banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 23:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: :O)
PostPoslato: 28 Nov 2007, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Mrvenzi je napisao:
Sve je to fino ali evo recepta za tortu u kojoj se nista ne muti,nista ne pece a torta je ludilo...
Potrebno je:
-1.5 margarin
-500g secera u prahu
-5 pudinga o vanilije
-1.5l mlijeka
-500g kokosa
-300g plazme (ali ne mljevene)
-5kg bananaToliko za sada...Ako ima ima zaintresovanih za pripremu pisacu dalje a ako ne onda mi se neda pisati...
:angel:

pa sta je ovo,torta za cijeli razred u skoli :lol:

Vrh

Tema posta: :O))
PostPoslato: 28 Nov 2007, 15:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:47
Otprilike! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2007, 15:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

blah,to je ona lagana torta,to moja baba pravi,mislim da zove brijeg kolac ili tako nesto,poredana plazma,puding ,banane i slag za dekoraciju,ali ne s 5 kg banana,a osim toga to je lagan kolac znaci ne moze stajati,a nije mi dovoljno fin da bih ga spremila za nesto poput slave,djecijeg rodjendana i sl

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2007, 17:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Tebi azdajice nije torta ako nema 3 Kg cokolade u njoj. Pa se onda zalis da moras a dietu, joj vi zene, dusu bi dale za dobru cokoladnu tortu i dobru liniju :wink: :lol:

Vrh

Tema posta: :O)
PostPoslato: 28 Nov 2007, 17:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
blah,to je ona lagana torta,to moja baba pravi,mislim da zove brijeg kolac ili tako nesto,poredana plazma,puding ,banane i slag za dekoraciju,ali ne s 5 kg banana,a osim toga to je lagan kolac znaci ne moze stajati,a nije mi dovoljno fin da bih ga spremila za nesto poput slave,djecijeg rodjendana i sl

Znam na koji "kolac" mislis ali nije to...Jela sam i taj "brijeg"...U ovoj torti banane imaju "funkciju" kora a fil je od kokosa sa komadicima plazme...Cista fantazija i nijedan "brijeg joj nije ravan...A ja obicno pravim pola mjere jer je to onda tek torta normalne dimenzije...Cijela mjera je ipak malo "previse" za obicnu priliku i bas je savrsena za slave i rodjendane...Moze se praviti i u raznim "oblicima"...Sestrama za rodjendan sam obicno pravila "Barbiku",steta sto ti ne mogu poslati slike...Definitivno nije blah...A ove recepte sto "shkrabuljate" po forumu sam davno izgustirala i vecinu znam napamet...Dajte nesto sasvim novo... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2007, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Info je napisao:
Tebi azdajice nije torta ako nema 3 Kg cokolade u njoj. Pa se onda zalis da moras a dietu, joj vi zene, dusu bi dale za dobru cokoladnu tortu i dobru liniju :wink: :lol:

i vocne i cokoladne...ma gotovo sve....a da sam poguzija ,jesam,da moram izdrzat' dijetu moram :(

mrvenzi,sad ima malo logike,ako redas banane umjesto kore,nego sta koristis da ne potamne?limunov sok?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2007, 08:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Ma ne stignu ni potamniti aždajice :)
Evo jedan recept za tortu koja se ne peče i super je ako imate baš baš puno gostiju, dovoljno je bude za 30 ljudi. :lol:

Grčka torta

1kg šlaga
2l mlijeka
350g šećera
4 kesice želatina
200g plazma keksa (mljevenog)
200g čokoladnih napolitanki (samljeti)
1 kesica krem banana (oko 150g)
isjeckani žele (po želji)

Duboki četvrtasti pleh obložiti alu. folijom. Ili neku drugu veliku posudu.
1.5l mlijeka prokuhati sa 350g šećera. U 2dl mlakog mlijeka istopiti želatin, pa sipati u prokuhalo mlijeko i miješati 2min. pa skinuti sa vatre i ohladiti.
Čokoladne napolitanke smrznuti pa onda samljeti.
Kad se mlijeko sa želatinom ohladi usuti ga u duboki sud i dodati 700g šlaga u prahu i mutiti dok ne bude jako čvrst, pa podijeliti u tri dijela.
U prvi dio staviti mljevene napolitanke.
U drugi dio staviti isjeckane krem banane i žele.
U treći dio staviti mljevenu plazmu.
Ovim redom sipati u posudu obloženu folijom i ostaviti u zamrzivač da se dobro stegne.
Tortu izvaditi na veću tacnu ili na nešto drugo na čemu ćete je poslužiti, umutiti ostatak (300g) šlaga i cijelu tortu premazati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2007, 15:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
Info je napisao:

i vocne i cokoladne...ma gotovo sve....a da sam poguzija ,jesam,da moram izdrzat' dijetu moram :(

mrvenzi,sad ima malo logike,ako redas banane umjesto kore,nego sta koristis da ne potamne?limunov sok?

Aha...Sad sam u nekoj zurbi ali cim sledeci put dodjem na Net napisacu ti kako se pravi...Pusa :angel:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]