banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 10:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Posao i brak
PostPoslato: 13 Feb 2008, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Muz i zena rade u istoj firmi (privatnoj)... Jedno je direktor, drugo podredjeni na odgovornoj funkciji.
Sta vi mislite: Koliko to moze da utice na bracne odnose?

Vrh

Tema posta: Re: Posao i brak
PostPoslato: 13 Feb 2008, 19:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2007, 21:09
moze da utice u smislu da kad dodju kuci onda donose i taj posao i probleme sa posla sa sobom! pa onda nastanu svadje..mozda se moze ziveti ok tj da posao ne utice previse ali po mom misljenju jako tesko!

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 10:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Feb 2008, 19:27
Мислим да то уопште не мора да буде неки велики фактор у односима партнера, осим кад гледамо са финансијске стране, али ту је онда то нешто позитивно. Ако сам добро разумио питање, онда можемо за примјер узети породичне бизнисе који чак учврсте комплетну породицу јер сви заједно теже ка циљу.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 10:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
ja i moj muz radimo u istoj firmi, ali u razlicitin odjeljenjima tako da se citav dan ne vidimo ( osim pauze za rucak), tako da nemamo problema sa tim. Ponekad se jedno drugom izjadamo ako nas nesto sa posla muci, ali ja licno nemam problem sa tim.
Bas zato sto radimo u istoj Firmi i tok zivota u njoj znamo, imamo razumijevanje kada nekome od nas bude tesko ili se nasekira .

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 11:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Što se mene lično tiče, meni odgovara da moj partner budi u struci koja je što "dalje" od moje, bilo tematski, fizički ili bilo kako drugo.. to me obogaćuje.. kad smo isti, nekako je sve monotono.. i osim toga, posao mi je posao, i ne želim u njemu elemente privatnog života, npr muža ili momka- tako mi najbolje paše da budem što produktivnija na poslu..

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 15:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Natasa75 je napisao:
ja i moj muz radimo u istoj firmi, ali u razlicitin odjeljenjima tako da se citav dan ne vidimo ( osim pauze za rucak), tako da nemamo problema sa tim. Ponekad se jedno drugom izjadamo ako nas nesto sa posla muci, ali ja licno nemam problem sa tim.
Bas zato sto radimo u istoj Firmi i tok zivota u njoj znamo, imamo razumijevanje kada nekome od nas bude tesko ili se nasekira .

E, ali nije ti sef! Tu je najvece zlo...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 07:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
MonaLisa je napisao:
Natasa75 je napisao:

E, ali nije ti sef! Tu je najvece zlo...

Ne zna se sta je vece zlo.
Da je neko od supruznika sef, ili da zajedno recimo otvore neku firmu ili radnju. Tek tu nastaju problemi. Kad nema sefa, a oboje zele da budu ipak malo vise jednakiji. :)

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 09:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
pa to je istina, imas pravo , muz mi nije sef. Kako bih sada u takvoj situaciji reagovala, ne znam. Ovdje u Njemackoj ima puno privatnih firmi gdje bracni parovi zajedno rade i posjeduju zajednicke firme. To nije jednostavno, ali kod jednog ili drugog funkcionise.
Nas posao je razdvojen, on ima drugi resor nego ja, a radi i sasvim drugi zadatak nego ja, tako da me to ne opterecuje. Inace vozimo se zajedno na posao i tako opet kuci. Mi radimo u velikoj telekomunikacijskoj firmi, tako da ne upadas u oci sada kao bracni par.
Ali mogu da razumim da je to za ponekog veliko opterecenje, nije jednostavno to sve drzati u ravnotezi.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
MonaLisa je napisao:
Muz i zena rade u istoj firmi (privatnoj)... Jedno je direktor, drugo podredjeni na odgovornoj funkciji.

Zavisi od njihovog medjusobnog odnosa i pojedinacnih karaktera..ali ne bih da me to snadje..ipak mislim da utice negativno...i kada tad bi doslo do konflikta..posao da unisti brak..strasno

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2008, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
posao ne treba donositi u kucu ...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2008, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Acrobatico je napisao:
posao ne treba donositi u kucu ...

slažem se. posao i privatni život treba odvojiti, kako bi i jedno i drugo što bolje funkcionisalo. ( ovo na duže staze, pošto ponekad na kratke staze to i ne izgleda tako, npr zaljubiš se an poslu pa postaneš super produktivan, al to je uvijek kratkoročno).

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 15:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Mar 2006, 18:16
koga briga za produktivnost kad se zaljubi

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 11:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
mobing klasicni....... :lol:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
MonaLisa je napisao:

naravno ovisi od karaktera i samim time ne moze se generaizovati.
Poznajem ljude u takvim pozicijama i u sustini ne utice im na bracne odnose, ali vrlo cesto je tesko imati autoritet kao upravljacka pozicija nad supruznikom/com koji je uposlenik i treba da vrsi izvrsne poslove, pogotovo ako je zena sefica :D

A stvarno mislim da poslovna pitanja ne treba, da se uplicu u brak a ako uspijevaju da ga naruse,onda u braku ne stima dosta stavri a posao je onda samo povod da se dodaje ulje na vatru...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2008, 10:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 08:56
moze i pozitivno a i negativno, znajuci nas mentalitet kod nas negativno utice bilo da je zena sef, bilo da je muskarac sef, dok na zapadu je to kao americki san znaci pozitiva

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
ginekolog je napisao:
moze i pozitivno a i negativno, znajuci nas mentalitet kod nas negativno utice bilo da je zena sef, bilo da je muskarac sef, dok na zapadu je to kao americki san znaci pozitiva

Po cemu to zakljucujes?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2008, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Na bračne odnose ne mora da ima bilo kakav uticaj, jer normalni ljudi u normalnom braku polaze od zajedničkog interesa.
Ali što se samog posla tiče, ne bih volio da radim tamo, jer nikad ne znaš da li pričaš sa odgovornom osobom ili sa direktorom; protiv direktora ne možeš da ideš otvoreno (otkaz), a protiv njegovog/njenog bračnog partnera isto nije baš pametno, makar da si 100% u pravu.
Mnoge firme na zapadu, pogotovo one manje imaju policy da ne zapošljavaju oba bračna druga, jer u slučaju razvoda to stvara vrlo lošu atmosferu na poslu (više priče=manja rada).

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Glupo je postavljenje u takvoj firmi. Ako su supružnici vlasnici neke firme, zašto ne izvršiti podjelu posla???
Zašto jedno mora biti podređeno drugom ili obratno?

Ja imam drugačiji problem.
Moja supruga i ja radimo u istoj branši i konkurencija smo (neki vid konkurencije, mada smo okrenuti drugačijem načinu poslovanje).
Do sad nismo imali nikakvih razmirica vezano za posao.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]