banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 19:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Feb 2008, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
juce staroga udari lik od pozadi sa caddy-jem (sreca stari bio sa kamionom...)
vozac caddy-a kriv
dosla policija napravila zapsinik
pa vidjecemo sada kakav ce biti razvoj dogadjaja

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 12:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2008, 19:55
miki321oc je napisao:
vozac caddy-a kriv

jebote, samo vw udara nekoga...šta je reći majku mu...jel do vlasnika samih auta ili... :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Citiraj:
vozac caddy-a kriv

Kakav ce biti? Jasno ko sunce,onaj ko udara,pogotovo otpozada je uvijek kriv......

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
kakava je sada procedura?

sta treba raditi ???
kako ganjati osiguranje?

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
pitas tog lika koji je udario u tebe u kojoj auto kuci je osiguran ..
dignes zapisnik od policije, odneses njima i onda ih dovedes na procjenu stete ..
i onda cekas da smecari isplate.
mislim da je to to :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 20:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
ja nisam cula d a je ikad ikome osiguranje ispalceno brzo ...uvijek auto saniras svojim novcem , pa ti to kasnije bude prakticno nadoknadjeno.
Sad sam osigurana u Neskovicu..a da kucnem nije bilo nikada tuc-tuc...tako d a sad za sad samo punim kasu osiguravajuceg drustva (i to masno..). :-?
Prije sam bila osigurana preko Krajina Kopaonika, ali se prebacih ...

Camelia osiguranje (federacije) cujem da brzo ide sa odstetama i dosta su poslovni...navodno je najace osiguranje u federaciji.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 21:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nije bitno gdje je osteceni osiguran, vec gdje je osiguran onaj sto je skrivio udes.

Dakle, ako je neko vas udario a ima žnj osiguranje onda vam ne gine cekanje na naplatu stete ili cak da ostanete bez iste ili da jurite sami za krivcem da vam on licno isplati stetu.

E ako ste vi krivi, a imate žnj osiguranje možete lako doći u situaciju da se od vas trazi da isplatite stetu koju je, po pravilu, trebalo isplatiti osiguranje kod kojeg ste osigurali auto.

Naravno da niste obavezni ali svijet je malen... Problemi su to...

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cekaj,zar nije tako da :Ako si ti osiguran,a baja je kriv,tvoje osiguranje regulise tvoju stetu,a poslije se oni tjeraju sa osiguranjem od baje,jer ti svojim placas bas za to da ne moras misliti? Kod mene je tako bilo,prije par mjeseci,neki cica me potkaci u rikverc na parkingu u branik.Ja napravio zapisnik,u sadejstvu s cicom,poslije od mog osiguranja dobio samo broj slucaja,s tim mi servis napravio branik i mbisonb......

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 01:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Odes u osiguravajuce drustvo i iznosis im stvar po stvar iz kancelarija..

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 18:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
Odes u osiguravajuce drustvo i iznosis im stvar po stvar iz kancelarija..

nazalost ovo je izgleda jedino rjesenje ..

@SÄFFLE
ne, nije tako.
ovde odstetu isplacuje osiguranje od BAJE i ti moras da se ganjas sa njima.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Meni je autom udario neki faca, jos prije 3 mjeseca, izgrebao oba vrata na lijevoj strani, i jos ni marka nije stigla od osiguravajuceg drustva. Taj baja je neki iz FBiH, tako da sad to stoji. A takvih slucaja je milion...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 10:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Okt 2004, 11:08
koliko sam shvatila, ovdje se navode iskustva sa johorina osiguranjem koja su pozitivna? ovih dana treba da im dostavim odstetni zahtjev za rodicu koja je imala teske tjelesne povrede kao pjesak pa me zanima koliko treba vremena da prodje do isplate, ide li to sporo kao u ovim primjerima koje ste naveli?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 16:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mozes ocekivati sporost i zavlacenje jer se sigurno radi o odsteti preko 10.000 KM.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 21:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Meni se takodje 1 aprila prosle godine desila jedna nezgodica.Jedino cim mogu pohvaliti ove na zapadu je azurnost u rjesavanju slucaja.Ostatak prosudite sami....

Naime,bio je 1.April :D ,prosle godine.Ja s posla,lagano motorom,na raskrsnici dobio zeleno krenem preko 4 trake,i kroz drugu,znaci s moje lijeve strane uleti treba autom i spuca me direkt u zadnji tocak.Posto je cura pricala na mobil,promasila da je crveno,a brzina,kako policija kaze bila oko 70km/h.......e sad,tu je izgleda uletila neka visa sila,bilo je letenja,tvrd asfat,fina bzina,ali ja ,hvala bogu lagano se dignem,odsepam do ivicnjaka,da me jos sta ne spuca,i jednu gareci pripalim,onako,tresuci se....

Nakon svega,motor,posto je bila totalka,isplacen nakon 3 sedmice,400 km preko vrijednosti.Ja ,posto nisam imao lomova,samo uboji,laksi potres mozga,dobijem fol neku odsteticu oko 500 km,poslije mjesec-dva ,za pretrpljeni strah,+ ljekarski troskovi.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 00:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
A sta se desava ako kupite novo auto i pri tom imate kasko osiguranje i cak osiguranje za kradju?? Da li i u slucaju kasko osiguranja sve to traje isto dugo i sta se desava u slucaju kradje, a pri tom ste osigurani i po toj osnovi...?

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 01:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Ja koliko imam iskustva, a i koliko sam cuo sve je to velika lutrija. Prosle godine sam imao udes gdje se tip nabio u moj zadnji kraj i steta je bila nekih cirka 2000KM. Ponudili su mi 780 na sto sam se zblanuo, usput su bili i jako jako arogantni. Radi se o Jahorina osiguranju. Na kraju sam preko neke veze dobio drugu ponudu tako da sam otprilike bio na svom, ali ostalo je jako gorko iskustvo.

@XentoniX, koliko znam u BiH postoji neka agencija koja kontrolise rad osiguravajucih drustava i mislim da je i u zakonu predvidjen period do kada ti moraju isplatiti stetu nakon sto pristtanes na njihovu sumu. Isto tako, potpuno je nezakonito da ti govore gdje da otvoris svoj tekuci racun. Mozda da nazoves nekoga u ministarstvu saobracaja ili finansija pa trazi dalje instrukcije, trebalo bi pomoci.

poz.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

prvo, oni meni nisu rekli uopste o kojoj se sumi radi tako da ja jos uvjek ne znam na cemu sam ..
a nisu mi rekli gde da otvorim racun, stari je dao svoj vec postojeci i sa tim nije bilo nikakvih problema
vidjecu vec .. ne znam ni sam sta da radim ..

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
mala beba je napisao:
koliko sam shvatila, ovdje se navode iskustva sa johorina osiguranjem koja su pozitivna? ovih dana treba da im dostavim odstetni zahtjev za rodicu koja je imala teske tjelesne povrede kao pjesak pa me zanima koliko treba vremena da prodje do isplate, ide li to sporo kao u ovim primjerima koje ste naveli?

Obrati se Odstetnom centru u N. Varosi ul Jovana Ducica 41. Broj tel je 066/227 227.. Ja sam ih angazovala za isplatu nematerijalne odstete ( otac mi ostao bez obe noge). Na isplacenu odstetu uzimaju 30% ali se makar ne maltretiras sa kretenima iz osiguranja.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2008, 09:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Okt 2004, 11:08
Obrati se Odstetnom centru u N. Varosi ul Jovana Ducica 41. Broj tel je 066/227 227.. Ja sam ih angazovala za isplatu nematerijalne odstete ( otac mi ostao bez obe noge). Na isplacenu odstetu uzimaju 30% ali se makar ne maltretiras sa kretenima iz osiguranja.[/quote]

oni mi to i rade samo ne znam koliko se to ceka vremenski pa sam htjela cuti od nekoga ko je imao iskustva s tim. jesi ti zadovoljna dosadasnjom "saradnjom" s njima?

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2008, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Obratila sam im se tek prosle sedmice. Juce sam se cula sa njima u vezi nekih racuna ( adaptiranje stana za invalidske potrebe). Djeluju mi ok. Iduce sedmice dolazi gazdarica koja ce preuzeti slucaj. Kada si im se ti obratila?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]