banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 17:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: zucni kamenci
PostPoslato: 08 Dec 2007, 20:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Dec 2007, 21:36
da li je neko,nedavno,laparaskopijom,operisao zuc i kakva su vam iskustva vezano za postoperativni oporavak?ja sam taj zahvat prezivjela prije 2 dana,danas sam otpustena,stomak mi je naduven,kao kod trudnice u 5.ili cak 6.mjesecu,bolovi su podnosljivi samo uz jake kapi protiv bolova(tramal),i uopste,nimalo nisam zadovoljna,a cula sam kako je to...pa,eto,nista! :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2007, 20:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2007, 21:09
Svaki postoperativni period je tezak i bolan..Ali sve to vremenom prodje :D
Najvaznije je da se ti super osecas!

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2007, 20:55 
Početnik
Početnik

joj,ja se osjecam grozno,hodam kao pogrbljena bakica,sa stomakom trudnice,a bolovi su zaista nesnosni,i bas sam zabrinuta :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
vidis i meni sa mojih 19 godina nasli taj kamen u zucnoj kesi ali ne planiram jos nekih par god na operaciju :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2007, 15:13 
Početnik
Početnik

nemam ni ja puno vise godina,ali ako stvara problem,boli,pa moras paziti sta jedes,pa se tu zna stvoriti jos nekih dodatnih komplikacija,upali se zucna kesa,kamencici se pokrenu,svasta nesto,da te ne plasim,ali meni su savjetovali da to operisem,samo sto mi evo ni danas nije nista bolje nego juce,a sama op super prosla!zaista ne znam sta je bilo pametnije? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
moja drugarica je radila to laserom, ima više od mjesec dana

bile smo skoro na kafi u gradu, ona se dobro osjeća i dobro mi izgleda

išla sam kod nje 7 dana posle operacije, tad je još imala bolove, nije se mogla saginjati, imala je flastere na 4 mjesta, baš mi je pokazala isl

ugl, kao i kod većine operacija, mjesec dana ti je okvirni rekovalescentni period :) pa samo malo strpljenja i pravilne ishrane i bićeš ok

a i jedna druga kolegica je to radila ljetos laserom

pa šta je ovo, kako tako mladi ljudi dobijaju to sranje .. ja mislim da je to najviše stres i sekiracija, a manje ishrana :(

sretno :angel:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2007, 16:08 
Početnik
Početnik

kazu kako ih dobijes od masne ishrane,a posto ja ne spadam u tu grupu,nit sam debela,nit jedem masno,meni su ustanovili da je od lijekova,tacnije od brufena,naime,imala sam pocetkom godine vodene ospice,i bila bolesna kao nikad u zivotu,pa mi dr prepisao velike doze lijekova(vjerovali ili ne,4g paracetamola i 1.8g brufena dnevno)pa su nakon toga krenuli problemi sa kamencima.Ustanovljeno je da su nastali od lijekova!Samo da mi bude bolje :cry: !

Vrh

Tema posta: Re: zucni kamenci
PostPoslato: 09 Dec 2007, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

barbie je napisao:
kazu kako ih dobijes od masne ishrane,a posto ja ne spadam u tu grupu,nit sam debela,nit jedem masno,meni su ustanovili da je od lijekova,tacnije od brufena,naime,imala sam pocetkom godine vodene ospice,i bila bolesna kao nikad u zivotu,pa mi dr prepisao velike doze lijekova(vjerovali ili ne,4g paracetamola i 1.8g brufena dnevno)pa su nakon toga krenuli problemi sa kamencima.Ustanovljeno je da su nastali od lijekova!Samo da mi bude bolje :cry: !

e nije moja mama džabe meni govorila cijeli život, da ne uzimam tablete bez nužne potrebe, neki ih krkaju ko bombone protiv glavobolje, nesanice, zubobolje.. i ove i one bole

ja sam pre uvek uzimala po jedan brufen kad dobijem menzes, protiv bolova.. sad sam i to izbacila :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 18:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ne znam stvarno ko je izmislio Brufen protiv bolova kad dobijes menzes!!!???
To se pije kod zubobolje uglavnom...Najbolje za takve bolove je uzeti Paracetamol.On se vodi kao neki blazi lek koji je za vecinu bolova (glavobolja,menstrualni,itd)...neko cak pije i Rapten-K koji meni ne pomaze..
U svalom slucaju ne treba preterivati sa tabletama! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

littledevil je napisao:
Ne znam stvarno ko je izmislio Brufen protiv bolova kad dobijes menzes!!!???

pa ja kad sam bila mlađ, imala sam užasne bolove prvi dan.. sve sam pokušavala, od obloga do bapskih ljekova, razne tablete protiv bolova.. dok je dnom nisam pročitala da se uzme prvi dan 1 brufen, idealno malo prije nego ćeš dobiti, ili čim dobiješ.. i to mi upalilo... zaista brisalo sve bolove.. i otad sam uzimala dugi niz godina bogami, po jednu svaki mjesec tako.. a sad više nemam bolove, ili ako imam nisu ni upola tako jaki, pa uzmem eventualno 1 aspirin, al jako rijetko se desi da imam bolove sada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 23:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ma ne kritikujem ja tebe (nemoj krivo da me shvatis :D )..Samo je to glupo jer je jak lek..ali verujem da pomaze!
Meni npr jedino kafetin pomogne..Ali definitivno treba sto manje toga konzumirati :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

littledevil je napisao:
Ma ne kritikujem ja tebe (nemoj krivo da me shvatis :D )..Samo je to glupo jer je jak lek..ali verujem da pomaze!
Meni npr jedino kafetin pomogne..Ali definitivno treba sto manje toga konzumirati :)

jest, jak je..vjerovatno mi je i zato jedino on pomagao, jer su bolovi bili jaki treba ga uzeti s jogurtom da ti ne iritira želudac

hvala bogu danas mi ne treba nikakav.. kao što kažeš, treba slušati svoje tijelo i pribjegavati alternativnim metodama kad god je to moguće (npr. umjesto nekog jakog analgetika protiv glavobolje, postoji masaža određenih refleks. tačaka na čelu itd.. ugl, može smanjiti glavobolju, a mnogo zdravije od tablete).. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 23:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
treba slušati svoje tijelo i pribjegavati alternativnim metodama kad god je to moguće (npr. umjesto nekog jakog analgetika protiv glavobolje, postoji masaža određenih refleks. tačaka na čelu itd.. ugl, može smanjiti glavobolju, a mnogo zdravije od tablete)..

Slazem se!!! :D

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2007, 11:24 
Početnik
Početnik

u svakom slucaju,sto manje lijekova,cini mi se,bolje i trpiti bol,kad god se moze,jer obavezno ostave posljedice na nekim drugim organima,pa sto bi se u narodu reklo-vise stete,nego koristi!

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
да дигнем ову тему из мртвих.
написах овдје прије непар година како ми је констатован камен у жучној кеси и некако сам кубурио с тим. тачније два камена, један је био 1.7 цм други око 1.2, нисам сигуран сад.
2009ете сам имао мањих проблема, осјећај нелагодности на десној страни но то је некако прошло само од себе.
и све је било ок до ове зиме.. мало сам се опустио око јануара, престао и са тренинзима, јео слатко и масно и ево, сад опет прошљакао.
дакле, присутан је тај осјећај нелагодности.. и што сам год ситији више ме мучи, нећу рећи боли јер то није класичан бол.

углавном, има ли неко од вас, или познајете неког, ко је успио да се ријеши камена из жучи без операције?
сваки доктор ће рећи да је то рутинска операција и да се без жучне кесе може живјети опуштено али мени се стварно не иде под нож, поготово ако постоји неки алтернативни начин..

прочитао сам свашта но мене интересује нечије искуство из прве/друге руке

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 00:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
citam po netu da te kamence najcesce dobijaju zene i stariji ljudi , sad kad sam procitao ove gore komentare nekako mi " drago " da nisam jedini u mladjoj populaciji :) ... meni su slucajno otkrili preko ultrazvuka , imam problema sa kamenom u bubregu ... inace ne bih ni znao za 2 kamena i u zuci , osjetio sam prije kao neka zarenja na desnoj strani, al nisam ni pomisljao da je to ... desava mi se kad nesto jako veceram onda me do ujutru boli na desnoj strani, skontao sam da mi topljeni sir najvise smeta ... nekad i povracam ...sad izbjegavam obilne obroke navece, tako da nemam nekih problema ... takodje nemam pojma dal da se rijesavam toga, moze li se samo otopiti ... ili kao sto neki doktori kazu, zivis sa tim.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2012, 14:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2007, 17:50
Пеле Мали je napisao:
да дигнем ову тему из мртвих.
написах овдје прије непар година како ми је констатован камен у жучној кеси и некако сам кубурио с тим. тачније два камена, један је био 1.7 цм други око 1.2, нисам сигуран сад.
2009ете сам имао мањих проблема, осјећај нелагодности на десној страни но то је некако прошло само од себе.
и све је било ок до ове зиме.. мало сам се опустио око јануара, престао и са тренинзима, јео слатко и масно и ево, сад опет прошљакао.
дакле, присутан је тај осјећај нелагодности.. и што сам год ситији више ме мучи, нећу рећи боли јер то није класичан бол.

углавном, има ли неко од вас, или познајете неког, ко је успио да се ријеши камена из жучи без операције?
сваки доктор ће рећи да је то рутинска операција и да се без жучне кесе може живјети опуштено али мени се стварно не иде под нож, поготово ако постоји неки алтернативни начин..

прочитао сам свашта но мене интересује нечије искуство из прве/друге руке

Kakav shit :( evo i mene prije par dana pocelo boliti na desnoj strani ispod rebara, boli na dodir, boli kad lezim, boli kad sjedim moracu kod doktora, a nekako me strah :(

404 ako hoces imam ja recept koji topi to kamenje u bubregu, moja mama se kune u njega, spasilo je operacije :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]