banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 23:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Feb 2008, 19:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Ne znam da li je iko vec otvarao slicnu temu, ako jeste, neka oprosti. :D

Pobornik sam dobre muzike i lijepih i kvalitetnih tekstova. A kao romanticar, tekst je prvo sto zapazim...

Sramota je to sto danas svako ziv moze pjevati. Nekad se znalo da pjevati moze samo onaj k stvarno ima glasa, a pjesme je pisao onaj ko je za to imao smisla. Ali, onda dodje Karleusa, Aca Lukas, Boban Rajovic i da ne nabrajam dalje.

Zato sam otvorila ovu temu da cujem vas:

Sta mislite o narodnjacima? Sta je za vas prava muzika? Koja vam je omiljena pjesma? Napisite svoj omiljeni tekst.

P.S.: Kad smo kod Karleuse, ovo je zivi primjer sramote: http://www.youtube.com/watch?v=P6IY1UxZjXw

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2008, 20:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Why do we have this conversation? 8)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2008, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Who the hell is Bojan Rajović? :confused1:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2008, 21:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
MonaLisa je napisao:
Ne znam da li je iko vec otvarao slicnu temu, ako jeste, neka oprosti. :D

Pobornik sam dobre muzike i lijepih i kvalitetnih tekstova. A kao romanticar, tekst je prvo sto zapazim...

Sramota je to sto danas svako ziv moze pjevati. Nekad se znalo da pjevati moze samo onaj k stvarno ima glasa, a pjesme je pisao onaj ko je za to imao smisla. Ali, onda dodje Karleusa, Aca Lukas, Boban Rajovic i da ne nabrajam dalje.

Zato sam otvorila ovu temu da cujem vas:

Sta mislite o narodnjacima? Sta je za vas prava muzika? Koja vam je omiljena pjesma? Napisite svoj omiljeni tekst.

P.S.: Kad smo kod Karleuse, ovo je zivi primjer sramote: http://www.youtube.com/watch?v=P6IY1UxZjXw

:sign4: :sign4: :sign4:
Izvini ali Aca Lukas nije baš u istom košu sa njima.......

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2008, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka

le_papillon je napisao:
Who the hell is Bojan Rajović? :confused1:

Neka seljacina. Usne usne boje viiiinaaaa...Motherfucker...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2008, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Usne boje vina.... lijepa boja ruža, svakako. Pjesmu nisam slušala, na sreću. :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2008, 21:34 
Stara kuka
Stara kuka

le_papillon je napisao:
Usne boje vina.... lijepa boja ruža, svakako. Pjesmu nisam slušala, na sreću. :lol:

Sreca tvoja sto nisi... Tekst je svopsta bruka... Mislim da taj pjeva i ono: Dodji da te zapalim ja sam piroman!

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2008, 21:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
sad trenutno nemam vremena da postujem svoje omiljene tekstove ali obecavam da hocu :) a postovacu i svoje tekstove koje smatram dobrima :). Kao neko ko se bavi muzikom i pisanjem pjesama uvijek obracam paznju na teks, naravno i na samu muziku. Dobra pjesma mora imati dobar tekst i tu se sva prica zavrsava. Po mom skromnom misljenju dva najbolja tekstopisca bivse juge su djole i giboni. Naravno svako ima svoj ukus ali oni su za mene neprevazidjeni.

toliko od mene za sada

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 11:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
heh pa gdje ces traziti kvalitet texta u ovim turbo-folk "zvijezdama", kad je opste poznato da je to "instant product" industrija, nema tu vremena da se smislja text i muzika da imaju neku vrijednost, vec se samo poslaze text da se rimuje iako nema bas nikakvog smisla

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka

Citiraj:
sad trenutno nemam vremena da postujem svoje omiljene tekstove ali obecavam da hocu a postovacu i svoje tekstove koje smatram dobrima . Kao neko ko se bavi muzikom i pisanjem pjesama uvijek obracam paznju na teks, naravno i na samu muziku. Dobra pjesma mora imati dobar tekst i tu se sva prica zavrsava. Po mom skromnom misljenju dva najbolja tekstopisca bivse juge su djole i giboni. Naravno svako ima svoj ukus ali oni su za mene neprevazidjeni.

toliko od mene za sada

Hvala sto si se odazvao, drago mi je sto imam istomisljenika, slazem se i za to u vezi Gibonija i Djordja Balasevica (ako si mislio na njega). Dodala bih samo Vladu Georgijeva i VanGogh. Ne znam da li bi se svi slozili, ali svidja mi se Djuletov stil i jedninstvenost. Dosta je metafore u njegovim tekstovima. A Vlado mi je car sam po sebi... Zivi romantik i stvarno ima lijepe tekstove. I sto se tice muzike, jako mi se dopada jer je jedinstven, njemu slicni su samo lose kopije :D !

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka

Citiraj:
heh pa gdje ces traziti kvalitet texta u ovim turbo-folk "zvijezdama", kad je opste poznato da je to "instant product" industrija, nema tu vremena da se smislja text i muzika da imaju neku vrijednost, vec se samo poslaze text da se rimuje iako nema bas nikakvog smisla

Upravo to ti i pricam. Bitno da to brzo udje u uho i da valja za provod ''na stolu'', a sta je to sto pjevas, ma nije bitno.

Ima tu pjesama koje su muzicki jako dobro obradjene (npr. Aspirin), ali tekst...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
MonaLisa je napisao:
Aca Lukas,

Auuu sreco,ne diraj mi smrkasa. :wink: .pa..pa..pa na stranu par glupavih pjesama..ali..ACa..Aca je kult...nema pijanstva bez njega...Kafana,alkohol i ljubav...a kome cuka ne ubrza cirkajuci uz Kafana na Balkanu,Poslednje pijanstvo,Voljena,Spavaj Beograde,....pih..taj se ne zna veselit :occasion5:

On je jedini ``narodnjak‚‚kojeg slusam.... :D :D :D :toothy4: ..sa ljubavi se skidam... :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 16:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
Sassy je napisao:
MonaLisa je napisao:
Aca Lukas,

Auuu sreco,ne diraj mi smrkasa. :wink: .pa..pa..pa na stranu par glupavih pjesama..ali..ACa..Aca je kult...nema pijanstva bez njega...Kafana,alkohol i ljubav...a kome cuka ne ubrza cirkajuci uz Kafana na Balkanu,Poslednje pijanstvo,Voljena,Spavaj Beograde,....pih..taj se ne zna veselit :occasion5:

On je jedini ``narodnjak‚‚kojeg slusam.... :D :D :D :toothy4: ..sa ljubavi se skidam... :lol:

Drago mi je vidjeti da ima istomišljenika.......
Tekstovi mu imaju smisla i čovijek super pjeva uzivo....... Aca Lukas je trvv

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 16:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
mislio sam na balasevica naravno :),
van gogh je jedna od nasih kultnih grupa, pa je normalno da moraju imati i kultne pjesme a samim tim i tekstove. Georgijeva nesto posebno ne volim pa ni prema njegovoj tvorbi nisam objektivan :)

"Svetac" je moja pjesma sa prvog aplauza ... Nisam dobio nista , ali sam se nadao nagradi za tekst... bilo-proslo ... meni (mada nisam objektivan) je ovo jedan dobar tekst

Светац

Знам да су причали најгоре о мени.
Ал нису вриједни сви, нек причају о себи.
Нек ми не суде , не судим ни ја њима,
Зато има Он и нека виша сила

И мене боли,живот није бајка.
Сузу пустим, и ја се бојим мрака.
Знам да се борим, могу да се предам,
Али идем напријед ја се ипак недам.

РЕФ : Нисам ја светац, ни анђео нисам
Само кап у мору, човјек од крви и меса
Нисам вилењак ни добри дух иѕ боце
Живим свој живот а не како други хоће

Моја звијезда сија , увијек истим сјајем
Могу да ме ломе, ја нећу да станем
За оне које волим, живот ја дајем
Све то види Он и зна гдје ће даље да нас шаље.

РЕФ: Нисам ја светац, ни анђео нисам
Само кап у мору ...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 16:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Eto .. budi ti romanticna .. i slusaj kvalitetne textove .. a mi cemo s Acom Lukasom da se seljacimo .. :roll:

Mis'im .. u qrac vise i generalizacija i teme ovog tipa ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 17:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
E a stvarno kome su potrebne ove teme... Mislim dosao si na 4um gdje relativno ljudi ne slusaju tf, ali o5 koga briga sta pjevaju oni i koje tekstove... Istina je da truju mlade, ali o5 ne moze se tu nista promjeniti. Ovaj grad je krenuo tako, i to je shodno sa ovim vremenom. Druga stvar kada se vredjaju ti tekstovi i pricaju kako samo glupi to mogu slusati, pa vredjaju se i prijatelji nekih osoba. Pa najbolji drugovi mi vecinom slusaju to, ali o5 sta bih ja trebao, da se prestanem druziti sa njima zbog toga? Ljudi samo vole fino da se zabave i da uzivaju... Sta sad imaju razmisljati o tome gdje ima svirka, da li ce raditi do 11, da li ce biti dobar bend, da li ce biti skupa karta, kada ionako mogu da se provode svaki dan... E pa vec kada mogu, neka to slobodno i rade, a o tekstovima te muzike ne treba trositi rijeci.
Btw. iskreno volim pjesmu Kafana na Balkanu od Ace Lukasa, iako mu nikada ne bih otisao na koncert.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Aca Lukas je fejk. I sav taj talas "rokera u duši" što pjevaju narodnjake.
Koja razlika između Ace Lukasa i tog Bobana Rajovića?
Šta me briga za urbane selje.

Znam zašto ih slušate. Zato što ste odrasli na tome, to je slušalo vaše društvo i emotivno ste vezani za to.
Kad neko kaže Aca Lukas, odma mi padnu na pamet intelektualci Švaba i Pinki, dizelaški fazon Beograda početkom 90.-tih i ubijanja alkoholom na splavovima.

"Mi ne idemo nikud i ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila"

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Dobar je Lukas,slusao sam ga u cetvrtak u kruni,odlicnu je festu napravio.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka

Citiraj:
"Svetac" je moja pjesma sa prvog aplauza ... Nisam dobio nista , ali sam se nadao nagradi za tekst... bilo-proslo ... meni (mada nisam objektivan) je ovo jedan dobar tekst

Svaka ti cast, super mi je tekst! Da ti prao kazem: Mislim da bi Vlado Georgijev mogao jedan ovakav lijepo otpjevati, bas mi je za njega, on mi je bo prva asocijacija, probaj se cuti s njim :lol: :lol: :lol: :lol: !
Salim se, ni on ti nije ravan, morao bi traziti puno love za to :D . Znam, Vladu bas moras voljeti da ga slusas, a ja ga obozavam jer je u mom stilu.
A Djoletu skidam kapu s glave, tu se nista vise ne mora reci.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]