banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 11:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Mar 2008, 10:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 08:56
ljudi nemojte se zavaravati, sada ce cijene samo rasti a plate padaju. dolazi nam svjetska recesija i mozda 3 svjetski r.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2008, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
I ne samo to: Kazu da ce za par godina svaki treci covjek na planeti biti Kinez! Pazi se da i ti ne postanes jedan!

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2008, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
To je tacno, ali rastu i plate, ali kome procitajte ovdje:

http://www.24sata.info/10574

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2008, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...plate ,da ima ja malo mamu...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 15:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Dodik fiksne plate ima 5000, a još šta uzme sa strane - neprocjenljivo.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Da, a penzioneri 150, i jos ne uzmu nista. Tako da je razlika daleko veca od 42 puta. :angry4:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 17:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:08
tuga i zalost,ali banjaluka se samo tako izgraduje i novi sistemi se uvode sto je super bas ono sto narod u banjaluci treba,ali sve ima svoju cijenu dakako samo ovo sve ce da nas itekako kosta,vec se primjecuje cijene su nevjerovatne ali sta da se radi prezivjecemo.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 17:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:08
kiki blue je napisao:
tuga i zalost,ali banjaluka se samo tako izgraduje i novi sistemi se uvode sto je super bas ono sto narod u banjaluci treba,ali sve ima svoju cijenu dakako samo ovo sve ce da nas itekako kosta,vec se primjecuje cijene su nevjerovatne ali sta da se radi prezivjecemo.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 10:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
Stvarno je sve postalo skupo...od stanova do hljeba...plata i zivotne potrebe nisu ni blizu uskladjenje...
Meni moja plata bude za neki skroman i pristojan zivot, samo pomislim sta je sa porodicama , gdje su i djeca...i gomila drugih potrebstina...pravo je umijece zivjeti u takvim okolnostima

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
sto kazu, mjesecno imamo 800 km primanja a trosimo 1000 ... otkud tih 200 boga pitaj :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Što bi rekla moja profesorica: "Budite sretni dok vam ne dođe euro..." i to je tačno... Mislite da će nam povećat plate ako ikad uđemo u EU...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 14:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
EiLeen je napisao:
Što bi rekla moja profesorica: "Budite sretni dok vam ne dođe euro..." i to je tačno... Mislite da će nam povećat plate ako ikad uđemo u EU...

Ne mislimo...

samo cemo jos vise placati porez...na sve zivo...i nezivo
:)

Poslednji put menjao Tajnica dana 10 Mar 2008, 14:44, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 14:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
ginekolog je napisao:
ljudi nemojte se zavaravati, sada ce cijene samo rasti a plate padaju. dolazi nam svjetska recesija i mozda 3 svjetski r.

Ne lupaj gluposti.

U mojoj firmi je usvojen novi kolektivni ugovor, po novim keoficijentima.

Sledećeg meseca očekujem povećanje plate.

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 11:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
sa Eurom neces biti sretniji. Eto mi u Njemackoj imamo i Euro i mogu ti reci ( bez obzira ko je kakve Nacionalnosti) da je svima puna neka stvar od njega i nekog napredka sa njim. Koje povisnice i bajke ?!? Da ponekad ti dadnu dva ili tri posto, i to ne svake godine. Sindikati se moraju svadati sa poslodavcima i sta ti ja znam. U zadnje vrijeme strajkuju malo-malo pa jedni ili drugi. I ovdje slabo plate rastu, a sve je skuplje. Od namirnica pa do samog goriva, a za stanarine da ne pricam. Eto velika Firma mobilnih telefona NOKIA zatvara svoju firmu u Njemackoj, iako prave dobru prodaju i imaju plus od ne znam ni ja koliko miliona, odlucili su da odu za Rumuniju jer im je ona sirotinja jeftinija. Ovdje su dobivali pomoc i dobru lovu od same drzave i kada su uhvatili priliku rekli su da ce oko par hiljada ljudi da sutnu vani jer su im oni tamo jeftiniji.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 11:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa niko nije ni rekao da će biti jeftinije... Ljudi će pocrkat od gladi kad dođe euro... A Nataša, kod vas je još jeftino, ovdje za ove cijene nemaju nikakvo opravdanje. Znači sve skupo, nemaš pojma gdje odu pare, a ništa za njih ne dobiješ... Ispade mi najjeftiniji avion za kući, a prije mi je to bila krupna para.... Užas užas...
Banjaluka je s cijenama raj, neka nama naše konvertibilne marke i kafe za marku i po...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 12:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
Pa kod nas misle da kad se udje u EU, eto evrica na drvecu, samo treba ubrati, i da ce biti leba BEZ motike, e pa malo morgen, nije to bivsa Juga i komunisticko doba, gdje si dobijao platu za nista.
Sta ce nas narod u EU kada puno njih nema uopste radnu naviku. Ovdje ako zelis nesto da imas , onda radi samo ko konj dan i noc pa i onda je pitanje da li ces imati dovoljno jer ubise porezi. U Austriji sto vise zaradis to ti vise uzme drzava. A ako zaradis malo, nema nikakvog luksuznog zivota, nego prezivljavanje, pogotovo ako je porodica sa djecom. Nekako i ide ako je dvoje samo i oboje rade..
Ovdje vlada kapitalizam odavno. Svako ziv kuka na euro i istina je da je donio samo lose skoro. Standard zivota u Austriji je toliko opao otkad su usli u EU, da to nije normalno. Nije to samo kukanje nekih starih baka i dedova za starim silingom i neka nostalgija, nego je ziva istina.
Eto moj stari je 96,97 imao istu platu kao danas (mozda cak i malo jace) a litra mlijeka je kostala npr. 0,50 cent a sada kosta 1 euro ili vise. O ostalim stvarima da ne pricamo..
Kao sto Natasa napisa za Njemacku tako je i ovdje. Kirije su uzasno skupe. Ovdje zena kao prodavacica recimo zaradi 850 eura neto za puno radno vrijeme a neki bolji stan ( da ima WC unutra cak, posto je u Becu normalno da WCi budu na hodniku . :roll: ) kosta oko 500 evrica pa nadalje, bez struje, vode, grijanja i ostalih troskova.

U EU se jos nijedna zemlja nije obogatila, samo propadaju. Mozda ove siromasnije zemlje kada udju, bude malo bolje na pocetku, ali to stagnira onda a cijene sve vise rastu i opet kriza..
Zeznuto je to, ali EU nije bas tako zlatna kao sto neki misle. A najbolje su komentari tipa, pa sta radimo onda ovdje sto se ne vratimo..naravno da je jos bolje nego kod nas, ali je puno gore nego vrijeme kada nije bilo EU.
Mnogi nasi stariji bi se i vratili svojoj kuci da nisu u kreditima i vezani za zemlje gdje borave. A mnogo njih je i u prijevremenim penzijama zbog narusenog zdravlja.. jer ovdje niko nista ne poklanja

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ah kad ću ja ovdje vidjet stan za 500€... Al dobro, ovdje su malo više plate, ovdje čistačica ima 850...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 12:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

eileen kud si spomenula kafu, yebote ovdje je uzas. Za mene i dragog kada izadjemo, fino u setnju , na kaficu kolacic sokice limunice :grin: treba oko 30 eura!! A kafa je bljak pretezno isto kao i kolaci, Odrezu ti 1 cm debelo a cijena 3,4 eura za komad torte.
Kafa je od 3 eura pa nadalje.. Uzas.
Ljudi zive i sparaju tako sto se zabiju u stanove, i kupuju u jeftinim velikim supermarketima jednom nedeljno i to je to.
Kakvi restorani, izlasci..ako onda Mcdonalds jer je tamo komplet meni 5 evrica :grin: a problem je sto nasi muski mogu komotno pojesti dva takva menija
Ma bezveze zivot,ali bitno je da se vozi dobar auto, dok je kredita nema krize

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 12:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

eileen ovdje cistacice zarade koliko i prodavacice u supermarketima..nema neke razlike
A stan od 500 eura je velicine recimo 50 qm u dobroj zgradi i na malo boljoj lokaciji. I to trebas imati srece da nadjes
Ovdje vecina zgrada u kakvom je stanju, to ne mozes da vjerujes. Stare ko Grcka, unutra smrdi kada udjes, fasade uzasne..ma nemos vjerovat

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 13:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tema jeste RS, al moram ti odg na poruku. Možemo dalje na pp ako hoćeš. Ovdje monolocale od 30 kvadrata (to je garsonjera, dakle 1 soba zajedno s kuhinjom sve iz 1 dijela) košta od 700€ pa nadalje. Znači nešto najmanje. U centru su cijene još veće, a ako je neko tek renovirao (ovdje nema novih zgrada, nije dozvoljena gradnja), onda i po 800-900€. A veći stanovi, pa ne znam, recimo da je 1100€ minimalna cijena. U stanovima žive pretežno studenti, pa se plaćaju singole i doppie, odnosno po jedna il 2 osobe u sobi. To se nekako i može svarit...
Dobra stvar - kava košta 1€, a cappuccino 1.30. Kolači da, 4€, al to ni ne jedem po slastičarnama. Jedino idem na aperitiv, ne znam je l vi to imate. To je kao neka meza, konzumacija se plaća 5-7€, al se baš možeš najesti :D
A šta da ti kažem što se izlazaka tiče... Ponesem pare i jebiga... Izlazim samo petkom. Večeras pravim večeru za prijatelje, oni nose cugu, ja pravim večeru... I svima dobro. To radimo svake sedmice. :D 8)
Eto, sorry na ot, cijene u RS su tema... Al naprosto se ne mogu više čudit nikakvim cijenama kad vidim ove ovdje... Postaću kao oni seljaci što dolaze za praznike, pa samo jedu, piju i časte kad dođu u Bl.. :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]