banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 10:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 1223  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ATP/WTA Tour
PostPoslato: 27 Jan 2008, 14:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Slika

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 27 Jan 2008, 14:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
MuskoBre je napisao:
Ono sto je Tsonga juce odigrao protiv Nadala, ima sa svim veze osim sa tenisom. Skoro cijeli zivot sam u tenisu, ali tu kolicinu nepravilnih udaraca nisam vidio ni kod amatera.Sve neke divlje poluge, sa nekakvim trzajima, Boze pomozi.Ono sto je juce pogadjao, takodje nisam nikad vidio:) Vjerovatno ni njemu samom, kao i svima ostalim, nije jasno sta i kako se to desava, ali sam siguran da to moze da potraje jos maximalno mec-dva. Sto njemu savrseno odgovara. Pa covjek ima radijus kretanja kao Sasa Matic na koncertu, i sve to uspjeva da nadoknadi divljanjem sa osnovne linije, i servisom.O tome koliko je i on sam izgubljen govori i njegovo ponasanje na terenu, kao da igra za Fk Rogolji u derbiju protiv Fk Papazani.

Srbijo, jesi spremna da dobijes finalistu Grand Slam-a?:) Ja jesam.
Boze pomozi (ako bude potrebno):)

brate, al` se ti isprosipa...
kad si cijeli život u tenisu, što nisi došao do finala gren slema? glupo je omalovažavati tuđi uspjeh

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2008, 14:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ljudi ja nisam vidio da je Tsonga pruzio ruku sudiji po zavrsetku meca nego mu je odmahnuo

Sad si uzeo gren slem, Novače!!!

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2008, 14:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
To je bilo nakon što je Novak pružio ruku sudiji, vidio sam i ja, ali možda je Tsonga pružio ruku sudiji prije nego što je čestitao Novaku.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2008, 14:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
V@nja je napisao:
Ja sam sve gledao na RTS2 .. 'ubacila' ih je Elta pred pocetak meca.

A zar vi nemate Euro Sport?

Cestitke i od mene. :]

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2008, 14:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
A zar vi nemate Euro Sport?

Ne

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2008, 14:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Bravo Nole majstore :)

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2008, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
U pravu ste, nije mu pružio ruku..

Takođe bih volio skrenuti pažnju na onaj trenutak kada Novak pokušava da serveri, a majmuni sa tribina se deru i provociraju ga. Čak ih i sam sudija opominje, Novak nakon toga uzima poen, a Tsonga prilazi da se žali jer je Novak uzeo previše vremena na pripremi serve..

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2008, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Čak je Novak napravio reakciju kao da pljuje

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2008, 15:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

I ovako je stereo jer je i Zimonjić dobio (mislim da o tome još niko nije pisao) ali bi ipak bilo bolje da je Ana dobila :)

Koliko se $$ dobija za pobjedu u finalu u parovima, mješovitim i muškim/ženskim?

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2008, 15:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
bd2308:

Citiraj:
brate, al` se ti isprosipa...
kad si cijeli život u tenisu, što nisi došao do finala gren slema? glupo je omalovažavati tuđi uspjeh

Kao prvo, sam Tsonga je izjavio da ni on ne zna sta mu se desava, da igra kao na videoigrici,i sl..
Druga stvar, to nije omalovazavanje,nego komentar da u poredjenju sa prvih 10-20 igraca nema skroz pravilne udarce.Igrac medju prvih 10, ne pravi aut od 10 metara, pa onda odigra 5 vezanih winnera, pa onda opet aut od 10 metara...

Sto se tice toga da nemam pravo da dajem komentar jer nisam stigao do finala Grand Slam-a, jel to znaci da ne mogu konstatovati da covjek ima slomljenu nogu jer nisam doktor? Ne mogu konstatovati da je neki tim izgubio neku utakmicu jer nisam trener? Ne mogu konstatovati da je jedan auto brzi od drugog, jer nisam automehanicar ili inzinjer?

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2008, 15:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Dec 2007, 21:06
Vader je napisao:
I ovako je stereo jer je i Zimonjić dobio (mislim da o tome još niko nije pisao) ali bi ipak bilo bolje da je Ana dobila :)

Koliko se $$ dobija za pobjedu u finalu u parovima, mješovitim i muškim/ženskim?
Ne znam brate ali mislim da jecifra negdje oko 100-150000 eura. :D

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2008, 15:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
EEEH, najzad je i taj pehar u rukama! :D
sve cestitke za pobjedu (dosadasnje) karijere!

sad da dam mali subjektivni osvrt na mec:

-Mislim da je Nole malo prepotentno i potcjenjivacki usao u duel sa Tsongom i to mu se, naravno, obilo o glavu u prvom setu i trebalo mu je prilicno vremena da opet pronadje sebe.. Prelomni trenutak je bio onaj kad je zatrazio Challenge na Tsongin udarac i pogresnu procjenu sudije da je loptica pala u teren. Na snimku se jasno vidjelo da je ista za citav precnik izasla van. Ovakav zacudjujece bahat propust kod linijskog (glavnog) sudije izazvao je nemalo Novaokovo ogorcenje a jos vise poznati (njegov ili srpski-kao jednu od nacionalnih karakternih odrednica) inat. posle sledeceg poena uslijedio je prigovor sudiji i Novak je zatim, na srecu svih nas, zaigrao mnogo, mnogo bolje i ocekivano pokupio zasluzujucu nagradu! :)

i jos jedan kratak utisak na kraju muskog dijela ovog GS-turnira:

-Nakon mnogo iznenadjenja (za Noleta i cure reci cemo, naravno, da bas i nije tako! :) ) na ovogod. AO, deklasiranjem Nadala i Federera u polufinalu, tenis na Zemlji je postao mnogo zanimljivija kategorija.. :P Iako je tek pocetak godine i jos uvijek nezahvalno ovako siroko-otvoreno pricati o tome jer mnogi tek hvataju pravu formu, usudjujem se da prognoziram i kazem da cemo u 2008 imati prilike da gledamo spektakul. teniske dvoboje, bitke generacija! Za Hewitta, Rodicka, Davidenka, Moyu, Ljubicica & Co. ocekujem vec da lagano krenu sa "postapanjem" reketom, ubrzano dolazi vrijeme Tsonge, Gasquea, Cilica pa i Murreya.. "Kralju" je tek sad ozbiljnije poceo da se drma presto ali vjerujem da ce jos samo ove godine blistati na prestolu koji jos uvijek zasluzuje!
Nakon ovog AO i sledecih manjih turnira "teniska masina" ce uveliko da se zahukta i sledece ozbiljno suceljavanje i (ne)potvrdu ovih mojih rijeci vidjecemo u Parizu, domovini Jo. W. Tsonge i R. Gasquea - prilika da najzad pokazu gdje im je mjesto. Ali tu je opet Nadal dosad neprikosnoveni vladar i Federer koji ce, uvjeren sam, nakon ovog kvazidebakla na AO vratiti se u svom najboljem izdanju u kojem smo ga gledali 2005/06 i jos jednom pokazati gdje je mjesto svim ostalim, obicnim smrtnicima i najzad pokusati da podigne taj dugo prizeljkivani kup Otvorenog Prvenstva Francuske. Vjerovatno cu, nakon ovih sljed. rijeci, da izazovem "gnjev" sirokih forumskih masa jerbo bi u ovom momentu trebali da smo svi po difoltu opijeno veseli.. :occasion5: :D ali nasem Noletu ne predvidjam bas "siroko polje"! :oops: Usudjujem se da kazem da ce mu trebati "malo" vrem. da se rastereti posle svih odlicnih uspjeha ovih dana i onih iz prethodne godine i sad, nakon sto je prvi ozbiljnije naceo "kralja" raspalio je mastu svim ostalim gore (ne)pomenutim mladim teniskim lavovima.
Ocekujem, dakle, jos uzbudljivije prvenstvo nego sto je protekao ovogodisnji Australian Open.

Zivi bili!

Poslednji put menjao Michigenac dana 27 Jan 2008, 16:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 27 Jan 2008, 16:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
dobro je, pogriješio sam :D
go nole go...
MuskoBre je napisao:
Sondri, ne radi se o tome, nego o tome da se na ovom turniru igra sa potpuno novim lopticama.By the way, loptice se ne mjenjaju na 7 gemova da bi bile brze, nego jednostavno nakon tolike izmjene udaraca "ocelave",izgube "idealna" aerodinamicka svojstva, teze ih je kontrolisati, i sl, pa se nove uvode da se taj aspekt koliko toliko eliminise.

btw. loptice se na auopen i na većini turnira mijenjaju po sistemu 7/9 (prvi put nakon 7 gemova, a nakon toga, svakih 9 gemova). evo jedno trik pitanje, zašto prvi put nakon 7 gemova ?

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2008, 16:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Zato sto se zagrijavanje racuna kao 2 gema.
Loptice se po pravilima mjenjaju po sistemu 7-9-9... od ranga Futures-Sattelite turnira pa nadalje.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2008, 16:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Michigenac, delimično se slažem sa tobom, ali ne mogu nikako Hewitta otpisati kao "staro gvožđe." Federer se tek aktivirao u Hewittovim godinama, tako da ja i dalje verujem, kad bi se dobro spremio, da bi mogao napraviti zalet ka Top5, a možda opet i na prvo mesto dođe..

Ljubičić je ispušena muštikla, a Moyu su sustigle godine, a Roddick je sam sebi najveći krivac za ovo što mu se sad dešava. Čitav koncept svoje igre podredio je tome da pobedi Federera, a kad mu to nije uspelo, počeli su ga gaziti i svi ostali. Davydenka nikad nisam ni smatrao nekim teniserom, tako da ga neću ni komentarisati.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2008, 17:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Fantastican uspeh djokovica,pa opet nekako ocekivan.

Cini mi se da analize pojedinih clanova lice na prepisivanje kojekakvih medija i sto je najgore ne odgovaraju bas istini.

Nole je poceo po malo nervozno,ali i sa istom taktikom sa kojom je stigao do finala,tj. preciznim power tenisom i rezultat nije izostao.Conga je verovatno jedan od najcaih(fizicki) i najbrzih igraca na touru,medjutim kao sto je neko vec primetio igra poprilicno nepravilno (pokazatelj njegovih tehnickih mogucnosti).Onog momenta kad je Novak promenio taktiku i poceo da varira,koristeci ceo repertoar(slajs,drop,kick,snazne udarce),mec se vratio u "neku normalu" i krenuo u,za nas,zeljenom toku.

Sve cestitke Djokovicu i njegovoj familiji,a nama jos ovakvih teniskih dana.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2008, 18:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
@sikman

osjecam se prozvanim pa moram da ti odgovorim.

gore sam napisao da je to moj subjek. zakljucak posle svega vidjenog na AO08 ali naravno ti si to povrsno procitao i nisi zapazio. Imas svu slobodu da izguglas iole slican tekst u vaskolikim internet-dimenzijama.. Castim te ako nadjes priblizno nesto! Napisao sam i da je potpuno nezahvalno davati ovakve prognoze isti dan po zavrsetku ovakvog turnira ali ja sam se ipak usudio i ocekivao sam ovakve reakcije. Ne mozes pisati da je nesto istina ili ne ako se to jos nije dogodilo. Vrijeme ispred nas ce pokazati koliko sam bio u pravu. Mozes da se slozis (djelimicno) ili ne, puna sloboda je na tvojoj strani.

Ja se ne slazem sa tvojom konstat. da je Tsonga bio jedan od najbrzih igraca ovogod. AO.. Napisao si da je Nole zaigrao bolje onda kad je prom. taktiku, ja sam rekao sta je po meni bio presudni momenat da zaigra mnogo bolje i pokaze kakvim
arsenalom udaraca raspolaze.. Rekao si da je usao nervozno u mec, ja smatram da je ipak usao sa vecom dozom prepoten. i potcjen. protivnika u stilu lako cemo, nervoza je dosla odmah kao rezultat toga poslije par izgub. gemova.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 11:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Tsonga se prepao nakon prvog seta kad je pomislio da može osvojiti turnir. Svako može srati ovo ono, ali realno je Tsonga u svaki taj meč (Murray 9, Gasquet 8, Yuznyi 14, Nadal 2, Đoković 3) ulazio sa idejom da nema šta izgubiti. Međutim u finalu se pravila malo mijenjaju. Đoković je jednostavno iskusniji, iako mlađi, konstantan u svim udarcima, teško pada psihički. Čestitke!!!

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2008, 11:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ako Đoković sledeće godine opet osvoji AO da li će tada dobiti 0 bodova, jer je branio ovih 1000? Ako je sada uopšte osvojio 1000 jer se ne sjećam kakav je bio prošle godine na AO. Vidim da su neki dosta pali nakon ovog AO jer su prošle godine bili bolji, pali su (samo po bodovima a ne i po poziciji) Nadal i Federer, ovo je za Đokovića idealna situacija, on dobio dosta a oni pali. Ali što više osvajaju to je teže za braniti sledeće godine, Đoković i ove godine ima dosta za braniti. Zanimljivo je napravljen ovaj sistem u tenisu, forsira igrače. Pretpostavljam da je napraveljeno tako (oduzimanje bodova ukoliko se ne odbrane) i zato (možda najviše zato) da se ne bi desilo da se neko povuče iz tenisa, npr Justin Enan, pa da zbog velike razlike niko bar godinu dana ne može da je stigne, pa nje dugo nema a stalno je prva. Evo Sharapova nije dobila puno jer je na prošlom AO bila u finalu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 1223  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]