banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 19:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 13:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2007, 14:33
Vim to sto si napisao ili napisala nema veze sa vezom.Kao prvo glupo je uopste porediti ovoliku drzavu sa nasom malom drzavicom..Amerika ima 50 drzava i naravno da ce negdje neko otici u zatvor zbog krofne(mada cisto sumnjam da je dobio cetiri godine samo zbog toga)a da u Americi nije ovako strog zakon ova drzava ne bi mogla funkcionisati.Pa znas li ti kolika je ova zemlja?Ionako ima previse kriminala a jos kad bi se dobijale male kazne i svakom se sve prastalo sta bi onda bilo???Ovdje strpaju gradonacelnikovog sina u zatvor jer su ga uhvatili kako vozi nadrogiran i boli ih ona stvar sto je to gradonacelnikov sin!Tako je i sa svim poznatim licnostima.A vidi kod nas?Ako imas pare imas i moc..Na sve ce da se zazmiri...Mi u stvari uopste i nemamo zakona.Da ga imamo kao nekad sto smo imali nebi se u poslednjih par godina dogadjalo to sto se dogadja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 13:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
i ja našto sumnjam da će biti kažnjeni kako zaslužuju....sondri je u tome u pravu da će oni svoju kaznu brzo odslužiti....i šta kad izađu....sa krivičnim djelom ubistva za vratom nema šanse da se igdje zaposle i nastave sa normalnim životom...opet se moraju vratiti kriminalu...e ljudi moji tu se razlikujemo mi i Amerika (već kad ste počeli o tome)....

Citiraj:
Ja smatram da je mnogo bolje uloziti na prevaspitavanje i edukaciju mladih ljudi nego na zatvore i kaznjavanje jer se tim mnogo vise postize, ne mislim samo na ovaj slucaj nego uopste.

Zavisi od toga šta tačno podrazumjevaš pod prevaspitavanjem i edukacijom...daj mi neki primjer...jer ako pod tim podrazumjevaš neke "časove dobrog vaspitanja i ponašanje" ili odlazak kod "stručnih lica" na konsultacije, onda od toga nema ništa...
Treba ih kazniti kako ne....čuj "mladost ludost"...to ne pije vode...možda je ružno reći, ali što više godina dobiju to bolje....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 13:27 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Anakin je napisao:
Treba ih kazniti kako ne....čuj "mladost ludost"...to ne pije vode...možda je ružno reći, ali što više godina dobiju to bolje....

Da, jeste, ali se slazem u potpunosti. Mislim nije fer sto ce ispastati i razloga sto im starci nisu burzuju ali zakon je zakon. Nadam se ca i to jednog dana doci na svoje jer kod nas vlada opste bezakonje.

Iskreno, mozda bi rijesili djelimicno kad bi postavili neki IQ limit za policijsku akademiju a ne ovako :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Sondri je napisao:
Da je kod nas kao u Americi, vladala bi anarhija jer bi apsolutno sve i jedan političar i direktor neke firme od '90. godine bio iza rešetaka.

To si u pravu sto se tice toga da poznati ili bogati kod nas nisu isto kaznjeni kao obicni ljudi. Iako i u americi ko ima para plati pa izadje iz zatvora uslovno za neke blaze stvari, a ko nema ne moze. Ali ovo sto sam rekao nije bilo da kazem da je mozda taj sistem los nego da sustina kazne nije kaznjavanje nego popravljanje. Ali ne znam, malo smo odlutali od teme, vidjecemo sta ce biti u ovom slucaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 13:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Okt 2004, 11:08
ma, smrtna kazna je zakon!!! za neka krivicna djela!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja ne razumijem vašu šokiranost ovim slučajem i kazne!

Tokom rata širom BiH ubijani su nedužni ljudi, najveći zločin se desio u Srebrenici, i kazne koji
zločinci dbijaju za te ubijene ljude najviše nose 40 godina, a ima slučajeva gdje je jedan čovjek ubio njih 20 ili 30! I poslije tih kazni ovo mi dođe kao ispunjavanje križaljke u slobodno vrijeme!

Naravno niko ne zaslužuje da bude ubijen , ali neki red mora se poštovati! :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 17:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ja ne razumijem vašu šokiranost ovim slučajem i kazne!

Tokom rata širom BiH ubijani su nedužni ljudi, najveći zločin se desio u Srebrenici, i kazne koji
zločinci dbijaju za te ubijene ljude najviše nose 40 godina, a ima slučajeva gdje je jedan čovjek ubio njih 20 ili 30!

Ti stvarno ideš iz krajnosti u krajnost....

Nemam živaca, a ni vremena da komentarišem tvoj post....pogledaj ove riječi crvene boje i opet malo promisli...

Šta treba???Da neko napravi masakr da bi dobio 20 god. zatvora....rat je bio i prošao....gubitci su bili veliki i nepovratni za mnoge porodice....ne ulazi u takve stvar i ne idi u OT....prijateljski savjet...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 21:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Stvarno niko te ne tjera da dolaziš na ovaj forum, ali malo zdravog razuma ako ga imaš ne bi bilo na odmet da ga upotrejbiš! Ovo je moj prijateljski savjet tebi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Stvarno niko te ne tjera da dolaziš na ovaj forum, ali malo zdravog razuma ako ga imaš ne bi bilo na odmet da ga upotrejbiš!

A zbog čega ja to nemam zdravog razuma???

Jer ti uspoređujes ubistvo sa umišljajem koje se ne tako davno desilo u našem gradu sa terorom koji je vršen tokom rata....pa gdje ti je tu zdrav razum i bilo kakva zdrava logika, aj obrazloži mi....
To se ne stavlja u isti koš....

Nemoj pisati gluposti i otvarati nepotrebne diskusije....i ovo možeš shvatiti kao savjet,a i ne moraš....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 22:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Razlika je ogormna! Sudovi sude kako sude, jer velika je razlika kada nekoga ubiju samo zato što imaju pogrešno ime i prezime i ubistvo počinjeno iz koristorublja! Sva sreća što ljudi kao ti niste u tim sudskim instancam! A ti ako misliš da si nedorastao mojim postovima nemoj ih ni komentarisati i mirna Bosna!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 23:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Sondri je napisao:
Da je kod nas kao u Americi, vladala bi anarhija jer bi apsolutno sve i jedan političar i direktor neke firme od '90. godine bio iza rešetaka.

Ne bi bila anarhija nego mnogo zdravije društvo. Kada bi nekoliko tih velikih faca dobilo veće robije, ostali se ne bi isto ponašali, to je sasvim sigurno tako. Da je Branko Dokić dobio recimo 3 godine robije, misliš da bi ostali nastavili isto da se ponašaju? Ili Petar Đokić, Marko Pavić, Dodik...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 23:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Razlika je ogormna! Sudovi sude kako sude, jer velika je razlika kada nekoga ubiju samo zato što imaju pogrešno ime i prezime i ubistvo počinjeno iz koristorublja!

Pa i ja cijelo vrijeme govorim da je razlika ogroromna i da se tako nešto ne može upoređivati....zato sam i prokomentarisao tvoj post :-? :-?

Citiraj:
Sva sreća što ljudi kao ti niste u tim sudskim instancam

Kakve sad to ima veze..... :roll:

Citiraj:
A ti ako misliš da si nedorastao mojim postovima nemoj ih ni komentarisati i mirna Bosna!

Pokušaću da ih ne komentarišem....nisam dorastao tako "plitkoj filozofiji"...

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 08:15 
Ima li novih vjesti?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 10:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
fantomacan je napisao:
Ne bi bila anarhija nego mnogo zdravije društvo. Kada bi nekoliko tih velikih faca dobilo veće robije, ostali se ne bi isto ponašali, to je sasvim sigurno tako. Da je Branko Dokić dobio recimo 3 godine robije, misliš da bi ostali nastavili isto da se ponašaju? Ili Petar Đokić, Marko Pavić, Dodik...

Pa kako ce oni dobiti kad su oni privatni vlasnici suda. Nece valjda sami sebe osuditi. Zato sto drzava nema nezavisnog sudstva. Neki se protive eu jer znaju da bi mogli u zatvor, isto kao sto se karadzic protivio zavrsetku rata zato sto je znao ako rat zavrsi da bi mogao u zatvor. Tako i oni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 14:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Anakin je napisao:
Citiraj:
Razlika je ogormna! Sudovi sude kako sude, jer velika je razlika kada nekoga ubiju samo zato što imaju pogrešno ime i prezime i ubistvo počinjeno iz koristorublja!

Pa i ja cijelo vrijeme govorim da je razlika ogroromna i da se tako nešto ne može upoređivati....zato sam i prokomentarisao tvoj post :-? :-?

Citiraj:
Sva sreća što ljudi kao ti niste u tim sudskim instancam

Kakve sad to ima veze..... :roll:

Citiraj:
A ti ako misliš da si nedorastao mojim postovima nemoj ih ni komentarisati i mirna Bosna!

Pokušaću da ih ne komentarišem....nisam dorastao tako "plitkoj filozofiji"...

Pozdrav

Prije svega ti i ostali proanalizirajte malo vaš zahtjeve da je malo ako dobiju 20 godina zatvora, ja kažem da nije i da je to primjerna kazna! a pošto u sudu BiH daju 20 godina za ubistvo nedužnih ljudi, vi očekujete još veću kaznu za ubistvo čovjeka kome se digla kita kada nije trebala! Ne budite smiješni! :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 14:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
vim je napisao:
fantomacan je napisao:

Pa kako ce oni dobiti kad su oni privatni vlasnici suda. Nece valjda sami sebe osuditi. Zato sto drzava nema nezavisnog sudstva. Neki se protive eu jer znaju da bi mogli u zatvor, isto kao sto se karadzic protivio zavrsetku rata zato sto je znao ako rat zavrsi da bi mogao u zatvor. Tako i oni.

To je sada druga stvar, ali ako postaviš hipotetski da nekoga osude na veću kaznu sigurno ne bi bila anarhija kako je Sondri pretpostavio nego baš suprotno, zdravije i pravednije društvo. Te presude su sramotne, zanima me kako niko nije našao za shodno da provjeri račune sudija koje su osudile Dušanića na 6. mjeseci, Dokića, Pavića, Petra Đokića na uslovne kazne. U Srbiji kada je počeo padati zemunski klan pale su i njihove sudije sa njima. Da se kod nas neko tim pozabavi sigurno bi se imalo šta pronaći.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
vi očekujete još veću kaznu za ubistvo čovjeka kome se digla kita kada nije trebala! Ne budite smiješni!

U pravu si on, on je kriv što mu se digla kita....ma zaslužio je da ga ubiju...nisu jadna djeca kriva....on je kriv....on je govno....

:roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 17:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Anakin je napisao:
Citiraj:
vi očekujete još veću kaznu za ubistvo čovjeka kome se digla kita kada nije trebala! Ne budite smiješni!

U pravu si on, on je kriv što mu se digla kita....ma zaslužio je da ga ubiju...nisu jadna djeca kriva....on je kriv....on je govno....

digla se njemu kita il' ne, covjek je mrtav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 17:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da kriv je, ali o mrtvima sve najbolje, nisam nigdje rekao da je govno!
Samo vaše pimanje prava i pravde je besmisleno! :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
WinstonWolfe je napisao:
Anakin je napisao:
Citiraj:

digla se njemu kita il' ne, covjek je mrtav.

nažalost, u njegovom slučaju.. upravo je mrtav JER mu se digla kita.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]