banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 23:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Dec 2007, 01:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2004, 10:38
Pozdrav svima,
vec duze vrijeme pokusavam da kupim celicne feluge za passata kako bi na njih nabacio zimske gume, ali jednostavno iznenadio sam se kada sam vidio da bas niko nema ove feluge....da sam trazio neke aluminijske od par hiljada KM prije bi nasao nego ove obicne celicne!

Kod vidovica moze, ali tek poslije praznika tj. najmanje 15 dana, a to mi ne odgovara!

Da li neko zna gdje bi mogao da kupim ove feluge, odgovaraju mi i polovne, samo da odgovaraju za passata 6 (ne mislim na, od strane VW, doradjenu 5-u vec mislim na 6-u kupljenu ove godine), najmanja dimenzija koja odgovara za moj auto je R16 tj. 205/55 R16, a u specifikaciji nasao sam i 61/2Jx16ET 42!?

Ako neko ima neke informacije molio bi da to napsie ovdje, isto tako ako neko zna gdje da kupim dunlop sp winter sport 3d (205/55 R16) neka to napise ovdje...

Hvala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
pogledaj po menadzerovim oglasima

prodaju to ljudi
svako uvezeno auto iz GER ima winter paket

a gume sigurno mozes naci u ICM-u
posto oni drze Dunlop
a Dunlop se stavlja na VW

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 16:21 
Pripravnik
Pripravnik

Vec sam gledao, niko nema da prodaje ovu dimenziju koja meni treba, a i drugih slabo ima...

Zvao sam ICM i tacno je da su imali dunlop koji meni treba, ali trenutno nemaju...

Hvala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 16:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hm, stavi zimske gume na alu feluge, ali nemoj lance stavljat ni pod razno. Bolje hajd pjeske ako dodje do lanaca zbog kojih se inace i ne praktikuje stavljanje zimskih guma na alu feluge jer ih mogu ostetiti. To je takoreci jedini razlog.
---

P.S. Ovo ti moze biti i privremeno resenje.

P.S.II Zimska guma treba biti uza od ljetnje. Mada nije moranje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 20:49 
Pripravnik
Pripravnik

Da, znam da mora biti uza, a i bice uza jer sada je 215/55 R16, a na ovo auto ne mogu da stavim manju felugu od R16 (valjda zbog kocnica) tako da je najuza guma koju mogu da nadjem za ovu felugu 205! Ja sam htio 195 i R15 jer bi na taj nacin ustedio i do 100KM po gumi (mislim na esktra zimske gume tipa michelin, dunlop, goodyear...), ali nazalost to nije moguce, a i ovi za par milimetara siru-vecu gumu naplacuju vise preko 100KM, ocigledno samo zato da oderu ove koji imaju bolje auto, sumnjam da je tu nesto do kvaliteta jer se radi o istom modelu gume...

Pa, hocu da nabacim zimske gume na celicne feluge i na taj nacin cu da cuvam i ljetne i zimske gume (montiranje/demontiranje), a i feluge od ostecenja prilikom montiranja, a isto tako aluminijsku od ostecenja tokom zime...i na kraju, manje mi je mucenje kada moram da ih promjenim ljeto-zima mada i tada sve moram da vozim do vulkanizera i vracam kuci ako necu ja sam da mijenjam....

Takodje, ovdje kod nas sve poznate marke guma 205/55 R16 dimenzije su vecinom preko 300KM, najeftinije sto sam nasao je michelin primacy alpin pa3 za 278KM i ova guma je pobjedila na adac.de testu zimskih guma, druga je dunlop sp winter sport 3d i nju za sada samo mogu da nacem kod ICM-a za 309KM tj. u ovom trenutku ni kod njih ih nema...

Dok recimo sava s3 ove dimenzije je ispod 200KM i sada se pitam da li se isplati dati +100KM pa i vise po gumi? Da li su ove poznate marke bas toliko bolje?

Ja sam davno imao michelin zimsku gumu i to samo dvije prve i to bile su polovne i auto je zimi islo nenormalno dobro, moj prijatelj je imao neke druge zimske nove i imao je isto auto kao ja i on nije mogao da dodje do pola uzbrdice, a ja sam uzlazio bez problema iz prve i to polako...ne znam da li je i sada takvo stanje i da li je takav odnos sava-michelin/dunlop jer bi na osnovu ove cijene trebao biti takav...

Pa eto, ako neko ima neke komentare, neka komentarise :) ili mozda gdje mogu kupiti ove gume, ali sa boljom cijenom :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 21:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

JBG-a, sto si kupovao novog Passata :D . Salim se naravno, pazi, ako ti to auto koristi za neka duza i zahtijevnija putovanja onda uzmi bolje (skuplje gume) ako ne, onda su dovoljne i SAVA. Usput budi receno, SAVA se na testovima uopste nije lose pokazala. Zlatna sredina i to ona bolja.

Pored Vidovica, imas i ICM dole kod Slavije u Glamocanima, Brcko gas, Ma sta znam... HR?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2007, 21:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Dunlop u BL radi "Ultimo", kao neki su zvanični prodavci.. To je u Budžaku, skrene se na semaforu prema Pivari, i 50m dalje opet lijevo u sporednu ulicu i tu su negdje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 09:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Okt 2003, 12:24
elixir je napisao:
Dunlop u BL radi "Ultimo", kao neki su zvanični prodavci.. To je u Budžaku, skrene se na semaforu prema Pivari, i 50m dalje opet lijevo u sporednu ulicu i tu su negdje.

Dunlop drzi i ona prodavnica kod Neskovic osiguranja u Budzaku. Ja sam ganjao iste te gume samo u dimenziji 195/60R15 i imali su ih, ali su tad mogli da mi nabave 2 odmah ili 4 za tri dana.
To mi nije odgovaralo jer sam morao na put pa sam otisao i uzeo Goodyear Eagle Ultra Grip 7 u onoj prodavnici sto se naslanja na Reno/Dacia prodajni centar. Dobio kapu i zimsku jaknu pride :) .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 13:27 
Pripravnik
Pripravnik

Danas cu morati da nazovem te Ultimo pa da vidim sta imaju...

Bio sam u toj prodavnici kod Neskovica i oni sada nemaju dunlop sp winter sport 3d, imaju dunlop sp winter sport m3 i veoma dobar izbor michelin guma...
Takodje, bio sam i kod tih sto se naslanjaju na renault, kod njih sam kupio UG 7 prije dvije godine, ako na toj UG7 nije bilo nikakvih promjena u poslednje dvije godine ne znam zasto je njena cijena i sada 280KM (za moje auto) kada za te pare mogu kupiti novi model michelin primacy alpin pa3 koji je na prvom mjestu po adac.de testu...
Inace, dobro si ti prosao kod njih, meni nisu spominjali nikakve poklone, to neka goodyear reklama?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 14:03 
Pripravnik
Pripravnik

Sada sam nazvao ultimo i imaju ovu dunlop gumu, cijena 262KM, e sada ne znam sta da radim, cijena je skoro pa ista za michelin primacy alpin pa3 i dunlop sp winter sport 3d, ne znam za koju da se odlucim....?

I jos veci problem su celicne feluge kojih nema nigdje, nevjerovatno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 17:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako god bilo, provjeri da li su neophodni posebni sarafi za celicne feluge ili odgovaraju i oni koje imas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2007, 19:25 
Pripravnik
Pripravnik

konfig je napisao:
Sada sam nazvao ultimo i imaju ovu dunlop gumu, cijena 262KM, e sada ne znam sta da radim, cijena je skoro pa ista za michelin primacy alpin pa3 i dunlop sp winter sport 3d, ne znam za koju da se odlucim....?

I jos veci problem su celicne feluge kojih nema nigdje, nevjerovatno...

Mozda da razmislis i o Goodyearu UG7, gledajuci test zimskih guma u tvojoj dimenziji, one su cetvrte po kvalitetu.

http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... geID=8762#

Ja sam za sada prezadovoljan sa njima, ali su one u mojoj dimenziji (195/60R15) ipak najbolje prosle na ADACovom testu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 00:08 
Pripravnik
Pripravnik

@The_new_Statesman
Dobra napomena...obraticu paznju na to...

@Svestenik
Pa po nazivu u tom testu za dimenziju koja meni treba to nije UG7 vec ultra grip perfomance, jedino ako su izostavili puni naziv, a isto tako ne izgleda isto ako UG7 guma koju sam ja imao...

Takodje, ova goodyear guma sa testa je ovdje (mislim da sam je nasao na jednom mjestu) mnogo skuplja od michelina i dunlopa i cijena je 366KM, a na tom istom mjestu michelin je 331KM, dunlop nema...a ja sam na drugom mjestu nasao michelin za ispod 280KM, a dunlop za 262KM...sto znaci, na testu su bolje gume, a cijena im je manja (bar kod nas)...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 01:12 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
Takodje, ova goodyear guma sa testa je ovdje (mislim da sam je nasao na jednom mjestu) mnogo skuplja od michelina i dunlopa i cijena je 366KM, a na tom istom mjestu michelin je 331KM, dunlop nema...a ja sam na drugom mjestu nasao michelin za ispod 280KM, a dunlop za 262KM...sto znaci, na testu su bolje gume, a cijena im je manja (bar kod nas)...

Zamor :). Previdio sam da nije UG7 nego UG7+. Mislim da i njih ima za kupiti u istoj prodavnici gdje sam ja nabavio ove, ali ako je to cijena.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]