banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 19:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Feb 2008, 21:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
za bmw 520 nije istina. potrošnja je 9.2 po gradu, 5.4 otvorena cesta. to su fabrički podaci

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 09:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
e pa sto mi sada nikone vjeruje nemogu mu nista. Jutros je na displeju pokazivao 8,1 litar, inace se na relacijama grad +autoput krece oko 8,6l. Na samom Autoputo dode i na 7,5l, ali da sada dode na 5l nisam u ovih 3 mjeseca bila dozivjela. Vidjecemo kada budemo isli u Maju dole kako onda trosi.
To sto ti papiri pokazuju su mjere koje oni upisu kada auto testitraju na odredenim terenima (grad, guzva, autoput itd) ali kako ti licno imas vrijednost zavisi i od drugih faktora, od tvog stila voznje pa do kvaliteta goriva i stanja auta itd.
Ja sam rekla ko mi ne vjeruje mogu da mu sa slikom ili licno to da dokazem. Ali da se prepirem ovdje , za to nemam volje...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 10:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

autoput i nije baš otvorena vožnja. meni, npr. na autoputu troši jednako ili više nego po gradu kad vozim (ne prebrza vožnja, da se razumijemo, recimo 140, potrošnja je oko 10l).

ali zato na običnim cestama van grada, potrošnja ide oko 6l.

inače, odgovarao sam Molotovu, jer je napisao da 520i troši 14l po gradu

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 11:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
bd2308 je napisao:
za bmw 520 nije istina. potrošnja je 9.2 po gradu, 5.4 otvorena cesta. to su fabrički podaci

http://www.index.hr/auto/baza/

Evo izvolite, ja ne izmisljam .... klikajte proizvodjace i pregledajte modele .... sve pise .. ako oni lazu, lazem i ja.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 11:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

http://www.vuko.hr/n5/bmw_modeli__serij ... fault.aspx

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 12:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Feb 2008, 18:33
bd2308 je napisao:
autoput i nije baš otvorena vožnja. meni, npr. na autoputu troši jednako ili više nego po gradu kad vozim (ne prebrza vožnja, da se razumijemo, recimo 140, potrošnja je oko 10l).

ali zato na običnim cestama van grada, potrošnja ide oko 6l.

inače, odgovarao sam Molotovu, jer je napisao da 520i troši 14l po gradu

na tom istom autoputu probaj da ga drzis ispod 3000 obrtaja...vise obrtaja, veca potrosnja...

npr.vozio si 140km/h....to znaci da si presao 140 km u jednom satu...normalno je da ti potrosi 10 litara...ali si i presao 140 km...probaj da vozis 100 km/ na sat pa onda vidi koliko ti je potrosio...

gradska voznja...jbg mnogo je tu kreni,stani,hvataj zuto...auto i trosi najvise kad polazis, jer motor treba da pokrene masu automobila...pa onda saltanje,prva,druga,treca...konstantno nabijanje obrtaja...

znam da jugo 55 znaci 1100 ccm, za sat vremena rada na leru potrosi oko jedne litre benzina...e sad koliko trosi jedan Bmw motor od 2000 ccm neznam al sam siguran da je vise od jedne litre...
cemu ovo?...pa ako proizvodjac kaze da neki auto trosi npr. 9 litara na 100 km u uslovima gradske voznje dali se to odnosi samo na predjene kilometre ili i na kilometre i na vreme koje motor automobila provede u radu dok npr. cekas zeleno na semaforu...
zivo biste se iznenadili kad bi bili svjesni koliko vremena ode na cekanje zelenog ili propustanja pjesaka ili stajanja zbog raznih zastoja itd...a za to vreme motor radi i trosi..
mislim da nijedan proizvodjac nemoze biti toliko (npr.u pola litre) precizan kada navodi potrosnju nekog modela u realnim uslovima gradske voznje...jer nisu isti uslovi svaki dan...nekada vozis cjeli dan bez zastoja,imas "srece" pa hvatas zeleni talas,ne stojis mnogo na semaforima itd.,a drugi dan sve obrnuto...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 13:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Oni upisuju vrijednost potrosnje pod ulovima svog testiranja, sada da se ne ponavljam. Voze svukuda i svakako ( ali oni se ne voze onako kako ti i ja svaki dan s posla ili na putovanju) i onda dodu do odredene vrijednosti koju moraju unijeti ili unesu. Ali MOJ licno ne trosi te mjere niti sam ja kod bilo kog auta kojeg sam vozila gledala u papire i po tome se orjentisala. Testiraj svoje auto sam, pokusavaj izmijeniti svoj stil voznje, ako kao sto bi se reklo gulis po gradu ili autoputu onda ce ti i visu vrijednost pokazivati nego sto ti je auto proizvodac unijeo u papire.
Evo ti primjera, mi smo imali prije ovog BMW-a (2004) prijasnji model (1997) koji je kod vlasnika bio u potrosnji uvijek oko 12litara. Mi kada smo ga dobili i svuda vozili, a i brate po bosni, spustili smo ga na 7,2l u najgorim danima je bio na 8,9-9l. Kada je to predvlasnik cuo ne samo da se bio sokirao, nego je sa svojim novim pokusao i nama da dokaze da i on moze potrosnju da smanji. I smanjio je...
On ti svog sto bi se reklo "PRZI" po gradu i autoputu i ne gleda kako vozi i sta u papirima stoji. Ali od kada smo mu suprotno dokazali i on gleda kako vozi svoje auto.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Daj ljudi svak vozi kako on misli da treba,a to hoceli potrositi 5,10 ili 20 litara to je do njega.To sto pise u papirima u jednu ruku mozes macku o rep okacit.
Ljetos kad sam iso na odmor sam potrosio oko 120 litara dizela dok sam doso dodole,stim da sam se i dole vozo sa tim litrama bar nekoliko dana.
Kopenhagen-Zagreb sam preso za 15h,stvarno nisam mogo vjerovat da sam toliko malo potrosio.
Ali zato kad sam doso dole po Bosni rezervar mi nije mogo biti ni 7 dana i cak sto vise mi je covjek u ASA Servisu u Sarajevu reko da gorivo dole nije dobrog kvaliteta i da to utice na potrosnju.
Ja mislim da svako treba testirat svoje auto prema sebi,burazeru kako vozis tako ces ga i tankat.A sad hoces ti stavit ovo ili ono pa da smanjis potrosnju to ce te i skuplje kostati na kraju....

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 14:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

imas pravo, bas je tako .

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 22:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
Molotov je napisao:
Alfa Romeo 147 1.6, 12 lit

piiiiiiiip greska
10.5 i to sa jacim 120 ks motorom.
Licno iskustvo covjeka iza volana...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 00:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
1.6 105 konja trosi 11.5-12 litara rekao mi vlasnik tog auta...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 00:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bd2308 je napisao:

Za malo da povjerujem ... otisao si na stranicu proizvodjaca .. greska najveca ... potrosnju gledaj na stranicama koje uzimaju podatke od auto magazina koji testiraju vozila u realnom saobracaju ...
A i model mislim da ovaj sto sam ja stavio nije iz 2007/2008 vec stariji blize 2003 jer koliko ima u BL BMWova starij 1 godinu?

Ne znam zasto ste zajunili da smanjite potrosnje generalno kad sve i jedan vozac zna da auti u realnosti daleko od casopisa i prospekata gutaju mnogo vise goriva ... nego sto pise ...

Ewo napokon ono sta trazim i zbog cega sam pokrenuo temu ... fore i cake :)

Klikaj na >>> Uradi sam: Kako smanjiti potrošnju goriva

I samo da dodam razlog zasto sam pokrenuo temu, jer vidim da dosta vas ima misljenje tipa: Ma sta cu smanjivat potrosnju, samo gazi ...

1. Ima jaaaako puno auta na planeti (gorivo nije neiscrpno)
2. Svako zeli da predje sto vise km sa rezervoarom goriva (jel to cudno)

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2008, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Koliko bi trošio Golf 3, 1996. 1.4 Benzin sa ugrađenim plinom?
Po džepu naravno.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2008, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
Shekara je napisao:
1.6 105 konja trosi 11.5-12 litara rekao mi vlasnik tog auta...

ja sam vlasnik 1.6 120 i prosjecno po bl je 10.6.
Ako mene laze kompjuter lazem i ja tebe...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 09:43 
Veteran
Veteran

jbg, vjerujem ti, moze biti i do stanja auta, godista, pretjerane upotrebe klime, saltanje na malo visim obrtajima.. :confused3:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Shekara je napisao:
jbg, vjerujem ti, moze biti i do stanja auta, godista, pretjerane upotrebe klime, saltanje na malo visim obrtajima.. :confused3:

Stvar je u tome da benzinci sa 1.6 + kubikazom po gradu trose mnooogooo vise nego se misli, a ljudi to nekako tesko priznaju ....

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 00:39 
Veteran
Veteran

pa malo ljudi konta da 1.1 benzin moze trosit kao i 2.0+ po gradu, u to se uvjerio kolega koji ima corsu 1.1 i mercedesa 2,5...ispadne mu isplatnije po gradu se vozati mercedesom...udobniji, a trosi isto :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 00:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
ma TDI je zakon

kada stedis onda saltas na 2000rpm
kada stisces onda ides do 4200rpm :D
a deres ove GTI-jeve po gradu :D

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 09:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Stvar je u tome da benzinci sa 1.6 + kubikazom po gradu trose mnooogooo vise nego se misli, a ljudi to nekako tesko priznaju ....

Sta je to 'mnooooogooooooo vise' ?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 20:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
miki321oc je napisao:
ma TDI je zakon

kada stedis onda saltas na 2000rpm
kada stisces onda ides do 4200rpm :D
a deres ove GTI-jeve po gradu :D

Life starts at 6000rpm 8) A za dizel je to misaona imenica ;)
A i sa deranjem GTI-ova nije neko poredjenja - ne znam ni jednog "zdravog" u BL a ni sire...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]