banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 00:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Dec 2007, 00:32 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2007, 13:30
Citiraj:
Ауди
Мрак и агресија три битанге били су јачи од енергије стотину пролазника

Видела сам својим очима:
Пре неколико дана, код Београђанке, док стојим на пешачком прелазу, зачујем туп ударац. Један бесан црни „ауди”, ударио је на семафору наранџасти ауто који је стајао испред. А онда га је ударио још једном. Пукло је, браник крнтије висио је на једном шрафу. Затим је возач аудија изашао напоље – био је то човек од тридесетак година у кожној јакни, добро обучен, изгледао је као грађанин Европе. И, почео да шутира ауто који је ударио. У ауту је било петоро људи, очигледно породица, а старији човек за воланом био је у шоку кад је силеџија после шутирања кренуо да му псује све по списку, успут му одваљујући кваку на вратима. Затим су из црног „аудија” истрчала још двојица мушкараца, један је био млад, а други просед, па су и они свом снагом, наочиглед бројних пролазника, кренули да шутирају ауто.

Био је сумрак, и ми који смо стајали на пешачком прелазу могли смо само да видимо како несрећни људи у старом ауту махинално подижу руке да заштите главе од ногу које су летеле ка стаклима.

Пешаци су се згледали у чуду, али нико се није усудио да гласније од шапата каже ишта више од речи „страшно”.

Затим су битанге ушле у „ауди”, дале гас и преко тротоара поред СКЦ-а побегле у правцу Славије. Наранџасти стари ауто остао је да стоји на семафору. Старац за воланом није више могао да затвори врата. Гледао је унезверено око себе и у људе који су прелазили преко „зебре”. Погледала сам у регистрацију. Били су из Лознице.

Почела сам да плачем.

То је слика Србије. Оно у чему живимо, оно са чиме смо се помирили, препаднути да и сами не добијемо батине, да не будемо прегажени пред обешћу црних кожних јакни, скупих одела и сатова, и „аудија”, тог мрачног аутомобила који код нас има симболику ужаса, злочина, криминала и обести. Црни „ауди” који сеје страх где год да се појави, ауто за мрачне типове који се баве мрачним стварима, који туку, убијају, краду, лажу и псују, и који своју моћ најлакше демонстрирају пред слабима, старима и немоћнима. Страх да реагујемо на ужас који се одвија пред нашим очима, оно је што ми је натерало сузе на очи. На улици је сцену посматрало најмање сто људи који су, на крају, само гледали у врхове својих ципела.

Мрак и агресија ове три битанге били су јачи од енергије стотину пролазника – присуствовали смо неправди и насиљу, видели смо уплашене очи недужних путника из провинције, и ништа нисмо урадили. Јер се битанге нису шалиле, јер су хтеле да униште, изгазе, сатру, онога који се зауставио на семафору, а није их питао да ли то да уради. Јер они одређују правила у јавном простору, пошто су јачи, пошто имају средства. Јер је представа за пролазнике у центру Београда требало да буде нека врста показне вежбе, друштвеног огледа о томе како изгледа бити човек у старом аутомобилу, и како изгледа бити пролазник.

Битанге су група, клан, чопор бесних вукова који су у Србији нешто као опште место. Црни аутомобил, са оним круговима напред, злослутни је знак наше стварности у којој царују нервоза, бука и бес, и у којој свака логика, правда, истина, достојанство, пристојност и нормалност морају да устукну пред разјареним зверима које ломе све пред собом, и које су изгледале као да би могле сваког тренутка да из својих јакни и одела поваде пиштоље и направе масакр.

Јер су били мало нервозни. Јер су били љути. Јер за њих други не постоји. Јер је ауто који су ударили био стар, што значи да је био ничији. Да у њему седе људи који су нико. Да је дозвољено да га ударе још једном, и да га поломе. Јер су знали да на обест и агресију овде мало ко реагује, да се за тако нешто не одговара. Јер је крнтија за ударање. Јер крнтије само сметају у саобраћају, а старе људе би требало побити. А људи из провинције ионако заслужују лекцију. Јер живот овде не вреди ништа. Ничији живот овде не вреди ништа – ни животи оних у наранџастој крнтији, ни животи нас који смо то гледали.

Старац је остао да стоји на семафору држећи руком разваљена врата.

Србија не може бити срећна све док је овако уплашена од типова који у тамним аутомобилима никада не седе сами.
М. Бобић-Мојсиловић

http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=52095

Ужас. Нек нам је Бог у помоћи у борби против сотона.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
divno napisano.
i ujedno strasan dogadjaj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 17:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Pa nemam šta reći o gradu i zemlji u kojoj je Ceca nacionalna ikona... to sve govori samo za sebe.. šta se onda čude ovom događaju? To meni za BG ništa nije čudno :-?

a ova i slični njoj pišu eseje i literarne radove na temu.. patetično :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 21:01 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
XIX century je napisao:
Pa nemam šta reći o gradu i zemlji u kojoj je Ceca nacionalna ikona... to sve govori samo za sebe.. šta se onda čude ovom događaju? To meni za BG ništa nije čudno :-?

To!! TOOO! Reci im :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 07:12 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 28 Dec 2007, 12:53
XIX century je napisao:

Има шта да се каже за кретене који сматрају Цецом гором од буле ханке палдум која је направила песме како треба Србе истребити. А у Србији има пуно паметних истинских Срба, и неће сигурно пропасти и ако ти као антисрбин то прижељкујеш.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 09:02 
Gadno je to sve..

ali kada lik koji stavi sliku R. Mladica na svoj nick kritikuje nekoga ko je isutao starcevo auto... onda to gubi svaki smisao...

pa zbog tih "idola" koje ti drzis na slici je i doslo do takvih pojava na ulicama... nisu oni naudili samo drugima... najvise su naudili bas Srbima i Srbiji...

Isti si kao i ti kreteni iz Audija...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 09:03 
До&am je napisao:
XIX century je napisao:

Има шта да се каже за кретене који сматрају Цецом гором од буле ханке палдум која је направила песме како треба Србе истребити. А у Србији има пуно паметних истинских Срба, и неће сигурно пропасти и ако ти као антисрбин то прижељкујеш.

U kojoj to pjesmi Hanka pjeva o tome da Srbe treba istrijebiti?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 10:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jan 2008, 07:59
До&am je napisao:

odrasti !

The Nazgul knows...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 12:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Ko im je kriv... kad su kao ovce. Jadni ti ljudi u autu...ccc.Smećari!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 18:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
Pa nemam šta reći o gradu i zemlji u kojoj je Ceca nacionalna ikona...

Veze sa vezom ovo nema....što bi rekli: Niđe veze! :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 18:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
kad na pjesackom prelazu vidim da mi se priblizava crni audi sa tamnim staklima odmah se pomjerim bar dva metra u stranu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Anakin je napisao:
Citiraj:

da, kreštalo samoprozvano kao pjevač i umjetnik, žena zločinca i mafijaša je objekat divljenja jednoj naciji .. ako tebi to nije dovoljno da se ta nacija proglasi okrnjenom, ne znam šta je...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 20:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
XIX century je napisao:
Anakin je napisao:
Citiraj:

da, kreštalo samoprozvano kao pjevač i umjetnik, žena zločinca i mafijaša je objekat divljenja jednoj naciji .. ako tebi to nije dovoljno da se ta nacija proglasi okrnjenom, ne znam šta je...

Svaka čast, madam.
Baš je tako. Jedna u moru istih, izvučena iz šešira da postane posebna.
Na stranu epizoda sa Arkanom, Ceca ima bezze glas, krešti.
Btw, ima ružna koljena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 20:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
dzabaleban je napisao:
XIX century je napisao:
Anakin je napisao:
Citiraj:

Svaka čast, madam.
Btw, ima ružna koljena.

Sta sve necu cuti majko moja mila...
Aj' nek vam bude,Ceca je kriva za sva zla na ovim prostorima,sve ruzno sto se desilo,sva ubistva,kradje,ratove... Zasto? Pa evo imate gore argumente!!!
:roll: :roll: :roll:

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 20:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Avg 2005, 18:48
dzabaleban je napisao:
XIX century je napisao:
Anakin je napisao:
Citiraj:

Svaka čast, madam.
Btw, ima ružna koljena.

I kurje oci ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 21:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
dzabaleban je napisao:
XIX century je napisao:
Anakin je napisao:
Citiraj:

Svaka čast, madam.
Btw, ima ružna koljena.

Aj' nek vam bude,Ceca je kriva za sva zla na ovim prostorima,sve ruzno sto se desilo,sva ubistva,kradje,ratove... Zasto? Pa evo imate gore argumente!!!
:roll: :roll: :roll:

ma nije ba kriva, jednostavno bezze je...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2008, 11:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:

Pa žena krešti čovječe to je pogubno i nemoralno za naciju....a koljena imaju priču sama za sebe....sve to blati Srbe....i zbog takvih folk pjevačica i ružnih koljena i postoje ti crni zatamljeni Audi....zar ne vidiš moj Waltere... :-? :roll:

Nešto sam bolestan pa mi nije do prepirke i svađe....neka vam bude...Ceca je zlo sa lošim glasom i ružnim koljenima koja pokazuje prljavu stranu Srbije.Tačka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2008, 12:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Anakin je napisao:
Citiraj:

Pa žena krešti čovječe to je pogubno i nemoralno za naciju....a koljena imaju priču sama za sebe....sve to blati Srbe....i zbog takvih folk pjevačica i ružnih koljena i postoje ti crni zatamljeni Audi....zar ne vidiš moj Waltere... :-? :roll:

Nešto sam bolestan pa mi nije do prepirke i svađe....neka vam bude...Ceca je zlo sa lošim glasom i ružnim koljenima koja pokazuje prljavu stranu Srbije.Tačka.

eto vidiš da znaš. :p

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2008, 04:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Sta tek reci za Bajagu...?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2008, 07:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
naježila sam se čitajući text . . . strahota.

Or somewhere in between.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]