banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 14:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: IP Adresa
PostPoslato: 16 Jan 2008, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Imam jedan problem.
Ne znam da li spada ovdje ili u software.

Znači sledeće:
Ima jedan računar koji mi izigrava SERVER. Na njemu je MS Windows Server 2003 Enterprize edition. Na njemu je i internet konekcija (WADSL) te on vrši routiranje. Njegova ip adresa je xxx.xxx.0.1 (ujedno je i gateway za ostale računare).

Stalno mi izbacuje da imam na mreži dvije iste IP adrese, tj. da imam dva računara sa istim IP adresama, što nije moguće jer sam milion puta pregledao i ustanovio da nemam.

Drugi problem je (onaj koji mi otežava rad) da izbacuje sve računare sa vremena na vreme sa mreže. Mislio sam da je virus međutim nije (Imam Corporate edition AVP i sa njim nemam nikakvih problema)

Zna li ko rješenje???

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2008, 12:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Ovako, moj savjet je da rucno rekonfigurises sve IP adrese i na serveru i na klijentima. Jesi provjerio da ti se neka od adresa ne kolje sa adresom wlan adaptera??? Meni je to jedino sto mi pada na pamet.

Djevojka mi imala isti problem prije dva dana (dvije iste ip adrese i periodicno diskonektovanje uz zuti trouglic) i ovo sto sam naveo je rijesilo problem.

poz.

Vrh

Tema posta: Re: IP Adresa
PostPoslato: 10 Feb 2008, 12:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Jan 2008, 10:52
Da li mi neko moze reci osnovne upute kako da umrezam dva racunara,kako bih prebacio podatke sa jednog na drugi
u najkracim crtama,unapred zahvalan

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2008, 14:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Refresh je napisao:
Da li mi neko moze reci osnovne upute kako da umrezam dva racunara,kako bih prebacio podatke sa jednog na drugi

Crossover kabl, na oba racunara isti naziv za workgroup,dve razlicite IP adrese, recimo 192.168.1.3 i 192.168.1.4, da bi izbjegao komplikacije drzi se adresa 192.168.*.*., subnet maske 255.255.255.0 na oba racunara, ukljucis sharing za direktorijume koji ti trebaju, firewall-i znaju praviti probleme, pa probaj bez njih

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2008, 18:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Jan 2008, 10:52
MuskoBre je napisao:
Refresh je napisao:

Crossover kabl, na oba racunara isti naziv za workgroup,dve razlicite IP adrese, recimo 192.168.1.3 i 192.168.1.4, da bi izbjegao komplikacije drzi se adresa 192.168.*.*., subnet maske 255.255.255.0 na oba racunara, ukljucis sharing za direktorijume koji ti trebaju, firewall-i znaju praviti probleme, pa probaj bez njih

Hvala,ako ti to nesto znaci!To je jedino sto mogu da uradim :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]