banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 08:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
naravno da ne vjerujem..ali ovde se radi o nekome koga poznajem i kome vjerujem, a sem toga u pitanju je njen otac čovječe...kako ne kapiraš??

I umjesto da djevojci pružiš podršku ako ništa, ti si našao da pričaš o tome kako si "čuo" drugu stranu....a meni kažeš ne vjeruj svemu što čuješ :roll:

koliko ti uopšte imaš godina?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 11:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
superhik je napisao:
naravno da ne vjerujem..ali ovde se radi o nekome koga poznajem i kome vjerujem, a sem toga u pitanju je njen otac čovječe...kako ne kapiraš??

I umjesto da djevojci pružiš podršku ako ništa, ti si našao da pričaš o tome kako si "čuo" drugu stranu....a meni kažeš ne vjeruj svemu što čuješ :roll:

koliko ti uopšte imaš godina?

a sta ako ta druga strana je meni "prijateljskija" od nekoga koga ne posznajem sem nicka sa foruma? Tj. tu drugu stranu znam odmalena i sa njom sam odrastao? I ako mi ona kaze drukciju pricu a upoznata je sa tim jer stazira u KC? Godina imam sasvim dovoljno i odraslo se ponasam za razliku od nekih kojima je dovoljan jedan post pa da pocnu da pljuju po ljudima koje ni ne poznaju niti su imali ikakvih kontak. sa njima :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 12:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a ne ne..ti meni odavno skijaš po živcima..nije to od danas.

ali to je već moj problem, tako da neću da se natežem s tobom. I vidjećemo da li je ta tvoja priča tačna..ako jeste imaš izvinjenje..mada sumnjam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 12:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

superhik je napisao:
a ne ne..ti meni odavno skijaš po živcima..nije to od danas.

oko toga sta ti ja mogu sem reci da me mozes povuci za nesto...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Da, kriv je ajkulin otac i ajkula i svi su drugi krivi....Kako mogu ljudi samo da pomisle da u KBCu nesto ne valja....

Koja druga strana?? Sta druga strana moze reci? Nije kriv onaj vec neko drugi?
Ima li neki red prilikom operacije...gdje pocetak gdje kraj.? Sta se desava izmedju?? Covjek je uspavan, a hirurga nema?? Jos ako me sad krenete ubjedjivati da totalna anestezija ne moze da naskodi covjeku, pa eto nema veze sto je pacijent "odspavao" :roll:

Treba kazniti sve one koji su direktno vezani za ovaj slucaj. A ne traziti zrtvena janjca.

E ne mogu da vjerujem sta sve ovaj forum nece istrpiti. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 12:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
Da, kriv je ajkulin otac i ajkula i svi su drugi krivi....Kako mogu ljudi samo da pomisle da u KBCu nesto ne valja....

Koja druga strana?? Sta druga strana moze reci? Nije kriv onaj vec neko drugi?
Ima li neki red prilikom operacije...gdje pocetak gdje kraj.? Sta se desava izmedju?? Covjek je uspavan, a hirurga nema?? Jos ako me sad krenete ubjedjivati da totalna anestezija ne moze da naskodi covjeku, pa eto nema veze sto je pacijent "odspavao" :roll:

Treba kazniti sve one koji su direktno vezani za ovaj slucaj. A ne traziti zrtvena janjca.

E ne mogu da vjerujem sta sve ovaj forum nece istrpiti. :-?

u tome i jeste fazon, od 5 imena koja se prozivaju po novinama i forumu 4 nemaju veze ni sa cim a jedno koje je krivo nigdje se ni ne pominje...

ali dobro...treba pljuvati po doktorima oni su smece,samo uzimaju lovu itd. :roll:

neciji komentar za onog doktora D. je bio pogledaj ga iz ociju mu viri euro :roll: da veoma odraslo, strucno, pametno...i takvih komentara je bilo previshe...

i da helena doktori okupljeni u tajni sveti doktorski red, dio KC banjaluka su postavili bombu i kasnije se zajebavali sa lijecenjem samo da bi dospjeli u novine, imas pravo Vjerovatno su i oni zapoceli drugi svjetski rat da bi imali koga lijeciti :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 13:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
sasvim je tacno da u KC ima kriminala i korupcije, losih ljekara, propusta...
ipak, ne treba generalizovati stvari.
zbog nekolicine idiota i pokvarenjaka, ne treba blatiti sve koji tamo rade i posteno rade svoj posao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

naravno..jbt ponekad na ovom forumu pomislim kako nismo odmakli od slikovnice i slova.

Ajmo sad svi napišite slovo A... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
U petak navece , cini mi se, je na dnevniku ATV-a konacno bio po prvi put realan prikaz sve ove situacije, gdje su se cule izjave 2 ljekara , ukljucena u ovaj slucaj. Dr Domuzin i dr Pusac. Dr Domuzin je objasnio da je to jutro usao u salu, pogledao pacijenta i rekao da nije potrebna reamputacija (po njegovom misljenju), vec da plast. hirurg moze da uradi oper. zahvat, no posto pacijent nije hitan (rekonstruktivni zahvat), bolje da se saceka njegov ljekar dr Bojic, koje je tu povredu vidio u samom startu te je sanirao.
Dr Domuzin je sve to evidentirao u protokol.

Da bi s epotom telefonski ukljucila u dnevnik ATV-a, dr Pusac(plasticni hirurg , koja je trebala operisati) i potpuno isto rekla , da sto se tice optuzbi na racun dr Domuzina i da su one neosnovane, jer je on dobro postupio. Takodje rekla je da ne zna zasto se dize tolika "frka" da nije prvi put da se pacijent uspava i da se planira operacija i da se odustane od nje.
--------

Dakle, komentarisati neke medicinske stavri na nacin na koji ljudi to iznase ovde a pri tome imaju 0 medicinskog znanja o naicima kako se pristupa pacijentu , povrijedjenom i milion drugih stavri su stavrno neosnovane, a pogotovo suditi o nekome i necijim strucnim postupcima i zbog toga ga nazivati lopovom, kriminalcem i sl..su stvarno bezpredmetna prica...
"ajkula" je medicinski radnik i treba da zna da uvod u anesteziju nije isto kao i potuna anestezija, a ni sama anestezija nije "smrtno stanje", drugo, zar nije bolje da pacijenta vodi jedan ljekar od pocetka nego da se na njemu smjenjuju, trece, zna dobro sta znaci preoperativna priprema, cetvrtvo, zna dobro sta znaci uraditi reamputaciju kada je vec izvrsena revaskularizacija sa takvom prljavom ranom, barutom, i kakva je tu borba od infekcije....itd. itd.
Voljela bih da stvar sagleda malo kroz apsekt svoje profesije... ovo govorim onako jer jednostavno citam sve ovo i ne mogu d a vjerujem da se ne obraca paznja na takve stavri. Uopste ne navijam ni za koga, napominjem, osim za zdravlje i pravdu...

Ja samo znam da je gdin Dobrnjac neduzna zrtva podmuklih obracuna i voljela bih da se paznja porodice usmjerila u pravcu kriminalaca koji su unesrecili i doveli do takvog stanja , potpune invalidnosti. Sva sreca pa je ziva glava. Mislim da trosite energiju na pogresnu stranu, optuzujuci ljude koji su spasili vasheg oca, koji ce dozivotno biti ortopedski pacijent i kome ce pomoc tih ljudi trebati do kraja zivota.
Mislimd a bi obracun i tuzbe prema bezdusnim ljudima odgovornim za atentat jer to jesu kriminalci bila prava i pravicna vasha odluka...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
simplicity je napisao:
Takodje rekla je da ne zna zasto se dize tolika "frka" da nije prvi put da se pacijent uspava i da se planira operacija i da se odustane od nje.
...

Znamo mi da nije. Ali je prvi put da je neko javno digo glas protiv toga i usmjerio ih ka pravosudnim organima. Pa jesu mislili da će se dovijeka gledati kroz prste njihovim greškama?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Simplicity, svaka tebi cast na diplomi sotmatologije. Sve cestitke ovo ono...al' nemoj da se obracas ovde kao da su svi onako forumski kolektivo sisali...motku. Sad ces stvarno da me/nas ubjedjujes kako bilo koja vrsta anestezije nije opasna?!

Govoris o komentarima ljudi koji imaju medicinsko znanje- 0, a tebe na ovom forumu ima od Novosti i Desavanja do malih oglasa. Sve si vidjela, prosla, iskusila, dozivjela i na sve imas spreman-strucan komentar. Svi se frcaju tim prvim rukama ovo ono...poznaju sve i svakoga...nista licno, samo dijelis "pleske" kao da su ovde mala djeca.

Drugo, Dreamy, niti ce dr. da dobije otkaz zbog foruma, a ni zbog novina, na kraju krajeva vidjelo se i ko je smijenjen i ko uklonjen. A to nije "zaslugom" foruma, nego se gdin. Skrobic pojavi na TVu i imenova doticne. A koliko su prave licnosti uklonjene to je druga stvar. (Uklonise coovjeka koji nije ni bio u BL). Ako su ljudi vec radili nepravilno i ne u skladu sa svojim duznostiam i obavezama, zasto su (tek) sad smjenjeni ili kaznjeni.

Daleko od toga da su svi doktori korumpirani. Svi smo se mi susreli sa raznoraznim doktorima i pouceni tim iskustvom, niko vise ne ide kod doktora a da prije toga ne nazove par poznanika "e znas li ti nekoga na hirurgiji"...Eto simplicity pitanje za tebe, ako znas kolege medicinske radnie koji uzimaju pare za intervencije, zasto ne prijavis?? Pa kad je sve tako idealno i lijepo...i ti postena i susretljiva, uvijek na strani pravde...eto ti prilika. I ne samo ti..nego svi "nama je ovde sve super"....mah..

Samo jedna stvar: zapitajte se kako bi vi reagovali da se ovo sve u kompletu vama desilo?? Slusali bi drugu stranu? Rekli, ah da u redu je...moj 60togodisnji otac moze da prima anesteziju kako se vama digne krasni....Kakite, a ne pustate vodu.

Poenta price: Neko je pogrijesio. Naci krivca, kazniti ga kao primjer ostalima. Pa nicija nije do zore sijala (lijepo to kaze nas narod).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
simplicity je napisao:
Da bi s epotom telefonski ukljucila u dnevnik ATV-a, dr Pusac(plasticni hirurg , koja je trebala operisati) i potpuno isto rekla , da sto se tice optuzbi na racun dr Domuzina i da su one neosnovane, jer je on dobro postupio. Takodje rekla je da ne zna zasto se dize tolika "frka" da nije prvi put da se pacijent uspava i da se planira operacija i da se odustane od nje. --------

A nije u tom svom izvjestaju ispricala koliko se tresla taj dan kada se vratila iz OP sale, kada joj se smetalo sto ju ( po njenoj izjavi) : "Setaju kao siparicu od sale do sale a ne kao nekoga ko radi 15 god?!?"

Meni zasvrbi dupe KO je kriv - to neka rjesavaju oni medju sobom. Da se citalo OD pocetka sta i kako sam pisala shvatili bi da sam na prvom mjestu ogorcena na Bojica, jer je on sve to i zakuhao. Domuzen je serator koji nije svjestan svoje gluposti. Mom ocu je BILA potrebna reamputacija jer da su samo plasticari odradili svoje, vrlo lako bi se desilo da kosti udaraju u tkivo i da ne prihvati proteze. Ali Boze moj, ja sam samo med sestra a on je hirurg ortoped :roll:

Ako je mene lagala Pusac onda lazem i ja vas ali sa zenom sam pricala u dva navrata. Sad mi samo zao sto te razgovore nisam snimala. Ali covjek se na greskama uci :-?

@ Janez, smanji dozivljaje. Znam i ko ti je drugarica stazistica i koliko ona zna

Simplicity, zar ti jos uvijek imas obraza dolaziti na ovu temu?!?

Bojis li se Boga? :o

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Simplicity misli da smo mi svi bakice iz njene ambulante, i ne može prihvatiti činjenicu da postoje i obrazovani pacijenti, a pogotovo obrazovaniji od nje.. kako je to moguće? :oops: :cry:

čast izuzecima, ali nisam vidjela ljude sujetnije od doktora...

i ne pozivaj se na NEPOSTOJEĆI argument kako mi ovde blatimo sve doktore.. blatimo one koje su pogriješilkao i one doktore koji štite i podržavaju ove koji su pogrešili (a to su svi doktori, ne?) :wink:

zar upravo suprotno doktor nema moralnu obavezu da iskritikuje doktora koji je napravio grešku i podrži njegovo sankcionisanje? Ja ne kontam stvarno.. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Imam jedno pitanje;gdje je bio doktor koji je trebao tog dana da operise pacijenta?Ako neko treba da se kazni,to je onda on,naravno,ako nije bio opravdano odsutan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Imam jedno pitanje;gdje je bio doktor koji je trebao tog dana da operise pacijenta?Ako neko treba da se kazni,to je onda on,naravno,ako nije bio opravdano odsutan.

i po meni. jedino opravdanje koje ja vidim tu je da je bio kidnapovan sa krpom u ustima i zavezanim rukama i nogama, pa nije baš nikako moga doći

a jel ti ne vidiš da oni ne pričaju o tom dr već spominju ove neke druge.. a znaš li zašto? pa da preusmjere pažnju javnosti dok ovome ne nađu, tj. izmisle dobar alibi :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
XIX century je napisao:
laoce je napisao:

i po meni. jedino opravdanje koje ja vidim tu je da je bio kidnapovan sa krpom u ustima i zavezanim rukama i nogama, pa nije baš nikako moga doći

a jel ti ne vidiš da oni ne pričaju o tom dr već spominju ove neke druge.. a znaš li zašto? pa da preusmjere pažnju javnosti dok ovome ne nađu, tj. izmisle dobar alibi :wink:

Zato mi i nije jasna sva ova zavrzlama,kaznjeno par doktora,a mozda jedini,koji je trebao da,eventualno,bude kaznjen,nije ni spomenut.
Isto tako mi nije jasno,ako se znalo,da taj doktor nije tu,zasto je pacijent pripremljen za operaciju?
A to da je operacija odgodjena,nista novo ni cudno,to se desava i desavace se,samo hitni slucajevi ne mogu da budu odlozeni,sem ako ne dodju neki jos hitniji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zašto se kriju PRECIZNI podaci o tome gdje je bio doktor koji je trebao obaviti operaciju..? i dalje znamo samo da je bio odsutan i ništa više...

meni takva magla oko suštinskog pitanja ove teme samo miriše na drek.. :wink: pa vi vidite

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 18:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
XIX century je napisao:
laoce je napisao:

Zato mi i nije jasna sva ova zavrzlama,kaznjeno par doktora,a mozda jedini,koji je trebao da,eventualno,bude kaznjen,nije ni spomenut.
Isto tako mi nije jasno,ako se znalo,da taj doktor nije tu,zasto je pacijent pripremljen za operaciju?
A to da je operacija odgodjena,nista novo ni cudno,to se desava i desavace se,samo hitni slucajevi ne mogu da budu odlozeni,sem ako ne dodju neki jos hitniji.

bravo, pominju se svi sem tog doktora kojeg nije bilo taj dan na operaciji

i to mi smeta, pola postova je napisano samo da se neko pljuje zasto, iz kojeg razloga nije bitno, doktor je neka se pljuje po njemu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 19:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Svaki prijateljski pokusaj rijeci ostaje bezusjesan. Srdnja , srdzba unistava, a nerazumijevanje josh gore. Samo sam zeljela da ukazem da u ovom slucaju ima precih stvari, da ne gubite vrijeme.
No kako to obicna biva, udari onog ko prica stalozeno i pljuj, jer on pojma nema ni ocemu....
boze boze.
.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
XIX century je napisao:
čast izuzecima, ali nisam vidjela ljude sujetnije od doktora...

Ovo je tacno. Ja stvarno ne znam zasto su oni toliko napucani. 90% ljudi nebi htjelo raditi njihov posao, a oni misle kao da su u najmanju ruku atomski fizicari i da su popili svo znanje ovog svijeta. To najvise lezi mozda u cinjenici da treba vise godina da se zavrsi medicinski fakultet prosjecno nego neki drugi i onda kad ga zavrse misle da su bolji od svih ostalih. A nemaju pojma da ljudi koji idu na druge fakultete bi mogli isto to zavrsiti ali nece da im babe prde u lice. I onda misle, ko smo mi smo, zavrsili smo to, pametniji smo i bolji od svih. :angel:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]