banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 205 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2008, 12:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 14:14
Obje djece sam rodila na Paprikovcu i savjetujem svim buducim majkama da nadju bilo kakvu vezu prije nego sto odu u bolnicu.

U radjaoni rade dobre i babice i ljekari, a to sto boli sta ti oni mogu. :cry: Jedina zamjerka mi je sto doktori i ne ulaze u radjaonu dok se nesto gadno ne zakomplikuje. Sve urade babice i stazisti.

Tri dana na odjelu je kao tri godine. Zavisi od situacije, ali ako ima puno porodjaja i stalno dolaze nove bebice na odjel sestre jednostavno nemaju vremena, da ne kazem ni volje. Naravno, za 20 KM bi nasle vremena i isplati im se dati jer onda titraju oko tebe. I kafu ti donose.

Uglavnom, PUNO SRECE SVIM MAJKAMA, I ONIM BUDUCIM. :angel:
DONIJETI DIJETE NA SVIJET NESTO JE NAJCUDOSNIJE I NAJHEROJSKIJE!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 15:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Moj muz je prisustvovao porodjajima i zaista je bio od velike pomoci. Oboma je to bilo predivno iskustvo i mislim da je jako bitno za mlade tate da su tu. Nije isto kao sto je neko vec naveo vidjeti i cuti taj prvi plac ili vidjeti svoje dijete tek nakon sto su ga spremili ,okupali itd.
Svim novim mamicama sretno , porodjaj je jedno predivno iskustvo.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
Ako ista mrzim onda je to sto muzevi prisustvuju porodjajima. Umjesto da kao pravi muskarac doceka mrtav pijan rodjenje svog dijeteta on kao neka sisa dahce i place dok mu se zena poradja.
Dobar drugar je proveo 9 sati sa zenom na porodjaju.
Dok je on dahtao u duetu sa zenom, mi smo se razvaljivali kod njega kuci s njegovim starim.

Prisustvovanje muskarca tokom porodjaja je samo jos jedan od hirova bolesnih i izopacenih zapadnjackih biznismena.
Ne znam koliko naplacaju u BL al ovde je to fina tarifa za tu vrstu luksuza.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 15:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Karbo je napisao:
Ako ista mrzim onda je to sto muzevi prisustvuju porodjajima. Umjesto da kao pravi muskarac doceka mrtav pijan rodjenje svog dijeteta on kao neka sisa dahce i place dok mu se zena poradja.
Dok je on dahtao u duetu sa zenom, mi smo se razvaljivali kod njega kuci s njegovim starim.

Prisustvovanje muskarca tokom porodjaja je samo jos jedan od hirova bolesnih i izopacenih zapadnjackih biznismena. Ne znam koliko naplacaju u BL al ovde je to fina tarifa za tu vrstu luksuza.

:roll: :roll: I ti ces nekom biti muz. Boze sacuvaj :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 15:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2004, 12:51
ajkula je napisao:
Karbo je napisao:

Prisustvovanje muskarca tokom porodjaja je samo jos jedan od hirova bolesnih i izopacenih zapadnjackih biznismena. Ne znam koliko naplacaju u BL al ovde je to fina tarifa za tu vrstu luksuza.

:roll: :roll: I ti ces nekom biti muz. Boze sacuvaj :roll:

POTPISUJEM :angry3:

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 17:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Karbo je napisao:
Ne znam koliko naplacaju u BL al ovde je to fina tarifa za tu vrstu luksuza.

A sta se ti brines, cisto ne vjerujem da ce ti zatrebati taj "luksuz". "muskarcino" :lol:

Kakav cure moje, on ce svojoj zenici i g**icu oprati, a da ne pricam o tome kako ce dijete presvlaciti i biti u*sran od glave do pete, kupati i ustajati u gluha doba noci i cekati da se beba napapa da je pronosa da podrigne.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 12:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
Moj muz je takodjer bio na porodjaju. Ovdje postoje kursevi u obliku pripreme porodjaja, ucis kako da dises, koji su najbolji polozaji itd. I na te kurseve mozes takodjer da povedes supruga. Ja sam to naravno i uradila. Moj muz je klasicni bosanceros, naravno u pocetku trudnoce se jos dvoumio dal ce izdrzati itd. U toku kursa se toliko uzivio, da je jedva cekao porod.
I stvarno, jako mi je pomogao. Pocevsi od tehnike disanja, na koju u toku poroda zaboravis, pa do masiranja ledja itd. Na kraju je ipak bio carski rez, medjutim i tu je bio prisutan. On kaze da je to za njega nezaboravan trenutak bio.. Posto sam privatno osigurana imala sam pravo na familijarnu sobu, sto znaci citavo vrijeme je on bio snama. Dobili smo francuski krevet i djeciji krevetic pored - fantasticno!

Zena koja se nije poradjala nikad nece shvatiti koliko je olaksavajuce imati tako blisku osobu uz sebe u tim trenutcima.. Svim buducim mamama sve najbolje! A prisutnim buducim taticama predlazem da se oslobode tih glupih predrasuda.. nije na odmet :wink:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2008, 10:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
ja sam juce saznala da sam trudna, vidjela sam na ultrasalu kako (iako je jos jako malo) srce kuca.
Ja se radujem da ce moj muz biti uz mene za vrijeme poroda. :D
To nema nikakve veze sa zapadom, jednostavno su se vremena promijenila i zasto bi to bilo sada nesto strasno. Svakome na kraju ostaje odluka da li ce sama ili sa partnerom da ide kroz porod.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2008, 14:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Čestitke Nataša.. :) :D

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2008, 18:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
Cestitam Natasa, bices najbolja trudnica i mama. Kissi, kissi

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa to su super vijesti :) Cestitke :wink:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Jos jedna nova mama. Cestitke i od mene. Sad ce nas biti pun forum. :D :)

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 10:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

puno vam hvala za cestitke. Nadam se da ce sve biti i proci uredu...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 11:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

imam jos jedno pitanje za postojece mame. Kako imate iskustva sa dojenjem? Da li ste vase grudi "pripremale" za dojenje ili je to spontano islo bez problema?? Puno hvala za odgovore

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 11:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sto kazu "za to se priroda pobrinula" :lol: , nista se ne brini sve to bude "pripremljeno" odmah nakon poroda. Puno srece i laku i zdravu trudnocu ti zelim!

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 11:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

hvala ti. Pricaju mi sada manje ili vise mame kako to bradavice bole i juce mi jedna rece treba ih "ocvrcavati"sa masazom, tako kada djete pocne sisati bradavice te ne bole ili da se nece upaliti.
Pocinjes si pravili misli o svemu i svacemu...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 15:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mislim da nema potrebe da brines o tome, a muz neka masira za svaki slucaj :D , vjerujem da ce se i njemu dopasti ta ideja :lol: . Ukoliko ipak budes imala problema sa dojenjem, u svakoj apoteci imas kupiti silikonske bradavice, odlicne su.
Znam mnogo zena koje su trpile nesnosljive bolove jer nisu imale dovoljno izvucene bradavice, a kad su cule za ove, alelujaaaa :wink: .
Ma samo ti uzivaj u trudnoci dok ne dodje :angel13: i naravno dobro se naspavaj.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 15:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
:lol: :lol: :lol:

Imam samo 17 godina, ali nisam mogla da odolim a da ovo ne procitam.
Nemojte me pogresno shvatiti, znam da sam jos mlada i nemam te namjere, ali svaki put kad vidim neko malo dijete, narocito od 2-3 godine koje taman uci da prica i izvaljuje neke gluposti, tacno me preplave majcinski osjecaji!!! Kad su svi tako slatki!!! A nekako, pretpostavljam da ej lijep osjecaj u trudnoci. Jedva cekam da i meni dodje ''vrijeme'' pa da imam jednu malu vrecu buva kraj sebe, kako bi ja to razmazila :D :D :D ... Sva sam se najezila!

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 15:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Normalno, ja klince obozavam.
Imam dve klinceze od 7 i po godina i godinu i po.
Ova mala mi dupe pomera :lol: , jako je nemirna, ali svaki dan ima puno izvala.
Klinci su zakon :D .

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Natasa75 je napisao:
imam jos jedno pitanje za postojece mame. Kako imate iskustva sa dojenjem? Da li ste vase grudi "pripremale" za dojenje ili je to spontano islo bez problema?? Puno hvala za odgovore

Jos ti je rano da o tome razmisljas. Sad gledaj da se naspavas za sledece 3 godine :lol: Ako budes isla na kurs sve ce ti babice/sestre objasniti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 205 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]