banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 20:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Punomoc za auta???
PostPoslato: 25 Dec 2007, 23:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Trebam da idem za Srbiju, preko Hrvatske, a auto mi se vodi na starog. Jel mi treba punomoc ili mogu da prodjem i bez nje??? Da se sada ne zezam ganjajuci to sranje, ne bacaju mi se pare :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 23:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Nisam upucen u to,ali cini mi se da sam negde cuo da ako je auto na oca,treba punomoc,a ako je na majku,onda ne treba.

Nemoj me drzati za rec,jer nisam siguran.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 00:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Drug mi stalno putuje u Hrvatsku al mu je auto na staru, sad si me bacio u dilemu. :D :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 00:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ne treba ti punomoć, bez obzira na koga je ako je isto prezime, samo zeleni karton. Meni je prošli auto bio na oca i prelazio sam milion puta bez ikakvih problema, samo Hrvati traže zeleni karton, u Srbiji gotovo ništa. Sad mi je auto registrovan na majku i opet nisam imao nikakvih problema. Samo nemoj da zaboraviš zeleni karton jer je na granici 40 evrića, a u osiguranju 4KM!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 01:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sondri je napisao:
Ne treba ti punomoć, bez obzira na koga je ako je isto prezime, samo zeleni karton. Meni je prošli auto bio na oca i prelazio sam milion puta bez ikakvih problema, samo Hrvati traže zeleni karton, u Srbiji gotovo ništa. Sad mi je auto registrovan na majku i opet nisam imao nikakvih problema. Samo nemoj da zaboraviš zeleni karton jer je na granici 40 evrića, a u osiguranju 4KM!!!

U jbt, ja totalno zaboravio an zeleni. E hvala jos mi je trebalo da to placam onim ciganima na grani :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 01:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja sam more morao odgoditi dva dana ljetos jer stari nije uzeo zeleni karton. Ja imao jedan i znao da stoji u autu, al u međuvremenu on registrovao auto i nije uzeo novi, a na registraciji je besplatan!!! I ja to skontam u subotu oko 18:00 i "poletim" u osiguranje i dođem u 18:15, a ono subotom radi do 18:00, naravno!!! Sutra nedelja, ne rade osiguravajuća društva i morao sam tek u ponedeljak naveče krenuti, a planirao u subotu. I sad uzeo novi auto, trebam na Plitvice, ponedeljak u planu i naravno opet nisu uzeli zeleni karton kad su radili prepis auta. Subota je, oko podne, kontam imam vremena do 18:00h. Slučajno pogledam u saobraćajnu, kad ono drugo osiguranje. Reko odo požuriti, ovi sigurno rade samo do 15:00h. Dođem oko 12:30h, a ono radi do 12:00 subotom ](*,) Popnem se ja na sprat, kao za svaki slučaj, kad gore sijedi žena. Reko treba mi zeleni karton, kaže ona imaš sreće čekam nekog čovjeka da donese neka fakture već sat vremena, inače bi davno otišla :) Eto pogleda i mene sreća jednom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 01:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

evo ja sad pogleda u saobracajnu i ima zeleni karon, nisam je nikada ni otvorio. Sad sam ustedeo i 4 KM hehe. Al aj dobro da znam da ne moram vaditi punomoc :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 09:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Moras, pravac AMS i uzmi tu punomoc.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
ima vec negde tema i sve objasnjeno, samo si trebao prelistati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 11:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jbg :( :oops:

Edit: Ja sam letos isao na more sa autom od cure (auto se vodi na njenog tatu) i nedavno isao u ZG (sa istim autom) i na granici sam im davao onu punomoc sto sam uzeo u opstini i nisu mi nista rekli, samo me pustili da prodjem. Zato mi je cudno za ovu punomoc u AMS :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 12:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Postoji 95% šanse da ti niko nikada neće tražiti međunarodnu punomoć, ali ako ti je traže a nemaš neće valjati...
Meni je Hrvati nikad nisu tražili, iako sam je imao, auto je bio na oca, samo pogledaju saobraćajnu...

Uzmi međunarodnu punomoć u AMS-u u svakom slučaju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 12:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma uzecu je, valja izbitinesto para iz dzepa. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
Postoji 95% šanse da ti niko nikada neće tražiti međunarodnu punomoć, ali ako ti je traže a nemaš neće valjati...
Meni je Hrvati nikad nisu tražili, iako sam je imao, auto je bio na oca, samo pogledaju saobraćajnu...

Uzmi međunarodnu punomoć u AMS-u u svakom slučaju...

Tačno. Ja koliko znam (a 90% sam siguran) moraš imati punomoć prilkom prelaska u drugu državu, ako automobil nije na tebi. Sad, hoćeš ti njima biti "sumnjiv" pa će je oni tražiti....to je upitno. A i u slučaju (ne daj Bože) udesa u drugoj zemlji.....važno je da je imaš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 15:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Uzeo sam je, 20KM platio i sad sam miran :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 16:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Okt 2006, 14:31
Info je napisao:

Nisi trebao.

Poruka ostalima: provjerite informaciju pa je onda dajte, granicna policija nezahtjeva punomoc, samo zeleni karton.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 16:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
zdravkoco je napisao:
Info je napisao:

Nisi trebao.

Poruka ostalima: provjerite informaciju pa je onda dajte, granicna policija nezahtjeva punomoc, samo zeleni karton.

Hm... Provjeri i ti malo:
http://www.mup.hr/1158.aspx

"41. Treba li vlasnik dati punomoć drugoj osobi kada ona koristi njegovo motorno vozilo?

Zakonom o Hrvatskom auto-klubu (NN 2/94), člankom 6. stavka 1. točke 3. propisano je da HAK, između ostalih, ima ovlasti izdavati vozačima dozvolu za upravljanje tuđim motornim vozilom na teritoriju Republike Hrvatske i u inozemstvu, te o tome voditi popis, temeljem čega se otklanja sumnja o nelegalnom raspolaganju vozilom.

Sukladno rečenom, ukoliko postoji sumnja o postojanju kaznenog djela ili prekršaja, granična policija može obaviti dodatne detaljne provjere o vozaču i vozilu. Takve odredbe regulirane su Zakonom o nadzoru državne granice (NN 173/03), kao i Pravilnikom o načinu obavljanja nadzora državne granice (NN 164/04).

Neposjedovanje dozvole za upravljanje tuđim motornim vozilom tj. punomoć vlasnika, putnog naloga firme i slično, ne može biti razlogom zapriječavanja izlaska vozila iz Republike Hrvatske, ukoliko to susjedna država svojim propisima ne zahtjeva."

Interesantno je što se ne spominje nedostatak punomoći kao prepreka ulazak u zemlju...
Kao što sam već rekao u 95% slučajeva vam neće trebati punomoć, ali HR policija ima sasvim dovoljno prostora da te mogu ribati što nemaš taj papir... Ako to žele...

Poslednji put menjao Metheny dana 26 Dec 2007, 17:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 17:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja vam kažem da sam išao milion puta i nikad niko nije spomenuo punomoć, naravno auto je bilo na roditelju, inače mi ne bi palo na pamet da ni pokušam bez nje. Ako sam samo imao sreće, onda ću da nastavim i dalje jer, ako me nisu vratili do sad, neće nikad!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 17:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sondri je napisao:
Ja vam kažem da sam išao milion puta i nikad niko nije spomenuo punomoć, naravno auto je bilo na roditelju, inače mi ne bi palo na pamet da ni pokušam bez nje. Ako sam samo imao sreće, onda ću da nastavim i dalje jer, ako me nisu vratili do sad, neće nikad!

Sjedi u malo bolje auto pa da te vidimo ;) Medjunarodna punomoc je stvar medjunarodnih propisa o kojima se nista ne pitaju neki Ivica, Suljo i Pero sto se smrzavaju na granicama.

Stvar ove trojice je hoce li istu traziti ili nece, ali sta ako zatraze policajci u zemlji/zemljama kroz koje prolazis?

XX sam puta prelazio granice ni da mi pasos nisu otvorili ali to nije opravdanje da ne nosim sve neophodne dokumente sa sobom. Radi sebe u prvom redu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 10:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
E sad imam ja jedno pitanje...
Da li u Hrvatsku pustaju 'novopecene vozace' i da li traze odredjeno vozacko iskustvo (godina, dvije...) prije pustanja u HR?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 11:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
grof_bl je napisao:
E sad imam ja jedno pitanje...
Da li u Hrvatsku pustaju 'novopecene vozace' i da li traze odredjeno vozacko iskustvo (godina, dvije...) prije pustanja u HR?

mislim da mora biti s tobom lice starije od 21 ili 23 godine ako nemas 3 god vozackog iskustva il tako nesto, sad nisam sig da li to vazi i za nas

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]