banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 20:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Okt 2007, 08:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Evo posto vidim da se dosta toga prica o Alfi i problemima sa elektronikom pa bi volio cuti vasa misljenja. Ja sam licno vozao alfu 1-2god. i za to vreme nikada nisam imao problema sa doticnim. Medjutim cesto sa strane cujem price tipa "Dalje ruke od alfe ili ces svaki drugi dan biti u servisu"...

A evo i zanimljivog posta sa elite security foruma:

U pitanju je Alfa 156
Citiraj:

'98 god.

perfektan izgled i nista lupano al se kvario bukvalno non-stop, ne znam jesam li povezao 5 dana bezbrizne voznje, uvek sam imao zakazano kod majstora ili je vec bio kod majstora ili sam cekao da neki deo stigne iz italije..

za ~5 meseci oko 1400-1500e ulozeno, auto je ii dalje ostao g**** i kvario se, prodao sam ga jednom liku koji ga se otarasio 2 meseca kasnije jer nije mogao da ga servisira, sad ga vozi neki taxista koji je isto pukao dobre pare na odrzavanje..

ono sto kaze pouzdanost, treba da preformulise na (ne)pouzdanost..

e da - nije moja alfa jedina takva, od majstora (elektricara i drugih koji rade sve a ne samo alfe) sam cuo da im gomila njih dolazi i da se sve tako kvare, od elektronike do enormne potrosnje itd.. a alfisti ih naravno hvale.. sto se mene tice - nikad vise.

i odrzavanje je jezivo skupo.. mada dobro oni u bg imaju ok servise a kod nas u NSu su idioti sto verovatno doprinosi ukupnom utisku..

meni je upravo elektronika otkazivala, na kraju je ceo kompjuter crkao ali smo prepakovali sa slupane alfe tako da je kostalo oko 500eur, umesto ~1300 + kod kljucevi i brave na vratima.. ma jezivo.

rekli su mi u servisu da je potrosnja od 22litre na 100km normalna jer "alfa je alfa, ne moze da ide onako a da ne trosi!", a auto je 1800ccm 145ks.. Ovlasceni i najveci servis u NSu

22 litre na 100km ne trosi ni moj merc, koliko se sjecam alfa je trosila oko 12 litara sto jeste puno za 1.4 motor ali opet to nikad nije bila normalna voznja vec non stop cepanje....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 10:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Jbg...takva auta se kupuje srcem a ne razumom ;)
Alfa je auto sa dusom i moras tako i da se ponasas prema njoj da te dobro sluzi. Da su imale probleme sa elektronikom - JESU! Svi moguci dugmici i sistemi su se kvarili... Sada je (navodno) bolje. Trenutno im je slaba tacka vjesanje - prilicno je delikatno pa nije bas za dzombaste puteve.
Inace - dao bih dusu za 75 1.8T Evoluzione 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 12:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Ta priča o 22 litre i motor od 1800 kubika, može da pije vode samo kod male djece.

Moj kum ima Alfu 147, sa 1600 kubika i 135KS, u gradu troši i do 12, na otvorenom oko 8 litara na pređenih 100km.

Ja kad bi kod jednog servisera godinu dana dovozio auto a on ne bih znao šta je.... :roll: :roll: :roll: :roll:
Pa prvo bih promjenio servisera.

A ovlašteni servisi... to je priča za sebe.

U Motokomercu ( ovlaštenom Alfa, Lancia, Fiat servisu) zbog prljavog filtera za gorivo kod Alfe 156, mom koleZi htjeli da mjenjaju nekakav senzor, koji košta cca 200 evrića. Da ne pogleda drugi serviser filter goriva, prošao bi kao dotični kod onog svog servisera koji mu je izmuzao 1500 evrića a nije osposobio auto. :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 12:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
DELLBOY je napisao:
Ta priča o 22 litre i motor od 1800 kubika, može da pije vode samo kod male djece.

Fiat Marea u mojoj firmi, 2000 ccm, 155 ks, 5 cilindara, potrošnja nikad ispod 18 l :(
Niko ne zna zašto, bila je kod ko zna koliko servisera (u BL i šire), svima se sve čini najnormalnije. Što je najgore, kupljena je svojevremeno nova i od samog početka je potrošnja takva. Sve ostalo u savršenom redu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 13:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
DELLBOY je napisao:
A ovlašteni servisi... to je priča za sebe.

Upravo! Ne znam ko danas vozi auto u ovlašteni servis, osim žena, naravno! Sad što se tiče elektronike tu je druga priča, to ne možeš voziti kod svakog, ali kad imaš para da doplatiš za nepotrebne senzore, board kompjutere, navigacije,... trebaš imati i da to servisiraš, ali stojim iza riječi da se veoma rijetko dešava da to ode samo od sebe. Po meni je najbitniji odnos čovjeka prema autu, kako ti njemu, tako i on tebi. Imam prijatelja koji je na Mercedesu 190D radio generalku motora na 165.000km?!?!?!?! Ali kad sam ja govori da je moj Tipo dosta stardniji od ćaletovog Mercedesa dizelaša, on mi govorio da je to ne znam voziti, da njegov može 80km/h u drugoj brzini!!! Zato je on odradio genralku na 165.000, na autu na kojem se to ne radi prije milion kilometara, a u većini slučajeva ni tad!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 16:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
ovakve stvari se mogu desiti na svakom autu.
potrosnju od 22l necu uopste ni da komentarisem. To je prosto nemoguce i tacka. cuj 22 l normalno. Pa to nije normalno ni za auto od 400 ks!
ja sa elektronikom nisam imao nikakvih problema. Bas nikakvih. Sve radi.
Onakav post kao gore se moze napisati za bilo koji automobil, u to sam 10000% ubjedjen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 16:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
Gdje se može u raditi dijagnostika za alfu osim u Motocomercu? (pošto rade tipa: možda je ovo a more bit bidne da je ono al možda nije do tog možda je samo ovo = 1700 KM sa rukama) .............. znači ako iko osim njih radi dijagnostiku za alfu da ynam kome da je "gonim" da pregleda pri kupovini dotičnog a i za sve ostalo ....

p0z!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 16:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
Gdje se može uraditi dijagnostika za alfu osim u Motocomercu? (pošto rade tipa: možda je ovo a more bit bidne da je ono al možda nije do tog možda je samo ovo = 1700 KM sa rukama) .............. znači ako iko osim njih radi dijagnostiku za alfu da ynam kome da je "gonim" da pregleda pri kupovini dotičnog a i za sve ostalo ....

p0z!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 16:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
Sondri je napisao:
..ali kad imaš para da doplatiš za nepotrebne senzore, board kompjutere, navigacije,... trebaš imati i da to servisiraš...

glupa izjava, niko ne kupuje nesto sto se kvari ( mislim ono kupicu iako znam da ce se pokvariti, ALO ... kad nesto kupujem ocekujem da ce raditi u normalnim okvirima, barem kao i kod konkurencije... )

izvini ali tvoju izjavu sam razumio kao ko vas jebe kad imate love da kupite neka vam se i kvari pa placajete :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2007, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
BoogiE je napisao:
Gdje se može uraditi dijagnostika za alfu osim u Motocomercu? (pošto rade tipa: možda je ovo a more bit bidne da je ono al možda nije do tog možda je samo ovo = 1700 KM sa rukama) .............. znači ako iko osim njih radi dijagnostiku za alfu da ynam kome da je "gonim" da pregleda pri kupovini dotičnog a i za sve ostalo ....

p0z!

Ul. Krajiskih brigada.
Kad ides od Cajevecevog semafora, prodjes onu prvu pasarelu preko kod motela Kamel, i ides jos nekih 50-100 metara. Vidjeces sa lijeve vulkanizer "Knezevic", prije vulkanizera na 109 metara ima ulica, udjes u nju i druga kuca s lijeve strane. Mozes doci iz suprotnog pravca, ili se spustit' niz Vojvodjansku ulicu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 15:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
jel ima ista obiljezeno? Ime servisa ili je sve...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]