banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 21:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Planescape:Torment
PostPoslato: 24 Dec 2007, 10:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ima li ovdje neko ko je odigrao ovu igru (a da nije Ljudna :P) ili je trenutno igra ?
trazim sto vise ljudi koji su je igrali, da malo prodiskutujemo kakav je uticaj na vas ostavila, da li je i vama postavila vise novih pitanja, a dala odgovor tek na neka,... :)
ako je tek igrate napisite sta ste do sad otkrili o Nameless one-u :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 14:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Znam da ovu igru mnogi uzdižu u nebesa pa sam je jednom instalirao, mislim ove godine, nisam imao namjeru (vremena) da je igram već samo da malo vidim. Hm...trebalo bi nekako pregrmiti dosta staru grafiku, dosta lošiju od Baldur's Gate 2, a kod mene lično bi sada bio problem i rezolucije jer sam uzeo 22" monitor, ne znam na šta bi to sada ličilo jer ne vjerujem da Torment podržava više od 640x480.

A i svi dijalozi se moraju čitati pa je i to malo downgrade u odnosu na novije RPG-ove, čovjek se navikne na bolje pa je teško sa ovim starijim, ali bi svakako vrijedilo potruditi se oko starih igara koje imaju duha.

Ovih godina sam se generalno jako malo igrao, volio bih da sledeće godine to koliko-toliko nadoknadim, prvenstveno sa tim starijim igrama koje sam propustio. Sramota me i reći šta sve nisam igrao :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 08:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
Heh, :P

Fear names. Names have power in identity. Others can use names as weapons. Names are a hook that can be used to track you across the planes. Remain nameless, and you shall be safe.
I am the Nameless One.

Nameless one. An appropriate name for myself. The inscription, all the inscriptions, must have been written by an earlier incarnation. I moved to the next panel.

So they said - You have been divided. You are one of many men. You bear many names, and each has left their scars on your flesh.
LOST ONE... IMMORTAL ONE... INCARNATION'S END... MAN OF A THOUSAND DEATHS... THE ONE DOOMED TO LIFE... RESTLESS ONE... ONE OF MANY... THE ONE WHOM LIFE HOLDS PRISONER... THE BRINGER OF SHADOWS... THE WOUNDED ONE... MISERY-BRINGER... YEMETH...

He told me that my mind is weakening with every death. I asked him how this could be, but he could not answer. He was of no use. I butchered him so that no other incarnation would ever benefit from his uselessness.

Trenutno je prelazim osmi put. Najbolji RPG svih vremena.

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 12:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
ja sam skinuo pre par meseci, probao, i ostavio za drugi put. jebiga nisam neki fan rpg-ova

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 15:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
davno je izasla koliko mi se cini
posto je moj brat freak za tu igru i dize je u nebesa
instalirao sam je, i nisam bio nesto navucen da je igram.
tek dan dva sam je igrao i prestao

nisam fan tih vrsta igara, mada mogu reci da sam jednom
iz dosade igrao jednu slicnu igru i odusevio se pricom i svim ostalim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 16:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

ajsmen je napisao:
mada mogu reci da sam jednom
iz dosade igrao jednu slicnu igru i odusevio se pricom i svim ostalim.

Koju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 10:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Znam da ovu igru mnogi uzdižu u nebesa pa sam je jednom instalirao, mislim ove godine, nisam imao namjeru (vremena) da je igram već samo da malo vidim. Hm...trebalo bi nekako pregrmiti dosta staru grafiku, dosta lošiju od Baldur's Gate 2, a kod mene lično bi sada bio problem i rezolucije jer sam uzeo 22" monitor, ne znam na šta bi to sada ličilo jer ne vjerujem da Torment podržava više od 640x480.

A i svi dijalozi se moraju čitati pa je i to malo downgrade u odnosu na novije RPG-ove, čovjek se navikne na bolje pa je teško sa ovim starijim, ali bi svakako vrijedilo potruditi se oko starih igara koje imaju duha.

Ovih godina sam se generalno jako malo igrao, volio bih da sledeće godine to koliko-toliko nadoknadim, prvenstveno sa tim starijim igrama koje sam propustio. Sramota me i reći šta sve nisam igrao :)

heh zvucis kao dobar dio mog drustva koji su gameri postali na samom kraju `90-ih pa i njih muci grafika, pa i zilion strana texta
ipak kad malo odigras skontas da bez texta ne moze jer dosta toga ide na opis sta lik nosi, kakve grimase na licu pravi, sta razmislja itd. (ako si gledao originalni Dune bice ti jasno)
iako je radjen u istom engineu kao i BG2, Torment nema mogucnosti za promjenu rezolucije i izgleda ruznjikavo jer smo razmazeni kozmetickim igrama koje, za razliku od Tormenta, nemaju nikakvu pricu
Ako imas 22" monitor u prednosti si, ja igram na 21" i izlgeda mi prihvatljivo, pogotovo kad se uzme u obzir kakvi su prije rpg-ovi bili

@ljudna : koji dio od "a da nije ljudna" nisi razumio :P
heh ja sam sad dole u Clerks wardu, zajebancija prava, pogotovo sa Morte-om :)
sad sam u iskusenju da odradim ono sto mi je knjiga naredila da uradim pa da dobijem unlimited power :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

BSE je napisao:
zvucis kao dobar dio mog drustva koji su gameri postali na samom kraju `90-ih

Ja negdje sredinom devedesetih :), ali to nema veze jer htjeli mi ili ne naše oči se nesvjesno naviknu na novu grafiku, to nije nešto što se ne može kontrolisati. Mogu se i tako stare igre odigrati ali bi kao što sam rekao trebalo vremena da se navikne na njih. Tebi je lakše jer ti Torment nisi prestao igrati od kada je izašao :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2007, 10:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Tebi je lakše jer ti Torment nisi prestao igrati od kada je izašao :D

eeeee wrong answer :D
tacan odgovor je : Torment sam prvi put zaigrao prosle godine :)
kazem ti, kad te prica obuzme nemas vremena da se mucis ruznjikavom grafikom
citanje moze biti smor, jer texta ima u neogranicenim kolicinama, ali nije nepotreban jer se opisuju najsitniji detalji, koji itekako doprinose realisticnosti i samom feelingu da si zapravo ti tamo umjesto karaktera kojeg vodis

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 00:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2007, 22:39
Nameless one.eeeeeeeeeee to je bila igra. :) po meni spada u to 3 meni najdrazih igara.najbolja prica definitivno.oni koji igraju i vole rpg-ove znaju da je to najbitnije a ne grafika :)

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2008, 15:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Apr 2006, 01:30
Meni je igra bila dosadna, samo dijalog a borbe nigdje, odustao sam poslije 3-4 sata. Baldurs Gate mi je deleko bolji, trenutno ga igram.

P.S. Prvi post s iPhone-a... :wink:

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2008, 09:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Milanm je napisao:
Meni je igra bila dosadna, samo dijalog a borbe nigdje, odustao sam poslije 3-4 sata. Baldurs Gate mi je deleko bolji, trenutno ga igram.

nije sve u borbi my young padawan :D
a vjeruj mi ima borbe, samo ne u nekim velikim kolicinama, ipak je ovo RPG a ne Hack & Slash

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2008, 10:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo jedan domaći opis ove (pra)stare igre koji je juče izašao :)

http://www.pcigre.com/content/view/13237/79/

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2008, 13:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

dobar text
vec mjesec dana se nakanjujem da je ponovo zaigram, samo sto cu morati krenuti iz pocetka, jer sam vec zaboravio odredjene stvari koje su se desavale

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2008, 18:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
.... moj prvi RPG ikad....
Tad sam nesto malo znao engleski, ali koncept RPG-a nikako nisam shvatao....Igra mi je pruzila dobrih 25 minuta zabave, nakon cega sam je deinstalirao (sad mogu reci da mi je zao zbog toga). Cak stavise ona je razlog zbog kog i dan danas ne volim RPG-ove (osim K.O.T.O.R. I i II).Krivo mi je bilo sto sam recenziju o njoj procitao u "svetu kompjutera", gdje je bila hvaljena i imala velike ocijene, a ja, jadan nisam znao da je igram.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2008, 07:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dzontra Volta je napisao:
.... moj prvi RPG ikad....
Tad sam nesto malo znao engleski, ali koncept RPG-a nikako nisam shvatao....Igra mi je pruzila dobrih 25 minuta zabave, nakon cega sam je deinstalirao (sad mogu reci da mi je zao zbog toga). Cak stavise ona je razlog zbog kog i dan danas ne volim RPG-ove (osim K.O.T.O.R. I i II).Krivo mi je bilo sto sam recenziju o njoj procitao u "svetu kompjutera", gdje je bila hvaljena i imala velike ocijene, a ja, jadan nisam znao da je igram.

nije ni sad kasno da je zaigras
koliko sam vidio na ovom linku koji je Vader okacio ima cak i fajl koji nudi vise rezolucije od defaultne 640x480

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2008, 09:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da, to je neki widescereen patch, radi za sve njihove igre, Baldur's Gate, Icewind Dale i druge, sinoc sam ga probao na BG2 ali nesto nije uspio, probao sam 1650x1080.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2008, 10:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

jesi probao sa nekom od standardnim (4:3) rezolucijom ?
1280x1024 recimo ?

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2008, 10:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Probao sam još nekoliko standardnih ali nije uspjelo. Navodno treba patchovati igru, mislim da je već patchovana ali ne da mi se sada čačkati oko toga, ionako ne igram, ako budem igrao probaću.

Ali super je da postoje ovakve stvari, gledao sam po support forumu sada i našao link na drugi forum gdje je lik napravio 1024x768 za Arcanum.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]