banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 22:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 12:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:09
e sad ja...

sa autoprevozom nisam imao nekih preteranih problema(jednom mi bus krenuo 10min ranije ali sam uhvatio drugi bus koji je uspeo stici ovaj...i platio dodatnih 5KM..)

pre neki dan putujuci za Zagreb nisu mi htjeli prodati kartu na autobuskoj(ni za jedan polazak u toku dana) iako sam dosao 3h prije polaska prvog (dodjite kad dodje bus i ako ima slobodnog mjesta platite kartu u busu...), u 16h dodjoh na stanicu...dolazi bus sa dva slobodna mjesta...posto nas je bilo troje kondukter odluci da ce on stajati...u gradisci udje jos 7-9ljudi koji su stajali do karaja puta...po ulasku na auto put poceli su problemi...bila neka sobracajka pa je kolona jedva isla...po prolasku mjesta nesrece ubrzo sledeca kolona...u kojoj smo se vukli oko 2h...sve bi to bilo ok da je sofer mogao iskljuciti grijanje koje je radilo punom parom a nije hteo da otvori vrata tako da smo se skuvali u tom busu...e kad je doslo da padanja u nesvest otvori majstor vrata...zenu malo posuse vodom i ona dodje sebi...sve u svemu bus je kasnio oko 3h...

...e sad druga strana price...u busu sam uzeo povratnu kartu jer mi je kondukter rekao da vazi za sve polaske iz Zg...ali nije bilo tako...iako su Labud i Toping kooperanti na toj liniji u Topingu ne vazi povratna karta Labuda za polazak u 16:30 vec samo za bus u 20:00...i tako potrosih jos 23KM na kartu za Toping...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 13:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Meni su rekli da važi samo za taj u 8 još na stanici... A kartu su mi prodali... Čudno... Kad si ti to išao? Ja sam bila u martu, isto išla tim busom u 4, a vraćala se sutradan u 8 naveče...
Zadnji put kad sam išla ne sjećam se jesu mi prodali na stanici jer je bio neki jutarnji, pa nisam bila sva svoja... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2007, 13:37 
Početnik
Početnik

pre neki dan...bio je tamo neki blagdan...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 18:36 
Početnik
Početnik

evo sinoc jos jedna situacija...

sedoh na autobus koji ide u 18h za Nis...cim smo krenuli sofer napomenu da cemo svratiti na 5 min do garaze...

odosmo u garazu da coek zamijeni akumulator ali i pored insistiranja sofera da se stavi nov akumulator majstori su govorili:''Ma moze on jos...'' pa smo cekali da dodje tamo neki sef koji je na kraju i dosao i naredio da se stavi nov akumulator...i tako krenusmo u 18:30....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Meni preko telefona rekli da ima studentski popust na povratnu kartu do Novog Sada, a kad sam dosla na stanicu kaze ciko da nema :lol:

Smiljic prevoznik.. odvrnuli grijanje kao da pingvine otapaju. Ja se skoro ugusih od vrucine, a drugarici pored kaplje kisa po sjedistu :lol:

Fun 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 21:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2007, 23:00
ja sam pokisla drugarica pored btw...

pa dobro, taman da se covjek malo osvjezi tokom puta, umijes se i tako :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 07:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Ipanema_ je napisao:
Meni preko telefona rekli da ima studentski popust na povratnu kartu do Novog Sada, a kad sam dosla na stanicu kaze ciko da nema :lol:

Nemoj da se primaš na to nema popusta. To oni najčešće blefiraju. Tako su i meni rekli da nema popusta za penzionere i studente za kartu za Sa, a kad je mama popiz****, onda je odjednom bilo popusta. :wink: :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2008, 23:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Feb 2004, 23:45
Kada ce da uvdu Doboj-Beograd i Doboj-Novi Sad preko autoputa u HR?
(dakle i Teslic,Modrica,Samac)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 21:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2003, 07:34
od nasih autoprevoznika sve je za ocekivati, ali da mozete povjerovati da eurolines bus koji ide od pariza do stokholma moze biti los...
u jednom trenutku je bilo putnika vise nego mjesta, ali sreca pa je bilo djece, koja su se zbila po dvoje na jedno sjediste. na karti mi je pisalo da presjedam u kopenhagenu, a presjeo sam u hamburgu?!? najbolje je bilo to da slusajuci muziku nisam cuo sta je sofer reko, ali posto sam vidio da ljudi masovno napustaju bus, pitao sam neku zenu o cemu se radi...
kvalitet busa je bio ko na liniji banjaluka - gradiska (ko da ne putuje vise od 20 sati), sjedista razvaljena, televizori prisutni ali stari i van funkcije...
...ali ko jos danas putuje busom na toj relaciji?!? (da podsjetim, pun bus putnika)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Zasto nisi isao avionom na toliku relaciju?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2008, 14:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2003, 07:34
Spider Pig je napisao:
Zasto nisi isao avionom na toliku relaciju?!

eee, to je sad druga prica, nije mi odgovaralo vrijeme letova, a i nisam isao skroz do stokholma, nego jedno 600 km juznije, pa je ovo dosla kao najjeftinija varijanta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2008, 08:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Pozdrav svima!
ako iko od forumasa bude busom isao za Atinu iz Beograda, toplo preporucujem da NIKO NIKADA NE IDE AGENCIJOM ''ALAMANIS''.
Ono sto sam dozivjela sa njima, nisam ni sa kojim prevoznikom, uzas!!!!
Vozaci su pusili citavo vrijeme, bez preuvelicavanja, uzas! Ja sam im nekoliko puta rekla da to prije svega nije niti normalno niti sam ikad isla busom na tako dalek put a da vozaci puse. Niko me nije zarezivao niti 1 %...
I to nije najgore... Posto je oblak dima bio po citavom autobusu-a ja sam dobila mjesto naprijed, oko 3 ujutro se budim i shvatam da je vise zadimljeno nego inace. Probudim se i pogledam-imam sta da vidim- putnici koji su vidjeli da vozaci puse, `ladno su dosli naprijed i puse sa njima. Tacno nisam mogla da vjerujem. Opet sam "mitingovala" a oni su me samo kulirali.
Dosli mi je da im zabijem onu cigaru u grlo...
Ali, ni to iopet nije najgore. Oko 6 ujutro, vozac nam je "malo" zaspao pa smo imali udes. Ni manje ni vise. Udario je ispred sebe cisternu punu goriva, scva sreca da je cisterna imala jak branik. Busu je razbijen prednji dio i sajba, a takodje, bili smo, nakon uvidjaja od sat i po vremena, prisiljeni da putujemo 100 km sa otvorenim vratima.
Onda smo presli u drugi bus....
Konacno smo stigli nakon 21 sat, umjesto najvise 18.....

U povratku-opet isti vozaci. I onaj koji je napravio udes, opet je kaoi prvi put vikao kako je pospan, umoran i da ne zna kako ce voziti. Da ne vjerujes!
Onda sam odlucila sa sjednem skroz na kraj, zato sto bi se tamo manje osjetio duvanski dim. Ali sada mi je pocelo duvati u glavu ne hladno, nego ledeno. Odem naprijed i kazem im, oni kazu da ce srediti stvar- imam sta da vidim- jos hladnije. Pogledam malo bolje, a ljudi od sredine busa u majicama kratkih rukava- bore se za vazduh, bukvalno.
Nakon 500 km sam presla negdje na sredinu, posto sam vec dobila groznicu i prehladila se na zadnjem kraju busa koji je bio prepun i svi su se zalili.
Sada mi je bilo prevruce, ljudi, ako nije bilo 50 stepeni, evo glave! Jedva sam disala...
Onda su putnici pusili non stop, ma katasrtofa....
Takodje, jedna djevojka je rekla 65-godisnjaku koji je pusio:"Kako vas nije sramota da pusite u autobusu?,'' Da je alergicna na dim i da ne smije biti u zadimljenoj prostoriji" A sta je on rekao>"Ajde mala, ne seri".

Uzas uzas uzas.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2008, 12:53 
Citiraj:
putnici koji su vidjeli da vozaci puse, `ladno su dosli naprijed i puse sa njima.

E ako to bude u ovom busu sto idem sa njim bice gotiva prava. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2008, 17:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
psyborg je napisao:
Citiraj:
putnici koji su vidjeli da vozaci puse, `ladno su dosli naprijed i puse sa njima.

E ako to bude u ovom busu sto idem sa njim bice gotiva prava. :D

:lol: :lol: :lol: Jus kad bi kondukter pio pivo

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 01:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
@ Gizmo : Jesi gledala film "Ko to tamo peva".. a jel vozio Miško zavezanih očiju :o 8)

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2008, 09:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
XIX century je napisao:
@ Gizmo : Jesi gledala film "Ko to tamo peva".. a jel vozio Miško zavezanih očiju :o 8)

Hhaha
Pa da, bila je slicna situacija :lol: :lol: :lol:
Samo jos putnici nisu nosili perad sa sobom.
Al` kad zena iza mene izvadi pljesku i pohovane snicle sa pcenim paprikama - to je trebalo vidjeti hahha.
Treba guliti paprike, al ona se dobro snasla - imala je sav pribor-escajg i krpu.
haha

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2008, 19:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Kad sam bio u vojsci, išao jednom od kuce nazad u kasarnu, na Manjacu.
Ušao u Autoprevozov bus, plus 40,ljeto, gužva, kondukter nervozan. Sjeo pored covjeka koji bi trebao placati 2 karte koliki je. Kod Prnjavora ude kontrola. Ispade da je taj pored mene zaista imao 1 kartu za 2 covjeka, ali je kondukter napisao 2 na 1. pa frka, ubjedivanje, gužva, ovaj na ovom kraju, onaj na onom, provjeriše, prode to, krenušmo.
Platio sam kartu 9 KM i naplati mi i transportnu 2,5 KM
Vracajuci se kuci za vikend ostalo mi 10 KM, kontam valjda nece biti više karta.
Udem u bus bez karte, kontam kupicu u busu. Centrotransbus Sarajevo. Gotivan bus, nov, klima, nema pola putnika u njemu.
Kasnije sam skontao da je to bus iz Federacije, a ja u uniformi vojske RS, sa orlom na lijevoj ruci. Mislio sam postoji i Srpsko Sarajevo, valjda je to to. Kad ono-medutim :lol:
Kontao sam, oderace me ko zeca kad me vidi.
Dode kondukter, na "ausvajsu" mu piše Almir.
Pita - dokle, ja rekoh, do Dervente, a koliko je karta?
- 6 KM, ali pošto si ti vojnik, za tebe 4 KM...
...ništa transportna, ništa bakaraci...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2008, 08:26 
Citiraj:
Pita - dokle, ja rekoh, do Dervente

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2008, 09:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
tensSa je napisao:
Citiraj:
Pita - dokle, ja rekoh, do Dervente

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

e neću namjerno da prepravljam :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2008, 10:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:08
autobusi su nocna mora ali sta ces dok avionske linije nebudu pravo uvedane tako je kako je

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]