Citiraj:
Mislim da se ovdje dosta pretjeruje po pitanju Lake. Većina nas tek sad prvi put čujemo za njega i ova evrovizijska pjesma nam je prvi njegov nastup kojeg smo uopšte upratili.
Ako se malo više raspitate o njemu, možete čuti da nije tek tako pao s neba, da važi za vrlo urbanog lika (bez obzira što dolazi iz sela pored Goražda) čije pjesme imaju neku (obično za*ebantsku i ironičnu) poruku, da je u Sarajevu maltene kultni lik i sl. To što ne možemo da ga razumijemo "na prvu", što nam se čini da ima infantilan nastup i tekst, to je više naš problem... Jednostavno ne znamo dovoljno lika.
A s druge strane odbacujemo ga olako kao i sve što dolazi iz Federacije. Zapitajte se kakve bi komentare davali da se čovjek ne zove Elvir, već npr. Gunja, da je Banjalučan, i da ste upućeni u njegov raniji rad... Vjerujem da bi većina nas iz BL rekla da je pjesma cool, otkačena, drugačija, da ima pametan tekst, da je robot-walk (meni više liči na marioneta-walk) originalan itd.
Da skratim, dajte čovjeku šansu... Vidjećete da će njegov nastup biti jedan od pamtljivijih na ovogodišnjem Eurosongu. I drago mi je što se prekinulo sa praksom slanja etno-žalopojki u Evropu.
ne mogu, a da se ne osvrnem na ovo. laka vazi za urbanog lika? nema sta, spot mu djeluje veoma urbano. ne znam da li urbanije djeluju oni sa vilama ili oni sa kosama. a mozda najurbanije djeluje ona kokos. naravno, dal je neko urban ili nije za muziku uopste nije bitno. a svoj urbanizam je pokazo izjavom da "ako pobijedi na evroviziji, izbor za sljedecu pjesmu evrovizije ce se odrzati u gorazdu".
kultni lik u sarajevu? jel to nesto treba da znaci? kofol, novopecene sarajlije su nesto mnogo emancipovane, pa znaju da prepoznaju prave vrijednosti? nemojmo ludirati.
ne mozemo da ga razumijemo na prvu? kako ono rece "trosimo dane jeduci banane", "ja cu da te poljubim a ti se pravi luda","ne silazi sa cardaka, reko mi je pjevac laka". pa, kolko puta tako nesto moras da cujes da bi shvatio da se radi o potpunom idiotizmu. kofol, to ima neku poruku? kofol, laka ce kroz svoje visprene tekstove da nam posalje neke veoma duboke poruke, pa cemo mi da se zamislimo i da dobijemo potpuno novi pogled na zivot? kad bi slusali sve "poruke" svakog idiota koji se docepa mikrofona, daleko bi dogurali.
dakle, da rezimiramo, lako se moze vidjeti da je laka jedan bezveznjakovic koji ne moze da se osloni na muzicki talenat da bi postigao bilo sta, pa onda mora da koristi kofol "pametne" tekstove i scenski nastup (opet kazem, da je majkl dzekson mrtav, prevrto bi se u grobu). pa, ako neko to popusi, dobro i jest.
ah da, i da je umjesto elvira bio gunja, ja se ne bi usudio ni da otvorim taj video. jer je gunja jedina osoba na svijetu koja je ruznija od janice kostelic. a o njegovom minulom radu...apsolutna nula