banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 23:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Dec 2007, 17:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Citiraj:
Obijali banke da bi platili studiranje
Autor: Tanjug | 28.12.2007 - 14:45

Dva američka studenta koji su tvrdili da su obijali banke da bi obezbedili pare za studiranje, naučili su tešku lekciju na sudu u Hamiltonu, u saveznoj državi Ohajo.

Sudija Stiven Martin osudio je Endrijua Batlera (20) i Kristofera Ejverija (22) na 20 godina zatvora, poručujući im da kriminal ne sme biti način rešavanja finansijskih poteškoća.
"Krasti od drugih nije odgovor. To nije nikada bilo i neće nikada biti", kazao je Martin. Batler, student na univerzitetu u Toledu, i Ejveri koji je pohađao studije na univerzitetu u Sinsinatiju, proglašeni su krivim za dve oružane pljačke i šest otmica. Batler i Ejveri su na sudu rekli da su se odali kriminalu jer nisu više bili u stanju da plate školarinu nakon povećanja troškova studiranja. Njih dvojica su maskirani ušli u julu u jednu banku u Redingu i pod pretnjom oružja odneli 130.000 dolara. Dan ranije, pokušali su bez uspeha da orobe jednu menjačnicu.

Jbt dobili su 20 godina a covjek ubije i siluje i odlezi 10 godina maximalno!! :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 17:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Nema, ja sam uvijek govorio da je americki sud prestrog u osudjivanju. Kod njih ukrades zvaku i odmah 5 godina zatvora. Jedna od rijtkih civilizovanih zemalja sa sudom iz kamenog doba. Od njih su po osudjivanju jedino gore ove islamske zemlje, ali one su necivilizovane i nedemokratske pa im se nema sta ni reci. A amerikanci stavili kip slobode na ulaz u ameriku a ovamo imaju neke zakone slicne ljudozderskim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 18:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Dec 2007, 01:03
Шта ли су хтјели студирати? Сигурно права.. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
To će se uskoro i meni desit ako nastavi ova skupoća... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 21:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2007, 14:33
Vim opet pricas gluposti!!!Nije mi jasno kako samo mozes da lupis takvu bezsmislicu!Da je zakon kod nas kao sto je u Americi drzava bi puno bolje funkcionisala a ne bi bilo takvo nezakonje!To je sramota sta se kod nas desava!Za ubistvo covjeka se dobije deset a ako budes dobar puste te za sest!I to je tebi normalno je li?Tebi nije normalno sto su ova dvojica dobili dvadeset godina za pljackanje banke?!Da se to desilo kad nas pa nekako bi mi bilo i shvatljivo jer je uzasna kriza ali ovdje gdje se moze zaraditi....no comment stvarno...I pored ovako strogog zakona u Americi opet je ogroman kriminal a sta bi tek bilo da su kazne blaze?Ma glupo je uopste i komentarisati na ovu temu!A da su kazne svugdje na na svijetu kao u arabskim zemljama gdje se sijece ruka za kradju,vjerovatno bi procenat kradja bio u pola manji!!!Cuj Americki sud prestrog???Ha,ha,ha Boze svasta :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Nije mozda sto posto vezano za temu,ali sam nedavno citao da je u NY smanjena stopa kriminala u odnosu na devedesete i to znacajno.Razlog je nulta stopa tolerancije prema drogama,a jos nesto je znacajno,vecina kriminalaca su crnci,zatim Hispano,a bijelci ucestvuju samo sa 10%( ovo se odnosi na ubistva,kako na pocinitelje,tako i na zrtve,a velika vecina je vec bila zatvarana,znaci da slucajnih ubistava bas i nema).A sto se tice ove dvojice,mislim da im je otezavajuca okolnost bila to sto su pljacke bile oruzane,kao i ponavljanje zlocina.Sigurno bi bili losi pravnici. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2007, 02:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
možda ih zatvore u OZ, pa će dobiti puno puta anala :lol: :lol: 8)

dobro je rekla bambi, kradu u zemlji u kojoj se može zaradit, al to je njima neki trip, uzbiđenje, patologija i kleptomanija svašta nešt :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2007, 10:47 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Evo ga kod nas tri godine za ubistvo djeteta pa
uporedjujte! :mad: :mad: :mad:

Citiraj:
Zrenjanin - Dragana Došenović (24) iz Žitišta osuđena je juče na tri godine zatvora zbog nasilja nad svojim detetom koje je od povreda umrlo. Dragana je u početku za dečje povrede optuživala svoju bolesnu sestru.

Došenovićeva je od 6. do 9. decembra prošle godine u svojoj kući u više navrata fizički maltretirala dvoipogodišnjeg sina Gorana.
Ona je izjavila u istrazi da je to činila jer joj je sin „bio nemiran“. Zadala mu je veliki broj udaraca rukama po glavi, vratu i telu, što je kod deteta izazvalo više podliva i rana od kojih je 9. decembra palo u komu i nakon šest dana preminulo u Urgentnom centru u Beogradu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2008, 12:03 
grof_bl je napisao:
Evo ga kod nas tri godine za ubistvo djeteta pa
uporedjujte! :mad: :mad: :mad:

Citiraj:
Zrenjanin - Dragana Došenović (24) iz Žitišta osuđena je juče na tri godine zatvora zbog nasilja nad svojim detetom koje je od povreda umrlo. Dragana je u početku za dečje povrede optuživala svoju bolesnu sestru.

Došenovićeva je od 6. do 9. decembra prošle godine u svojoj kući u više navrata fizički maltretirala dvoipogodišnjeg sina Gorana.
Ona je izjavila u istrazi da je to činila jer joj je sin „bio nemiran“. Zadala mu je veliki broj udaraca rukama po glavi, vratu i telu, što je kod deteta izazvalo više podliva i rana od kojih je 9. decembra palo u komu i nakon šest dana preminulo u Urgentnom centru u Beogradu.

Uf... ovo je bas gadno...
nikad kraja ljudskoj ludosti...

nadam se da ce ta Dragana dobiti psihijatrijsko lijecenje poslije zatvora...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2008, 14:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Ma vjerovatno na preporuku advokata su izjavili da su krali da plate studije...baš su imali toliku želju za učenjem. Da su je imali učili bi pa dobijali ogromne američke stipendije, zbog visokog prosjeka....ma....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2008, 15:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jan 2008, 17:02
Anakin je napisao:
Ma vjerovatno na preporuku advokata su izjavili da su krali da plate studije...baš su imali toliku želju za učenjem. Da su je imali učili bi pa dobijali ogromne američke stipendije, zbog visokog prosjeka....ma....

poenta je u tome da su jos jednom pokazali da nema cile-mile. tako i treba. s' kojim pravo neko moze da drugome otudji imovinu? ja bi to drakonski: ko ukrade da mu se odseče ruka, ko ubija da se živ zakopa. al bukvalno. a ne ko kod nas: ubijes covjeka na tranzitu i odlezis 1 godinu...jebes takvu drzavu. i ja njima treba da plaćam porez i takse...aha

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]