banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 18:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2007, 02:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
zah je napisao:

Moj prijedlog: ignorisati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2007, 03:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2007, 08:57
koji luzeri :roll:

kicma bi im odlicno dosla

So if you meet me
Have some courtesy
Have some sympathy, and some taste...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2007, 02:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
H-Alter: Nemiri i getoizacija pariških predgrađa

Po broju ozlijeđenih policajaca, novi nemiri u Parizu već su sada mnogo intenzivniji od onih prije točno dvije godine. Prema portalu H-Alter.org, mediji uglavnom niti ne traže razloge za pobunu francuske mladeži afričkog porijekla i muslimanske vjeroispovijesti. "Najveći problem je u tome da je pobunjena mladežjoš uvijek nedovoljno artikulirana i svoje interese ne zna predstaviti kao interese čitave zajednice. Umjesto toga njih se percipira tek kao nasilnike, fundamentaliste ili pak tinejdžere s 'hormonalnim viškom', a ne kao očajne segregirane ljude koji – budući da imaju francusko državljanstvo – naprosto traže jednaka prava i iste šanse kao i ostali Francuzi."

Znanstvenici pronašli ključ "vječne mladosti"

Moguće je podmladiti staru kožu, a starenje je rezultat stalne genetičke aktivnosti, dokazuje nova studija sa sveučilištu Stanford. Znanstvenici su uspjeli za samo dva tjedna učiniti da stara koža jednog miša ponovno postane mlada tako što su blokirali samo jedan gen. Iako je ova metoda još uvijek neprimjenjiva kod ljudi i bit će potrebne godine da se razvije metoda podmlađivanja, studija je pokazala prve nade da bi u narednim godinama "vječna mladost" mogla postati stvarnost. Guardian...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Dec 2007, 23:09 
Veteran
Veteran

Laptop smanjuje plodnost muškarca

Američki stručnjaci tvrde da korištenje laptopa može ugroziti plodnost muškarca. Rezultati istraživanja odnose se na muškarce koji svakodnevno koriste laptop i koji ga često drže na svome krilu. Studija je rađena na sveučilištu New York, a sudjelovalo je 29 zdravih muškaraca dobi između 21 i 35 godina. Rezultati su pokazali da samo 15 minuta rada na laptopu može biti štetno za muškarčevu plodnost i značajno utjecati na njegovo zdravlje. Techtree.com...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2007, 01:57 
Veteran
Veteran

Nekad se i lav ne ponasa kao lav.
http://www.youtube.com/watch?v=LwqYI2dG-UU

Interesantan eksperiment, i rezultat posebno.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/cimp ... 67020.aspx

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 03:02 
Veteran
Veteran

Rasist dr. James Watson je crnac

Jamesa Watsona, poznatog znanstvenika koji je prije 45 godina osvojio Nobelovu nagradu za dostignuća na području medicine te izazvao šok i vlastito izopćenje iz društva rekavši da su pripadnici crne rase manje inteligentni od bijelaca stigla je 'božja pravda'. Analizom njegova DNK koja pokazuje da on, za razliku od prosječnih bijelaca s tek jednim postotkom crnog genskog nasljeđa, ima čak 16 posto gena koji potječu od davnog crnog pretka s afričkog kontinenta. Times, UPI...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 17:00 
Veteran
Veteran

Ajoj, zah, šta uradi od teme...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 01:15 
Veteran
Veteran

U cemu je problem, da gresku ispravim?

Ali do Tvog odgovora evo jos jedan prilog.

ptice - egzibicionisti koji skaču iz aviona bez padobrana

Braća Wright bili su prvi koji su ostvarili davnu čovjekovu želju, onu da poleti. U njihovo vrijeme vjerojatno je bilo mnogih koji su ih smatrali ludima. No da su tada vidjeli ovo (video), promijenili bi mišljenje. Riječ je o grupici egzibicionista, lovaca na adrenalin, koji su osmislili novu vrstu skokova iz aviona. Obučeni u posebna odijela koja liče na krila ptice, oni skaču s manjih visina i munjevitom brzinom lete zrakom sve do tla, tek pri slijetanju koristeći padobran. NY Times

http://www.youtube.com/watch?v=PmZyB_ghpa0

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 05:37 
Veteran
Veteran

zah je napisao:
U cemu je problem, da gresku ispravim?

Mašiš temu od svoje prve poruke. :D
Pročitaj prvih nekoliko stranica...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 01:23 
Veteran
Veteran

Hvala John, pogledao sam prvih nekoliko stranica. Tema je drukcije zamisljena, ali svi kasniji komentari nisu slijedili zamisao autora teme.

Nema problema, necu se vise javljati sa slicnim naslovima, ali onda pogledaj kad ce nestati ova tema. Vrli svijet je sirok pojam, i ono sto sam prezentirao, bar ja tako mislim, moglo je biti interesantno.

Jos jednom hvala na sugestiji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimlj ... 9/index.do

:lol: 8) :oops: :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 18:15 
Veteran
Veteran

zah je napisao:
Hvala John, pogledao sam prvih nekoliko stranica. Tema je drukcije zamisljena, ali svi kasniji komentari nisu slijedili zamisao autora teme.

Nema problema, necu se vise javljati sa slicnim naslovima, ali onda pogledaj kad ce nestati ova tema. Vrli svijet je sirok pojam, i ono sto sam prezentirao, bar ja tako mislim, moglo je biti interesantno.

Jos jednom hvala na sugestiji.

Ma ne sekiraj se, zahe, ja samo onako... Samo ti piši. Glupo je sad otvarati neku novu temu.

Poz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 19:33 
dreaming my dreams je napisao:
http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimljivosti/2973419/index.do

:lol: 8) :oops: :-?

svaki im ku*ac smeta!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 03:53 
Veteran
Veteran

Juce sam Ti John napisao odgovor na Tvoju primjedbu, ali kad sam pokusao da ga posaljem nije islo. Odustao sam, ali sad vidim, da je moj komentar ipak regirstrovan.

Inace na http://www.monitor.hr moze se naci veoma interesantnih stvari.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 00:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Novo zanimanje - besplatne prostitutke
Možda su prostitutke izumiruća vrsta budući da postoje mlade žene koje iste te usluge pružaju besplatno, piše Timesova novinarka India Knight inspirirana nedavnim tulumom nogometaša Manchester Uniteda na kojem je prisustvovalo 100 mladih žena i još stotine su htjele ući. Posebno se osvrnula na 19-godišnjakinju koja se na ovom tulumu poseksala s 5-6 nogometaša te se po završetku slučajnoj prolaznici pohvalila kako su joj nogometaši rekli da se "dobro ševi". Pita se novinarka što su sve ove žene mislile da će dobiti. "Nadale su se da će se time što izgledaju seksi očešati o nešto glamura tima i time nabolje promijeniti svoj život. Bile su tamo jer su pomoću seksa mogle završiti s nogometašem ili nekim bliskim nogometašu. To je tragično koliko i jadno, kao i nevjerojatno glupo", piše Knight. "Trebalo bi nas zabrinjavati što u ovoj državi 2007. postoje tisuće mladih žena koje su toliko glupe, oštećene i mozgova ispranih idiotskim magazinima da vjeruju kako će si slobodnim pristupom svojim genitalijama osigurati put u život iz snova djevojaka i supruga nogometaša".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 01:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Nesto kao, nogomet = neiscrpna industrija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2007, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[url=http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimljivosti/2979339/index.do]NEW YORK - Portir iz New Yorka koji se poskliznuo na golublji izmet i pao po stubama stanice metroa dobio je 6 milijuna dolara odštete i kamata, piše u ponedjeljak New York Post.

Shelton Steward (56) se poskliznuo 1998. i u padu slomio nos i ozlijedio vrat.

Sud je bivšem portiru odredio 7,67 milijuna dolara odštete i kamata, a gradski prijevoznik New Yorka je trebao isplatiti tek 80 posto tog iznosa, jer je Steward priznao da je 20 posto odgovornosti na njemu jer nije izbjegao tu prepreku.

Steward namjerava kupiti kuću i otići sa svoje dvije kćeri i unukom u Disney World na Floridi, piše list.[/url] :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2007, 00:07 
Veteran
Veteran

Vader nam je prebacio tekst pod naslovom"Besplatne prostitutke", ali evo jos jedan slican tekst, samo se jedna pobunila.

Džoni Evans, devetnaestogodišnji defanzivac engleskog prvoligaša Mančester junateda i reprezentativac Sjeverne Irske, uhapšen je zbog sumnje da je na božićnoj proslavi kluba silovao dvadesetšestogodišnju djevojku.

Evans, koji je za Mačester debitovao na utakmici Karling kupa protiv Koventrija u septembru, sam je došao u policiju nakon što se vratio s jednodnevnog putovanja u Monako. Nakon ispitivanja je uhapšen i zadržan u pritvoru.

Policija je započela istragu nakon što je jedna djevojka prijavila da je napadnuta na božićnoj zabavi "crvenih đavola". Za sada nepoznata djevojka u utorak je podvrgnuta ljekarskom pregledu u centru za žrtve silovanja, a policajci su pregledali cijeli hotel koji je zatvoren do okončanja istrage.

"Pomogli smo policiji koliko smo bili u mogućnosti", izjavio je portparol hotela.

Ništa rječitiji nije bio ni portparol mančesterske policije.

"Naši ljudi istražuju prijavu silovanja u hotelu u centru Mančestera. Oni su tamo stigli malo poslije četiri časa ujutru, odmah nakon što je na naš telefon prijavljen slučaj silovanja. Istraga se nastavlja."

Britanski "The Sun" piše da su u ponedjeljak, kada je zabava i održana, neki igrači engleskog šampiona na proslavu u najelitniji dio grada u "Grejt Džon Strit hotel" (gdje sobe koštaju između 235 i 395 funti) već došli dobrano pijani. Navodno je pijanka započela već u vrijeme ručka u jednom kazinu, a nastavila se u raznim pabovima.

U hotel su stigli "veseli", taman na "potoke šampanjca", piše "Sun". Iako supruge i djevojke nisu bile pozvane, na zabavi nije nedostajalo djevojaka. Bilo ih je oko stotinak, većinom u dobi od 18 do 30 godina. Pilo se i pjevalo, a policija je pozvana oko 4.15.

Tokom jučerašnjeg dana ispitana je većina djevojaka sa zabave. Uglavnom su opisale da su ih igrači tretirali kao "komade mesa". Novinarka "Daily Mirrora" Sara Titeh čak je izjavila da je Vejn Runi njoj i njenoj prijateljici ponudio seks utroje.

"Prišao nam je, sjeo na sofu pokraj nas i rekao: Kladim se da ste zločeste? Radite li trojac? Znate, dvije žene i muškarac?" rekla je Titehova te dodala kako je potom uzeo gitaru i rekao im da ga mogu zvati Džastin Timberlejk jer je večeras obučen kao on.

Tada je treću djevojku uzeo za ruku, zaplesao s njom i rekao joj: "Ti možeš biti Bjonsi Nouls."

Ovo je druga godina zaredom da Mančester junajted božićnu proslavu održava u tom prestižnom hotelu, a ni prva nije prošla bez incidenata. Prošle godine igrači su u baru napravili račun od 43.000 funti, a uništen je i dio hotelskog inventara. Ipak, šefove sa "Old Traforda" najviše je razbjesnilo što je neko sa zida srušio vrlo vrijednu sliku.

Silovanja bilo i ranije
Ovo nije jedini slučaj da su igrači sa Ostrva upleteni u slučajeve silovanja. Prije dvije godine napadač Mančestera Portugalac Kristijano Ronaldo je uhapšen zboz sumnje da je silovao ženu u jednom hotelu u Londonu. Prije tri godine pod istragom je bilo čak sedam engleskih fudbalera koji su navodno učestvovali u masovnim orgijama u londonskom hotelu "Grosvenog", na udaru su bili Titus Brambl i Karlton Kol, kao i fudbaler Njukasla Kiron Dajer, a ljetos je javnost uzburkao slučaj fudbalera Arsenala Robina van Persija koji je za sličan prestup bio osumnjičen poslije meča reprezentacije Holandije u Amsterdamu, pa je dvije nedjelje proveo iza rešetaka.

http://www.nezavisne.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dečak se zalepio za krevet jer nije hteo da ide u školu

Desetogodišnji dečak u meksičkom gradu zalepio se za krevet kako bi izbegao odlazak u školu. Dijego je želeo da po svaku cenu izbegne školu i u tu svrhu poslužio se nesvakidašnjom metodom. Zavezao se za krevet kožnim pojasevima i namazao industrijskim lepkom kako bi ga što teže odvojili od kreveta. Stručnjaci civilne zaštite uspeli su da ga oslobode pomoću jakih razređivača.

Or:

24SI - Policija u New Yorku je uhapsila 26-godišnju Tiffany Fraser zbog napada na dijete i ugrožavanja njegove sigurnosti tako što ga je zatvarala i pekla u pećnici.

Policija je za ovaj stravičan čin saznala kad je sedmogodišnjeg dječaka našla samoga u shopping centru, i kada je on izjavio kako bježi jer ga je majka gurala u pećnicu i pekla zbog kazne.

Dadilja malog dječaka, Joelle Lherisson, takođe je uhapšena jer nije prijavila zlostavljanje u porodici.

(ap.org)

Vrh

Tema posta: Re: vrli svijet
PostPoslato: 02 Feb 2008, 00:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ubio vlastitu kćer zbog Xboxa
Tyron Spellman iz Philadelphije potpuno je izgubio razum nakon što mu je njegova sedamnaestomjesečna kći Alaiyah igrajući se na podu izvukla kablove konzole Xbox, koju je u tom trenu igrao. Razbješnjen, Spellman je golim rukama do smrti zatukao svoju bespomoćnu kćer. U drugoj prostoriji spavala je Spellmanova supruga kojoj je rekao da je Alaiyah ispala iz kreveta. Nakon pokrenute istrage, bijesni je otac priznao ubojstvo pravdajući se da mu je dijete prekinulo igru za koju je svakog mjeseca plaćao skupu pretplatu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]