banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 19:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Dec 2007, 14:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
iz jednog bloga, ali su slike ajd zdravo...uci davidovicu uci, banjaluko od zlata jabuko :oops: :lol: :lol: :lol:

Božićna čarolija u New Yorku

Na sedmodnevno putovanje u Boston i New York poveli su me clanovi obitelji.
O Bostonu u nekom slijedecem postu, a ovaj posvecujem New Yorku i impresijama o bozicnom ugodjaju u tom gradu sto je zapravo i bila svrha putovanja.
Centralni dogadjaji odvijaju se u poznatoj 5. Aveniji pred Rockefeller centrom tradicionalno od 1933.god. i osim brojnih stanovnika New Yorka privlace i milione turista.
Tu je okicena jelka najvisa koju sam vidjela u dosadasnjem zivotu.
Jelka se bira helikopterskim nadlijetanjem suma u nekoliko saveznih americkih drzava, a ponekad i Ottawe u Kanadi. Prosjecno bude visoka 25 m, a zvijezda na vrhu promjera je 3 m i teska 249.5 kg.
Osvijetljena je s 30.000 zaruljica na zicama ukupne duzine od 8 km.
Nakon demontiranja drvo ce biti iskoristeno u humanitarne svrhe.

Slika

Uz jelku na nizem nivou je klizaliste na ledu na kojem se klizu djeca i ljudi razdragani u predblagdanskom raspolozenju. Klizaliste je okruzeno s kipovima trubaca u svecanim uniformama i stupovima na kojima se vijore zastave svih zemalja svijeta.

Slika

U istom sklopu je vrt u kojem su andjeli s dugackim trubama kao nagovjestaj dolaska sina bozjeg. Fotoaparati samo skljocaju...

A preko puta uz crkvu Sv. Patricka cuveni Saks i cijela fasada okicena svjetlima u obliku pahulja snijega. Na ulici je mnostvo ljudi s pogledima uperenim visoko na zgradu koji s uzdasima odusevljenja prate light show pracen bozicnim pjesmama.

Izlozi Saksa posebna su prica.
Napravljeni su prema knjizi za djecu Snowpeople u 3D verziji. Sve je pokretno i uz audio zapis pravo je kazaliste lutaka koje daje predstavu 24 sata dnevno.
Pred ovim izlozima organizirano u kolonama prolaze kolone ljudi.

Slika

Slika

Slika

Slika

New Yorku i inace ne nedostaje svjetla, a sada kao da se kupa u svjetlosti iz miliona zaruljica.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 15:46 
Milina, ali ipak je to newyork!!!

Citiraj:
iz jednog bloga, ali su slike ajd zdravo...uci davidovicu uci, banjaluko od zlata jabuko Embarassed Laughing Laughing Laughing

Ne mosh starog konja novim fazonima uciti!! :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 16:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Mar 2006, 18:16
vreme kicha ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 18:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2007, 03:39
I ovdje je sve okiceno, ovo mi je najljepsi dio godine u Americi, a najvise volim privatne kuce koje su sa ukusom sredjene, mi nasu jos nismo stigli okititi, planiramo danas, nadam se da nece biti snijega pa da stavimo i mi konacno svjecice.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 19:16 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Apollonia je napisao:
I ovdje je sve okiceno, ovo mi je najljepsi dio godine u Americi, a najvise volim privatne kuce koje su sa ukusom sredjene, mi nasu jos nismo stigli okititi, planiramo danas, nadam se da nece biti snijega pa da stavimo i mi konacno svjecice.

Daaa, to mi je kod njih extra. Taj njihov bozicni duh a ne kao kod nas ali dobro :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 20:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
Daaa kako mi je to kod nas extra, a ne one americke sjejtece kuce u kojima za bozic glume da su porodica. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
ti baš voliš teme o džet setu, rahitičnim manekenkama i debelim biznismenima, popularnoj kulturi i kičastim kreacijama :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 00:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ja sam taman stavila svjecice na grmove oko kuce, plus dva jelena, izgleda super.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 01:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...kenyaju previse...bozic je biznis..

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Jebes ti sav ovaj kich.

boa je napisao:
Daaa kako mi je to kod nas extra, a ne one americke sjejtece kuce u kojima za bozic glume da su porodica.

Potpis za ovo!!!
Jebes ti to kad se Bozic mjeri sa kolicinom upaljenih lampica... :roll: :roll: :roll: i skupocom kupljenih poklona.

Ali,kao sto zaoka kaze...

zaoka je napisao:
...bozic je biznis...

Potpis ponovo!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 17:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

boa je napisao:
Daaa kako mi je to kod nas extra, a ne one americke sjejtece kuce u kojima za bozic glume da su porodica. :roll:

bila, upoznala 150miliona americkih porodica da to znas, ajd da to preskocim, znaci 2mil srba i 2,5 mil hrvata koji zive u USA isto glume porodice...predrasude... :roll: glupi ameri i pametni srbi :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 18:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Mr.Dreamy je napisao:
boa je napisao:

bila, upoznala 150miliona americkih porodica da to znas, ajd da to preskocim, znaci 2mil srba i 2,5 mil hrvata koji zive u USA isto glume porodice...predrasude... :roll: glupi ameri i pametni srbi :roll:

Bas tako, ima i Amera koji drze do porodice, ima ih i koji neznaju ni ko im je porodica, uostalom kao i u svim drugim drzavama. Kao sto je svima poznato, taj njihov Christmas je uglavnom postao vrijeme potrosacke groznice, ali, isto tako je i vrijeme kada se porodice okupljaju.

Sto se tice nas Srba, mi okitimo kuce, jelke, ali, zna se kad slavimo Bozic i kako ga slavimo, znaci Badnjak, crkva, i sve ostalo po nasim pravoslavnim obicajima.

Moram dodati i to da u Americi svi kite kuce i ostalo, muslimani, jevreji, crnci, bijelci, itd, ali, isto tako svi slave svoje praznike.
Ne vidim nista lose u tom sredjivanju kuca, uostalom i u Banja Luci i gradovima Srbije, ulice su okicene u ovo doba godine, samo sto je to u Americi na visem nivou.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 21:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
XIX century je napisao:
ti baš voliš teme o džet setu, rahitičnim manekenkama i debelim biznismenima, popularnoj kulturi i kičastim kreacijama :)

[-X cini ti se

bila, upoznala 150miliona americkih porodica da to znas, ajd da to preskocim, znaci 2mil srba i 2,5 mil hrvata koji zive u USA isto glume porodice...predrasude... Rolling Eyes glupi ameri i pametni srbi Rolling Eyes

aha izlazila sa pariz hilton, najbolja drugarica mi bila dzesika alba i busove cerkice, guzila se sa bred pitom dok je bio u krizi,vozila lamburdzini, zivjela u kuci sa 54 kupatila, ben alfek me prosio tri puta ja sam mu rekla NO, mili

PUKNI DREAMY

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 22:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

boa je napisao:
XIX century je napisao:

[-X cini ti se

bila, upoznala 150miliona americkih porodica da to znas, ajd da to preskocim, znaci 2mil srba i 2,5 mil hrvata koji zive u USA isto glume porodice...predrasude... Rolling Eyes glupi ameri i pametni srbi Rolling Eyes

aha izlazila sa pariz hilton, najbolja drugarica mi bila dzesika alba i busove cerkice, guzila se sa bred pitom dok je bio u krizi,vozila lamburdzini, zivjela u kuci sa 54 kupatila, ben alfek me prosio tri puta ja sam mu rekla NO, mili

PUKNI DREAMY

zbog tebe? mozda mi jedino stolica pukne od smijeha :roll: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
boa je napisao:
XIX century je napisao:

[-X cini ti se

PUKNI DREAMY

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kvalitetno... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
stvarno dreamy..krš si od lika. sve neke điđa miđe prodaješ ovde.. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 22:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

boa je napisao:

Ne bih da se mjesam u raspravu, ali, mislim da je pogresno generalizovati u bilo kojem pogledu, pa tako i ovdje, nijedna porodica nije ista, nijedan praznik nije svakome isti, nije cijeli americki kontinent zivot koji vodi Paris i Britney, bas kao sto ni jedna BL nije zivot koji vodi tamo neka Dijana Radulj o kojoj se raspravljalo.

Na kraju ne vidim nista pogresno u tome sto neko voli da okiti kucu, a neko ne, sve je stvar izbora, mene eto te gluposti zabave i naprave mi ove praznike zanimljivijim. I btw, moja porodica nikad ne glumi da je porodica mi smo oduvijek bili to, toliko o generalizovanju 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 23:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Flavoure-Flave je napisao:
boa je napisao:
XIX century je napisao:

[-X cini ti se

PUKNI DREAMY

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kvalitetno... :lol:

FF ti bi se u USA bash uklopio, svoj na svojem, white trash :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 15:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
Evo jos jedna strana Bozicne carolije valjda moze ovdje ova vijest ,

Citiraj:
Tri dana nije izlazila iz trgovačkog centra

Nesvakidašnji rekord postavljen je u trgovačkom centru u američkoj saveznoj državi Georgiji. Strastvena šopingholičarka tri dana nije napuštala dućane Wal-Marta – kupovala je, spavala i hranila se unutar zidova prodajnog kompleksa, dok ju osiguranje nije primijetilo i ispratilo van. Prije toga morala je platiti sve što je kupila.

Starija žena mogla je neprimjećeno boraviti tri dana u centru zbog velikih gužvi u predbožićnom razdoblju.

Kada su je zaposlenici Wal-Marta upitali zašto tako dugo nije izlazila kratko je odgovorila: "Pa kupovala sam!".

ti stari ljudi su najjaci

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ludi ameri i njihovi praznici,sve je jos poslije thanksgivinga okiceno za bozic,a ng u new yorku je mucenje,guzve,turisti,ni ne vidis bukvalno nista...bljak

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]