "hriscansku skolu" (+ne znam na sta si mislio pod ovim) time si kao osiguran od eventualnog doticaja ili uticaja neke sekte ili sta??

pa ako nista u vecem si doticaju sa hriscanskim vrijednostima nego drugdje ... (a te vrijednosti su danas, u sveopstem rasulu, mnogo bitne) . . .

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Warrior of the Light je napisao:
Išao sam u gimnaziju i mogu samo da kažem sve najgore o toj školi. Vrhunska manipulacija s ciljem uklapanja učenika u sistem. S druge strane, kad razmislim, takva represija me je i natjerala da počnem da gledam na svijet jednim drugim očima, kako bih sačuvao sebe i sopstvenu "dušu" i da ne postanem ono šta su htjeli od mene da naprave. Tako da ipak ispade nešto dobro od toga. 8) Pa sad, izvaži to dvoje i vidi isplati li se.

(Iako sam čuo da je kriterijum u gimnaziji mnogo, mnooogo popustio od vremena kad sam ja tamo išao... znači, sad puno je lakše, navodno)

Zašto? Prvi put čujem ovakvo nezadovoljstvo... A i ja čuh da je popustila...
A ako misliš na direktoricu, eh...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 23:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
@stormbrider aj nemoj vise lupati ziv bi :roll:

Prvo, nisam stormbrider nego stormbringer, kad već pričamo o greškama, a drugo, neću da 'oladim. 8) Ja sam rekao svoje mišljenje o školi. I to je mišljenje koje deli 90% mog razreda.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 02:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

stormbringer je napisao:
Citiraj:
@stormbrider aj nemoj vise lupati ziv bi :roll:

Prvo, nisam stormbrider nego stormbringer, kad već pričamo o greškama, a drugo, neću da 'oladim. 8) Ja sam rekao svoje mišljenje o školi. I to je mišljenje koje deli 90% mog razreda.

nisam ti rekla nista za misljenje, misli sta hoces.. :wink:
samo mi nije jasno kako te u gimnaziji nisu naucili neka jezicka pravila i da ona postoje da ne bi svako mogao reci "sto ne bih mogao reci to tako"...
sorry za gresku s nickom nisam ga posteno ni pogledala uvijek sam nekako mislila da je stormbrider ne znam zasto :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2008, 18:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Nisam išla u Gimnaziju, ali po onom što znam o njoj drago mi je što nisam i nikad je ne bih upisala. Ljudi koje lično znam i imam im razloga vjerovati nemaju puno finog reći za tu školu, a bila sam i na proslavi mature s gimnazijalcima, svi su izražavali nezadovoljstvo. Ustvari ''predstavljanje razreda'' ili kako se to već zove, se pretvorilo u iznošenje dugogodišnjeg nezadovoljstva školom i profesorima.
EiLeen je napisao:
A i ja čuh da je popustila...

Eh, to govori svaka generacija :) Mi za ove sadašnje, naši roditelji za generacije poslije njihovih, a tek babe, dede, tetke što su išli u tu gimnaziju prije II svjetskog rata da je sve poslije toga 'popustilo' :lol:

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 11:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
Ja išla u gradsku, generacija 2004. Meni je bila odlična.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Gradska, prvenstveno zbog
borisdj je napisao:
Ова приватна ти ништа више знања не може понудити, чак мислим да реално има нека ограничења.

a onda dolazi "bolje drustvo"..
U sustini to su sve isti ljudi tacnije deca, ali ima razlike. [:
Sretno.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 12:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2008, 12:17
Vjecita dilema: privatna ili drzavna skola (srednja, fakultet,...)!
Cinjenica je da pravila NEMA!
Neko u privatnoj skoli moze nauciti mnogo vise nego u drzavnoj, i obrnuto!
Opsti sud ne postoji, jer je stvar individualna.
Ja sam zavrsila Gimnaziju, opsti smjer. I bilo mi je super!
I profesori i drustvo, a i ucenje.
Ne moze mi neko ko ima dobre ocijene reci da ne uci, ili da se postoje "oni koji nista ne uce a prolaze!"
Na kraju, to uopste nije bitno!
Niko zanat nije ispekao na fakultetu, skoli...
Ali bitno je da skola prodje kroz nas, a ne mi kroz skolu.

Mada, valja nekada malo otici.... u skolu :D :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]