banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 14:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 227 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Buducnost BiH
PostPoslato: 28 Feb 2008, 22:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Nikola Gardovic je ostao bez glave zbog zastave. Toliko o Vukovim izjavama...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...sad bar imamo damu...a bubrege...sto ce nam to...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 22:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2007, 23:02
MuskoBre je napisao:

Da...ovo je bilo ocekivano....

Nego: porediti izjave jednog politicara i knjizevnika i djelo jednog jalijasa kojem je platio tko zna ko i nije bas isto.
Naravno, ne mislim da pravdam (ne)djelo koje je ucinjeno, (ne)covjeka osuditi i strpati na dozivotnu ili osuditi na smrt, ali zbog toga pobiti toliko...ma sve je vec poznato.

Cudno je kako se malo razumijemo a govorimo/pisemo razumljivim jezikom.
Ovo mu ga dodje kao onaj BiteFight; vampiri vs. vukodlaci.....virtualni svijet.

U stvarnosti nikom od nas nije lako-zivoti su slicni a borba za prezivljavanje je rovovska.

RESISTANCE IS FUTILE!

http://www.youtube.com/watch?v=4n25pdHl ... re=related

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 22:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

bORGqUEEN je napisao:
MuskoBre je napisao:

Nego: porediti izjave jednog politicara i knjizevnika i djelo jednog jalijasa kojem je platio tko zna ko i nije bas isto.
Naravno, ne mislim da pravdam (ne)djelo koje je ucinjeno, (ne)covjeka osuditi i strpati na dozivotnu ili osuditi na smrt, ali zbog toga pobiti toliko...ma sve je vec poznato.

U stvarnosti nikom od nas nije lako-zivoti su slicni a borba za prezivljavanje je rovovska.

Naravno da se djelo i izjava ne mogu porediti...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 22:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
bORGqUEEN je napisao:
MuskoBre je napisao:

Naravno da se djelo i izjava ne mogu porediti...

Naravno...kad izjavu da politicar koji sebe slovi predstavnikom jednog naroda i (ne)djelo pocini provjereni ubica i jalijas stvarno nije isto.....

RESISTANCE IS FUTILE!

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 22:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
bORGqUEEN je napisao:
MuskoBre je napisao:

Da nisu Srbi???

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 22:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
bORGqUEEN je napisao:
MuskoBre je napisao:

Da nisu Srbi???

Ne znam Waltere ko mu je platio..a izgleda da malo ko to ovdje zna.....

RESISTANCE IS FUTILE!

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 22:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Mozda nisi znao: 1990 godine Vuk Draskovic je bio gost na sarajevskom radiju "202" i tada izjavio (parafraziram):
Ko se usudi da ponese muslimansku zastavu ostat ce i bez ruke i bez zastave.
(Ti kao covjek odan Bogu vjerovatno znas sta znaci ovakva izjava upucena vjerniku)
Kasnije je, nakon buke koju je podigao tom izjavom to tumacio kao pjesnicku metaforu.

Iste 1990 oko Sarajeva su postavljeni topovi i tenkovi i to je bilo na naslovnoj strani sarajevskog lista "Oslobodjenje" (tad najjaceg dnevnog lista). Odmah sutradan je pisalo da je u pitanju vojna vjezba i demanti da je toliko cijevi bilo upereno u Sarajevo. Iz tih istih cijevi je kasnije pucano na grad.

interesantno, interesantno. ne bi bilo fer da se ne sjetimo, takodje, i bivseg predsjednika bih, covjeka cija je stranka trenutno na vlasti u federaciji bih i ciji jedan od prvih saveznika sada sjedi u predsjednistvu bih, a po kome su nedavno htjeli da nazovu i najvazniju ulicu u sarajevu. sjetimo se da je on napisao djelo "islamska deklaracija" u kojem navodi "ne moze postojati miran suzivot izmedju islamskih i neislamskih drustava i politickih institucija". tamo gdje su muslimani vecina. sad, sta sad srbi treba da misle, kad su na vlasti u bih oni kojima je on idol? vidis zasto za bosnu kazu da je "jugoslavija u malom".

@Freak

prica o balkanu kao raskrsnici puteva sa svih strana svijeta je vrlo suplja. prije koju godinu sam negdje procitao jedan vrlo interesantan clanak na tu temu, gdje se govori kako su, ustvari, glavni putevi od azije do evrope vodili preko mora, tj. da je ta vrsta trgovine uvijek bila mnogo popularnija. a sve je bilo vezano za to sto grci nisu htjeli da finansiraju neki put kroz srbiju kad je bila olimpijada u atini, pa se svi pitali "pobogu, kako to da nece? zar im to ne odgovara? zar nije ovo uvijek bio centar i raskrce kuda su prolazili svi putevi". pa se ispostavilo da nije bas bilo tako i da je to samo jos jedna od nasih izmisljotina kojom pokusavamo sebi da pridajemo veci znacaj nego sto to stvarno jeste.

Citiraj:
SFRJ je imala veliki znacaj htio ti to prihvatit ili ne....TITO je jedini imao petlje i moci da kaze i rusima i amerima da nece da mu drzava bude pod njihovim patronatom....jesi vidio na sta su licile zemlje pod njihovom komandom (poljska, njemacka, cehoslovacka.....), ni blizu SFRJ....amerika nije mogla da demonstrira bijedu socijalizma na primjeru SSSR-a zato sto su svi znali da je SSSR pocivao na tipicnoj diktaturi dok sa SFRJ to nije bio slucaj....SFRJ je bila bas socijalisticki uredjena drzava....i samim tim puno bolji primjer za raspad socijalizma....
A u pravu si za jedno...u socijalizmu jeste ideja da su svi jednaki i da se ne mora MNOGO raditi da bi se imalo al se MORA raditi, ne stavlja se na prvo mjesto materijalno vec duhovno u covjeku....kod amerikanaca je obratno...ako ti san nije da jednog dana budes milijarder onda sa tobom nesto nije u redu....a pogledaj ko u americi radi...da li oni koji imaju para ili oni koji nemaju....

sfrj nije imala nikakav ili skoro nikakav znacaj, ma kako to tebi tesko bilo da prihvatis. mozda bi nam bilo bolje da tito nije imao takvu "petlju", pa da nam je drzava bila pod americkim patronatom. ovo da njemacka nije bila ni blizu sfrj cu shvatiti kao stamparsku gresku, jer ne vjerujem da bi to iko mogao svjesno napisati.
sssr pocivao na klasicnoj diktaturi? pa, kako onda objasniti da je na izborima u jugoslaviji do 1990 postojala samo komunisticka
partija jugoslavije, i da su na prvim visestranackim izborima glatko izgubili? ako to nije diktatura, ja onda stvarno ne znam sta je.
u americi svi rade, izuzev onih koji nemaju para, sto je uglavnom zato sto ne rade. nikom u americi nije san da bude milijarder, nesto drugo je tu u pitanju. imaju takvu propagandnu masineriju da im mi mozemo samo zaviditi, kojom svoj narod ubjedjuju da nista bolje od amerike ne postoji.

Citiraj:
Niko nije rekao da je slucajnost vec nemar...ljudi nece da razmisljaju glavom....drago mi je da ti razmisljas....al ajd mi onda reci zasto smo ovde ratovali....i zasto cemo opet....zasto se ta besmisao ponavlja.....al reci mi neki stvarni razlog a ne nesto tipa "krivi su muslimani".....

stvarni razlog? stvarnog, realnog i opipljivog razloga nema. ne znam zasto se ovde stalno ratuje. ali sam veoma sklon da povjerujem u ono sto je ivo andric pisao, na sta je neko vrlo lijepo postavio link, tj. da je "bosna zemlja mrznje". ili da povjerujemo u "realne" razloge da je, za gradjanske ratove ovde, krivac dva puta bila njemacka i jednom amerika. pa da odma pocnemo da smisljamo ko ce biti krivac za sljedeci rat. mozda rusija, red je da malo okrivljujemo i istok, da ne bude samo zapad.

Citiraj:
Znaci da si ipak jedan od onih sto je zapalio odavde pa nam sad prodaje patriotizam....

kad te moja biografija toliko zanima, da te razveselim. da, zapalio sam odatle prije citava 4 mjeseca, a prije toga sam od rodjenja pa do 1995 bio u sarajevu, a od 1995 do 2007 u banjaluci. tako da, tehnicki, i ja mogu tebi da kazem "ti sto rata ni vidio nisi meni ovde prodajes pricu o bratsvu i jedinstvu"...i tako to ide, sve u krug

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 23:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

bORGqUEEN:

Citiraj:
Naravno...kad izjavu da politicar koji sebe slovi predstavnikom jednog naroda i (ne)djelo pocini provjereni ubica i jalijas stvarno nije isto.....

Izvini, totalno sam zaboravio da ne ubijaju meci, nego rijeci. Totalno sam zaboravio da je surovije nesto cuti, nego izgubiti glavu...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 23:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
Mozda nisi znao: 1990 godine Vuk Draskovic je bio gost na sarajevskom radiju "202" i tada izjavio (parafraziram):
(Ti kao covjek odan Bogu vjerovatno znas sta znaci ovakva izjava upucena vjerniku)
Kasnije je, nakon buke koju je podigao tom izjavom to tumacio kao pjesnicku metaforu.

Iste 1990 oko Sarajeva su postavljeni topovi i tenkovi i to je bilo na naslovnoj strani sarajevskog lista "Oslobodjenje" (tad najjaceg dnevnog lista). Odmah sutradan je pisalo da je u pitanju vojna vjezba i demanti da je toliko cijevi bilo upereno u Sarajevo. Iz tih istih cijevi je kasnije pucano na grad.

interesantno, interesantno. ne bi bilo fer da se ne sjetimo, takodje, i bivseg predsjednika bih, covjeka cija je stranka trenutno na vlasti u federaciji bih i ciji jedan od prvih saveznika sada sjedi u predsjednistvu bih, a po kome su nedavno htjeli da nazovu i najvazniju ulicu u sarajevu. sjetimo se da je on napisao djelo "islamska deklaracija" u kojem navodi "ne moze postojati miran suzivot izmedju islamskih i neislamskih drustava i politickih institucija". tamo gdje su muslimani vecina. sad, sta sad srbi treba da misle, kad su na vlasti u bih oni kojima je on idol? vidis zasto za bosnu kazu da je "jugoslavija u malom".

Istina. Zaista ne bi bilo fer. SDA je trenutno jedna od stranaka koja participira u vlasti ali ipak ne drzi monopol.
istina je da je AI napisao Islamsku deklaraciju ali ja je zaista nisam procitala tako da nisam kompetentna da dajem komentare na istu.

Ono sto znam da je na tim izborima najvece povjerenje biraca dobio Fikret Abdic. On je svoje mjesto prepustio A. Izetbegovicu; zasto? Takodjer znam da je AI dobio veliku podrsku Nikole Koljevica i ostalih nacionalista drugih predznaka.
Zasto?

RESISTANCE IS FUTILE!

Poslednji put menjao bORGqUEEN dana 28 Feb 2008, 23:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2008, 23:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
bORGqUEEN:

Citiraj:

Izvini, totalno sam zaboravio da ne ubijaju meci, nego rijeci. Totalno sam zaboravio da je surovije nesto cuti, nego izgubiti glavu...

Svi mi jako dobro znamo da ubijaju meci.
Ja mozda i bolje od tebe.

Nego....stalno mantranje smrti bas nas nece daleko odvesti.
Tema je buducnost BiH.

RESISTANCE IS FUTILE!

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 00:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
bORGqUEEN je napisao:

Што се мене лично тиче, Вук је обични алкохоличар и папучић који већину времена ни сам не зна шта прича.
Поуздано знам да је кукавица, те да је његова улога у прошлим годинама била да сву позитивну енергију
која се подигла 1991 против Милошевића разблажи и расточи.
Како и не би кад преко ноћи од шефа кабинета Мике Шпиљка и једног од лидера Савеза Социјалистичке Омладине
преко ноћи постаје некакав сулуди националиста и народни бард.
Трагедија ових простора и јесте у томе што су на чело стајали неформирани типови личности врло сумњиве прошлости
са још сумњивијим амбицијама и причама...

Citiraj:
Iste 1990 oko Sarajeva su postavljeni topovi i tenkovi i to je bilo na naslovnoj strani sarajevskog lista "Oslobodjenje" (tad najjaceg dnevnog lista).
Odmah sutradan je pisalo da je u pitanju vojna vjezba i demanti da je toliko cijevi bilo upereno u Sarajevo. Iz tih istih cijevi je kasnije pucano na grad.
Zatim, ne znam tacan datum ali na YouTube mozes pronaci Seseljev snimak kako on govori da je izmedju ostalog i Dubrovnik Srbija....nigdje ni rijeci o SFRJ.
Na glavnoj posti u Sarajevu je jedno jutro osvanulo:
"Ovo je Srbija" na sta je neko kasnije dodao "ovo je posta konju jedan".

:D Знам, а најјача сцена је била кад су они с Грбавице преврнули два контејнера и ставили чарапе на главу:
низ Враца силази лик сав неиспаван у кишном мантилу са "вечерњим" под мишком, и на узвик: "Стој, пуцаћу"
почне се кезити и каже: "Јој, знам - скривена камера!" :D

Citiraj:
Znaimljiva je cinjenica da je S.Milosevic par godina zivio u USA i tamo se bavio,
ni manje ni vise nego bankarstvom. Biti u USA bankar, vjeruj mi, to ne moze svako.

Јако занимљива, свака част за опажање!
На жалост, овакве ствари јако касно повежемо...

Постојао је хиљаду и један план у којем би сви у СФРЈ живјели јако лијепо и стабилно
и били међу првим чланицама ЕУ, али су Слобо, Фрањо и Алија нажалост имали другачије директиве...
У том филму би они били оно што су били прије - само маргиналци, а овако су још увијек неким глупанима хероји.

Citiraj:
Dakle ono sto zelim je iskljuciti ekskluzivnu krivicu samo jednog naroda.
Zelim iskljuciti nasu krivicu (tu podrazumijevam sve narode sa ovih prostora) jer ona lezi sasvim drugdje,
tamo gdje zive mnogo mocniji ljudi koji sebe ne bi nazvali obicnim smrtnicima.
To sto smo se poklali ipak govori o stanju nase svijesti, o tome koliko smo samo neobrazovani i primitivni
da nam svaki klinac iz svemocne USA ili stare Evrope moze prodati *uda za bubrege. :angry4:

Потписујем.

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 02:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
"Ono sto znam da je na tim izborima najvece povjerenje biraca dobio Fikret Abdic. On je svoje mjesto prepustio A. Izetbegovicu; zasto? Takodjer znam da je AI dobio veliku podrsku Nikole Koljevica i ostalih nacionalista drugih predznaka.
Zasto"?

I ja se pitam zasto? Isto tako se pistam i zasto su ovi koje navodim potpisivali da cim prije izadje iz zatvora. Kako vidimo po imenima, sve sami "prijatelji BiH i Bosnjaka posebno"?

Ko je trazio pustanje Izetbegovica iz zatvora
U Beogradu 6. juna 1986. godine
Odbor za obranu slobode misli i izrazavanja:

akademik Matija Beckovic
akademik prof. dr. Dimitrije Bogdanovic
dr. Kosta Cavoski
Dobrica Cosic
prof. dr. Andrija Gams
dr Ivan Jankovic
prof. dr. Neca Jovanov
akademik prof. dr. Mihajlo Markovic
akademik Dragoslav Mihajlovic
Borislav Mihajlovic - Mihiz
akademik prof. dr. Nikola Milosevic
Tanasije Mladenovic
akademik dr. Gojko Nikolis
akademik prof. dr. Predrag Palavestra
akademik Mica Popovic
akademik prof. dr. Radovan Samardzic
akademik Mladen Srbinovic
akademik prof. dr. Dragoslav Srejovic

Mozda sad lakse zakljucimao??????

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 02:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

И мени се искрено чини да је Фикрет дошао на власт да рата не би ни било (исувише је човјек паметан за те дивље опције)
па су му зато и намјестили "афере" и "ратне злочине" због којих сад лежи у затвору.

'92 онима који су повлачили конце над Балканом ни у ком случају није одговарало
да државу воде паметни људи попут Анте, Фикрета и сличних које је интересовала ЕУ,
већ искључиво они који ће довести све у стање тоталног рата и хаоса у којем ће да тргују оружјем, нафтом, хуманитарном итд...

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 02:35 
Veteran
Veteran

Damaskin, pa Fikret bi prodao BiH Srbiji i Hrvatskoj. Na kraju on je to i pokusao uraditi, za dovoljstvo Hrvata i Srba. Zbog toga on i ima veliku podrsku posebno kod Srba.Dakel, bez rata Hrvati i Srbi bi dobili ono sto zele, davno zacrtano Sporazumom Cvetkovic-Macek, kasnije Tudjman-Milosevic, i jos malo kasnije Boban-Karadzic.Izetbegovic nije bio tako pragmatican kao Abdic.

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 02:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Како мислиш "продао"? Човјек видио куда све иде, па се повукао са власти.

Сад, за договоре Слобе и Туђмана не знам, и они су посебно одјељење психијатрије,
али доживљавати људе који су будућност видјели у Европи, а не у закавказју као издајнике, то не контам.

Иста ствар се дешавала са српске стране са убијањем професора Кољевића,
који да је у рату био на челу срба, гарантујем да би ствари изгледале далеко другачије,
а у варијанти БиХ у којој '92 хрвате предводи Анте Марковић, србе проф.Кољевић, а муслимане Абдић,
сигуран сам да и ако би они са стране изазвали сукобе, да би рат у сваком смислу био далеко мање дивљачки и крвав.
Овако, најгора варијанта су били Алија и Радован, које су и људи из најближе околине прије рата држали за "мало ударене"...
Странци ту "веселу екипу" довели на власт, а после нису дали нама да им сами судимо,
само да би од њих направили хероје за неке будуће идиоте који ће насједати на америчке приче...

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 02:56 
Veteran
Veteran

Fikret se privremeno povukao iz vlasti kad je vidjeo da ne moze pokloniti ono sto je mislio, ali se odmah vratio u svoj kraj i organizovao otpor, ukuljucujuci u svoju vojsku Arkanovce, Legiju i drugu bratju. Da li ti to nesto kazuje????

Koliko znam Koljevic se ubio kad je saznao da je na sposku ratnih zlocinaca. Da li je tako ili ne, odgovor mozda saznamo nakon 20-50 godina.

Markovic za svoje ideje nije imao podrsku glavnih protagonista rata, a oni su bili u:Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Medjutim, tema je "Buducnost BiH". Po onome kako sad stvari stoje, njena buducnost nije ruzicasta, ona je jos uvijek veoma upitna. Medjunarodna zajednica nastavlja da Bosnjake vuce za nos i da ih dovodi pred svrsen cin.Kuda to vodi, nije tesko zakljuciti?

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 03:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ех, сад и ти...сви живи криви, само нису бошњаци...

Чова, управо таква врста размишљања је главни кривац за стање на овим просторима:
"сви су други ужасни, кретени, овакви, онакви...само смо ми цвијеће росно"...

Овдје ће бити мира прво кад сви прво линчују своје политичаре на власти, онда кад се почну бавити собом а не другима,
и кад престану срати о "националним аспирацијама", а ухвате се економије (притом не мислим на онај вид којим се бесомучно баве - малверзације и крађе).

Фикрет није могао ништа ником "поклањати" пошто БиХ није била ексклузивно власништво муслимана
(мада ми се чини да тај начин размишљања постоји и данас код Силајџићеве екипе,
која непрестано шаље поруке хрватима и србима у БиХ да су овдје странци)
што одмах код друге стране потпирује и изазива жестоку реакцију и нетрпљивост.

Нервира ме тај двоструки стандард: они који су били против отцјепљења и ратних опција су издајници,
а "патриоте" управо они који су промовисали сецесионизам и ложили народ да их они други угрожавају,
а када се анализира српска и хрватска страна све се тумачи обрнуто:
добри су они који су данас за суживот и противници сецесионизма,
а издајници они који желе да се издвоје из БиХ?

Не контам.

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
niko ziv to ne konta druze moj.
ovde nikad srece i mira, to je sigurno.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2008, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
XentoniX je napisao:
niko ziv to ne konta druze moj.
ovde nikad srece i mira, to je sigurno.

izgleda da tak treba da bude, sto manje znamo to bolje ... al' nece to moci zauvijek tako, bar se nadam... samo nek narod bude malo pametniji nego u 90im pa nebi trebalo biti problema :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 227 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]