Citiraj:
Da zadovoljim temu iskrenim odgovorom! Ne treba da uđe u politiku, jer i onako imamo previše šovinistički nastrojenih političara. Ako ipak pristane onda nek i ona žguba Žbanić takođe napravi stranku!
Moj centar umjetnosti je Beograd, a iako sam rođen u mahali zvanoj Sarajevo i živio do 1992. mene apsolutno ništa ne veže za taj grad i njegove tzv. kulturne radnike tipa Sidran, Tanović, Žbanić, Žalica, Žene s br.13. Fuj!
Srbi koji uzdišu za SA ja im to niti mogu niti hoću da branim, ali onda nek ne glume patriote!
srba koji uzdisu za sa je sve manje, sad ih ima isto koliko i srba koji uzdisu za teheranom.
sad je mnogo vise kineza koji uzdisu za sarajevom, nego srba

sto se tice danisa, stvarno ne znam kakve sad to veze ima sa bilo cim sto je jedan diletantski reziser
osnovo svoju stranku.
sto se tice oskara, samo da podsjetim neke da rekord po broju oskara jos uvijek drzi 'titanik'. da li ima
iko na svijetu ko misli da je titanik najbolji film svih vremena? odmah tu negdje iza njega je 'gospodar prstenova 3'.
iskreno, jako volim gospodara (vrlo zanimljiv sund), titanik mi se ne gadi toliko kao vecini, ali nadam se da niko ko ima
imalo zdrave pameti ne smatra da su doticni filmovi umjetnicka djela????
istovremeno, 'gradjanin kejn' orsona velsa (kojeg filmska kritika smatra za najbolji film u istoriji kinematografije) svojevremeno
nije dobio oskara za najbolji film, kao ni mnogi drugi koji su u vrhu kriticarskih listi ('goodfellas'...). da sad ne analiziramo dalje, ocigledno je svima da je oskar ispolitiziran i da sve vise prestaje da bude jedino mjerilo kvaliteta filmova.