banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 00:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Pala vlada Srbije
PostPoslato: 09 Mar 2008, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
IRIB Vojislav Koštunica na konferenciji za novinare izjavio je da ne postoji više mogućnosti za dalji rad vlade i da treba vratiti mandat narodu. Vlada Srbije ne funkcioniše i u ponedeljak će uputiti obrazložen prijedlog predsjedniku Srbije da raspiše vanredne izbore za 11. maj, izjavio je premijer Vojislav Koštunica. Na konferenciji za novinare u vladi, Koštunica je rekao da vlada nema jedinstvenu politiku oko suštinskog pitanja - Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Ako vlada nema jedinstvenu politiku, ne može da funkcioniše, to je kraj vlade i vraćamo mandat narodu, rekao je Koštunica. On je najavio da će vlada na sijednici 10. marta utvrditi obrazloženi prijedlog predsjedniku Srbije da raspusti skupštinu i raspiše vanredne parlamentarne izbore za 11. maj, za kada su raspisani i pokrajinski i lokalni izbori.

Vrh

Tema posta: Re: Pala vlada Srbije
PostPoslato: 09 Mar 2008, 16:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
A narod nema vishe volje da izlazi na glasanje..Sve gore od goreg...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 16:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...narod ima volje i glasace...mislim da je politicka scena srbije konacno zrela...dva su velika politicka koncepta ostala i oni ce se ubuduce smenjivati na vlasti...srpsko politicko drustvo je zrelo...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 16:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dobro je sto je napokon doslo do jasnog polarizovanja na dve razlicte strane. Onaj ljigavac se konacno svrstao na stranu radikala i povampirenih komunjara. Daj Boze da grijesim u vezi glasackog raspolozenja..

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...a zasto bi kostunica bio ljigavac...verovatno zato sto se ne slazes s njegovom politikom...ako je zato, razmisli...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 17:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Mozda zato sto ga zovu Ronaldo, kao i Spirica? Nema ekipe u kojoj nije bio :D

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...i sam znas da to nije tacno...rekoh , razmisli...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Eto srece da je u Srbiji vise patrijahalnih politicara kao sto je Kostunica.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 22:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Vjerujem da je narodu u Srbiji puna kapa sudbonosnih izbora i odlucujucih trenutaka,jer mnoga od dogadjanja u zadnje vrijeme se odvijaju svojim tokom,tj kako veliki odluce, bez obzira kako glasali ili ne glasalí...ovo posebno vjerujem za DSS i slicne glasace,tako da izgleda ne gine Tomi vlast u Srbiji....Bice malo komicno,mislim,on kao ona krpena lutkica,nikad broj jedan,radi kako mu se naredi iz zatvora u Holandiji,a glavni u drzavi....perspektiva i po......

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...nemoj da se sekiras oko toga...bice bolje nego u bih, sigurno...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Dabogda,jer nisam od onih koji sanjaju da komsiji crkne krava....a ako njima bude bolje,valjda ce i u BiH nesto "preteci",barem u pola.....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 11:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
žaoka je napisao:
...a zasto bi kostunica bio ljigavac...

Mozda zato sto je ultimativno zahtijevao da bude premijer iako je imao upola manje glasova od DS-a,
mozda zato sto je obecao da ce ako bude premijer dati podrsu Tadicu za mjesto predsjednika,
mozda zato sto mu je Hag bio prvo "deveta rupa na svirali", zatim "krucijalno pitanje" a danas je ponovo blizi onoj devetoj rupi.
mozda zato sto nece u EU jer su eto neke clanice EU priznale Kosovo ali zaboga ostaje u npr. UN, iako su te iste clanice EU istovremeno i clanice UN, pa sto ne izadje i iz UN-a?
mozda zato sto cas flertuje sa radikalima a cas sa DS-om,
i jos milion drugih razloga....

Nadam se da ce nakon ovih izbora Vojislav Kostunica postati eventualno ministar ekologije u vladi Tome Nikolica, jer ce sigurno imati troduplo manje glasova i od SRS-a i od DS-a. Pa mu je to realno krajnji domet.
A ako i Toma padne na njegove ucjene onda izbori u Srbiji stvarno nemaju nikakvog smisla.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Ajde svi ste se okomili na Koštunicu.

Mislim da je ovo poprilično glup potez.

Tadić se busa kao da je satrao Nikolića na prošlim izborima, a on jedva u par hiljada glasova pobijedio.
Šta ako DS ne ostvari 50% glasova (zajedno sa svojim poltronima tipa G17+. ili narkomansko kretenske LDP)??

Da li će onda sa SRS da pravi koaliciju??? :D :D :D

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 16:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Mozda zato sto je ultimativno zahtijevao da bude premijer iako je imao upola manje glasova od DS-a,
mozda zato sto je obecao da ce ako bude premijer dati podrsu Tadicu za mjesto predsjednika,
mozda zato sto mu je Hag bio prvo "deveta rupa na svirali", zatim "krucijalno pitanje" a danas je ponovo blizi onoj devetoj rupi.
mozda zato sto nece u EU jer su eto neke clanice EU priznale Kosovo ali zaboga ostaje u npr. UN, iako su te iste clanice EU istovremeno i clanice UN, pa sto ne izadje i iz UN-a?
mozda zato sto cas flertuje sa radikalima a cas sa DS-om,

...mozda bi trebao prvo da naucis znacenje tog termina...

...kad je to obecao tadicu podrsku...cini mi se nikad...to sto je zajebavao hag ( ako je) svaka mu cast...ti veze nemas sta je un a sta eu...i politicka komunikacija nije flert...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 17:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

žaoka je napisao:
...kad je to obecao tadicu podrsku...cini mi se nikad...

Ma da, najlakse je praviti se sad blesav.... :confused2:

žaoka je napisao:
to sto je zajebavao hag ( ako je) svaka mu cast...

Heh pa nije on zajebavao Hag, nego nas, ukljucujuci i tebe, cak ponajvise takve k'o sto si ti - jer pretpostavljam da si protiv saradnje sa Hagom. Pa onda hvatanje jadnog generala Tolimira kojeg su u vreci prenijeli ovamo u RS a sve s ciljem pranja ruku predstavlja zajebavanje TVOG mozga. Sto se mene tice, izvini druze ali ja Jocicu necu dozvoliti da me pravi budalom, a ti kako hoces....

žaoka je napisao:
veze nemas sta je un a sta eu...

Vidim, ti si vrlo upucen, a i argumenti su ti ubjedljivi :wink:
Pa onda bi bilo lijepo od tebe da razjasnis malo razliku koju sam naveo u odnosu Kostunicine logike prema UN i EU.

žaoka je napisao:
politicka komunikacija nije flert...

Istina, politicka komunikacija nije flert. Odnosno ne bi trebalo da bude.
Jedino sto se Voja toga ne pridrzava, pa poput "mlade pred udaju" gleda od koga ce izvuci vise miraza.
Pa onda malo pogleda na Borisa, malo na Tomu. Tomi zavodnicki daje mjesto predsjednika parlamenta, a ustvari tako samo provocira Borisa. Pa onda ovaj pristane da "mlada" bude premijer. A "mlada" onda normalno okrene ledja onom prvom jer je od ovog drugog, em dobila ono sto hoce, em je onaj prvi - ruzniji i gluplji. :D

Prijatelju, ovo ti je tipican seoski flert.
Tragicno je sto se ne desava na nekoj livadi, medju sijenom, bilo bi bas romanticno, vec se desava u srbijanskom parlamentu.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 17:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...to sto je voja pametan pa uspeo da se nametne tadicu kao premijer je minus tadicu...kome plus-zakljuci...razlika izmedju eu i un je ogromna...jer je un politicka organizacija kojoj je primarni cilj zastita prava drzava i naroda, a eu primarno ekonomska unija koja preko politike ostvaruje ekonomski prosperitet drzavama clanicama...
...e, ti se pravis blesav ako ne kazes kad je obecao podrsku...il se ne pravis...
...sto se tice mog mozga-mozda me i zajebava...tebe nikako ne moze, sigurno...

...da, nismo prijatelji...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 18:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
Ajde svi ste se okomili na Koštunicu.

Mislim da je ovo poprilično glup potez.

Tadić se busa kao da je satrao Nikolića na prošlim izborima, a on jedva u par hiljada glasova pobijedio.
Šta ako DS ne ostvari 50% glasova (zajedno sa svojim poltronima tipa G17+. ili narkomansko kretenske LDP)??

Da li će onda sa SRS da pravi koaliciju??? :D :D :D

Prvo, jesam naklonjeniji DS-u nego radikalima, ali ne mislim da Tadic ima mnogo razloga da se busa proslom pobjedom jer, u pravu si, pobjeda je bila vrlo tijesna.
Drugo, moje misljenje je da su sanse DS-a da ostane na vlasti vrlo male, minimalne.
Ali ako je vec volja vecine da SRS vodi drzavu, onda tako i treba da bude. A NIKAKO da se ponovo pojavi Kostunica sa svojih mizernih 7-8% glasova pa da ucjenjuje sve zivo.
Prema tome, ja se nadam da ce rezultat ovih izbora biti ili - da DS formira vladu sa G17+, SDP, manjinama itd. (ne bih volio bas slusati narkomana u vladi), ili - da SRS dobije oko 45% glasova pa da eventualno sa SPS-om formira vladu.

I za jednu i za drugu opciju ce trebati natezanja ali, kao sto rekoh, mislim da je prva opcija manje vjerovatna.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 18:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

žaoka je napisao:
...to sto je voja pametan pa uspeo da se nametne tadicu kao premijer je minus tadicu...

Ocigledno ti je pojam politicke odgovornosti stran, onda je i jasno zasto je po tebi tu Voja ispao "pametan".
Sa tako "pametnim" potezima je covjek uspio da, u roku svega nekoliko godina, 80% stanovnistva koji su imali pozitivno misljenje o njemu, svede na tricavih 5-6%. Vrlo "pametno".... :D

žaoka je napisao:
...razlika izmedju eu i un je ogromna...jer je un politicka organizacija kojoj je primarni cilj zastita prava drzava i naroda, a eu primarno ekonomska unija koja preko politike ostvaruje ekonomski prosperitet drzavama clanicama...

To je tvoje, vrlo subjektivno vidjenje i jedne i druge organizacije.
A takodje vidim, sto se tice tvoje percepcije EU, da si ostao negdje u sedamdesetim, osamdesetim godinama proslog vijeka, kad je to zaista bila prvenstveno ekonomska unija. Cisto da te obavijestim - prije nesto vise od dva mjeseca smo proslavili ulazak u 2008-u godinu.
A jos koji mjesec prije toga je u Lisabonu usvojen tzv. Lisabonski ugovor koji je svojevrstan ustav EU. EU ima osim toga vojne snage, parlament, sudove....toliko o ekonomskoj uniji....

žaoka je napisao:
...e, ti se pravis blesav ako ne kazes kad je obecao podrsku...il se ne pravis...
...sto se tice mog mozga-mozda me i zajebava...tebe nikako ne moze, sigurno...

hehe ovdje prepoznajem "vrlo istancan" radikalski humor "a la Aleksandar Vucic"...

žaoka je napisao:
...da, nismo prijatelji...

Ah, pa da...ovdje se vec moze jasno prepoznati i radikalski agresivni mentalitet - "ako ne mislis kao ja - ti nisi moj prijatelj, cak je vrlo vjerovatno da si strani placenik, ili, moze biti, izdajnik". :lol:

Zaoka, mi svakako nismo neprijatelji a ti kako hoces, vrijedjaj se kad te neko nazove prijateljem...do tebe je.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...ne vidim da si ponudio neku percepciju eu iz ove godine...a to bi moglo samo da znaci da je i nemas...kao i ostalo...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 11:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
За Србију би била добра валада СРС и ДСС-а..Било која друга би наставила ову агонију расрбљавања Србије.
А и за Србе из Српске БиХ би била повољнија

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]