Ајд, хвала Богу да се неко најзад сјетио важности конфигурације за студио,
која бај д веј, није код нас ни постојала, већ је врхунац био да неко забоде Audigy у слот и дода предњи интерфејс.
Обрада звука је одмах након процесуирања видеа најзахтјевнија ствар коју можеш да радиш са рачунаром, а опет код нас досада није нико ни покушао да ради конфигурације за студио.
Свака част овим момцима.
Погледао сам линк, прича дјелује озбиљно. Нажалост вјероватно због дискреције нису хтјели да напишу конфигурацију коју користе.
Сами кажу да је у питању "благи клок", дакле термин под којим ПЦ експрерти и специјализовани новинари означавају клоковање од 5-15%, што је сасвим нормално, јер не тражи помјерање волтажа или додатно хлађење, а притом квалитетан систем задржава пуну стабилност.
Некако ми дјелује да се ради о паметним момцима који имају доста искуства са рачунарима у студијском раду и да знају добро да проберу компоненте које су се досад показале најстабилнијим
(као што ја већ заредом купујем пету Асусову плочу,
не зато што је најбржа, већ зато што је најстабилнија и једина може да дуже живи на бањалучком напону

)
Суштина је у добром односу тројства - DDR, CPU, MBO,
односно у поставкама латенције и фреквенције меморије,
фреквенције процесора односно магистрале итд).
Ми обично купујемо (или нам "уваљују") No name DDR,
са неким уврнутим латенцијама, или нам је жао дати преко 300 км за врхунску матичну плочу, па узмемо "скоро исту од 100-150,
заборављајјући да је МБ срце система и коријен стабилности у раду.
Да сам при парама радо бих испробао ову звијерку...
ПС Јел' се шалите или сте заиста озбиљни по питању тог клока од 100%,
типа - купиш процесор брзине 2,2 или 2,4 и дигнеш га на 4,4 тј 4,8 Ghz?