banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 16:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Feb 2008, 09:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Interesuju me vasa misljenja o autima koja se proizvode u Europi i u Japanu/Korei

Pisite vasa losa i dobra iskustva sa autima,uporedjivanje cjene,djelove,servise,kupovinu i prodaju itd...

Ova teme se odnosi na normalna auta sto mi obicni smrtnici mozemo sebi priustiti.

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 10:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Definitivno Evropska.

Kvalitetnija a jeftinija za održavanje

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 11:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slazem se stobom DellBoy da su kvalitetnija europska auta,pratio sam jedne novine vec duze vrijeme i tu uvjek fale Toyotu kazu da su im auta pravo izdrzljiva a servisi jeftiniji od ostali.
Pa sam malo detaljnije to ispitivao i na kraju se uzpostavilo da su upravu,kod Toyote je satnica u servisu znatno manja nego kod VW ili Audija,a garancija im je ista (vremenska i kilometarska)
Ja sam ljubitelj Njemacki auta,dosad sam samo to vozao ali nesto me u zadnje vrijeme povukla zelja da malo promjenim.
I tu dolazi dvojba izmedju na primjer Toyote i Skode/Seata,posto vozim samo dizela radi cjene i potrosnje.Prelazim oko 35-40 hiljada godisnje i treba mi auto koje je jako a tosi prihvatljivo.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 17:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pa tesko je reci, pogotovo ovako generalno, sve zavisi od pojedinih modela, ali recimo ovaj aktuelni Avensis je navodno jako daleko od stare slave.

A opet, njemacka (evropska) autoindustrija ima jak marketing u Evropi sto opet ne mora da znaci da su proizvodi super kvaliteta. Ako zelis da ustedis a do vozis kvalitetno i udobno auto mozes razmisliti o novoj Sonati sa novim dizel motorom.

Mada tu jos imas Mazdu6, Hondu Accord...

P.S. Obrati paznju i na interval obaveznih servisa jer idu od 10.000 pa do 30.000 predjenih km.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 18:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Evropska naravno, ali Toyota i Nissan su tu odmah 8)

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 00:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
ja licno vise volim auta sa istoka, pogotovo mi se u novije vrijeme dopada hyundai. pomenuta sonata mi stvarno mocno izgleda, vrijeme ce pokazati o kakvom se autu radi. mislim da ce koreja vrlo brzo biti rame uz rame sa japancima i evropskim autima.
koreanci kazu za japance da su oni lijen narod.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 08:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma sve je to uredu da ta Istocna auta napreduju,ali kad udjes unutra i vidis onu jeftinu plastiku i vidis kako su hajmo reci jeftino napravljena smuci ti se.A da negovorim kako izbacuju modele svake 3 do 4 godine.Sonata je stvarno gotivno auto i ima sve sto treba auto da ima,cjena je prihvatljiva samo se bojim da poslije ce biti tesko se rijesit nje..

Kakvo je vase misljenje oko Skode i Seata,npr. Skoda Superb 2.5 TDI (155 ks) ili Seat Leon 1.9 TDI (130 ks) stim da bi im stavio cip ili promijenio program da dobijem jos oko 30 do 40 konja.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 08:29 
Ma kakva evropska.... to je komercialna gvozdjuria sa k'o fol jeftinijim dijelovima ali se zato kvare u p.m.

sjetimo se Toyote, Nissana, Hyundaia i cerke mu Kia-e, pa po meni najboljeg auta u svojoj klasi na svijetu - Lexusa, pa Mazde....

daleko bolja nego Fiat, Renault, Peugeot...

a u poredjenju sa Mercedesom, BMW-om i slicnim markama su daleeeekooo jeftiniji a nude super standard opremu za razliku od ranije pomenutih koji bi da vam uzmu i crno ispod nokata za elektricne retrovizore....

Znaci, ZUTICI su daleko bolji...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 10:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
mene cudi kako niko nije spomenuo hondu ili mitsubishija...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 16:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mitsu nije olicenje ekstra kvaliteta, dok je Honda spomenuta.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 11:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Znaci, ZUTICI su daleko bolji...

pored audija, pred kucom mi je i Nissan STANZA 85. g.p.(napravljeno ih samo par hiljada i ja imam jednog:)) i otisla mu poluosovina....nova je skoro 600KM pa ti vidi hoces li uzeti zutica :)

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 13:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Feb 2008, 18:33
Hrna je napisao:
Slazem se stobom DellBoy da su kvalitetnija europska auta,pratio sam jedne novine vec duze vrijeme i tu uvjek fale Toyotu kazu da su im auta pravo izdrzljiva a servisi jeftiniji od ostali.
Pa sam malo detaljnije to ispitivao i na kraju se uzpostavilo da su upravu,kod Toyote je satnica u servisu znatno manja nego kod VW ili Audija,a garancija im je ista (vremenska i kilometarska)
Ja sam ljubitelj Njemacki auta,dosad sam samo to vozao ali nesto me u zadnje vrijeme povukla zelja da malo promjenim.
I tu dolazi dvojba izmedju na primjer Toyote i Skode/Seata,posto vozim samo dizela radi cjene i potrosnje.Prelazim oko 35-40 hiljada godisnje i treba mi auto koje je jako a tosi prihvatljivo.

nema dvojbe...Toyota definitivno...jesu skupi djelovi al ne crkava tako cesto...imao sam par Toyota i nemam zamjerki...

Skoda...jeste WV ali se ne koriste isti materijali za izradu...pogotovo motora...

Seat...jos je rano govoriti i procjenjivati kvalitet ovih unazad nekoliko godina proizvedenih modela...oni iz 90-tih su cisto sranje...

radio sam za jednog svabu koji ima Toyotin servis...i radi samo Toyote Landcruisere...dolazio je u Sarajevo i Tuzlu i kupovao od Sfora na licitacijama te dzipove a ja ih vozio u svabiju...to su one bjele 80-ice,sa 4.2,sestak,dizel motorom...
taj motor uz redovan servis,kvalitetno ulje i ne divljanje sa njim, prelazi i do 800000 km...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 00:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
KAko da stavis JAPANSKA/KOREANSKA? Pa Japan i Koreja veze jedno s drugim, bar po pitanju autoindustrije ...
Ja licno mislim da su Japanska vozila kvalitetnija od evropskih....

Toyota, Nissan, Honda, Subaru, Mazda, Mitsubishi, Lexus, Suzuki .... svi oni prave makine da se zaledis!!! Od malih Suzukija do najluksuznijih Lexusa od kojih zadaje dah + sportske makine Nissana i Mitsubishija koje su neopisive, porodicne Toyote, Mazde, Subaru ... ma meni su drazi mnogo ....
Imao sam Subaru, sad bih plakao za tim autom ... To je bila mashina NEVIDJENA!!!
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 12:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Molotov je napisao:
Toyota, Nissan, Honda, Subaru, Mazda, Mitsubishi, Lexus, Suzuki .... svi oni prave makine da se zaledis!!!

Da, pogotovo sad kad se Toyote prave u Turskoj, Suzukiji u Mađarskoj, Nissani u UK...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Polako necemo se prepucavat gdje sta napravljeno ili ko ga za koga pravi,polako!!!!

Dajte vasa misljenja i ako imate iskustva sa tim tipovima za koje vi mislite da su bolji,izdrzljiviji,napisite pa da svi vidimo i saznamo nesto vise.Ali molio bi bez onog rekla/kazala ili ja cuo od nekog,ta suplja prica me/nas neinteresuje

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 14:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

elixir je napisao:
Da, pogotovo sad kad se Toyote prave u Turskoj, Suzukiji u Mađarskoj, Nissani u UK...

to da ima neke veze Toyota sigurno ne bi bila jedna od najvecih kompanija na svijetu... :mad:

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 15:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
enc0re je napisao:
to da ima neke veze Toyota sigurno ne bi bila jedna od najvecih kompanija na svijetu... :mad:

Na primjeru Renaulta sam se itekako uvjerio da ima veze, ma koliko se pričalo da su standardi kvaliteta u svim fabrikama isti...
Usotalom, da sad kupuješ novu Toyotu i prodavac ti kaže da će ti ga isporučiti iz turske fabrike, da li bi ti bilo svejedno?

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 20:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nema to puno veze, najvise zavisi od politike kvaliteta proizvoda koji sprovodi odredjena firma.
Ako zeliete jeftiniji proizvod onda ce tolerancija biti veca. Ako ne, onda ce tolerancija za ugradjene dijelove i kvalitet ugradnje biti minimalna. Jednostavno k'o pasulj.

I da, u Evropi na montaznim trakama i projektnim biroima pored Evropljana ravnopravno rade i Turci, Azijati i Crnci. Tako da mjesto proizvodnje nema blage veze sa kvalitetom. Eto, gdje se ono Cee'd proizvodi? To je onaj sto mu daju nekih 7 godina garancije (dobro, mark. trik, ali ajd' gdje su drugi sa trikovima?).

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Hrna je napisao:
Polako necemo se prepucavat gdje sta napravljeno ili ko ga za koga pravi,polako!!!!

Dajte vasa misljenja i ako imate iskustva sa tim tipovima za koje vi mislite da su bolji,izdrzljiviji,napisite pa da svi vidimo i saznamo nesto vise.Ali molio bi bez onog rekla/kazala ili ja cuo od nekog,ta suplja prica me/nas neinteresuje

Pozdrav

I mene je tata napravio u Hrvatskoj za vrijeme ljetovanja pa ne znaci da sam Hrvat.

to se zove GLOBALIZACIJA i sva auta su danas ista... Samo estetski dojam odlucuje koje auto ces pazariti...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 10:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
Hrna je napisao:

Pozdrav

I mene je tata napravio u Hrvatskoj za vrijeme ljetovanja pa ne znaci da sam Hrvat.

to se zove GLOBALIZACIJA i sva auta su danas ista... Samo estetski dojam odlucuje koje auto ces pazariti...

Blago tebi sto te tata sklepo u Hrvackoj,samo to nije tema :lol:

Nema sanse da su sva auta ista,jer da su ista onda bi im i cjena bila ista a ne da neka kostaju 10.000km a neka 100.000km.
Prema tome ako nemas sta pametno napisat nemoj ni pisat....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]