banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 05:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Queen
PostPoslato: 13 Feb 2008, 15:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Прошле године проглашена за најбољу британску групу свих времена, бољу и од ролингстонса и од битлса, лед цепелина и осталих познатих британских група. Наиме, тако су гласали слушаоци државног радија прошле године. Поменимо само неке класике квина: кајнд ов меџик, бохимиан рапсоди, мама, лонли, форевр, ху вонтс ту лив фо евр, ван вижн, итдиитд итдиитд
Шта ви мислите о овој групи?

Filozofija...

Vrh

Tema posta: Re: Queen
PostPoslato: 13 Feb 2008, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Nekada bend institucija. Slušao sam ih dosta prije 15 godina.

btw, što se toliko držiš Vukovog "write as you speak"? :D

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 18:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
vim je napisao:
Прошле године проглашена за најбољу британску групу свих времена, бољу и од ролингстонса и од битлса, лед цепелина и осталих познатих британских група. Наиме, тако су гласали слушаоци државног радија прошле године. Поменимо само неке класике квина: кајнд ов меџик, бохимиан рапсоди, мама, лонли, форевр, ху вонтс ту лив фо евр, ван вижн, итдиитд итдиитд
Шта ви мислите о овој групи?

Pa te sto su izdali takvo poredjenje treba ubiti na licu mjesta. Kakvo je to poredjenje sta kazu danasnji slusaoci kada ako odes na youtube vidjeces da se spotove Tokyo Hotela gledali preko 15 000 000 ljudi, a recimo Metallice 4 puta manje, a da ne spominjem manje poznate bendove... Dakle to sto vecina kaze nije nikako mjerilo znanja, zato sto ti koji su glasali su vjerovatno imali ispod 5 godina, pa im inteligencija jos nije bila dovoljno razvijena. Cuj reci Queen najbolja britanska grupa, mislim ispred Beatles-a i Stones-a... To samo ludi ljudi mogu objaviti... Queen jeste extra dobra grupa, ali sa ovim bogovima Rock 'n' Roll-a se ne mogu ni porediti...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 18:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Whitesnake je napisao:
Pa te sto su izdali takvo poredjenje treba ubiti na licu mjesta. Kakvo je to poredjenje sta kazu danasnji slusaoci kada ako odes na youtube vidjeces da se spotove Tokyo Hotela gledali preko 15 000 000 ljudi, a recimo Metallice 4 puta manje, a da ne spominjem manje poznate bendove... Dakle to sto vecina kaze nije nikako mjerilo znanja, zato sto ti koji su glasali su vjerovatno imali ispod 5 godina, pa im inteligencija jos nije bila dovoljno razvijena. Cuj reci Queen najbolja britanska grupa, mislim ispred Beatles-a i Stones-a... To samo ludi ljudi mogu objaviti... Queen jeste extra dobra grupa, ali sa ovim bogovima Rock 'n' Roll-a se ne mogu ni porediti...

Queen jeste najbolja rok grupa svih vremena. Za mene :wink:

Uvela je mnogo mnogo novina koje su drugi samo pokusavali da kopiraju. Viseglasno pjevanje, prvi profi video spotovi
Mislim tacno 20 godina da su postojali, i nikada nit su se svadjali, nit mijenjali clanove, niti se **rcili s nekim solo projektima.
E sad, dal se mogu ili ne mogu porediti sa Beatlesima i Stonesima, to je vec diskutabilno.

Znam samo da Freddie nije umro da bi i danas dan zarili i palili.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 13:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Dobra je to grupa, odlični muzičari. Zanimljivo mi je kod njih kako imaju savršenih pjesama npr. ''The Prophet's Song'' sa Night at the Opera, i mnoge druge, pa onda nekih skroz bezveze kao Bicycle Race :-? Mada su im i te 'glupave' kvalitetne.

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Fantastični muzičari i vokal.. slažem se da su bolji i od bitlsa i od stonsa.. makar meni više "leže"

A + za Queen

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 15:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa i ja volim Queen, vjerovatno zato sto su njihove pjesme jos odzvanjale u teenage-rskim godinama, dok u prime-u Rolling stones-a i Beatles-a se nisam jos bio ni rodio a i zvuce mi bolje i modernije. Istinu da kazem RS i Beatles su mi izuzetno bezveze. Tako vjerovatno i vecina slusalaca tog radija su mladji od sezdesetak godina pa su glasali za Queen.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 18:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
vim je napisao:
Pa i ja volim Queen, vjerovatno zato sto su njihove pjesme jos odzvanjale u teenage-rskim godinama, dok u prime-u Rolling stones-a i Beatles-a se nisam jos bio ni rodio a i zvuce mi bolje i modernije. Istinu da kazem RS i Beatles su mi izuzetno bezveze. Tako vjerovatno i vecina slusalaca tog radija su mladji od sezdesetak godina pa su glasali za Queen.

Mladji od 60-ak godina??? Znaci samo ljudi koji imaju preko 60 godina mogu da smatraju da su Beatles-i i Stones-i izvanredni... O zemljo otvori se, molim te... Pa covjece, jel ti vidis sta ti lupi?
Sta si poslusao od Rolling Stones-a i Beatles-a kada mozes toliko srati o njima??? Poslusao si vjerovatno Paint it Black, Angie, Let it be, Yesterday i jos mozda 5-6 pjesama, i kontas to je sve. Moze da fino ubuduce samo komantirisite Queen, posto ste ocigledno samo njih i preslusali... Batali Rolling Stones-e i Beatles-e ipak za njih treba malo ......... da se shvate...
Ne kazem ja da nema razlicitih ukusa, ali kada se javljaju ljudi sa takvim komentarima, dzaba moram reagovati...
Btw. imam 7 GB pjesama od Stones-a u mp3 formatu, ako hoces nacemo se, prebacu ti, poslusaj, pa onda komentarisi... Okey?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 23:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma pogresno si me shvatio. nisam ja rekao da je njihova muzika nekvalitetna. Broj kopija koje su prodali svjedoci najbolje o kvalitetu. ja sam samo rekao da oni u cije se vrijeme neka muzika svirala su mnogo osjetljiviji na tu muziku. Sto se tice stonesa, u pravu si, imam 2 CD-a kompilacija najpoznatijih pjesama oko 40 pjesama tako da se ne razumijem bas nesto. I to sam par puta preslusao i nisam takao vec godinama pa sam i zaboravio pjesme.
Ono sto sam ja napisao je znaci samo pretpostavka zasto su ljudi glasali tako, ne mora znaciti da je to razlog, samo razmisljanje.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 11:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
@ Vim

Ajd,ziv bio,prestani pisati nazive pjesama kako se izgovaraju jer je glupo 10 sekundi razmisljati sta znaci sljedeca rijec:форевр...

Zvucis k`o sovjetska izdanja zapadnih ploca...

A Queen(Kvin) je odlicna grupa...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2008, 08:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
dragi Queen, dragi Freddie ... :)
tako neobicno dobar vokal, otkacen i pozitivan lik, ...
prosto se najezim kada cujem neke njihove pjesme ...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2008, 19:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2008, 18:28
Meni su oni ekstra, steta sto ce muzika kao njihova polako izumrjeti, preplavice nas sund i kic u svim granama umjetnosti.
Ove mladje generacije, vjerovatno i ne znaju ko su. ..

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 02:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2003, 22:25
super su!!! innuendo mi je omiljena pjesma..

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 09:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
SlipKnoT je napisao:
super su!!! innuendo mi je omiljena pjesma..

innuendo razbi :D

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Whitesnake je napisao:
vim je napisao:

Mladji od 60-ak godina??? Znaci samo ljudi koji imaju preko 60 godina mogu da smatraju da su Beatles-i i Stones-i izvanredni... O zemljo otvori se, molim te... Pa covjece, jel ti vidis sta ti lupi?
Sta si poslusao od Rolling Stones-a i Beatles-a kada mozes toliko srati o njima??? Poslusao si vjerovatno Paint it Black, Angie, Let it be, Yesterday i jos mozda 5-6 pjesama, i kontas to je sve. Moze da fino ubuduce samo komantirisite Queen, posto ste ocigledno samo njih i preslusali... Batali Rolling Stones-e i Beatles-e ipak za njih treba malo ......... da se shvate...
Ne kazem ja da nema razlicitih ukusa, ali kada se javljaju ljudi sa takvim komentarima, dzaba moram reagovati...
Btw. imam 7 GB pjesama od Stones-a u mp3 formatu, ako hoces nacemo se, prebacu ti, poslusaj, pa onda komentarisi... Okey?

ja nemam 5 godina, i sasvim slucajno se bavim muzikom i meni je Queen najbolja grupa svih vremena :) ...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 14:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a upravo citam knjigu o frediju koju je napisao njegov licni asistent i veoma dobar prijatelj u kojoj opisuje njegov karakter i samu licnost ... Cova je stvarno bio legenda, steta je sto nije duze pozivio ... da ga danas slusamo uzivo ... moja omiljena pjesma je definitivno show must go on ... nevjerovatno dobra stvar ...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
zanimljiva knjiga.
kupio je na sajmu. :)

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 15:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Acrobatico je napisao:
zanimljiva knjiga.
kupio je na sajmu. :)

kako koji dio :), ja sam odlucio da preskocim dio kada je opisivao kako je sta bilo namjesteno ... dosao sma do pola tog dijela i kraj :) ali sve ukupno mislim da je o.k. pogotovo sto ga je pisac veoma dobro poznavao ...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 00:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Heh, ja volim i Queen i Beatlese (Stonese nešto manje, mada su mi i oni OK) tako da sad ne bih pravio neko poređenje. Fredi je bio maestralan pjevač, a i ovi ostali su znali svoj posao.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 09:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Okt 2005, 12:34
Queen je odličan bend, ali ja bih na toj anketi glasao za Pink Floyd :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]