banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 12:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Dec 2007, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
Nikola MORAČA

10.12.2007 17:27

BANJALUKA - Mladi par Aleksandar Miljatović, rukometaš, i Jelena Tegel, student, optuženi za monstruozno ubistvo Saše Ilića, juče su pred sudijom banjalučkog Okružnog suda promijenili iskaz, uprkos tome što su istrazi priznali da su Ilića uvukli u smrtonosnu zamku, kako bi se dokopali skupocjenog BMW-a i kupili stan od tih para.

Banjalučki Boni i Klajd, kako su ih mediji prozvali nakon ubistva koje je zgrozilo Banjaluku, pred sudijom za prethodni postupak okrenuli su ploču - Miljatović (19), dojučerašnji perspektivni rukometaš banjalučkog Kosiga, odbio je da se izjasni o krivici, dok je njegova djevojka i vršnjakinja, tresući se, izjavila da - nije kriva.

Tegelova, koja je juče bila vidno potresena, za razliku od prethodnih pojavljivanja u Sudu, kad je djelovala izuzetno hladnokrvno, odbranu će zasnivati na tezi da nije bila saučesnik u ubistvu. Kako saznajemo, tokom suđenja će nastojati da dokaže da je bila žrtva ljubomore, te da je njena uloga u ubistvu proizvod straha, jer se, navodno, bojala da Miljatović ne ubije i nju.

Ilić, zvani Španac, ubijen je zbog svog skupocjenog automobila, tvrde tužioci. U optužnici se tvrdi da je mladi par pod okriljem noći ubio Ilića 30. avgusta ove godine na parkingu ispred Kliničkog centra u naselju Paprikovac, poznatog okupljališta zaljubljenih. Ubistvo je počinjeno naočigled zaposlenih i pacijenata KC-a. Prema optužnici, Jelena Tegel, koja je odranije poznavala Ilića, poslala mu je SMS poruku da dođe na parking KC-a, gdje je njen momak čekao u zamci.

"Dok je Ilić prilazio djevojci, njen momak je s leđa zapucao tri puta. Kad je Ilić pao na zemlju, Miljatović mu je prišao i hladnokrvno ga 'ovjerio' u glavu, još jednim hicem iz automatske puške", tvrdi optužba.

Tijelo žrtve ubacili su u gepek njegovog BMW-a, odvezli se u kanjon Vrbasa, selo Bočac, i beživotno tijelo bacili sa litice u kanjon. Automobil su vratili u grad i parkirali u Ulici Save Ljuboje, u naselju Starčevica, u neposrednoj blizini stana, gdje je Miljatović živio s roditeljima. Planovi su im propali već naredni dan, kad je Miljatovićev otac doveo sina u Specijalno tužilaštvo, gdje je priznao ubistvo. To je, poslije hapšenja, učinila i njegova djevojka.

Budući da su mlađi punoljetnici, maksimalno bi mogli biti osuđeni na po 20 godina zatvora, ukoliko im se dokaže krivica.

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 819&meni=6

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 10:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
tek 19 godina imaju ... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 10:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ona će se izvući, već izjavljuje kako nije učestvovala u tome, nego je ovaj to odradio iz ljubomore. Mali će sve odrobijati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 11:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Sondri je napisao:
Ona će se izvući, već izjavljuje kako nije učestvovala u tome, nego je ovaj to odradio iz ljubomore. Mali će sve odrobijati.
Ne bi trebala da se izvuce, jer je ona namamila Ilica da dodje... Jedino ako potplate nekog ili ako nadju dobrog advokata, koji ce klasicno pronaci "rupu u zakonu" i iskoristiti ju za ublazivanje kazne ili cak eventualno oslobadjanje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 12:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nema rupe, cura se drži priče da se našla sa Ilićem, a da je ovaj došao i ubio ga iz ljubomore, bez njenog znanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 12:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ma pustite djecu, sve je to bila mladalačka ludost! Ništa strašno!

A i ovom oženjenom kita se digla na pogrešnu osobu, da je osta ladan i vjeran svojoj ženi do ove tragedije ne bi ni došlo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Ma vjerovatno na predlog advokata ili roditelja odlučili su malo promjeniti iskaz u svoju korist....sad koliko će im to pomoći vidjećemo....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ovde pise na ocigled mnogih ljudi da se ovo desilo. Kako niko nije reagovao ni pozvao policiju? Drugo, otisao njegovim autom i vratio se a da ga nije policija uhvatila i jos ga parkirao blizu stana gdje zivi i niko da ga ne nadje dok otac mu nije sve prijavio. Stvarno cudno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 17:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:29
vim je napisao:
Ovde pise na ocigled mnogih ljudi da se ovo desilo. Kako niko nije reagovao ni pozvao policiju? Drugo, otisao njegovim autom i vratio se a da ga nije policija uhvatila i jos ga parkirao blizu stana gdje zivi i niko da ga ne nadje dok otac mu nije sve prijavio. Stvarno cudno.

heh ni meni to ubistvo nije jasno nikako

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 18:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 09:59
filozof sa vrbasa je napisao:

A i ovom oženjenom kita se digla na pogrešnu osobu, da je osta ladan i vjeran svojoj ženi do ove tragedije ne bi ni došlo!

надам се да се шалиш........ не мислиш тако..
а што се тиче плана убиства, никако не могу да замислим да би ико са IQ-ом већим од IQ-a просјечне вјеверице, могао да испланира овакву глупост :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Ne znam šta bi vam rekel.... divna li svijeta....sve kulturna djeca...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2007, 23:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2007, 14:33
Nas zakon je katastrofa!!!Cuj maksimalno 20 godina?!Znaci imace trideset i koju kad izadju....NO COMMENT :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 00:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Bambi2 je napisao:
Nas zakon je katastrofa!!!Cuj maksimalno 20 godina?!Znaci imace trideset i koju kad izadju....NO COMMENT :roll:

zakon je u redu.

a ovaj njihov fazon sa "mjenjanjem iskaza" mi je preglup :-? bas da vidim sta ce postici time... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 00:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Sondri je napisao:
Nema rupe, cura se drži priče da se našla sa Ilićem, a da je ovaj došao i ubio ga iz ljubomore, bez njenog znanja.

Da i onda ona iako je vidjela to ubistvo svojim ocima jadna nije znala da ima nesto lose vozati se okolo sa lesom u gepeku u autu ubijenog i onda taj les malo bacakati okolo sa litica. :roll: :roll: :roll:

Nadam se da ce oboje dobiti po 20 godina!!!

:roll:
Mladalacka ludost...reci to kad ti sa svojom mladalackom ludoscu iskasape djete od par godina, cisto iz za*ebancije... :roll:

Ubili su covjeka...to nije mladalacka ludost...mladalacka ludost je napiti se i praviti budalu od sebe, poseviti se sa prvim kretenom cisto iz inata svijetu i starcima...

A kad bi svi koji varaju, a u braku su, bili ovjereni sa po jednim metkom u celo mislim da bi radnje sa oruzjem i municijom naglo ostale bez robe, a planeta Zemlja bi ostala skoro pa pusta...
Protiv sam varanja, ali nisam bas za ubijanje varalica.

I zanimljiv mi je taj tvoj stav da je "mimobracni sevac" zasluzio par metaka i s tim i svoju smrt, a ubice ne zasluzuju nikakvu kaznu, eto malo se "djeca" zezala. :-?

Citiraj:
Tegelova, koja je juče bila vidno potresena, za razliku od prethodnih pojavljivanja u Sudu, kad je djelovala izuzetno hladnokrvno, odbranu će zasnivati na tezi da nije bila saučesnik u ubistvu.

Gluma joj nece pomoci, a nadam se ni lova, ni veze...

Postacemo kao ludi Ameri kojima je normalno ubiti zbog mikrovalne. :roll:
I to bez grize savjesti, bez kajanja, bez osjecaja da je to nesto lose... :roll:
Nikad oni nece biti normalni clanovi drustva...takvi su nepopravljivi...ubiti covjeka, vuci les okolo, baciti ga sa litice i biti mrtav hladan i to zbog auta... :roll:

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 04:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2007, 14:33
U potpunosti se slazem sa svim sto je ventilator napisala....I kako neko moze da kaze da je nas zakon u redu???Sta je dvadeset godina za oduzimanje ljudskog zivota?Kad citam nase novine dodje mi muka!Za ubistvo se dobija pet,deset,petnaest godina....Ma dajte ljudi kako uopste neko moze da kaze da je to u redu????!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 05:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13

Ma, da. Mladost ludost. Svi smo mi ubijali u svoje vrijeme... A, vidi sad, dizu frku ni oko cega... c,c,c...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 09:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Bambi2 je napisao:
U potpunosti se slazem sa svim sto je ventilator napisala....I kako neko moze da kaze da je nas zakon u redu???Sta je dvadeset godina za oduzimanje ljudskog zivota?Kad citam nase novine dodje mi muka!Za ubistvo se dobija pet,deset,petnaest godina....Ma dajte ljudi kako uopste neko moze da kaze da je to u redu????!!!!

Naravno, ali kad bi zakon bio kao kod vas u americi pola ljudi bi bilo u zatvoru. Kod vas u americi za najmanju sitnicu se ide u zatvor. Amerika je jedna, ako ne i jedina od civilizovanih zemalja sto jos imaju smrtnu kaznu, u americi je zakon prestrog i ne postuju se mnoge ljudske slobode iako se mnoge i postuju. Citao sam negdje da je neko dobio par godina zatvora u americi za ukradenu krofnu koja vrijedi pola dolara. Da ne spominjem ove srednjoistocne zemlje irak i iran gdje su kazne jos teze ali hajde njih je jos razumjeti, oni su na srednjovjekovnom nivou razmisljanja i vjerskog fanatizma i nisu demokratske zemlje. Iako se kazna ne cini velika, zamisli ti koliko je 20 godina, a da budu 100 godina toga momka nista ne moze povratiti. A cilj zatvora nije kazna, nego je cilj da to drugima bude za opomenu i njima da se opamete. Stoga mislim da je zakon kod nas ipak u redu u ovim slucajevima. U americi salju na elektricnu stolicu zbog najmanje sitnice pa sve vise ljudi cini zlodjela. Znaci nije postignut cilj , a cilj je da se sprijece drugi da to cine. Ja smatram da je mnogo bolje uloziti na prevaspitavanje i edukaciju mladih ljudi nego na zatvore i kaznjavanje jer se tim mnogo vise postize, ne mislim samo na ovaj slucaj nego uopste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 11:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Da je kod nas kao u Americi, vladala bi anarhija jer bi apsolutno sve i jedan političar i direktor neke firme od '90. godine bio iza rešetaka. Kod nas ubice imaju slobodne vikende i to oni teži slučajevi, a ovi "lakši" budu u baraci u Budžaku i čuva ih jedan policajac jer je u buksi prevelika gužva i ima mjesta samo za "posebne", a iz tog "zatvora" mogu izaći kad god ima taj jedan policajac dozvoli. Jedan poznanik iz osnovne škole prebiva tu zbog neke droge i ja ga često sretnem u gradu i neki dan kaže moram ići dobio sam izlaz samo do ponoći!!! Ja vam kažem da će ona dobiti max 3 godine kao saučesnik jer će se izvaditi na šok, koji se uklapa u njenu priču o ne znanju da će mali ubiti Ilića pa će to odraditi uslovno ili jednostavno neće biti mjesta za nju. A mali će dobiti maksimalno kaznu zbog onog "ovjeravanja" u glavu, inače bi se i on mogao vaditi na priču da ga je htio samo prestrašiti pa da je ovaj odreagovao i on iz straha opalio, kod nas sve porlazi!!! Od te maksimalne kazne, odradiće možda pola, naravno sa redovnim izlascima za vikende nakon 2-3 godine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 12:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
vim je napisao:
Bambi2 je napisao:
. Citao sam negdje da je neko dobio par godina zatvora u americi za ukradenu krofnu koja vrijedi pola dolara.

Zbog krofne je mogao zavrsiti u zatvoru samo ako je prije toga vec imao dosta preksaja i ako je bio na uslovnoj slobodi. Sto znaci da u zatvor nije zavrsio samo zbog krofne nego i zbog svega sto je ukrao prije te krofne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2007, 12:59 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Mene zanima njihov IQ kada su kontali ovakvu glupost izvesti...

Cuo sam da su htjeli prodati taj BMW i kupiti sebi stan kako bi zajedno zivjeli.... EEEEEEEEE :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]