LaMpiR je napisao:
U sustini, nema ni u Visti kako sam procitao ali to je valjda proizvodjac onemogucio tako da se moze postici ali mjenjanjem nekih config fajlova.
Radi se o ovome, u XP nema very high već samo u Visti ali su neki već prvih dana čačkanjem vidjeli da se editovanjem config fajla može uključiti very high na XP-u, ne prikaže se on u meniju već se podesi high ali se editovanjem config fajla "pojačaju" setinzi za high pa on radi kao very high kad bi ga imao u meniju. Pa je bilo galame jer je to pokazalo da XP može da prikaže jače efekte ali da su ovi to onemogućili samo da bi progurali Vistu i DX10.
LaMpiR je napisao:
nova 8800GTS po nekim rezultatima bi trebala da bude jaca od Ultra a i u sustini najbitniji dio je to sto bi trebala imati podrsku za trostruki tj cetverostruki SLI sto 8800GT ne podrzava.
Biće zanimljivo vidjeti cijenu, tim prije što 8800GTS neće biti ugrožen od ATi-ja pa će nVidija vjerovatno držati veću cijenu. A trostruki i četverostruki SLI većinu ljudi ne zanima

, košta to.
Može li neko da mi objasni oko dual slot i single slot kartica, pošto imaju hladnjakom prekrivene cijele kartice ali je taj hladnjak kod nekih deblji (pa ih zovu dual slot) a kod nekih tanji (single slot), dual slot imaju bolje hlađenje i manje su bučne ali zbog širine zauzimaju dva slota. Koja dva slota? Ako recimo hoću da pravim SLI da li moram paziti na razmak između PCI-X na samoj ploči zavisno do toga da li ću koristiti singleslot ili dualslot kartice? Ili na svaku SLI ploču mogu staviti i singleslot i dualslot kartice? Ili čak jednu singleslot a drugu dualslot?