banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 18:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Jan 2008, 17:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2006, 14:55
Nisam znao gdje drugo da postiram temu, pa oprostite ako temom uznemiravam vas vechinu kojima je Subject Matter sadrzaj kompjuterskog kucishta. :)
Imam LG kucno kino kupljeno prije otprilike dvije godine i cesto mi se pojavi problem da ne moze da ucita DVD sa filmom, iako isti mogu recimo "nekako otvoriti" na lap topu. Kazem nekako otvoriti jer se uglavnom radi o vidno oshtecenim DVD-ovima koji zapnu po koji put i na laptopu, ali nekako prodju preko oshtecenog dijela i dalje bude sve ok. Nije mi pomogao ni CD za cishcenje, ali ni skart kabl kojim je kucno kino direktno spojeno sa TV-om. Nisam kod kuce pa ne znam tacno model, znam da je kostalo neshto oko 350 maci. Ima li ikakav drugi savjet osim kupovine boljeg kucnog kina, a i kad bi se odlucio za kupovinu (shto ce vjerovatno i biti na kraju), kako da znam koja su kucna kina dobra, a koja ne... :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 17:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Koje je dobro a koje nije može ti odgovoriti jedino vidovita Zorka. Drži se boljih brendova, Panasonic, Sony, Samsung, Philips i upitaj Zorku hoće li njihov model biti dobar.
A što taj oštećen DVD kojeg učitaš na laptopu ne snimiš ponovo i onda pogledaš?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 19:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
fantomacan je napisao:
Drži se boljih brendova, Panasonic, Sony, Samsung, Philips

Jedino pametno kod kupovine DVD palyera je da zaobiđeš gore navedene i slične "poznate" brendove i bićeš srećan. Ja sam kupio Smartvision DVD player, koji čita DivX-e sa prevodima, prije 3 godine, kad je to bio pojam, za 80KM i radio je besprijekorno dok ga nisam posudio prijatelju kojem je ispao na vikendici i od tad je imao problema sa učitavanjem filmova. Oprostio sam se neki dan od tog modela i baš juče opet otišao u Declan i kupio isti za 70KM. Bio je npr. Philips za 140KM, koji ne pušta DivX-e. DVD player je najprostiji mogući uređaj tako da su te priče o dupliranju cijene zbog imena smiješne. Imaš čak neki Astra za 60KM, sa dve godne garancije i USB čitačem. Da crnkne sekund nakon isteka garancije, mislim da se nećeš puno iznervirti zbog 30KM godišnje. Najbitnije od svega je da zaobiđeš LG jer sam ja imao bar 5 raznih LG uređaja i danas ni jedan nije u funkciji. Znači Astra kao najjeftiniji, Smartvision moja preporuka, a ti sam odluči. Uglavnom preskoči tzv. "poznate brendove".

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 19:43 
Veteran
Veteran

Što ne prave plejere u Čajavecu kad je to najprostiji mogući uređaj? Misliti da je SmartVision ili Astra jednako kvalitetan kao Sony ili Panasonic može misliti samo potpuni laik.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 20:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Panasonic je sila :lol: :lol: :lol:

Ja znam šta sam tražio kod playera i to sam dobio za 70KM, 5.1 zvuk i prevode na DivX-ima, radi bez greške, ja prezadovoljan. Laik je majka od mog prijatelja koja je otišla u Eurosplet i kupila mu DVD player, Panasonic, a on ima LG rezač i ne može učitati diskove koje nareže. Drugi prijatelj je kupio kućno kino Panasonic i nosio je i kod njega diskove i nisu radili. Pomislio je da je problem u njegovom rezaču pa je donio kod mene na stari LG rezač i ni diskovi narezani na njemu nisu radili na Panasonicovim playerima. Ti si očigledno ekspert na polju DVD playera pa nam objasni na šta treba posebno obratiti pažnju kod kupovine playera, osim što treba biti Sony ili Panasonic?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Ja dobio iz njemačke kung fu dvd player nov za 10 eura, zapakovan. šatro Red Star se zove.
Ima mu 2 godine i dalje radi. Ne reprodukuje divx ali i ne treba mi.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 22:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ej hvala na odgovorima, i bez obzira na suprotstavljene stavove i jedni i drugi su mi korisni i relevantni...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 22:28 
Veteran
Veteran

Naravno da je Panasonic sila.
Stvar koju ti dobijaš sa brendiranim proizvodom je garancija kvaliteta što kod tih Kineza nema. Nema tu nikakve alhemije, koliko platiš toliko vrijedi. Ti Kinezi koriste sve komponente nalošijeg kvaliteta i to je sklepano samo da radi, znači samo ono osnovno, a samim tim mogućnost da ti nešto otkaže je znatno veća. I sigurno ne plaćaju sve patente za stvari koje koriste, npr. Dolby, DTS, mp3 i ostalo. Zato njihov plejer može koštati 30 Evra. U većini slučajeva si ograničen na firmware koji dobiješ sa njim, a kod nekih brendiranih proizvođač redovno izdaje novi i ispravlja greške. Većina tih Kineza koristi stare čipsete koji su lošiji od novijih koje možeš dobiti sa nekim brendiranim ili sa skupljim Kinezom. Recimo novi Samsung plejeri imaju 14-bitni čipset, što ti automatski znači mnogo bolju sliku sa minimalnim gubicima i distorzijom. Vjerovatno ima i neki Kinez sa tim čipsetm ali to ne možeš saznati jer te firme nemaju ni sajtove ni podršku ni kataloge proizvoda. Stariji brendirani plejeri su imali problema sa piratskim diskovima i titlovima, kod novijih to sve većinom imaju riješeno. Taj Panasonic vjerovatno ne čita pirate jer je to u normalnom svijetu kažnjivo djelo. Plus imaš plejera sa brojnim naprednim mogućnostima i filterima slike i zvuka samo većina to uopšte ne primjećuje i ne treba im.
Prema toma ako ti misliš da si uhvatio boga za bradu kad si kupio SmartVision, tvoja stvar. Ima nas koji znamo da ima i nešto bolje. Neće kod nas ljudi nikada shvatiti da nema tu alhemije nikakve i da kućno kino od 150 KM nikako ne može biti isto kao ono od 500.
Imam neke slike unutrašnjosti Panasonic plejera kao i nekih Kineza. Mogu ih okačiti kasnije, i laik će na prvu uvidjeti razliku i zašto jedan košta 150 KM a drugi 70-80.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 00:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:
Prema toma ako ti misliš da si uhvatio boga za bradu kad si kupio SmartVision, tvoja stvar.

Nisam rekao da sam uhvatio Boga za bradu, ali sam dobio sve što mi treba mnogo jeftinije.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 00:55 
Veteran
Veteran

Ne mislim ja da se ti Kinezi svi pokvare nakon 2 mjeseca. Mogu oni biti upotrebljivi i solidni a ranije su bili dosta bolji što se tiče podrške za Divx i titlove, danas to više nije tako.
Samo je iluzija očekivati da će oni plejeri od 60 KM biti istog kvaliteta kao oni brendirani od 120 ili 150 KM. Postavljač je pitao šta da kupi da odlično čita oštećene diskove. To je teško znati, meni je logičnije da bi neki kvalitetnije izrađeni plejeri trebali bolje čitati. Danas se svašta prodaje po svakakvim cijenama, ako znaš šta želiš da kupiš najvjerovatnije ćeš biti zadovoljan.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 09:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Najgora stvar u svemu je kada se na nešto osloniš, a to se pokvari. Na kinesku robu se po pravilu ne treba oslanjati. To je "dok radi, radi" Ovaj moj za 19,50KM zasad služi.
Ali ne vjerujem da će dugo trajati. Cijena jeste nevjerovatno jeftina i primamljiva, ali šta sa tim stvarima kad se pokvare, nije nimalo ekološki kupovati ih i bacati :fadein:

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Ljudi, stvari su tu relativno proste...
Krš uređaji savršeno čitaju krš diskove, kakve mi uglavnom imamo!
S druge strane, vrhunski uređaji sa visokim kvalitetom reprodukcije (i jako malim tolerancijama) uglavnom neće da čitaju ništa što nije vrhunsko!
(Moj preskupi CD plejer će jako teško da zavrti bilo koji rezanac! Samo originale i diskove sporo rezane na Plextoru i studijskim master rezačima! Zato mi i dođe kao neka kontrola kvaliteta!)

Na kraju krajeva svako odlučuje šta mu je potrebnije: ekstra kvalitet i činjenicu da neće moći pogledati pola filmova iz lokalnog DVD kluba ili osrednju reprodukciju ali sigurno prepoznavanje svakog sranja koje gurnete u njega!

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 22:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Svaka ti cast Tiki, nekako mi tvoj post najvishe sljedi princip "premise-conclusion".

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2008, 19:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Citiraj:
Ti Kinezi koriste sve komponente nalošijeg kvaliteta i to je sklepano samo da radi, znači samo ono osnovno, a samim tim mogućnost da ti nešto otkaže je znatno veća.

Zar zaista postoji neko ko još vjeruje da se SONY i Panasonic proizvode u Japanu. Pogledajte pozada, na etiketi sa serijskim brojem. Piše li tamo made in japan? Ako ne piše, 99.5% je sigurno da je proizveden u Kini.
Posljednje što sam kupio od SONY, je bio video koji je crkao ubrzo nakon isteka garancije. Hitachi tv isto tako. SAda sam prešao na "no name", pa nek rade koliko rade, kad crknu, na smeće će, bar me neće boljeti duša da sam ih puno platio.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2008, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
dajte ljudi nemojte se gubiti ..
uzmite taj neki DzaBu KungFu uredjaj i samo ga stavite pokraj nekog brendiranog i sve ce vam biti jasno ..

neko je zadovoljan stojadinom a neko vise voli mercedesa ..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2008, 20:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako ćeš da sudiš knjigu prema koricama, ...
Unutra je same shit. Svi kupuju najjeftinije komponente.
Nisu to više stvari iz osamdesetih (kojih još imam, technics, akai, jvc, koji će sa mnom u grob). Današnji mentalitet na zapadu je "potroši i baci" (svake druge-treće godine). Više se ne proizvode kvalitetne stvari, osim u ograničenim serijama, ako hoćeš vrhunsko, onda ćeš da platiš TV skoro kao kola. A ono što se može kupiti u BL ne spada u "top of the line". Marka više stvarno ne igra ulogu.

ps. i ja volim mercedes, a stojadin je kanta, slažem se. Ali ne želim da robujem stvarima.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2008, 22:31 
Veteran
Veteran

Nije tačno uopšte to što pišeš. Može se naći na netu kako izgleda unutra Panasonic plejer kao i svakakvi Kinezi. Nađi te slike i pogledaj jednu kraj druge i ako si i laik sve će ti biti jasno na prvi pogled. Panasonic koristi i svoje čipsete, a razvoj, projektovanje i proizvodnja takvih stvari košta. + Sam kvalitet prikaza, nivo distorzije slike i zvuka, većinu toga običan korisnik i ne primijeti ali lako je znati na kojim proizvodima je to bolje odrađeno. Sve se danas sastavlja i pravi u Kini, ali laik samo može smatrati da su razni kung-fu proizvodi istog kvaliteta kao Sony, Panasonic i ostali brendovi. A pokvariti se može i spejs-šatl a sve najbolje komponente stavljaju u njega.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2008, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:
Nije tačno uopšte to što pišeš. Može se naći na netu kako izgleda unutra Panasonic plejer kao i svakakvi Kinezi. Nađi te slike i pogledaj jednu kraj druge i ako si i laik sve će ti biti jasno na prvi pogled. Panasonic koristi i svoje čipsete, a razvoj, projektovanje i proizvodnja takvih stvari košta. + Sam kvalitet prikaza, nivo distorzije slike i zvuka, većinu toga običan korisnik i ne primijeti ali lako je znati na kojim proizvodima je to bolje odrađeno. Sve se danas sastavlja i pravi u Kini, ali laik samo može smatrati da su razni kung-fu proizvodi istog kvaliteta kao Sony, Panasonic i ostali brendovi. A pokvariti se može i spejs-šatl a sve najbolje komponente stavljaju u njega.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2008, 22:53 
Veteran
Veteran

Ali bi recimo primjetio da možeš manuelno pomicati poziciju titlova u DVD filmovima. Neki Panasonic modeli su imali tu opciju i to je bila unikatna Panasonic opcija. Ti modeli su bili skuplji, ali vidiš da ima zašto.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2008, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok, većina proizvožača ima neku "caku" koja mu omogućava da preživi na tržištu. Velike firme imaju svojih naprednih opcija, ali su one često ograničene na jedno tržište, region (ili dio regiona). Tako da se može desiti da jedan te isti model ima jedan firmaware u dijelu zapadne Evrope, drugi u Skandinaviji, a treći u centralnoj. Konkretno, radi se o podršci za jezike (ja sam kontrolisao masu stvari dok nisam našao jedan koji može da očita i naše titlove na DivX).Time se ograničava mogućnost kupca da naruči istu stvar preko interneta u drugoj (jeftinijoj ) zemlji, već mora da plati onoliko koliko proizvožač traži na lokalnom tržištu. Male firme "upakuju" koliko god mogu finesa u istu kutiju, za manje pare, jer im se ne isplati raditi više modela.
Lično, kombinujem više različitih DVD-playera, jer ni jedan dosad nije mogao da otvori sve. Bez obzira na cijenu ili marku.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]