banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 20:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Da li bi ratovali ?
Da, zbog Kosova. 3%  3%  [ 2 ]
Da, zbog RS. 5%  5%  [ 4 ]
Da, zbog Kosova i RS. 15%  15%  [ 11 ]
Ne, ni u kom slucaju. 77%  77%  [ 56 ]
Ukupno glasova : 73
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Feb 2008, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Do skora sam vjerovao da je ljudima dosta sranja i frke ali sam ovih dana shvatio da postoji onaj mali broj koji nazalost moze uzburkati i mnogo vece mase ... Da li bi vi uzeli pusku u ruke ponovo ? zbog Kosova ili Rs ???
Ja, hm , tesko ... mozda u slucaju nekog velikog rata (3.sv). . .
nije ovo politicka tema, zato sam je i stavio ovdje ... nemojmo o politici ... zar ljudi nista ne uce iz proslosti i da li su stvarno spremni za sukobe ili su to samo iskrice huligana koji nemaju na cemu drugome da trose energiju ....

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 15:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Onaj ko nije osjetio rat na svojoj kozi bi ratovao(nasi dragi gasterbajteri po Australiji, Americi i EU ) onaj koji je imao tu "cast" da rat osjeti na svojoj kozi ce se dobro zapitati prije nego ti ostavi odgovor naovo pitanje.

Mozda je ovo malo patriotski ruzno za procitati ali ako zatreba :cat: tu sam

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 16:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Ni zbog cega ubijati i ni zbog koga ubijati

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ja ne bi isao ni prije samo me karo, mladjo, krajisnik i ostale guzonje natjerale dok su se oni i slicni bogatili. Evo vidimo sad borci bez nogu kupe po smecu dok oni sto nisu isli u rat prolaze kraj njih bmw-ima i smiju im se.
Na stranu to, ja nikad nisam ni bio za rat, samo kad je rat ne pita te niko-natjeraju te vlasti da bi oni mogli krasti i bogatiti se. narod je samo glup sto se povodi za nacionalnim osjecajima koje politicari koriste za svoje ciljeve.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 17:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
otici na novi zeland ako treba, da ne ratujem...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 17:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Ma nemoj ti da ideš na Novi Zeland. Tamo treba poslati one kojima se ratuje.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 17:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
civi je napisao:
Ma nemoj ti da ideš na Novi Zeland. Tamo treba poslati one kojima se ratuje.

nije ovo losa ideja uopste :) :) :) :)

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 18:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
Видим идеја о часном брањењу отаџбине је давно замрла......... да ли би ви радије трпили окупаторску власт?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ko bi to bio okupator? Čisto informativno, nisam u toku... Hitler je mrtav, Staljin isto, a ni G.W. Bush se nešto ne osjeća dobro.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 18:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Видим идеја о часном брањењу отаџбине је давно замрла

Za koga JA da je branim ? Za onoga ko ce taj hipoteticki rat da zakuva, pa da onda sjedi u svojoj debeloj koznoj stolici i drka onu stvar ?

Citiraj:
да ли би ви радије трпили окупаторску власт?

Ni najmanje .. nagulio bih odavde iz istih stopa ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 18:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ja sam glasao za DA, svoju zemlju treba braniti, pa ako vec ne moze politicki da se odbrani onda to treba uraditi i oruzijem ( ali kao poslednja opcija). Zasto bi neki belosvetski klosari odredjivali sudbinu nase zemlje. Nije da sam zeljan rata, al sam zeljan slobode i da se slobodno krecem po mojoj zemlji i da ne gledam KFOR, UN, IFOR i ostale medjunarodne snage koje mi "pruzaju" "mir" i "blagostanje" u mojoj zemlji. JBT svi se mogu da rade sta zele, jedino mi ne znamo da zivimo normalno vec nam treba neki teksaski rendzer odredjivati sta i kako da radimo, koja zemlja pripada nama a koja ne. :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 19:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bjelosvjetski klošari su uvijek odredjivali sudbinu ove zemlje.
Hronološki: Grčka, Rim, Venecija, Madjarska, Bugarska, Turska, Austro-Ugarska, Francuska, Italija, Njemačka, SSSR, SAD. Ono što smo mi mislili da sami nešto odlučujemo, to su bile priče za malu djecu. Zato, ako hoćeš da slobodno šetaš po svojoj zemlji, kupi jednu parcelu i sredi sve papire da vlasništvo bude 1/1. Tu ćeš moći slobodno da se krećeš, jer pravo vlasništva svi priznaju (za sada). Ratovati za to ne moraš, postoje sudovi i policija.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
i da se slobodno krecem po mojoj zemlji i da ne gledam KFOR, UN, IFOR i ostale medjunarodne snage koje mi "pruzaju" "mir" i "blagostanje" u mojoj zemlji. vec nam treba neki teksaski rendzer odredjivati sta i kako da radimo, koja zemlja pripada nama a koja ne. :angry4: :angry4: :angry4:

Многи који су се борили па су били присиљени отићи у Тексас да раде код тексашких ренџера и рекоше да им је боље јер их тексашки ренџери поштено плаћају за рад, док каро, додо и остали не. И рекоше да воле бити код тексашког ренџера него да се враћају доди и кари да их карају.

V@nja je napisao:
Citiraj:
Видим идеја о часном брањењу отаџбине је давно замрла

Za koga JA da je branim ? Za onoga ko ce taj hipoteticki rat da zakuva, pa da onda sjedi u svojoj debeloj koznoj stolici i drka onu stvar ?

Citiraj:
да ли би ви радије трпили окупаторску власт?

Ni najmanje .. nagulio bih odavde iz istih stopa ..

Са Вањом се слажем у потпуности. Наравно нагулио бих ја и у прошлом рату, али каро и млађо затворили границе и поставили берлински зид па се није могло. :-?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 20:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Apsolutno pogresno postavljena anketa.
Opet neki lafo nacionalni ciljevi.
Dodaj jos jedan izbor: - da zastitis sebe i svoje najmilije (kao i imovinu),

pa onda malo sjednite i duze razmislite.
Ovih 77% sto su rekli ne malo seruckaju, jer prvo niko ih i ne pita, ili ako kako kazu sila Boga ne moli.
Pitanje za ovih 77%: da li bi ste mirno sjedili u kuci i gledali kako vasi prijatelji, rodjaci, roditelji ginu i dalje lupali gluposti tipa necu da ratujem za Karadzica, Milosevica, Dodika, Aliju, Harisa......................... ili mozda nesto drugo uradili????

Nazalost kad se zapuca nema mnogo izbora. Tad je il si nas ili si njihov. NAZALOST!

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 20:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
Sinny je napisao:
Apsolutno pogresno postavljena anketa.
Opet neki lafo nacionalni ciljevi.
Dodaj jos jedan izbor: - da zastitis sebe i svoje najmilije (kao i imovinu),

pa onda malo sjednite i duze razmislite.
Ovih 77% sto su rekli ne malo seruckaju, jer prvo niko ih i ne pita, ili ako kako kazu sila Boga ne moli.
Pitanje za ovih 77%: da li bi ste mirno sjedili u kuci i gledali kako vasi prijatelji, rodjaci, roditelji ginu i dalje lupali gluposti tipa necu da ratujem za Karadzica, Milosevica, Dodika, Aliju, Harisa......................... ili mozda nesto drugo uradili????

Nazalost kad se zapuca nema mnogo izbora. Tad je il si nas ili si njihov. NAZALOST!

nebi mirno sjedio, pokupio bi se i otisao ako treba i na aljasku i sibir a i njima bi to savjetovao, ako me je cemu prosli rat naucio je da politicarima nikad ne treba vjerovati i da materijalne stvari nisu vazne ( ovo govorim pod uslovom da je u pitanju opet rat unutar BIH ili neki manji regionalni ) u primjeru 3 WW -a, nuklearnog ili nesto slicno je vec pitanje... ( opet bi pokusao naci neku vukojebinu gdje se ne ratuje :lol: )

Svedi ili svicarci nisu ratovali stotinama godina, pa nisu izgubili nacionalni identitet, tako da se poserem na ta nacionalna sranja koja se samo oruzijem mogu braniti

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 20:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Feb 2008, 22:08
Bojim se da se mnoge stvari odvijaju mimo naše volje. Mnogi ni danas ne mogu da vjeruju kako smo se mogli toliko krviti među sobom u vremenu iza nas. Kako kažu:” kome je do rata, rat mu u kući bio”.

Citiraj:
Zato, ako hoćeš da slobodno šetaš po svojoj zemlji, kupi jednu parcelu i sredi sve papire da vlasništvo bude 1/1. Tu ćeš moći slobodno da se krećeš, jer pravo vlasništva svi priznaju (za sada). Ratovati za to ne moraš, postoje sudovi i policija.

Što ti je argument jak. :D
Izbjeglice iz Hrvatske, Bosne(misleći pri tom na sve tri strane) i Kosova sigurno bi te podržale. :lol: Naravno ako si građanin SAD onda si potpuno upravu. :D

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 20:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Mr.Dreamy je napisao:
Svedi ili svicarci nisu ratovali stotinama godina, pa nisu izgubili nacionalni identitet, tako da se poserem na ta nacionalna sranja koja se samo oruzijem mogu braniti

Poserem se i ja, prosli mi je rat oduzeo mnogo toga, al ni tada me nisu pitali, a ni sledeci put nece.
Al interesantno je da momci koji su bili u proslom ratu od prvog do zadnjeg dana sad pricaju:"ma nikad vise......(onda idu psovke svih sadasnjih i bivsih lidera)..." a s druge strane puna su im usta price o srpstvu (ili hrvatsku ili bosnjastvu) i znam da bi opet svi isli ako bi zatrebalo.

Ja samo mrzim dvolicne ljude koji se ovamo prse u svoja nacionalna prsa, a kad zapuca bjeze glavom bez obzira.
Ovo nema veze sa nekim ljudima sa podforuma politika, ma nikako. :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

SUS je napisao:
Bojim se da se mnoge stvari odvijaju mimo naše volje. Mnogi ni danas ne mogu da vjeruju kako smo se mogli toliko krviti među sobom u vremenu iza nas. Kako kažu:” kome je do rata, rat mu u kući bio”.

Citiraj:
Zato, ako hoćeš da slobodno šetaš po svojoj zemlji, kupi jednu parcelu i sredi sve papire da vlasništvo bude 1/1. Tu ćeš moći slobodno da se krećeš, jer pravo vlasništva svi priznaju (za sada). Ratovati za to ne moraš, postoje sudovi i policija.

Što ti je argument jak. :D
Izbjeglice iz Hrvatske, Bosne(misleći pri tom na sve tri strane) i Kosova sigurno bi te podržale. :lol: Naravno ako si građanin SAD onda si potpuno upravu. :D

Nisam gradjanin. SAD. Al' ipak sam u pravu :D .

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 22:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Mar 2003, 09:30
Mozda se pitanje ne odnosi na Bosnjake Muslimane, ali ono sto sam procitao sam i ja pomsiljao.
Do rata je samo onim tinejdzerima koji ne mislie svojom glavom, zeljni sporodovidt silu da dokazu da su oni face.
Kome je do rata?
Pa ljudi ne mogu normalno da zive, nemaju posao, porodicu cemu da se nadaju pogotovo ako opet dode do posranog rata?
Netko rece da bi branio svoju porodicu i tu je 100 % u pravu, ali se postavlja pitane od koga?
Ako ja zelim da zivim, da radim, da trgujem, ne gledam je li on Musliman ili Pravoslavac ili Katolik?
Gledam ko ima bolje cjene!
I zasto bi ja ratovao ako me nitko ne dira?
A to sto politicari cuvaju svoje stolice u huskaju narod, to je druga prica.
Malo offtopic, kaze jedna moj poznanik, ja kad gledam dnevink i gleda to sa mnom moj komsija koji je fakultetski obrazovan i kad on pocen pricat sta je bilo na dnevniku koji smo obojica gledali, matere mi nismo gledali isti dnevnik.
A tako i oko ovog rata?
Ma boli mene briga ko je na vlasti ako me ne dira i pusti me da nromalno zivim.
Nikom nije do rata a pogotovo onima koji se bore i zele posteno da zarade.
Posmatrajte sad i ovako, dode do referenduma,ode RS postane drzva pa jel vi znate koja je to samo dodatna admisntracija?
Pa koliko ce preduzeca da propadne i na jednoj i na drugoj strani jer su im glavni kupci bili u federaciji?
komplikuje uvoz, izvoz, carinu...
Dajte ljudi malo bude razumom obdareni a ne glupostima.
Kome se ratuje napravit cemo rezervat pa cemo sve tri strane (srbi, hrvati i muslimani ) kojima je do ratovanja nek se krve do posljednjeg a nas koji hocemo normalno da zivmo da puste na miru!

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:
Mr.Dreamy je napisao:

Poserem se i ja, prosli mi je rat oduzeo mnogo toga, al ni tada me nisu pitali, a ni sledeci put nece.

Poserem se ja, dosta je bilo price o nacionalnosti, od nacionalnosti nema hljeba samo, nacionalizam sve sto donosi je shit.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]