banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 18:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Mar 2008, 22:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
vim je napisao:
Warrior of the Light je napisao:
Citiraj:
Ideju o gradu žena Draško je pronašao u čuvenoj fami o Banjoj Luci, a koja kaže da je broj žena u ovom gradu sedam puta veći od broja muškaraca.

7... Zadnji put kad sam za to čuo bilo je 2 puta više, sad je već poraslo na 7 puta :-?

Ma to je cista glupost. Gledao sam statistike. Ima ih priblizno isto. S tim sto mladjih ima malo manje, a baba malo vise nego muskaraca. Ali u prosjeku priblizno isto. Ne znam ko izvali ovu laz pa se jos uspjela odrzati. :lol:

E ta priča je krenula nakon rata, kao lafo bio manjak muškaraca jer je dosta izginulo u ratu (što je teoretski moguće ali se može odnositi samo na generacije koje su učestvovale u ratu, nikako na mlađe)... kasnije se vjerovatno prepričavalo i dodavalo i to je postao urbani mit :angry3:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 22:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
Еј одакле си ти?
ма ја сам из Бања Луке, града дјевојака.......... Тотално геј

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
Ideju o gradu žena Draško je pronašao u čuvenoj fami o Banjoj Luci, a koja kaže da je broj žena u ovom gradu sedam puta veći od broja muškaraca.

7... Zadnji put kad sam za to čuo bilo je 2 puta više, sad je već poraslo na 7 puta :-?

Ma nije stvar u kvantitetu nego u kvalitetu ;) Ne vjerujem da u BL ima vise zena nego muskaraca samo ove nase kad se srede zemlja gori...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 10:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
E ta priča je krenula nakon rata, kao lafo bio manjak muškaraca jer je dosta izginulo u ratu (što je teoretski moguće ali se može odnositi samo na generacije koje su učestvovale u ratu, nikako na mlađe)... kasnije se vjerovatno prepričavalo i dodavalo i to je postao urbani mit :angry3:

Mislim da je priča krenula ranije, u toku rata
Kada je većina "radno" sposobnih muškarca bila na ratištu

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 11:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
vim je napisao:
Ma to je cista glupost. Gledao sam statistike. Ima ih priblizno isto. S tim sto mladjih ima malo manje, a baba malo vise nego muskaraca. Ali u prosjeku priblizno isto. Ne znam ko izvali ovu laz pa se jos uspjela odrzati. :lol:

Da li mislis na II svjetski rat, ili ovaj iz devedesetih? Ako mislis na ovaj poslednji, samo mogu reci da sam ja cuo takve price i prije ovog rata.
A inace nevjerovatno je koliko je ova glupost rasprostranjena - al bukvalno svima kad pomenem Banjaluku prvi komentar bude upravo: "jel istina da ima toliko zena???"
Budalastina. :confused2:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 12:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
To je urbana legenda (zapravo obična glupost koju je ko zna ko izmislio) koja se prenosi s koljena na koljeno još od završetka II svjetskog rata... Prvo se pričalo da je 7:1 pa 9:1 pa čak i 13:1 :lol:

Zvanične statistike, kao što je neko već spomenuo, kažu da muškaraca i žena ima podjednako, žena ima malo, ali stvarno malo, više...

Gledao sam podatke svih popisa stanovništva od šezdesetih godina naovamo i ni na jednom popisu nije bilo statistički značajne razlike između broja žena i muškaraca... Žena je uvijek bilo više ali samo malo više, recimo 1%.

Znači, odnos je uvijek bio 1:1, a onaj ko je promoviše ovu ideju za Banjaluku kao grad žena, očito treba da posjeti Zavod za statistiku u BL...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Isti slučaj i sa mnom... :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 13:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
Predivnooo...na ulazu u grad Zora i Nada ce se drzati za ruke tako pravec luka iznad ceste dok ce se slobodnim rukama drzati za svoju dojku...jos predlazem da se oko citave Banjaluke napravi zid visine 10 metara sa tornjevima i da svi obucemo se u kostime iz Gospodara Prstenova...kakve ideje padaju na pamet ljudima...samo ce nam nedostajati zena u ovom projektu...ali mozemo uvoziti da napravimo taj omjer 77:1

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Podržavam ideju. Zašto ne pozvati ljude da vide koje su žene najljepše na svijetu? :fadein:

Poslednji put menjao Frieda dana 04 Mar 2008, 14:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Species 8472 je napisao:
Predivnooo...na ulazu u grad Zora i Nada ce se drzati za ruke tako pravec luka iznad ceste dok ce se slobodnim rukama drzati za svoju dojku...jos predlazem da se oko citave Banjaluke napravi zid visine 10 metara sa tornjevima i da svi obucemo se u kostime iz Gospodara Prstenova...kakve ideje padaju na pamet ljudima...samo ce nam nedostajati zena u ovom projektu...ali mozemo uvoziti da napravimo taj omjer 77:1

bbbuuaahhh :lol: , respect... :oops: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 13:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2008, 13:54
BL je grad žena prvenstveno zbog njihove ljepote. I to nismo mi izmislili, otiđite bilo gdje-kad kažete odakle ste ljudima će prva asocijacija biti lijepe žene.

Ovaj omjer nek ostane mit, kao što je bio i dosad, kao da će neko to da provjerava.

Ideja je u svakom slučaju smjela i (donekle) originalna - jedino me strah da ne bude pogrešno protumačena, kao npr. Banjaluka-grad lakih žena.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 13:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
"Banjaluka - grad teske industrije i lakih zena"... Nije loshO :D

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
I grad muškaraca sa egom i sujetom daleko većim od penisa i IQ-a. :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 14:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2006, 13:15
ne znam ja kad god setam gradom zena je milion a muskaraca uvijek malo heh e sad il muskarci ne vole da hodaju pa ostaju kod kuce na internetima :D ili ne znam ,,,
zadnji put sam usao u kafic i za 3 stola jedan pored drugog je bilo 13 djevojki hmmm ta kafa je dugo trajala :D
:evil:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 15:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
НЕ знам људи, али ја у овоме видим само добро. "Легализовање" те фаме,
"митологије" може САМО добро да донесе. ТО нама сад св изгледа смијешно, али не да има потенцијал! Један такав печат би баш добро дошао, али све под условом да се све око тога добро и плански организује и уради...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 15:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A ne da nam se kipovi zovu Nada i Zora.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 15:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
EiLeen je napisao:

Kakav slucaj?

Citiraj:
ne znam ja kad god setam gradom zena je milion a muskaraca uvijek malo heh e sad il muskarci ne vole da hodaju pa ostaju kod kuce na internetima ili ne znam ,,,
zadnji put sam usao u kafic i za 3 stola jedan pored drugog je bilo 13 djevojki hmmm ta kafa je dugo trajala

Istina je da zene vise vole hodati po gradu i prodavnicama i u koji god veci grad odes isti je slucaj. A sto se tice kafica ne bih rekao, ja gdje god udjem u kafic ima vise muskaraca, osim u kaficima u centru gdje ima otprilike jednako.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
strašan potencijal! kad navale zapadni turisti i pokupe nam sve žene, kasnije je možemo nazvati gradom homoseksualaca, i opet dobro :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skuba je napisao:
Da li mislis na II svjetski rat, ili ovaj iz devedesetih? Ako mislis na ovaj poslednji, samo mogu reci da sam ja cuo takve price i prije ovog rata.
A inace nevjerovatno je koliko je ova glupost rasprostranjena - al bukvalno svima kad pomenem Banjaluku prvi komentar bude upravo: "jel istina da ima toliko zena???"
Budalastina. :confused2:

vim je napisao:
EiLeen je napisao:

Kakav slucaj?

Ovo gore. Svi koji čuju da sam iz Bl pitaju je l istina... :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2008, 19:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
pa taj fazon...neko je dogurao do cifre 17:1.... :crazyeyes: reko` nisi normalan

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]