banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 14:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 13:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Naravno da se varaš ali tvoja stvar. Ovo je otišlo u pogrešnom smjeru i više je besmisleno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Molotov je napisao:
Jedan stari IT majstor mi je takodjer preporucio AMD, a on je sastavljao i rastavljao racunare i programirao dok je vecina vas, bez uvrede, bila mozda u planu, a neki se nisu ni rodili, a ja se igrao u pijesku....

Ponavljam.... AmD kosta 686 KM a Intel prijedlog je otisao preko 700 KM, 740 cini mi se.... a nista nije bio bolji, osim kao boljeg procesora (i losije ploce), i oskudniji u ramu i HDDu. Jel se varam?

Da ne pričaš o Skendy-ju? :D

Ako već hoćeš AMD onda kupi AMD. (pročitah da si već kupio)
Napisao sam ti prije, nije tu pitanje ''rata'' između Intela i AMDa. Pitanje je onog šta želiš da radiš.

Eto npr. kolega koji snima svadbe i pravi DVD-ove je imao AMD-a kaže na početku bio prezadovoljan sa računarom. Kako se sve više usavršavao, PC mu postajao sve sporiji. Kad sam predložio da kupi Core2Duo isto mi je pričao tu priču. ''Intel je puno skuplji. sa AMD-om dobijam isto za male pare i tome slično''. Kao ja sad njemu hoću nešto da ''uvalim'' skuplje.
Pošto vidim da je lik zapeo za AMD, ja sam se povukao.
Poslije 2-3 mjeseca dođe on do mene i pita za Intela.

Jest da je uzeo E6550 C2D (ima se može se :D ).

Sad mi priča (poslije 3 mjeseca korištenja računara sa Intelom, kako je lud bio što me odmah nije poslušao.

Niko tebi ne kaže da AMD ne valja, već smo ti samo predlagali (fantomacan i ja) šta je bolje za tvoj posao (video rendering).

I kao što reče fantomacan, ovo sve je otišlo u pogrešnom smjeru.
:wink:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 16:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Ne pricam o skendiju.... jos je stariji od skendija.. nije to bitno.
Jeste li vi gluvi ili coravi. Radi se o 700 KM maksimalno!!! Da li postoji isto kvalitetna konfiguracija na Intel bazi za iste pare? Ne postoji! Samo se o tome radi......
Ja se takodjer nadam da cu za 2-3 godine imati novca da kupim nesto novo.... neki "xentium" ili "triple core 2 multiple". trenutno je 700 KM plafon i za te pare vise ne mogu dobiti id ove AMD varijante.... a istina, otisli ste van teme jer raspravljate o stvarima koje su preko zadanog budzeta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 23:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Jul 2007, 19:00
@Molotov Sretno sa novim računarom.

Neznam jesi li me dobro "pročitao" ali ja sam ti preporučio konfiguraciju do 700 KM uzimajući u obzir šta si ti naveo za šta ćeš ju koristit i šta trenutno možeš nabaviti ovde u BL odnosno šta ja imam kod sebe u skladištu. Takođe sam nave da preko te cjene netreba ići zato što sam u nju uračunao maksimalnu zaradu prodavca od 20 % (normalno je oko 15%). Takođe sam se u nekoliko postova ispod ispravio pošto sam zaboravio uz memoriju dodati X2 (dva komada). Dužan sam još jedno pojašnjenje. Ploča MSI 945GCM5-F V2 podržava DDRII do 667Mhz, a ja sam stavio DDRII 800Mhz iz prostog razloga što ti to mogu trenutno ponuditi. Razlika u cjeni između memorije je oko 6-7 KM.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ Zokas
Ja ne sumnjam da se od mene bolje razumijes u racunare. ali pozi komentare na tvoju konfiguraciju
Citiraj:
Ova Intel konfa uopste nije srazmerna.

i945 ploca i C2D 4500? Pa ko je to sastavljao.
jedan moderator na jednom hardware forumu

Citiraj:
Jel tebi neko sastavlja te konfiguracije ili ih ti sam sastavljas. Po tome kako izgleda ta Intelova rekao bih da ti neko sastavlja, ali vrlo "prljavo" igra
jedan drugi moderator na jednom hardware forumu
Citiraj:
Covek je naveo 2 integrisane ponude(obe ploce su sa integrisanim grafikama) i u tom slucaju intel tu nema sta da trazi sa bilo kojom plocom pored 690G chipset-a za AMD.e2xxx serija jeste nesto malo brza u proseku i bolje se klokuje od Brisbane-a,ali opet u kombinaciji sa "intel extreeme graphics" baziranim integrusama nema sta da trazi pored AMD 690G chipseta.
neko drugi

I uglavnom je sve u ovom fazonu..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 14:30 
Veteran
Veteran

A ti modovi su baš poznavaoci... Čuj nesrazmjerna konfa? :lol: :lol: :lol: Prljava igra? :lol: :lol: :lol: Da to nije neki forum gdje je Siemens CX70 mod? :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 16:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jul 2004, 18:28
ja sam ovjde okacio slicnu temu ovoj sa benchmark-a... gdje ljudi takodje za slican budzet predlazu AMD i govore da nove AM2 ploce (690G) sa integrisanim grafickim kartama ne zaostaju nista za novim AM2 plocama bez graf integracije, dok je to kod Intela sasvim druga prica... itd, da ne ponavljam...
i opet nista... ako misljenja sa bench foruma vama nista ne znace onda nije ni bitno sa kojeg foruma su ti moderatori.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

maximus je napisao:
ja sam ovjde okacio slicnu temu ovoj sa benchmark-a... gdje ljudi takodje za slican budzet predlazu AMD i govore da nove AM2 ploce (690G) sa integrisanim grafickim kartama ne zaostaju nista za novim AM2 plocama bez graf integracije, dok je to kod Intela sasvim druga prica... itd, da ne ponavljam...
i opet nista... ako misljenja sa bench foruma vama nista ne znace onda nije ni bitno sa kojeg foruma su ti moderatori.

Nevjerovatno majke mi!
Citiraj:
A ti modovi su baš poznavaoci... Čuj nesrazmjerna konfa? Prljava igra? Da to nije neki forum gdje je Siemens CX70 mod?

Ne, to su forumi koji se bave iskljucivo racunarima i gdje moderatori imaju po 3000+ poruka iskljucivo na tu temu.... i nebi mogli biti moderatori da ne znaju znanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 20:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
LaMpiR je napisao:
Moja preporuka ti je East Code...

У сваком случају!

Benchmark forum је у сваком случају најквалитетнији форум за хардвер на нашем говорном подручју (или у сваком случају један од)...

Људи су вам јасно рекли за плочу коју сам Роги препоручио да је врх
што се тиче интегрисане графике и односа уложено-добијено,
није ми јасно чему шупљаци "Интел закон, АМД срање",
јбт, као да слушам коментаре навијача после утакмице Партизан-звезда.

Једноставно, човјек хоће пристојан комп за мале паре,
а ова конфигурација је добитна у смислу economic class-a.

Молотов, држи се лијепо препорука са Benchmark foruma,
и пусти се наших шупљих прича...

ПС Најсвјежије информације :

Јуче ујутру сам био до Бг и чуо нове цијене:

8800GT cca 200 евра
(исто толико кошта и HD2870, од којег је 8800 бољи за 30%)

АМD 6400 Black Edition 3,2 GHz cca 150 евра, са тенденцијом падања,
(змај од процесора са откључаним множиоцем за релативно мале паре)

а ви сад видите колике ће те цијене бити на прољеће
(ја дадох прогнозу још раније да ће ово двоје да се купује у марту за будзашто мале паре...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 20:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Damaskin je napisao:
HD2870, од којег је 8800 бољи за 30%

HD3870

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Упс, извињавам се, омакло се у куцању... :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.pcberza.co.yu/search/index.php

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 22:13 
Veteran
Veteran

Damaskin je napisao:
Benchmark forum је у сваком случају најквалитетнији форум за хардвер на нашем говорном подручју (или у сваком случају један од)...

Људи су вам јасно рекли за плочу коју сам Роги препоручио да је врх
што се тиче интегрисане графике и односа уложено-добијено,
није ми јасно чему шупљаци "Интел закон, АМД срање",
јбт, као да слушам коментаре навијача после утакмице Партизан-звезда.

Једноставно, човјек хоће пристојан комп за мале паре,
а ова конфигурација је добитна у смислу economic class-a.

Молотов, држи се лијепо препорука са Benchmark foruma,
и пусти се наших шупљих прича...

Na bechmark forumu ima hiljade takvih tema a ne jedna, samo ne shvataju svi to na način kao vi, AMD vs Intel. Može se naći i gomila tema koje drugačije savjetuju, samo to nigdje ne vodi.
Otkad si ti postao ekspert, prije par sedmica nisi znao kako overklokovati, a odjednom si naprasno postao ekspert? Dovoljno govori o tvom znanju da Asus integrušu smatraš za vrh ploču.
Baš su ti koji su savjetovali AMD konfu išli sa šupljak pričom, te loš čipset, loša ploča, nesrazmjerna konfa, a sve blage veze nema sa realnošću. Ima li neko da rastumači šta je nesrazmjerno? Zašto je loš čipset? Zašto loša ploča? A već sam par puta pitao. Samim tim što se savjetuje K8 kada je to već stvar prošlosti i prevaziđena stvar govori o kompetenciji tih koji to savjetuju. To nekako po tradiciji, sve mora biti mimo svijeta ovdje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 22:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Jul 2007, 19:00
Molotov je napisao:
@ Zokas
Ja ne sumnjam da se od mene bolje razumijes u racunare. ali pozi komentare na tvoju konfiguraciju
Citiraj:
Ova Intel konfa uopste nije srazmerna.

i945 ploca i C2D 4500? Pa ko je to sastavljao.
jedan moderator na jednom hardware forumu

Citiraj:
Jel tebi neko sastavlja te konfiguracije ili ih ti sam sastavljas. Po tome kako izgleda ta Intelova rekao bih da ti neko sastavlja, ali vrlo "prljavo" igra
jedan drugi moderator na jednom hardware forumu
Citiraj:
Covek je naveo 2 integrisane ponude(obe ploce su sa integrisanim grafikama) i u tom slucaju intel tu nema sta da trazi sa bilo kojom plocom pored 690G chipset-a za AMD.e2xxx serija jeste nesto malo brza u proseku i bolje se klokuje od Brisbane-a,ali opet u kombinaciji sa "intel extreeme graphics" baziranim integrusama nema sta da trazi pored AMD 690G chipseta.
neko drugi

I uglavnom je sve u ovom fazonu..

Primjetio sam tvoje poruke na BENCH forumu. Koliko sam vidio u jednom thread-u si napisao da ćeš se baviti A/V obradom ( http://www.benchmark.co.yu/forum/showth ... p?t=153485 ) dok u drugom nisi ( http://www.benchmark.co.yu/forum/showth ... p?t=153513 ). Sasvim logično da ćes dobiti drukčije preporuke za konfiguraciju.
Meni sad nije jasno je li tebi treba računar za A/V obradu ili ne? Još jednom ću ti ponoviti. Ako ćeš se baviti video obradom Intel je bolji izbor, za sve ostalo u toj cjenovnoj klasi uzmi AMD. Druga stvar koju ću ponoviti je da sam ti preporučio konf. i napisao cjenu ispod koje netreba ići uzimajući u obzir sa čim sam ja trenutno raspolagao od komponenti. Znači za 700 KM to je minimum koji treba da tražiš pri kupovini novog računara za A/V obradu. Vrati se unazad i pročitaj moje prijašnje postove pa će ti možda biti jasnije.
Uzimajući ovo što sam napisao u obzir sasvim je logično što si dobio takve odgovore na drugim foruma. I ja bi ti vjerovatno odgovorio isto.
Ja sam tvoje potrebe za šta ćes koristit računar ozbiljno shvatio i prihvatio kao izazov da vidim šta ja mogu sastaviti za 700 KM.
Nadam se da sam sada bio jasnij da se više neponavljam, jer ću idući put morati da boldam čitav post.

Poz. i do čitanja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 23:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jan 2008, 17:02
ova tema je tipican primjer kako ''strucnjaci'' sve znaju. dobro je neko rekao: kao da diskutuju ko je bolji zvezda ili partizna. sramota. covjek je samo pitao sta da uzme za 700 KM a oni ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 00:49 
Veteran
Veteran

Za mjesec dva dok ovo stigne kod nas, rijetko ko će kupovati AMD. Najsporiji modeli su na 2.66 Ghz, a potrošnja 65 W i 95 W za Quad procesore.

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 00:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:
Na bechmark forumu ima hiljade takvih tema a ne jedna, samo ne shvataju svi to na način kao vi, AMD vs Intel.
Može se naći i gomila tema koje drugačije savjetuju, samo to nigdje ne vodi.

Чова, ајд попиј лимунаду, изброј до десет, па прочитај још једном шта је човјек питао.

Човјек је тражио најјефтинију могућу, а солидну конфигурацију,
која му не треба за играње.

Citiraj:
Otkad si ti postao ekspert, prije par sedmica nisi znao kako overklokovati, a odjednom si naprasno postao ekspert?

Видиш, нисам знао, па сам питао и научио,
нисам се родио научен попут тебе,
нити имам пте пубертетске потребе за изигравањем најупућенијег.

Уосталом, када сам те питао о поставкама BIOSa,
одговарао си уопштено, а када си лајао о "лаганом клоковању од 50%, поставио си туђи резлутат.

Попиј лимунаду дечко.

Citiraj:
Dovoljno govori o tvom znanju da Asus integrušu smatraš za vrh ploču.

Мићо, ја сам човјеку дао препоруку на најјефтинију, а истовремено најквалитетнију могућу (за те паре) плочу са интегрисаном графиком.
Да ме је питао шта да купи без обзира на паре, ја би га упутио, на неку Asusovu плочицу од cca 150-200 еврића.

Читај мало постове, и ако не ради лимунада, пробај са киселом...

Citiraj:
Samim tim što se savjetuje K8 kada je to već stvar prošlosti i prevaziđena stvar govori o kompetenciji tih koji to savjetuju.

Можда теби тата има паре за Core 2 Quad, и за адекватну плочу,
али већина нас у Бања Луци сами зарађујемо за своје конфигурације,
а неки успут и хране породицу.
Стога је за мало пара (130 евра) :
стабилна плоча, дуал проц и 2 гиге рама та комбинација за Бања Луку сасвим "in"...

Citiraj:
To nekako po tradiciji, sve mora biti mimo svijeta ovdje.

Ако ти се не допада, а ти се одсели одавде...или попиј лимунаду...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 01:12 
Veteran
Veteran

Za razliku od tebe ja ne pitam okolo za postavke BIOSa i onda izigravam eksperta i savjetujem nekome šta da kupuje.
Nemam ja potrebu nikome ništa dokazivati, samo mi bode oči da ljudi koji ne znaju kako overklokovati nekome daju savjete šta je "top ploča" , najbolji izbor i slično. A i dalje se vidi koliko si upućen u stvari kada tražiš da ti neko kaže postavke BIOSa koje ćeš ti samo ukucati, a mašina "poleti". I ako mu konfiguracija ne treba za igranje zašto je onda kupio konfiguraciju čija je jedna (i najveća) od prednosti moćnija integrisana grafika? Ta upućenost i dalje dolazi do izražaja. :lol: :lol:
Taj tuđi rezultat što sam sramno okačio pokazao je overklok od 100%. Ne ide ti nešto ni ta jednostavnija matematika? :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 01:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Freak_on_a_leasH je napisao:
Evo kako ja to vidim.....

Gomila ljudi misli da je Intel prejak (mislim to i ja) ali kad je rijec o nekoj budzet varijanti od nekih 700km nema tog intela koji moze da prismrdi AMD-u....e to se bas ne svidja nekim zagrizenim intelovcima pa ih sad dere muka i pokusavaju da sastave neke konfiguracije i uklope se u tu cijenu al realno gledano nemaju bas puno sanse....

Ista je stvar kad pricamo o nekim konfiguracijama od nekih 2500-3000km....moze AMD izmisljat ne znam kakve spider platforme i sta ti ja znam sta al tu jednostavno intel razbi.....njihovo podrucje i gotova stvar....

Tako da dragi moji zagrizeni intelovci....zakljucak je jednostavan....intel jeste bolji al nije nepogrijesiv.....u budzet segmentu oni prave dosta gresaka i to je to....isto kao sto AMD ne moze da napravi naj proc na svjetu....

Moj savjet.....priznajte poraz....bar u ovom segmentu.... :D

Управо тако!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 01:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:
Za razliku od tebe ja ne pitam okolo za postavke BIOSa i onda izigravam eksperta i savjetujem nekome šta da kupuje.
Nemam ja potrebu nikome ništa dokazivati, samo mi bode oči da ljudi koji ne znaju kako overklokovati nekome daju savjete šta je "top ploča" , najbolji izbor i slično. A i dalje se vidi koliko si upućen u stvari kada tražiš da ti neko kaže postavke BIOSa koje ćeš ti samo ukucati, a mašina "poleti". I ako mu konfiguracija ne treba za igranje zašto je onda kupio konfiguraciju čija je jedna (i najveća) od prednosti moćnija integrisana grafika? Ta upućenost i dalje dolazi do izražaja. :lol: :lol:
Taj tuđi rezultat što sam sramno okačio pokazao je overklok od 100%. Ne ide ti nešto ni ta jednostavnija matematika? :lol: :lol:

О, Узвишени, праштај нама смртницима,
ми не разумијемо да Ви немате времена читати наше молбе:
наиме, Ваша Фреквенцијо, ми не тражимо "топ плочу",
ми тражимо "економик-vga integrated" плочу... :D
О, Узвишени, дај нам одговор...:D

Такође, Узвишени, поведи путем истине "нас који не умијемо правити оверклок од 100%",
па реци нам како је то IntelExtreme бољи интегрисани чип од AMD690G? :D

ПС

А кад дате одвовор, о Узвишени, откријте нам тајну:
како сте ваздушним хлађењем и без подизања волтажа
процесор на 2,2 подигли на 3,3,
о Узвишени, да вам се са полетом и одушевљењем клањамо! :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]