banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Maj 2025, 11:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Azil za zivotinje
PostPoslato: 29 Jan 2008, 12:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
E ovako...Kako svaki dan vidjamo ove jadne zivotinje na ulici koje nemaju sta jesti ni piti,nemaju gdje prenociti..Izlozeni su raznim opasnostima...Hrane se ostatcima iz kontenera,i tako jeduci pokupe razne zaraze jer nisu vakcinisani..a tu zarazu mogu prenijeti na ljude..A nisu samo slucajevi da se vidjaju mjesanci koji su se rodili i odrasli na ulici,danasnji vlasnici izabacuju svoje kucne ljubimce na ulicu zato sto im dosade ili zato sto ne mogu da ih drze..Skoro je izbacen na ulicu jedan rasni pas,tj.zenkica koja se parila sa muzjakom mjesancem,i vlasnik je izbacio svog psa na ulicu,sa kucicima u stomaku,ali je udomljena-na srecu...
Ja mislim da bi jako dobro bilo da se izgradi novi Azil,kako je planirano trebalo bi da se izgradi u motikama...jeste da vec postoji jedan u Ramicima ali je dosta mali prostor...
Pa sta vi mislite o toj ideji????

Vrh

Tema posta: Re: Azil za zivotinje
PostPoslato: 29 Jan 2008, 23:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Slazem se u potpunosti,nikada nisam opravdavao ljude koji svog kucnog ljubimca tek tako izbace iz doma i prepuste ga ulici na kojoj je mozda i prvi put "samostalno".To je samo neki vid bezanja od problema,a kao da je tesko na kraju krajeva naci novi dom za neku zivotinju,dovoljno je da daju oglas u novine i sigurno ce se neko javiti,ovako,kada tu istu nesrecnu zivotinju neko vidi na ulici,sigurno ima predrasude da je zivotinja bolesna,inficirana i slicno...

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 09:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

tacno tako...svi bjeze od problema umjesto da se suoce...a ovaj primjer sto sam dala za ovog psa,zena sto ga je uzela kaze da je pas fenomenalan,jako pametan..mislim stvarno ne razumjem ove ljude.Njima je najlakse ubiti zivotinju,a ni ne pokusaju da joj pomognu.
evo ja sam pokupila jednu zenkicu sa ulice-mjesanka,ma jako pametan pas...
mozda ima jos ljudi koji bi tako uzeli psa....

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 12:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2007, 21:09
Slazem se da bi trebalo otvoriti jos jedan azil za pse! i kritikujem vlasnike koji tako olako shvataju brigu za psa (ili bilo kog kucnog ljubimca), naravno kao i svakom drugom zivom bicu i njima je potrebno posvetiti vremena, paznje, ljubavi itd. Nikad necu razumeti odakle ljudima ideja da izbace psa na ulicu (nisu ga onda ni trebali uzimati) pogotovo ako je rasan pas?!?
Stojim iza izjave da je pas covekov najbolji prijatelj, pa nek prica ko sta hoce!!! :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 12:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

drago mi je da ima ljudi koji misle isto kao i ja:):)

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Ima puno ljudi koji misle kao ti :P
Međutim. Moraš znati da je jako teško staviti, kao prioritet, gradnju azila pored već postojećeg, ma kakav on bio. Ima ljudi koji nemaju gdje da žive, tako da kuce i mace mogu da se strpe.
Znam, sad ćete svi pomisliti kako ne volim životinje dovoljno. Volim svoju kuju Leu više od sebe, a ostale kuce, samo malo manje :D
Prosto, tvoj prijedlog je nerelan u ovom trenutku.

A što si uopšte postavila temu? Mislim jel se nešto pričalo o tome ili ti preduzimaš neku inicijativu za gradnju novog azila?

:hello2:

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 22:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ja sve shavatam,shvatam situaciju ljudi.....znam sve...
Pa sad ja se nadam da ce se uspjeti izgraditi,nisam jedina koja to zeli,ima dosta ljudi...pokrecemo neki projekat,ali ne znam da li ce nam uspjeti....nije samo moja inicijativa
a govorilo se da se treba izgraditi jos jedan azil u Motikama,koji ce biti veci nego ovaj sto vec postoji u Ramicima....
a da znas situaciju u tom azilu,vjeruj mi i ti bi htjela da se izgradi ovaj....
znam da to sve nije ni malo lako,ali bar ako nista drugo vrijedi pokusati...
a zanima me sta ostali misle o tome...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 23:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Podrzavam izgradnju azila, znam da nije trenutno prioritet,ali ti ljudi sto nemaju dom i sl ipak mogu da pokusaju da se snadju,da zarade... Kuce i mace su nazalost osudjene samo na nas ljude da im pomognemo i da ih izdrzavamo..Mogu oni sami i na ulici, ali zar nije lepse kada su sa nekim u toplom domu,siti i zadovoljni..Oni ne traze puno..
Ako je potrebna pomoc oko projekta izgradnje ili bilo kako da se pomogne zivotinjama ja se dobrovoljno javljam! :D

Psi su zakon! :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 23:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ok....Nas kako...ovo sve jos nije sigurno da ce uspjeti..ali mi cemo se truditi...Zalosno je vidjeti ih na ulici mrsave,nemaju sta da jedu-oni nisu ni za sta krivi...a jos je zalosnije sto ljudi ne poduzimaju nista po tom pitanju...
Ja sam vec rekla da shvatam da ima i ljudi koji gladuju,ali oni bar mogu nekako traziti pomoc,zaposliti se....
Ako nam bude trebala bilo kakva pomoc ja cu vam se obratiti preko ovog foruma,pa ako ko moze da pomogne.

puno ti hvala sto si se ponudila... :D :thumbright: :wave:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 13:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pogledate sta sam nasla:grozno

Pred djecom ubijao pse

TUZLA - Radnik Strvoderske službe Meho Šišić, po nalogu direktora Osnovne škole "Brčanska Malta" u Tuzli Faruka Hadžića i preduzeća "Komunalac", sačmaricom je preključe ubijao pse lutalice i sve to pred najmlađim učenicima škole.
Navodno, Šišić je dobio nalog da prije početka nastave "skloni" čopor pasa koji se okuplja u dvorištu. Kako u rečeno vrijeme pasa nije bilo u dvorištu, on je, kako tvrde očevici, sačekao dolazak učenika, znajući da će se za njima pojaviti psi, jer ih hrane i igraju se s njima.
Manja grupa pasa zaista je došla za djecom, ali oko 7.30. Poslije je došao Šišić i ubijao jednog po jednog, među ostalima i dvomjesečno štene. Ovaj grozni događaj uzbudio je i stanovnike okolnih solitera, te neke nastavnike koji su negodovali, jer su psi mirni i nikada nisu nikoga napali.
"Ovo je nečuveno. Mogao je metak pogoditi neko dijete, jer su htjeli zaštititi pse. Zar nema humanijeg načina sklanjanja pasa sa ulica", pita se Vanja R.
Njena kćerka, inače, učenica drugog razreda, traumatizirana je i nije bila sposobna za nastavu, pa ju je majka vratila kući, a o svemu obavijestila medije. Jedan od pasa, skotna kuja Beta, umakla je strvoderu, ali je sačmom pogođena u oko, uho i vrat, te nogu. Djeca su je sklonila, te poslije umotala zavojima. Jučer je odvezena u Veterinarsku stanicu, gdje su joj dali injekciju antibiotika. Ne zna se hoće li preživjeti.
Odgovorna osoba u Opštinskoj službi za komunalne poslove Alma Bubić rekla je da po ugovoru sa komunalcima, lutalice smiju likvidirati do sedam sati ujutro. U "Komunalcu" negiraju da je Šišić pse ubijao poslije tog vremena, iako ima dosta svjedoka. Roditelji i nastavnici pokrenuli su potpisivanje peticije protiv nehumanog ubijanja pasa na ulicama.

NEZAVISNE NOVINE 1.3.2007. :( :boxing: :violent1:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 13:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Jel zna iko ko je taj jedan jedini sinter u Banja Luci..???
Cula sam da se gradjani skupe i zovnu ga,plate mu,i on ide ulicom i ubija pse..
To se desavalo i u mojoj ulici jako davno,to je bilo grozno..
Jos smo bili mali,i tako smo skupljali pse-"lutalice",i onda ih jednog dana vise nismo mogli naci,samo smo nasli lokve krvi,a stariji su nam rekli kako su culi pucnjavu rano ujutru.
Samo se jedan pas,ne znamo ni mi kako,uspjeo spasiti,ali je bio sav istraumiran.
Medjutim vratio se sinter i njega je onda ubio...ma grozno...
zato se borimo za veci azil,kako im se to vise nebi desavalo...
Ova tema nece ostati samo na forumu,cuce se za nju.....

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
meni su dolazili psi lutalice puni buva i zaraznih bolesti.. naravno, kako volim pse, pustala sam ih da se vrzmaju oko kuce, jer su se ufuravali mom psu, krali hranu itd.. kad je jednog dana moj pas pokupio buve od jednog od njih igrajuci se sa njima, a ja ga nicim i nikako nisam mogla otjerati ( nije reagovao na komande), morala sam potraziti pomoc od ljudi iz azila, pa su ga oni odveli, ne znam sta je dalje bilo. Lijecenje mog psa i tretiranje zaradjenih buva me kostalo dosta zivaca, vremena i para. Buve su jos i najblaze nesto sto se od tih pasa moze pokupiti, jer se hrane i zive po smecu.

Vazno je napomenuti da su se svi ovi psi pojavljivali 'iznebuha' sto je implicaralo da ih dovede neko u autu (vjerovatno vlasnik) u naseljeno mjesto, i samo 'izruci ili ostavi'.

tako da, jesam za to da licno pomognem tim psima. medjutim za to nemam prostor, obucenost, opremu ili vremena ( jer imam svoje obaveze).

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 16:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Tako su mom prijatelju šinteri roknuli psa. Pas izgubio ogrlicu dan prije toga; ujutro je vjerovatno izašao ispred kapije, prijatelj kaže da je čuo pucanj i kasnije primjetio lokvu krvi pred kapijom... :angry3:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 16:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

pa zar nije grozno..
a zivotinje koje odu u Azil....ma grozno(shvatam da nisi znala sta uraditi)ali ipak...
Mozda bi trebalo da ljudi znaju o cemu se radi gore,i kakvo je stanje..
Ja kazem,a mnogi bi se slozili sa mnom,bolje im je na ulici nego gore-iskreno...(u azilu)..
A jedino i najlakse rijesenje je uzeti neko oruzje i upotrijebiti ga na jadnoj zivotinji..i tako rijesti sve probleme

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
ivaanaa je napisao:
pa zar nije grozno..
a zivotinje koje odu u Azil....ma grozno(shvatam da nisi znala sta uraditi)ali ipak...
Mozda bi trebalo da ljudi znaju o cemu se radi gore,i kakvo je stanje..
Ja kazem,a mnogi bi se slozili sa mnom,bolje im je na ulici nego gore-iskreno...(u azilu)..
A jedino i najlakse rijesenje je uzeti neko oruzje i upotrijebiti ga na jadnoj zivotinji..i tako rijesti sve probleme

jedan od pasa koji je lutato oko moje kuce je bio JAKO agresivan i ponasao se unezvijereno.. bilo je jasno da dugo luta i da nije socijaliziran.. obzirom na takvo stanje, a komsinice imaju malu djecu ( 5 -10 godina), sta ti mislis sta smo mogli uraditi vec pozvati sintera? imas li neki prijedlog? djeca nisu smjela iz kuce izaci ili otici u skolu.. psa NICIM nismo mogli otjerati..to je trajalo sedmicama... zalijepio se jer se prifuravo mom psu.. nisam mogla ni psa izvesti iz dvorista mjesec dana, jer bi nas ovaj odmah napao.. to je bila agonija. vidis li alternativu? mislim da je korijen problema u 2 stvari:

- pse lutalice treba sterilizirati, ne ubijati
- ljude koji napuste svoje pse tako sto ih izbace u neko naselje treba krivicno goniti. 90 % pasa lutalica ima ovakvu zivotnu pricu

Poslednji put menjao XIX century dana 31 Jan 2008, 16:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 16:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Odgovorna osoba u Opštinskoj službi za komunalne poslove Alma Bubić rekla je da po ugovoru sa komunalcima, lutalice smiju likvidirati do sedam sati ujutro.

Aloooo pa jel to ima veze sa mozgom?!?
Ja razumem da te lutalice mogu napraviti probleme (zbog buva,raznih bolesti i sl), ali nisu zasluzili da ih nego ubije samo zato jer se motaju oko skole..I ja kad sam isla u snovnu bilo je tih "skolskih" pasa koje smo hranili i nikada nije bilo problema sa njima..ako je vec trebalo da ih oteraju, onda izadje neki nastavnik i malo ih pojuri :lol:
cuj da ih ubiju?!? nemam reci zaista :-?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 16:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
- ljude koji napuste svoje pse tako sto ih izbace u neko naselje treba krivicno goniti. 90 % pasa lutalica ima ovakvu zivotnu pricu

slazem se u potpunosti! trebalo bi da se uvedu kazne koje bi placali bivsi vlasnici ili onaj ko nasteti zivotinji na bilo koji nacin :D

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 17:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

i ja se slazem da treba kaznjavati,najgore je kada covjeka udaris po dzepu,e onda ce razmisliti hoce li to ponoviti ili nece....
E pa bas zbog tih bjesnih pasa treba da se napravi veci objekat,koji je bolje uredjen,koji pruza neke osnovne potrebe za zivotinje...
Ovo sto je sinter ubija zivotinje ispred skole,je samo jedan od primjera,ima jos dosta slicnih slucajeva...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 19:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

littledevil je napisao:
XIX century je napisao:

ovo je the best rijesenje za zivotinje

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2008, 18:17 
ivaanaa je napisao:
Jel zna iko ko je taj jedan jedini sinter u Banja Luci..???
Cula sam da se gradjani skupe i zovnu ga,plate mu,i on ide ulicom i ubija pse..
To se desavalo i u mojoj ulici jako davno,to je bilo grozno..
Jos smo bili mali,i tako smo skupljali pse-"lutalice",i onda ih jednog dana vise nismo mogli naci,samo smo nasli lokve krvi,a stariji su nam rekli kako su culi pucnjavu rano ujutru.
Samo se jedan pas,ne znamo ni mi kako,uspjeo spasiti,ali je bio sav istraumiran.
Medjutim vratio se sinter i njega je onda ubio...ma grozno...
zato se borimo za veci azil,kako im se to vise nebi desavalo...
Ova tema nece ostati samo na forumu,cuce se za nju.....

I meni se desavalo da nam ta stoka od sintora poubija kucice koje smo spasavali od gladi...

kao mali sam sanjao o tome da smaknem tog tipa zauvijek... :angry4:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]