banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 08:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 217 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Feb 2008, 19:26 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2008, 19:19
Prvo pozdrav svima. A sad pitanje: Vec duze vremena na kompjuteru igram warhammer i warhammer 40k, ali tek nedavno sam saznao da su te igre napravljene po podlozi za stvarne figure koje se kupusju i zatim sastavljaju i farbaju po svom ukusu.Zanima me ima li iko u Banjaluci da se time bavi, a ako nema ima li iko da bi htio da se bavi time?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 20:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Fabius Bile je napisao:
Zanima me ima li iko u Banjaluci da se time bavi, a ako nema ima li iko da bi htio da se bavi time?

Pod jedan - cime warhammer fantasy il warhammer 40k. U svakom slucaju imas 2 (dva) lika koji se time bave i jednog koji se preserava bi li se tim bavio ili ne (sva troica se bave fantasy-em) . To znam iz jednostavnog razloga - ja sam jedan od te dvojice. A sto se tice svega toga to je super ako imas vremena.Sto se tice nas faks,kao i cinjenica da imamo zivote nas sputava da se ozbiljno bavimo time. Sve u svemu to je super stvar ako si zaintersesovan za to (ja jos uvjek jesam ali razlozi su gore navedeni).

Prednosti: Sjajne figure,koje usput sam farbas pa si jos vise ponosan na njih,veliki izbor izmedju vojski, od koje svaka ima svoje prednosti i mane , i sve u svemu super stvar, kao RTS na kompjuteru samu puno bolje

Mane:relativno skupo (al kad skupljas lovu za to zna se skupiti ), nemogucnost nabavljanja u RS/bih vec u okolnim zemljama,ali je internet kupovina jeftinija i bolja.I trece komentari sviju tipa to su igracke i sl. U neku ruku su komentari tacni ali ko god da se zanima za to ubrzo shvata poentu.

Sve u svemu moja je poruka da ko god zeli da se bavi time samo napred i ukoliko iko ima pitanja moze mi se slobodno obratiti.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Kakva je razlika izmedju zakljucavanja brave jednom i dvaput? Evo bas se sad nesto pitam :)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
guess who je napisao:
Kakva je razlika izmedju zakljucavanja brave jednom i dvaput? Evo bas se sad nesto pitam :)

kad se dvaput zaključa dublje uđe, da prostiš... tako da je po nekoj mojoj logici u tom slučaju "bolje zaključano = veća bezbjednost"

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 00:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, ali kad neko provali bravu, otkljuca snalicom za kosu :D , da li mu je svejedno da li je zakljucano jednom ili dvaput?

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Onaj ko hoće da provali, on će i vrata probit da uđe... Ja ne zaključavam vrata od kuće, imam neku glupu bravu koja se može otvorit s unutrašnje strane, a s vana se mora ključem... Tako da samo zatvorim vrata... To se tek može otključat šnalicom... I u prizemlju sam, mogu da mi uđu svi mogući lopovi... :lol: Tako da to zaključavanje ne pije vode, isto sranje drugo pakovanje, samo da bi se osjećao sigurnije... Placebo efekat :D

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 17:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jan 2008, 14:55
Znam da je to jeftino oko 20 km jedan cirkon. Pa nazovi bilo kojeg zubara u mjestu gdje živiš pa će ti reći

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 18:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Feb 2008, 21:28
rapitacu se kod svog zubara,ali idem tek krajem mjeseca

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 11:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Fabius Bile je napisao:
Prvo pozdrav svima. A sad pitanje: Vec duze vremena na kompjuteru igram warhammer i warhammer 40k, ali tek nedavno sam saznao da su te igre napravljene po podlozi za stvarne figure koje se kupusju i zatim sastavljaju i farbaju po svom ukusu.Zanima me ima li iko u Banjaluci da se time bavi, a ako nema ima li iko da bi htio da se bavi time?

nazalost nema u BL niti jednog kluba koji se bavi prodajom tih stvari i organizovanjem turnira/druzenja tako da je sve svedeno cisto na entuzijazam pojedinaca
inace dobro dosao u WH univerzum :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 12:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
nazalost nema u BL niti jednog kluba koji se bavi prodajom tih stvari i organizovanjem turnira/druzenja tako da je sve svedeno cisto na entuzijazam pojedinaca
inace dobro dosao u WH univerzum :)

A sta sam ja rekao :D ?
Ne inace nije problem to sto nema prodaje nigdje u blizoj okolini, ima specijalizovani site za WH i WH:40k cije su cijene i da 15-20% nize nego bilo gde u svetu, i ako narudzba prelazi odredjenu cifru (ne veliku oko 10km) troskovi postarine su besplatni, plus dobijas popust na kolicinu i popust ukoliko si cesto narucivao od njih.
Po meni najveci problem je uvjeriti ljude kako to NISU igracke (a to je prakticki nemoguce), te kao sto i rekoh farbanje koje je po meni najveca draz svega oduzima vremena, naravno ako hocete imati kvalitetni paintjob.Iskreno ja bih volio da je vise likova u ovome, ali bi bio zadovoljan da ih i sam skupljam

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 19:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

heh vidio sam tvoj odgovor, nije ovo bio pokusaj potkopavanja :)
htio sam samo dodati na tvoj post da ovdje ne postoji cak ni mogucnost kupovine kockica, mapa, pravila i bojnih polja
gledao sam jedan video klip doticne borbe u WH (onaj epic fantasy) i izgleda mi prejako

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 20:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
heh vidio sam tvoj odgovor, nije ovo bio pokusaj potkopavanja :)

znam, samo sam morao reagovati, cisto onako

BSE je napisao:
htio sam samo dodati na tvoj post da ovdje ne postoji cak ni mogucnost kupovine kockica, mapa, pravila i bojnih polja

U stilu Chuck Norrisa u reklami za Total Gym reci cu "opet si pogresio", je kao sto bi Ameri rekli where there's will there's way. Kockice su standardne kao za jamb isl. To za mape ne shvatam vjerovatno u nekoj drugoj igri postoje al za warhammer ne. Bojno polje ti u trenutku inspiracije moze biti i obican sto, a konkretno boljna polja se ne proizvode i ne prodaju vec se sve to radi u klubovima ili u kucnoj radinosti.A sto se tice knjiga pravila, tu si u pravu.Knjiga pravila u prosjeku 40 funti, knjiga za vojske oko 15-20 funti.Ali ja ne bi bio ja da ne posjedujem sve knjige za vojske i dakako knjigu pravila.Doduse u pdf-u ali sve je tu.

Ali iskreno, meni ne bi bilo nista draze nego da warhammer scena dodje i zazivi na ovim prostorima.Kao sto i prije rekoh ukoliko bilo ko zeli nudim savjete literaturu i svpoje beskonacno polu-akademsko znanje :D

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 12:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

koliko je meni poznato nisu kao kockice za jamb - cini mi se da su 2 malo neobicne kockice sa nekih 8 strana koje se koriste za bacanje pri napadu ili odbrani
obican sto ne moze da se koristi za bojno polje posto postoje pravila o terenima koji odredjenim jedinicama daju ili prednosti ili nedostatke, samim tim malo je teze zamisljati jesi li na livadi ili si presao u pustinju ;)
mozda sam za mape i pogrijesio i pomjesao sa slicnim igrama, vise ne znam ni sam
mene recimo dosta interesuju i TCG igre kojih, o gle cuda, isto nema ovdje
btw koliko su "teski" pdf-ovi koje imas ?

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 14:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
mene recimo dosta interesuju i TCG igre kojih, o gle cuda, isto nema ovdje

Opet izjava Chuck Norrisa. Imam halfa koji se bavi time a on zna jos jednog ili dva lika kojim se bave. Znaju se oni tako skupt zakuat,al to je meni nekako shit mislim imas karte i ti sad zamisljas,ko onaj crtani na tv-u (nije da ga gledam samo sam par puta,onako video dok sam se dosadjivao prebacivajuci kanale)

BSE je napisao:
btw koliko su "teski" pdf-ovi koje imas ?

oko 50-70 mb.svaki po naosob.

Eh da moram priznat gresku. zaboravio sam za dve kockice, takozvane scatter i fire, ali ni njih nije tesko nabaviti a i one imaju po 6 strana. a ostale (za prosjecnu igru treba oko 6) su obicne kockice vulgaris. A teren elevacije i sl. naravno da doprinose ucinku nekijeh unita ali nisu obavezni.Ali kao sto rekoh uvjek je ljepse igrati na custom-made trenenu, visese uzivis a i trenski bonusi kikaju esove

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Moj je problem sledeci:

Ako neko moze da mi objasni gdje se u BL nalazi slasticarna Delta, bila bih prezahvalna!

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 01:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Nije to slastičarna... U prolazu kod slastičarne Pingvin...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 17:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dobila sam na poklon "CONDEL INFRAROT STRAHLER LAMPU TIP 5020 PHILIPS. Pošto je uputstvo na njemačkom jeziku neznam za šta sve služi i kako se koristi.
Molim vas ako neko zna kako se koristi ili gdje mogu pročitati način korištenja na našem jeziku bila bih vam zahvalna.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 15:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nova je napisao:
Dobila sam na poklon "CONDEL INFRAROT STRAHLER LAMPU TIP 5020 PHILIPS. Pošto je uputstvo na njemačkom jeziku neznam za šta sve služi i kako se koristi.
Molim vas ako neko zna kako se koristi ili gdje mogu pročitati način korištenja na našem jeziku bila bih vam zahvalna.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 20:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pitam se, pitam. Da li postoji razlika izmedju casopisa i magazina i ako da, koja?

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
U časopisima imaš rubrike "Vi pitate, mi vam dajemo odgovor", a u magazinima nemaš. :P :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 217 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]