Janković: Zadovoljna sam Ozi Openom
Posle poraza od Marije Šarapove u polufinalu Australian Opena Jelena Janković je izjavila da je zadovoljna učinkom na prvom gren slemu, posebno zato što je tokom turnira imala velike probleme sa povredama, zbog čega je skoro sve vreme igrala pod lekovima. "Srećna sam što sam u ovakvim okolnostima stigla do polufinala. Kada sam dolazila nisam očekivala da ću stići ovako daleko, jer se nisam najbolje spremila, nisam se oporavila od operacije, imala sam brojne povrede", rekla je na konferenciji za novinare.
Četvrta teniserka sveta je ocenila da je već u prvom setu, pri zaostatku 3:5, shvatila da ne može da pobedi.
"Tada sam osetila čudan bol u leđima i nisam imala kud. Osetila sam da je kraj. Nisam mogla više, jer problem nije bio u mišiću. Želela sam da odustanem, ali ne bi bilo fer prema publici. Ipak je polufinale, pa sam igrala", rekla je srpska teniserka.
"Tokom celog turnira sam imala problema sa povredama. Mučili su me butni mišići, sada leđa. Imala sam velike bolove", dodala je.
Jankovićeva je obelodanila da je gotovo ceo turnir odigrala pod lekovima protiv bolova.
"Uzimala sam toliko toga da bi mi bilo lakše. Onda kažem: 'Super, u redu sam'. A kada dejstvo prestane onda je: 'Bože moj, koliko me boli'. Noću sam patila", istakla je Jankovićeva.
"Doktor mi je rekao da ću preterati, a ja sam ga molila da mi ne dozvoli da uzmem toliko. Tužno je što je (australijski glumac) Hit Ledžer umro od prekomerne doze lekove. Meni je tek 22 godine i želim da živim", dodala je četvrta teniserka sveta.
Jankovićeva je izrazila nadu da će uskoro prevazići zadravstvene probleme.
"Pokušaću da se oporavim i vratim u formu. Ne volim kada sam povređena. Kada imaš jednu povredu, nastaje lančani problem. Telo pokušava da nadoknadi, pa zadobijaš i druge povrede", navela je Jankovićeva.
Srpska teniserka je priznala i da je pogrešila što je u Melburnu sa Amerikankom Betani Matek igrala i u konkurenciji ženskih dublova.
"Nije trebalo da igram u dublu, ali me je Betani pitala još tokom zime. Tada sam želela da igram što više mečeva, koji su mi nedostajali, ali nisam znala kako ću se osećati. Do početka turnira sam potpuno zaboravila da igram i dubl, tek na žrebu sam videla svoje ime, a onda je bilo kasno da odustanem", rekla je ona.
Jankovićeva je, takodje, ocenila da je Šarapova zaslužila da igra u finalu Australijan Opena.
"Igrala je zaista, zaista dobro. Zaslužila je pobedu, nije pravila greške, a ja jednostavno nisam mogla da joj pružim otpor. Nekoliko puta sam se zapitala kada li će se probuditi iz sna. I onda kada sam pri zaostatku 3:5 imala priliku, kada je trebalo da poguram, počeo je bol i više nisam mogla", navela je Jelena Janković.
|