sve znate...
i sve je uglavnom t acno, postoje razne tehnike pranja zuba.
No ono sto je najprakticnije iz tog svega , bar meni , i sto najlakse ljudi shavte i primijene je, otprilike ovako..
Zubi se peru od desni prema ivici zuba, uz blage rotacione pokrete. Bitno je d a se obuhvati pripoj desni za zube i da s e lagano masira i samim tim dobro ocisti. Obratiti na sve povrsine zuba paznju, dakle spolja, iznutra a na kraju obuhvatiti zvacne plohe.
Trajanje cetkanja treba d a bude toliko da se operu detaljno sve povrsine zuba, dakle minimum 2-3 minuta.
Prati zube ujutro i uvece i poslije svakog jela i bar navece proci koncem za zube...to je najidealnije. No jako vazno je da s e zubi navece dobro operu.
Bitna je upotreba konca, bar 1 dnevno, jer cetkice ne mogu detaljno ocistiti prostore izmedju zuba.Tako sto se prodje lagano polako, pa potom uz jedan zuba pa prema sijecnoj ivici zuba, pa potom uz drugi zub istog prostora, pa sve tako redom.
AKo zubi krvare dok perete zube, znaci ne perete ih dovoljno inace i treba nastaviti josh bolje cetkati. Vremenom ce s ekrvarenje smanjivati. Krvaenje je jedan od prvih znakova parodontopatije (tzv."parodontoze").
Elektricne cetkice su po meni neporebne i za lijene

ako se vjezba pravilna tehnika ona za 20 dana postaje ustaljeni mehanizam i odna nesvjesno perete zube, ne treba vam nikakva elektricna cetkica.
Najbolje su MEdium cetkice, dakle srednje tvrde cetkice bez ikakvih guma i dodataka, dakle sa vjestackim vlaknima...ja licno koristim OralB,Colgate, Aquafresh i sl.