banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 09:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Feb 2008, 15:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2006, 17:56
Astor_Piazzolla je napisao:

Ma BiH je odrziva ako mi to shvatimo, a dok se mi budemo busali u prsa i hjeli da zivimo u srbiji nece biti bolje.

Па ја нећу да живим у Србији негу у Републици Српској и то независној! зашто ми то неможемо добити а "шиптарима" то дају?

Ja shvatam da je mnogo ljudi poginulo u proslom ratu, ali da li nam treba jos jedan radi nekog mozda nemoguceg cilja, da li ces ti uzeti pusku ???

Ja necu SIGURNO !

Такви као ти је нису ни узимали... НИКАДА па нико од вас ни не очекује да станете у одбрану свогг народа или територије...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
O, Bože.

Pa ja apsolutno nigdje nisam napisala da sam ŽELJNA rata ( :roll: ) niti želim da živim u Srbiji!!! Ne znam otkud vam to, ako si se Slavko meni obraćao.

Govorim o tome koliko je narod pasivan kad je jedan tako veliki presedan u pitanju. Al, ne! Uvijek se tiče drugog osim mene samog! Okrenuću glavu i ne tiče me se!

Ma, ne želim se ni sa kim svađati. VEOMA mi je žao kad vidim koliko su neki mladi ljudi nezainteresovani kad je njihova budućnost u pitanju. Ovo sa Kosovom je mala maca, šta će biti kroz ne znam ni sama koliko godina,kad ovo područje postane (ako već i nije) područje sa jeftinom radnom snagom, nemogućnosti izbora, demokratije (u koju se svijet kune), bezvrijeđa....
Možda neće nas zahvatiti, al našu djecu sigurno hoće.

Al opet: koga briga!?? Tiče se drugog (pa i moje djece), a ne mene samog.
Uh.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 16:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
rendzer je napisao:
sto se tice ovaha, hajde da tebe vidimo kako ces okupiti 100 studenata povodom bilo cega.

Ako nisi trenutno student onda vjerovatno ne znas kako stvari stoje. Tupavi studenti, ciji roditelji navlace dinar po dinar za njihov, nisu u stanju da uticu na asistente, a kamo li profesora koji ih rusi ko kruske...nemaju hrabrosti ni da traze ispit pred komisijom, samo sagnu glavu i pojave se na sljedecm roku...svako gleda samo sebe, da se provuce sa nekom sesticom i sto prije zaboravi sta se desava.

rendzer je napisao:
sto se tice protesta nek izadje ko hoce ako budu.

Navedi mi gdje sam ja rekao da ne treba da izlaze na proteste? Bilo kakav protest studenata, penzionera, porodica nestalih, te bilo koga drugog ko se nalazi na margini drustva podržavam, jer imaju pravo da kažu svoje mišljenje, drugacije ih mozda nebi ni primjetili, ali naravno sve dok je u granicama zakona i bez bilo kakvih incidenata.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 16:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
RS-Odbrana je napisao:

Ma BiH je odrziva ako mi to shvatimo, a dok se mi budemo busali u prsa i hjeli da zivimo u srbiji nece biti bolje.

Па ја нећу да живим у Србији негу у Републици Српској и то независној! зашто ми то неможемо добити а "шиптарима" то дају?

Ja shvatam da je mnogo ljudi poginulo u proslom ratu, ali da li nam treba jos jedan radi nekog mozda nemoguceg cilja, da li ces ti uzeti pusku ???

Ja necu SIGURNO !

Такви као ти је нису ни узимали... НИКАДА па нико од вас ни не очекује да станете у одбрану свогг народа или територије...

a ti si mi neki veliki patriota samo zato sto pises po forumu ??? znam ja takve. Hvala Bogu da nisam pusku uzimao jer sam bio dijete, zar djeca trebaju da ratuju, a ti nemas pojma da li je moj otac ratovao ili nije !!! zato o tome ne pricaj !
Zasto nama ne daju nezavisnost ne znam ni ja ali tako je nazalost :( i tacka .

citao sam neki dan u "politici" (novinama) izjavu jednog generala srpske vojske koji kaze da nije patriota onaj koji je spreman umrijeti na brzaka, patriota je onaj koji zna razmisliti i odbraniti svoju zemlju ...

Ja cu prvi glasati za otcjepljenje ako je sigurno da to otcjepljenje nece znaciti nove zrtve ! a ako ce znaciti rat, zao mi je moj glas nece dobiti nikada ...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 16:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

prasica je napisao:

Govorim o tome koliko je narod pasivan kad je jedan tako veliki presedan u pitanju. Al, ne! Uvijek se tiče drugog osim mene samog! Okrenuću glavu i ne tiče me se!

Ma, ne želim se ni sa kim svađati. VEOMA mi je žao kad vidim koliko su neki mladi ljudi nezainteresovani kad je njihova budućnost u pitanju. Ovo sa Kosovom je mala maca, šta će biti kroz ne znam ni sama koliko godina,kad ovo područje postane (ako već i nije) područje sa jeftinom radnom snagom, nemogućnosti izbora, demokratije (u koju se svijet kune), bezvrijeđa....
Možda neće nas zahvatiti, al našu djecu sigurno hoće.

Al opet: koga briga!?? Tiče se drugog (pa i moje djece), a ne mene samog.
Uh.

Nisam pasivan, ali znam da ti protesti nece znaciti nista osim mogucih problema nama samima.A sto se tice boljeg zivota ja necu na proteste , ali cu kupovati domace proizvode podsticacu domacu proizvodnju da pare idu u nas buzdet ... vraticu se u moju zemlju i uciti djecu necemu , necu ostati vani (gdje sam sad) ali necu protestovati protiv necega sto je nemoguce . A ponovicu jos jednom da cu glasati za otcjepljenje kad budem bio siguran da ce biti bez krvi !

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 16:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
@prasica, ukoliko si se nasla prozvanom to je tvoj problem. U svakom slucaju si pogresno razumjela. Ukoliko povezes ovaj post iznad mene sto ga je napisao Astor_Piazzolla mozda ce ti biti jasno sta sam htjela da kazem...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 16:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

zar djeca trebaju da ratuju

ratovala su...sjetimo se studenata "dobrovoljaca" :confused1: na bihackom ratistu...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 16:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

izvini ali imao sam 7 godina kad je poceo rat !!!!

a i da sam stariji gledajuci sa danasnje tacke gledista sigurno ne bih ratovao, jer ratovali su mnogi za sta ??? za nista ...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

i da ne skrecemo sa teme, protesti su i dalje besmisleni bar u ovome slucaju !

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 17:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ma nije tebi bio upucen post...vec na onog gore sto jedva ceka da se ide prijaviti u Gardu Cara Lazara...vjerovatno se toga ne sjeca ili je zaboravio pa da ga malo podsjetimo ko je ginuo i za koji .....?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 17:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Ali pazite sada situaciju kada smo već došli do te teme. Dodik danas izjavljuje da "razumije" inicijativu Spone za koju su najavili da će predati narodnoj skupštini. Kakvi su to bleferi! A on je taj koji je na sav glas pričao kako će napraviti referendum, kako će tražiti tu opciju u ustavnim promjenama, kako RS ima pravo na samoopredjeljenje i ostale budalaštine. Za pokretanje neke inicijative u skupštini potrebno je skupiti 50000 glasova što je Spona bez problema skupila. Zašto onda danas samo "razumijem"? :lol: :lol: :lol: Hoće li razmatrati inicijativu u skupštini? Hoće li je uopšte prihvatiti? Što bleferi ne izglasaju nezavisnost? Imaju većinu, dakle mogu izglasati šta god hoće, a oni isto misle. :lol: :lol: :lol: Što ne podrže studente kad i oni misle isto? :lol: :lol: :lol: Što Spona ne protestuje? :lol: :lol: :lol: :lol:
To je kada se vodi lažna politika i populistički laže da bi se podigla popularnost i broj glasača.

Poslednji put menjao fantomacan dana 14 Feb 2008, 17:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 17:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2006, 17:56

a ti si mi neki veliki patriota samo zato sto pises po forumu ??? znam ja takve. Hvala Bogu da nisam pusku uzimao jer sam bio dijete, zar djeca trebaju da ratuju, a ti nemas pojma da li je moj otac ratovao ili nije

А ко ти је споменуо оца??? Јел ти знаш да читаш?

ali tako je nazalost :( i tacka .

Да би се нешто промјенило мора нешто да се на томе ради... Нема никад тачка и нигдје... Код људи који нешто желе али морају нешто и жртвовати...

citao sam neki dan u "politici" (novinama) izjavu jednog generala srpske vojske koji kaze da nije patriota onaj koji je spreman umrijeti na brzaka, patriota je onaj koji zna razmisliti i odbraniti svoju zemlju ...

Ја сам спомињао дезертерство, а не јуришање на бајонет...

Ja cu prvi glasati za otcjepljenje ako je sigurno da to otcjepljenje nece znaciti nove zrtve ! a ako ce znaciti rat, zao mi je moj glas nece dobiti nikada ...

Твоје је право да радиш шта год хоћеш... Ми рат никада нисмо ни тражили нити ћемо га тражити али морамо бити спремни да се бранимо....

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 18:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

realno je da moja generacija nece uspjeti izboriti nezvisnost, a jos je realnije da studente niko nece slusati ...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
passenger57 je napisao:

ratovala su...sjetimo se studenata "dobrovoljaca" :confused1: na bihackom ratistu...

He he. Ovo je dobro " dobrovoljci". U to vrijeme je mnogima splasnula nacionalna svijest kad su vidjeli sta se radi. Trebalo bi i ove danasnje tako ali ne u rat nego na koristan rad da se opamete da se ne bune zbog svakakvih gluposti. Udarila im sila u glavu pa ne znaju sta ce od energije.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 18:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
passenger57 je napisao:

He he. Ovo je dobro " dobrovoljci". U to vrijeme je mnogima splasnula nacionalna svijest kad su vidjeli sta se radi. Trebalo bi i ove danasnje tako ali ne u rat nego na koristan rad da se opamete da se ne bune zbog svakakvih gluposti. Udarila im sila u glavu pa ne znaju sta ce od energije.

e tako nekako ...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Каквих јадних коментара овдје има. Ове коментаре типа "боље вам је да узмете књигу у руке" и сличне нема потребе да коментаришем.

Кад смо код Косова и протеста, управо због равнодушности овог народа налазимо се у ситуацији да губимо Косово. Мислите да би Косово било пред једностраним проглашењем независности да се овај народ имало јавно бунио против тога?! Под тим подразумијевам активности самих грађана а не институција, јер институције Србије раде све што је у њиховој моћи. Косово иде ка независности управо зато што је то међународној заједници најбезболније рјешење. А зашто је најбезболније, зато што су Шиптари спремни да гину за независно Косови, а Срби да узмахну руком и кажу да их боли она ствар за тим. Мислите да обавјештајне агенције земаља које ће за који дан признати независно Косово нису детаљно изанализирале јавно мјење и закључиле да Србе боли она ствар за Косовом?! И онда се појаве паметњаковићи са изјавама "шта год радио на крају ће бити како они кажу". Јадно! Добро ће друге државе процијенити реакцију прије него направе било какву акцију. Да је нпр. милион Срба спремно да у недјељу изађе на улице у Србији као протест због проглашења независности, или било каквог акта који води ка томе, мислите да би став већине ЕУ био онакакав какав јесте?! Највећи кривци смо ми, обични људи, Срби, којима је свеједно шта се тамо дешава!

Још јадније ми звуче коментари "Косово треба продати, док је то још могуће"?! Чињеница је да иза нас стоји још само Русија и међународно право, али тапија на Косово се не смије изгубити! Зашто?! Зато што се околности мијењају, и већ сутра ставови већине земаља могу да се промијене и ствар буде на нашој страни. Наравно, све то зависи већином од нас, обичних грађана, и институција, заједно.

Наравно, ако буде протеста, ја излазим. Ја себи не постављам питања ко га организује, већ који је повод, каква порука се шаље. Ја мислим да је порука јасна. Онај ко нема коментар, и коме је битније да грије дупе за рачунаром паметујући по форумима онима који бар нешто раде, нека остане кући. У недјељу и понедјељак ће бити јасно колико је Србима стало до своје државе ...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
medi je napisao:
Каквих јадних коментара овдје има. Ове коментаре типа "боље вам је да узмете књигу у руке" и сличне нема потребе да коментаришем.

Кад смо код Косова и протеста, управо због равнодушности овог народа налазимо се у ситуацији да губимо Косово. Мислите да би Косово било пред једностраним проглашењем независности да се овај народ имало јавно бунио против тога?! Под тим подразумијевам активности самих грађана а не институција, јер институције Србије раде све што је у њиховој моћи. Косово иде ка независности управо зато што је то међународној заједници најбезболније рјешење. А зашто је најбезболније, зато што су Шиптари спремни да гину за независно Косови, а Срби да узмахну руком и кажу да их боли она ствар за тим. Мислите да обавјештајне агенције земаља које ће за који дан признати независно Косово нису детаљно изанализирале јавно мјење и закључиле да Србе боли она ствар за Косовом?! И онда се појаве паметњаковићи са изјавама "шта год радио на крају ће бити како они кажу". Јадно! Добро ће друге државе процијенити реакцију прије него направе било какву акцију. Да је нпр. милион Срба спремно да у недјељу изађе на улице у Србији као протест због проглашења независности, или било каквог акта који води ка томе, мислите да би став већине ЕУ био онакакав какав јесте?! Највећи кривци смо ми, обични људи, Срби, којима је свеједно шта се тамо дешава!

Још јадније ми звуче коментари "Косово треба продати, док је то још могуће"?! Чињеница је да иза нас стоји још само Русија и међународно право, али тапија на Косово се не смије изгубити! Зашто?! Зато што се околности мијењају, и већ сутра ставови већине земаља могу да се промијене и ствар буде на нашој страни. Наравно, све то зависи већином од нас, обичних грађана, и институција, заједно.

Наравно, ако буде протеста, ја излазим. Ја себи не постављам питања ко га организује, већ који је повод, каква порука се шаље. Ја мислим да је порука јасна. Онај ко нема коментар, и коме је битније да грије дупе за рачунаром паметујући по форумима онима који бар нешто раде, нека остане кући. У недјељу и понедјељак ће бити јасно колико је Србима стало до своје државе ...

Naravno da je tako,ako siptari ucenjuju i javno prete da ce ratovaoti za Kosovo a mi samo cutimo hvala bogu da ce Evropa i Amerika prihvatiti ono manje bolno resenje tj popustice Siptarima jer im u ovom trenutku ne odgovra jos jedan rat pogotovo ne na tom delu Balkana.Zato mislim da nam je politika skroz pogresna,a pogotovo mi smetaju ove izjave tipa uzmite Srpsko drzavljansto i idite tamo ziveti,a i malo dete zna da nam nije bilo Srbije mi verovatno vise ovde ne bi ni bili.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 20:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

medi je napisao:
Да је нпр. милион Срба спремно да у недјељу изађе на улице у Србији као протест због проглашења независности, или било каквог акта који води ка томе, мислите да би став већине ЕУ био онакакав какав јесте?!

Dva miliona da izadje opet nebi nista promijenili. Zasto? Jer "demokratski osvijestena" EU to gleda kao onemogucavanje jedne "nacije" da stori svoju drzavu od strane Srba koji su po defaultu krivi za sve (od globalnog zatopljenja do strajka scenarista u holivudu).
Jedino sto bi postigli bilo bi da cika Oli Ren :evil: pomakne Srbiju na listi cekanja za ulazak u EU iza Albanije i Istocnog Timora...

Nemoj me pogresno shvatiti, nisam ja za nezavisnost Kosova, ali ako je nesto unaprijed izgubljeno onda je brate bolje iscupati sta mozes i cao...Kome treba Kosovo u sastavu Srbije prepuno islamskih fanatika koji ce kroz par godina poceti dizati autobuse po beogradu u zrak ko oni majmuni u londonu??? koliko dugo spanija ima probleme sa ETA-om? Britanci sa SJ. Irskom? jel` ti to treba i u BG?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

e upravo to, sa tolikm brojem albanaca ,jos ce srbija doci u situaciju da albanac bude predsjednik !

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 22:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:51
passenger57 je napisao:
medi je napisao:
Да је нпр. милион Срба спремно да у недјељу изађе на улице у Србији као протест због проглашења независности, или било каквог акта који води ка томе, мислите да би став већине ЕУ био онакакав какав јесте?!

Dva miliona da izadje opet nebi nista promijenili. Zasto? Jer "demokratski osvijestena" EU to gleda kao onemogucavanje jedne "nacije" da stori svoju drzavu od strane Srba koji su po defaultu krivi za sve (od globalnog zatopljenja do strajka scenarista u holivudu).
Jedino sto bi postigli bilo bi da cika Oli Ren :evil: pomakne Srbiju na listi cekanja za ulazak u EU iza Albanije i Istocnog Timora...

Nemoj me pogresno shvatiti, nisam ja za nezavisnost Kosova, ali ako je nesto unaprijed izgubljeno onda je brate bolje iscupati sta mozes i cao...Kome treba Kosovo u sastavu Srbije prepuno islamskih fanatika koji ce kroz par godina poceti dizati autobuse po beogradu u zrak ko oni majmuni u londonu??? koliko dugo spanija ima probleme sa ETA-om? Britanci sa SJ. Irskom? jel` ti to treba i u BG?

Isto to imaš i u državi u kojoj živiš,teroriste,bradonje mudžahedine ...pa ti ne smeta?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]