banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 18:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2007, 18:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Jul 2001, 01:00
Pa da, trebalo bi da bude malo prilagodljiviji, to može, a ne mora. Gleda samo sebe. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2007, 10:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
Pitam ja kolegu koji je "lipar": Jel moram ja da se zaustavim kad mi takav ko ti iskoci sa baterijom navece iza drvata? Kaze "ON": nigdje ne pise da moras stati ali isto tako ne mozes ni samo proci policajca"

sto se upravo desilo mom kolegi on prosao, kad poslije minut patrola se pojavi s neba sa rotacijom i preko razglasa vice zaustavite vozilo. on stao ispred cream-a u roljama i pitaju ga sto nisi stao uniformisanom licu? Drug im reko da je mislio da je njegov poznanik jer je mahao rukom pa samo svirno i prosao. Oni njega jos priupitali jel imo sta od opreme potrebne za zaustavljanje, ovaj moj reko nije, ljudi mu se izvinuli i otisli svojim pute...

e sad ti budi pametan...kako god okrenes mogu ti napraviti problem...
rjesenje: drzi se po PS-u, zaustavi, ako si 100% siguran da si u pravu drzi se svoga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2007, 17:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Hej Pass.:
To mi lici na Selvu,jesam u pravu??

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2007, 01:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
bogam` nije... :D hahha, mada im je on bio redovna musterija jedno vrijeme...

a cybernck je jedan lipar cak onako strucno odredio glasnocu sportskog auspuha...po njegovoj "oduhativnoj" metodi je imjereno cak 154 decibela... :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2007, 18:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
elem, da oživim topic

nije bilo u BL, ali je u RS. sinoć me na cesti zaustavlja patrola policije. obilježeni čunjevima, imaju prsluke, ono lizalo što šljašti i sve.

uglavnom, ograničenje je 50km. meni su blicali vozači iz suprotnog pravca doooobrih 4-5 km prije. naravno, brzinu sam spustio ispod 50 da ne bih imao problema sa idiotima. al` ne lezi vraže...

vozim se ja 49 (digitalni je sat, informacija 100% tačna :D ), kad odjednom onaj maše lizalom. stadoh ja, dadoh mu vozačku i saobraćajnu, kad će lik :

razlog zaustavljanja je prekoračenje brzine. vozili ste 76.

ja pukoh od smijeha. on nije. izveo me iz auta i poslao kod kolege u golfa 4.
kad sam njegovom kolegi rekao da nema teorije da sam prekoračio brzinu, on je rekao da mi sat ne valja. kad sam mu rekao da sam uključio tempomat, on je rekao : "je l` vi to hoćete da kažete da je kolega snimio nekog drugog, pa vama pokazao brzinu". rekoh jok, vi ste to rekli.

epilog čekam. nije mi dao zapisnik, niti tražio da potpišem išta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2007, 18:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nek si im rekao, malo im je sto gule ljude koji i naprave prekrsaj, sad bi i na kvarnjaka pare da uzimaju

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2007, 19:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Citiraj:
Saobraćajci bi ovih dana trebali dobro da se pripaze, ako ne žele da se suoče sa antikorupcionaškom čistkom, nakon što je policija, možda i po prvi put nakon rata, ozbiljnije počela da češlja vlastite redove u potrazi za policajcima, podložnim primanju mita.

Prema podacima MUP-a RS, od početka godine suspendovano je 17 saobraćajaca, suočenih sa optužbama za prikrivanje rezultata alko-testiranja pijanih vozača. Pretpostavlja se da se većina slučajeva, otkrivenih uz pomoć nove tehnologije, odnosi na primanje mita.

Scenario je iskustveno poznat i vozačima i policajcima - strpaš im pare u džep, koliko već traže, i nastaviš put, onako pijan. I vuci siti i ovce na broju. Vuci, zavaljeni u udobnost drumske kafane, ispiće piće na račun vozača, koja marka će im ostati i za "crne dane", dok će ovca nastaviti put, nesvjesna da je potencijalni ubica svega što se kreće po cesti.

Dakle, odgovornost je, svakako dvostruka i nije isključivo na policajcima. Mnogi od njih su čestiti ljudi, spremni da oproste, ako se nije baš duboko zaglibilo u prekršaj, ali i kazne bez milosti kad je on neoprostiv.

Stoga, čišćenje sopstvenih redova ne bi trebalo da shvate kao osvetu države i malog vozača, već uvođenje reda tamo gdje bi ga najviše trebalo da bude. Što, naravno, ne amnestira ponašanje nas vozača, jer smo i mi poput 17 drumskih razbojnika s početka teksta, uglavnom, spremni na "saradnju", kad nas uhvate u prekršaju.

Citiraj:
PRIJEDOR - Jedan policajac iz Kozarske/Bosanske Dubice suočen je sa policijskom prijavom zbog sumnje da je prikrivao pijane vozače, koje je, kao saobraćajac, uhvatio u vožnji pod uticajem alkohola.Prijedorska policija podnijela je izvještaj Tužilaštvu protiv svog kolege S.M. (32), zaposlenog u Policijskoj stanici u Dubici, pošto je otkriveno da u 19 slučajeva nije evidentirao nalaze alko-testiranja vozača, koji su bili iznad zakonske granice.

Policajac se tereti za falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i nesavjestan rad u službi u vrijeme dok je radio kao pripadnik saobraćajne patrole lokalne policije.

Pod teretom istih optužbi, od početka ove godine širom RS suspendovano je još 16 saobraćajaca. Svi oni se suočavaju sa optužbama za lažiranje rezultata alko-testa.

Uroš Pena, direktor policije RS, kazao da je da su odlučni u namjeri da stane u kraj svim vidovima korupcije u policiji.

Prema njegovim riječima, početkom prošle godine nabavljeno je nekoliko novih aparata za alko-testiranje uz pomoć kojih se svi testovi, obavljeni nad vozačima, automatski memorišu. Kada se jednom obavi alko-testiranje nekog vozača, nije moguće taj podatak izbrisati i svako ga može provjeriti.

Pena kaže da se to odnosi samo na nove alkometre, koji imaju memoriju. Stoga planiraju da nabave još novih alkometara, kojima će zamijeniti stare koji se sada koriste. Na taj način će u svakom momentu moći provjeriti da li je neko unosio lažne podatke.

Kako su ranije isticali u MUP-u, nova tehnologija omogućava potpunu kontrolu saobraćajaca. Nakon što se memorija alkometra napuni, podaci iz aparata se isprazne tako što se isprintaju i prenesu na računar. Na taj način, tačno se znaju imena policajaca i datumi kada su zaduživali alkometar te koliko su testiranja obavili.

http://www.nezavisne.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2007, 23:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2007, 23:37
to je staro kao grcka , samo glupi policajci to jos ne kontaju
nabavili su jos davno aparate koji imaju memoriju koliko je bilo alkoholisanih vozaca odn. koliko je puta naduvano iznad limita.
onda povezu to sa brojem naplacenih kazni i to je to. tako su vec upecali par drotova prije par mjeseci i stalno to rade ali se ovi stalno pecaju...

Vrh

Tema posta: kontrola saobracaja
PostPoslato: 23 Dec 2007, 08:27 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Dec 2007, 08:23
A imas li ti neki link ili adresu na kojoj se moze naci zakon o proceduri i obavezama policajca tokom kontrole saobracaja?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]