banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 00:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 78 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2007, 20:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ovo je jezivo,zaista je svakim danom anarhija sve veca...
btw moram ovo prokomentarisati,ne znam da li je nekood vas vidio one stravicne slike,pa pobogu nije valjda da ni jedan medij vise nema cenzuru,ajd sto neki tzv poput pressa objavljuju sto me je ljetos sokiralo kad je onaj momak upao u zoo,danas u Glasu slike ovog stravicnog dogadjaja,jadne te porodice,nije li im previse muke i ovako :x

Poslednji put menjao azdajica-ny dana 07 Nov 2007, 21:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2007, 21:01 
Citiraj:
u suštini, policija ne može ništa da učini dok se ne desi posljedica

Znaci kad neko prijeti da ih ni ne zovem...bolje sam rijesiti situaciju nego muriju zvati...lijepo da znam!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2007, 21:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2007, 23:38
odlucili su da im treba rijesenost kad je covjek izgubio zivot!

debil glupi ! drotina !

ako je covjek imao prijetnje ...valjda je on sa svojim drotovima trebao da napravi situaciju da ne dodje do smrti a ne sad da prosipa suplju pricu!

sta cemo ako taj savic ili neko ne bude odgovarao ...pisati peticiju za smjenu ministra ...direktora policije ...koga???

hoce li taj nacelnik primiti platu kao prosli mijesec !

kome daju moje pare iz budzeta!??? koga placaju!? nesposobne defektashe?

cuj hoce da nam ukinu policiju, drzavu...treba nam sve ukinuti jer nismo nista ni zasluzili... jer smo nesposobni da vodimo dostojan zivot

ne treba nam visoki predstavnik!

nama treba cobancina...jer smo prava stoka...

"Na osnovu dosadašnje riješenosti možemo garantovati da ćemo i ovdje uspjeti da privedemo kraju istragu na zadovoljstvo građana RS", zaključio je Vasić..
tako je cobane !

glasacemo za tebe opet

muuuuuu muuuu muuuuu

muuuuuu

muuuuuu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
azdajica-ny je napisao:
ovo je jezivo,zaista je svakim danom anarhija sve veca...
btw moram ovo prokomentarisati,ne znam da li je nekood vas vidio one stravicne slike,pa pobogu nije valjda da ni jedan medij vise nema cenzuru,ajd sto neki tzv poput pressa objavljuju sto me je ljetos sokiralo kad je onaj momak upao u zoo,danas u Glasu slike ovog stravicnog dogadjaja,jadne te porodice,nije li im previse muke i ovako :x

nemoj da se brines, svi su oni cenzurisani tamo gdje trebaju biti cenzurisani...

ps. ovo ubistvo meni smrdi da je murija odradila...

ps2 ko li je sledeci, trenutno je rekonstrukcija bulevara cara dusana i zavrsetak zgrade vlade ???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 12:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
A što bi policija pravila probleme ispred svoje zgrade?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
A što bi policija pravila probleme ispred svoje zgrade?

bas zato...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 15:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
bolexo je napisao:
odlucili su da im treba rijesenost kad je covjek izgubio zivot!

debil glupi ! drotina !

ako je covjek imao prijetnje ...valjda je on sa svojim drotovima trebao da napravi situaciju da ne dodje do smrti a ne sad da prosipa suplju pricu!

sta cemo ako taj savic ili neko ne bude odgovarao ...pisati peticiju za smjenu ministra ...direktora policije ...koga???

hoce li taj nacelnik primiti platu kao prosli mijesec !

kome daju moje pare iz budzeta!??? koga placaju!? nesposobne defektashe?

cuj hoce da nam ukinu policiju, drzavu...treba nam sve ukinuti jer nismo nista ni zasluzili... jer smo nesposobni da vodimo dostojan zivot

ne treba nam visoki predstavnik!

nama treba cobancina...jer smo prava stoka...

"Na osnovu dosadašnje riješenosti možemo garantovati da ćemo i ovdje uspjeti da privedemo kraju istragu na zadovoljstvo građana RS", zaključio je Vasić..
tako je cobane !

glasacemo za tebe opet

muuuuuu muuuu muuuuu

muuuuuu

muuuuuu

Znaš već kako to ide, još 1-2 sedmice novinari će se baviti slučajem, nakon toga sve će se zaboraviti. Tužno ali je tako. Najtužnije je što to nije prvi takav slučaj, nego n-ti. Samo se razlikuju načini ubistava. Možemo mi pisati peticije i protestovati svaki dan, ali ovo društvo je suviše devijantno da bi ga takve stvari promijenile. Da li će ta temeljna promjena ikada doći ja ne znam, ali sam siguran da bi se popravilo stanje nikakvi protesti i peticije nisu dovoljni. Mislim da ako se nešto tako desi biće spontano i snažno, kao 5. Oktobar u Srbiji. I onda opet shvate da su se uzalud trudili jer su došli skoro isti kao i oni prije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 15:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2003, 01:20
plakacemo mi za petokrakom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 15:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Dok nekom iz naroda ne pukne film i krene da ih docekuje navece ispred kuce sa prigusivacem, i jednog po jednog...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 16:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Rakun_Slavko je napisao:
Dok nekom iz naroda ne pukne film i krene da ih docekuje navece ispred kuce sa prigusivacem, i jednog po jednog...

Ma vako... treba ih dočekati s buzdovanom... topuzom znači. Smiriti nekoliko na taj način, a onda pustiti među narod priču kako se u Banjaluci pojavio superheroj, kombinacija Zagora, Supermena i Marka Kraljevića (Zagorjeli Supermarko)... Napraviti par lažnih i mutnih fotografija za tabloide i dobro začiniti cijelu priču... e to će da bude udarac!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 16:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hm, nije lose...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 17:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
fantomacan je napisao:
Znaš već kako to ide, još 1-2 sedmice novinari će se baviti slučajem, nakon toga sve će se zaboraviti. Tužno ali je tako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 17:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2007, 14:33
Banjalucani probudite se. U vasem gradu vlada i upravlja mafija. Korjeni su im sve dublji i dublji. Djeca su izginula u ratu od oruzja koje je slao kriminalac Izet Beganovic za BiH. A jos uvijek radi sa starom klapom u Banjaluci i sa svojim rasturacima droge. Svi cute jer je u pitanju velika lova a ubiru je oni iz vlade i iz policije. Dokle ce nas narod biti tako glup i neobrazovan da je4dnostavno pusti stoku da je vodi u buducnost {naravno one koje nema}. Volim svoj grad ali se necu vratiti tamo dok nebude vladala intelektualna mlada generacija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 18:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Bambi2 je napisao:
Banjalucani probudite se. U vasem gradu vlada i upravlja mafija. Korjeni su im sve dublji i dublji. Djeca su izginula u ratu od oruzja koje je slao kriminalac Izet Beganovic za BiH. A jos uvijek radi sa starom klapom u Banjaluci i sa svojim rasturacima droge. Svi cute jer je u pitanju velika lova a ubiru je oni iz vlade i iz policije. Dokle ce nas narod biti tako glup i neobrazovan da je4dnostavno pusti stoku da je vodi u buducnost {naravno one koje nema}. Volim svoj grad ali se necu vratiti tamo dok nebude vladala intelektualna mlada generacija.

Dodj Talicni Tome pa oslobodi grad od zlih ljudi, mi smo glupi pa ne umemo :x :x :x

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
Volim svoj grad ali se necu vratiti tamo dok nebude vladala intelektualna mlada generacija.

Vrati se, budi "intelektualna mlada generacija", pa promjeni...A ovaj "glupi i neobrazovani narod", izvedi na pravi put....Ali kao sto rekoh, prvo se vrati, a ne sa pristojne udaljnenosti da drzis govore i propovjedi i osvjestavas narod.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 18:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ocigledno je da je dosao u sukob sa vec cesto pominjanim gradjevinskom mafijom koja je u sprezi sa vrhom gradske i drzavne vlasti...a tu mali covek zavrsi kako zavrsi...odgovor bi bio glas javnosti...ne zatvarati oci, usi i usta pred ovakvim dogadjajima koji bi sutra mogli da dodju i u svaciju kucu...novinari ,vidim ,cute jer i sami znaju odakle crni vetar duva...pozivam ih da onda pisu na ovakvim mestima koja su eto jos jedina preostala mesta slobode javne reci...to nece utesiti porodicu, ali ce svakom biti lakse bar za trenutak...mozda se tako jednom stvori kakva-takva kriticna masa koja bi mogla promeniti stanje...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 18:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ovo ovde je, nazalost, ravno kafani (sto u neku ruku i jeste) pa tezina nije neka...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
žaoka je napisao:
...ocigledno je da je dosao u sukob sa vec cesto pominjanim gradjevinskom mafijom koja je u sprezi sa vrhom gradske i drzavne vlasti...a tu mali covek zavrsi kako zavrsi...odgovor bi bio glas javnosti...ne zatvarati oci, usi i usta pred ovakvim dogadjajima koji bi sutra mogli da dodju i u svaciju kucu...novinari ,vidim ,cute jer i sami znaju odakle crni vetar duva...pozivam ih da onda pisu na ovakvim mestima koja su eto jos jedina preostala mesta slobode javne reci...to nece utesiti porodicu, ali ce svakom biti lakse bar za trenutak...mozda se tako jednom stvori kakva-takva kriticna masa koja bi mogla promeniti stanje...

pametnica moja.. udaj se za mene :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
MUP: Vukelića ubili profesionalci
Snježana KARIĆ, Nikola MORAČA

07.11.2007 20:04

BANJALUKA - Milan Vukelić (47) iz Banjaluke poginuo je u utorak uveče od posljedica eksplozije koja je raznijela njegov automobil.

U istoj eksploziji teško su povrijeđeni njegovi saputnici Tomislav Dobrinjac (59) i Slava Pepinović (48), oboje iz Banjaluke.

Prema tvrdnjama očevidaca, eksplozija se dogodila oko 20.45 u blizini Samačkog hotela u naselju Starčevica, u momentu dok je Vukelić vozio automobil.

Očevici tvrde da je Vukelić tu veče bio u kafani "Vukelić" u naselju Starčevica, čiji je vlasnik, u društvu sa Dobrinjcem i Pepinovićevom. Svoje vozilo ford fijesta ostavio je na parkingu blizu kafane. Njih troje su oko 20.30 napustili kafanu. Vukelić i Dobrinjac su sjedili naprijed, a Pepinovićeva pozadi. Vukelić je upalio vozio i nakon što je prešao stotinak metara od parkinga, došlo je do eksplozije. Vozilo se zapalilo, a potom udarilo u taksi koji se nalazio na autobuskom stajalištu.

"Čuo sam jaku detonaciju i vidio vozilo zahvaćeno vatrom kako se zabija u taksi vozilo marke mercedes, koji je stajao na stajalištu. U autu su sjedjela dva muškarca i žena", tvrdi jedan od očevidaca koji nije želio da mu otkrivamo ime. Dodao je Vukelić poginuo na mjestu nesreće, dok su druge dvije osobe davale znakove života te su kolima Hitne pomoći prebačeni u Klinički centar Banjaluka.

"Prizor je bio užasan. Krhotine auta bile su rasute po putu, dok su se u potpuno uništenom fordu vidjele tri osobe. U prvi mah niko nije smio prići vozilu", tvrde očevici.

Nekoliko minuta nakon eksplozije, policija je blokirala kompletan dio istočnog tranzita od Rebrovačke crkve do pumpe na Starčevici. Na mjesto eksplozije došao je veliki broj policijskih inspektora koji su sve do juče radili uviđaj.

Gojko Vasić, načelnik Uprave Kriminalističke policije MUP-a RS, kazao je da još nije utvrđeno o kojoj vrsti ekspoloziva se radi niti kako je on postavljen i aktiviran. Naveo je da će se više detalja znati po završetku vještačenja vozila, koje je u toku.

"To utvrđuju naši vještaci za protivdiverzionu zaštitu i vještaci hemijske struke, koji rade u našem KTC-u. Ako nam bude potrebna pomoć bićemo spremni da uzorke nosimo u Zagreb, Beograd pa ako treba i dalje, sve u cilju da dođemo do izvršioca", kazao je Vasić. Dodao je da je napad na Vukelića teroristički akt koji obavezuje MUP RS i druge agencije koje se bave bezbjednošću, da daju sve od sebe kako bi "ovaj organizovani i profesionalni zločin rasvijetlili".

Istakao je da su nakon eksplozije inspektori CJB Banjaluka počeli da privode i provjeravaju osobe sa kojima je Vukelić imao određenih sukoba, problema ili neraščišćenih računa.

U cilju istrage nije želio da kaže ko je sve privođen, obrađivan i poligrafisan.

Ubijeni Milan Vukelić, diplomirani inženjer, radio je u Zavodu za izgradnju Banjaluka (ZIBL), a u posljednjih nekoliko mjeseci često je u javnosti optuživao veći broj osoba da mu prijete.

Nepoznate osobe su mu prije nekoliko mjeseci zapalile automobil ford fokus, a ubrzo nakon toga podmetnut je i požar u kuću njegove majke Vide Vukelić u banjalučkom naselju Srpske toplice/šeher. U požaru je izgorjela spavaća soba i stvari u njoj, ali niko nije povrijeđen. Milan Vukelić je tada kazao da će sljedeći napad "završiti njegovom smrću".

Podnio je više prijava MUP-u RS, Tužilaštvu i SIPA protiv pojedinih osoba, a optuživao je i određene inspektore policije da mu prijete.

Gojko Vasić juče je istakao da je Vukelić podnio više prijava MUP-u RS, Tužilaštvu i SIPA protiv pojedinih osoba, koje su se u suštini odnosile na privredni kriminalitet i korupciju. Vasić je rekao da je u ovom momentu teško govoriti o motivima napada na Vukelića.

"Zasigurno je da ovo nije mogao napraviti amater i da oni sa kojima je on bio u nekakvim duelima ne bi trebali da su izvršioci, ali su vjerovatno naručioci", istakao je Vasić. Dodao je da će MUP RS zbog toga istragu usmjeriti na sve ono gdje su imali saznanja, odnosno što je Vukelić prijavljivao MUP-u, Tužilaštvu, SIPA. Prijave će, kaže Vasić, sakupiti na jedno mjesto i proanalizirati ih, te na osnovu toga krenuti u akciju.

"Očigledno je da je on svojim radom i djelovanjem udario na ljude koji su vrlo opasni i kojima mi trebmo stati za vrat. Da li će se iza ovoga možda otkriti neke krupne stvari, neka mafija koja je možda iz sjene u ovom gradu pravila određene probleme, to je teško reći", naveo je on.

Na pitanje da li je policija mogla da učini više nakon što je Vukelić ukazao da mu se prijeti, Vasić je istakao da nisu mogli mnogo toga da učine po tom pitanju.

"Prijetnje kao krivično djelo su praktično povlaštene i u suštini dok se ne desi posljedica policija ne može da učini mnogo. Teško je reći koliko je policija u mogućnosti sa ovakvim zakonskim rješenjima da nekome pruži zaštitu", istakao je Vasić. Govoreći o Vukelićevim optužbama da su mu pojedini inspektori MUP-a prijetili, Vasić je naveo da je unutrašnja kontrola završila istragu i utvrdila da nije bilo prijetnji. Vasić je kazao da je Vukelić bio upozoren od inspektora vezano za nošenja oružja u preduzeću u kojem je radio. Upozoren je nakon što je to preduzeće, kako tvrdi Vasić, prijavilo policiji da on nosi oružje u firmi i prijeti.

Vasić kaže da su nakon podmetanja požara pod Vukelićevo vozilo i u kuću njegove majke privođene određene osobe, ali da nije prikupljeno dovoljno dokaza da se neko optuži.

Dobrinjac i Pepinovićeva slučajne žrtve
Kako saznaju "Nezavisne" Milan Vukelić je ranije kafanu "Vukelić" izdao pod zakup jednoj osobi koja je nedavno umrla. Nakon toga, Vukelić je planirao da ponovo otvori kafanu. Otvorenje je planirao 15. novembra. Dobrinjac je trebao da radi kao portir, a Pepinovićeva kako konobarica. Zbog toga su tu veče i posjetili kafanu kako bi se dogovorili o detaljima.

Povrijeđeni trenutno stabilno
U Klinici za ortopediju i traumatologiju KC Banjaluka juče su kazali da je zdravstveno stanje Tomislava Dobrinjca i Slave Pepinović trenutno stabilno, ali da su sve dalje prognoze neizvjesne. Naveli su da su oboje primljeni u bolnicu u teškom stanju.

"Dobrinjac je primljen u stanju šoka zbog krvarenja nastalog kao posljedica traumatske amputacije obje potkoljenice, a Pepinovićeva zbog povrede natkoljenice. Poslije hirurške obrade pacijenti su smješteni na Kliniku za ortopediju i traumatologiju", kazali su u toj bolnici.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 19:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

samo treba otići odavde, što dalje ... :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 78 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]