banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 07:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 09:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Warlock je napisao:
Ma dobro, odustajem... da si htela odgovorila bi... nisam pitao za BL-Laktasi.

Uglavnom... ta tvoja prica o 3.15 BL-BG ne pije vode, a sto se mene tice mozes voziti tu relaciju i za 45 minuta. Do prvog presretaca na autoputu kroz hrvatsku. :roll:

Nije, Warlock.

Treba ti jedno 50 minuta do Okucana, ako nije guzva.
Za sat i po mozes biti na granici ako vozis kulturnih 150tak.
Znaci, malo gledas ko vozi iza tebe, kod iskljucenja sa autoputa malo pustis gas blabla...
Isto tako kroz Srbiju, nekih 140tak, s tim da gdje je onaj znak Parking 500m udaljen i kod iskljucenja pustis na 120, tu vole cekati.

3h 15min se moze stici do ulaza u BG, e a ako se zavlacis negdje... :roll:

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 09:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gizzzmo je napisao:
Warlock je napisao:
Ma dobro, odustajem... da si htela odgovorila bi... nisam pitao za BL-Laktasi.

Uglavnom... ta tvoja prica o 3.15 BL-BG ne pije vode, a sto se mene tice mozes voziti tu relaciju i za 45 minuta. Do prvog presretaca na autoputu kroz hrvatsku. :roll:

a ima 378 km... laka racunica.
jednom sam stigla za 2sata i 55 min.- nisam ja vozila.

Nema 378 km.
Ima dobrih 50tak km manje.

Ona tabla u BL laze, ili misle na km preko koridora.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 09:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Granica?
A nema ni blizu 378

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 09:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
50 minuta do Okucana... naravno... ako nemas patrolu u Aleksandrovcu, odvajanju za Srbac, odvajanju za Lamince, odvajanju za Roglje, ako nemas ni jednog traktora koji u "ja cu levo" stilu vozi 10km, ako nije pazarni dan, ako kod Integrala ne ulazi neka ogromna masina na parking, ako su svi carinici dobro raspolozeni...

150 po autoputu presretaci smatraju prekoracenjem, pogotovo ako im je taj dan dosadno... okusio na vlastitoj kozi... prekoracenje od 20 preko na odvajanju za Rumu me kostalo srceparajuce price i 20eura... vise puta... dobro, jednom prodjoh sa 10.

Ma dobro... odustajem... iz prostog razloga sto se nekom ponekad desi da ga "ubode" da stigne za malo vremena i onda se to navodi kao prosek. Svako malo putujem na taj kraj... neki dan sam se vracao iz BG za BL okruglo 12 sati. Jednom sam krenuo u 3.30 iz BL, a onda sam na granici HR-SR cekao 3 sata... jednom sam 2 sata izgubio samo zato sto su imali genijalnu ideju da mi razvale auto posto se cariniku nije dopalo kako moj blatobran zvuci na "kuckanje".

Usporite ljudi... ni BG ni BL nece nikud...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 09:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jednom sam i ja u Okucanima cekao 2 sata na granici :)

Rekoh, ovo 3h i kusur je SAMO ako nema guzve, ako je granica ok, ako imas dobru muziku na radiju (uz BN i Vikom brze se vozi!) ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 10:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Gizzzmo je napisao:
na nasem auto putu vozim najbrze 110- 120 kmph. ne vise od toga....

Nije to vidjelo autoputa...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 10:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2003, 02:53
znaci suma:
gorivo+kazne+putarina+zezancija sa policijom i carinicima+cekanje na granicama=avio karta sa stjuardesom i casom vina

GRUNF JE U PRAVU 100%

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 11:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Prosjecna brzina na duzim dionicama auto-puta je obicno 80-90km/h. Koliko god "gazio" ionako moras da se zaustavis da natocis, da pisas, granice, putarine, ...
Znaci - sluzbeni put za BG je, po meni, daleko isplativiji avionom nego autom! Em se ne umaras, em je brzo, a vozis se k'o gospodin covjek! A cijena izadje tu negdje ;)

@ Warlock
Pisao sam nekom prilikom (pa tvrdili da lazem / s*rem / sta god...) da sam presao 1035km za 6h15min. ZG - granica - 48min ( :oops: ) Gradiska - Banja Luka 20-25min. Ali to je bio idiotizam koji ne zelim da ponavljam... U normalnim uslovima tu istu dionicu vozim 10-12h. Prosle godina sam vozio 20h :drinking: Za 5h stigao do slovenacke granice (cca. 700km) a onda ostalih 300km isao 15h (5h kroz Sloveniju...)
Sve zavisi kako ti "grah pane", tja...
Sto se tice presretaca - nisam primijetio da zaustavljaju one sto voze 150-160km/h, mada ne kazem da to i ne rade (kao sto kazes - imaju los dan...)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 11:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A sta znam...

Recimo, Mainz-BL ima nekih 1150 km i moze se sa 10 i po h stici sa normalnim autom (Agila1.2, Vectra 1.6 stara 10 godina). To podrazumijeva tankovanje, pis pauze i slicno. :) Mada, otkad se moja porodica prosirila, beba trazi vise pauze pa sad to treba malo vise.
To je BEZ guzvi po putu, bez guzvi na granicama (doduse, evo sad od decembra bice samo 2 granice, SLO-HR i HR-BiH). Ona izmedju SLO i Austrije je smijurija, jedan kraj drugog stoje Austrijanac i Slovenac. Europa, jel :)
Nego, odosmo off topic.
Da, i do jednog aerodroma ti treba pola sata, iz centra BG isto oko pola sata... Onaj koji moze da ide taxijem sve da obavi avion je ok.
Mada, mislim da ce avion koristiti dosta gastarbajteri...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
a jel'se neko nekad vozio tim 'avionom" bl-bg, znate li vi koliko trauma treba prezivjeti,ja sam se posteno naputovala avionom ali vece traume od leta bl-bg i budimpesta-moskva(taj put je bio aeroflot,koji takodje od tad izbjegavam u sirokom luku) a nisam jedina s takvimiskustvom,a osim toga,jeftinije do londona dodjes nego do bg :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 13:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja nisam, al sam se vozila Bg-Tivat i čekala sam 3 sata avion... A let je trajao 40 minuta.... Ah dragi naš Jat...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 14:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Warlock je napisao:
Na Tesli je rok za chekiranje karata 2h pre polaska aviona... sto znaci... ako nemas prtljag (da te zezaju oko njega), blejis 2 sata.

Odakle ti ova informacija? Proslu nedjelju sam letila iz Bgd za Stutt i pola sata prije leta sam najnormalnije chekirala stvari. Rezervacija koju sam imala pise - Najkasnije pola sata prije leta.. Tako i kad sam letila iz Stutt za Bgd.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Check in se otvara 2h prije leta, a zatvara pola h prije leta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 18:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Gizzzmo je napisao:

Kao prvo, od Laktasa do BL idem svaki dan, tako da uopste nije problem da se stigne za 15 tak min kolima.
yto ce ti reci svako ko vozi.
naravno, kroz grad su problem semafori, tako da sam u centru za 25 min., a na tranzitu za 15 min znaci.- u uslovima kad niste ne stoji na putu naravno.
i zaista vozim cesto do bg, ns i sl... pa znam.

min

znaci mi se onda mimoilazimo evridej :D

ontopic: jako me raduje ponovna linija za BG i smatram da karta sa taksama od 90 eura nije toliko strasna. Tesko je ocekivati da odmah dobijemo neki jeftini let kad i ti ljudi sto tamo rade moraju od neceg da zive a o odrzavanjima da ne pricam, stoga to nije skupo. Cijena povratne bus karte je 50 KM. A bus ide 5,5 h pod uslovom da se glat prodje na granicama.
Sto se tice voznje autom za Bg, mislim da je 3,5-4 h realan prosjek kojim se stize u BG autoputem, sve manje je ludorija... neko pamtno rece da ni BL ni BG ne idu nigjde, sjetimo se samo toseta...

Dakle auto jeste najbolja solucija, pogotovo sto nije sve u brzini dolaska u BG vec u cinjenici da kad dodjem u Bg, ja imam svoje auto, a avionom kad dodjem tamo sam pjesak ili osudjena na GSP ili taksiste a oni tek nisu normlani.... tctctct

No kazem i avio prevoz je itekako pozeljan i ponavljam nije preskup.
Sto se tice putnika njih ce biti, i bilo ih je, vishe puta sam isla po goste koji su mi dolazili tim letom Bg-Bl i svaki put je bio skoro pun avion. Dosta je putnika koji doalze izvana preko Bg i obrnuto :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2007, 09:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Nov 2002, 10:28
Posto cesto putujem, pogotovo relacija BL-BG automobilom se definitivno moze autoputem stici za 3 h pod uslovom da se dugo na granici nezadrzavas.
Avion za BG je preskup 90 eura !!!!
Ljudi ja sam za 90 eura letio iz Londona za Keln i iz Kelna za Beograd.
Kome Jat prodaje maglu ????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2007, 10:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
bus koji ide za BGD preko Gradiske stize za 5 sati (6:30 - 11:30), ako nema zastoja na granici (dani kad baustelci dolaze i odlaze iz zemlje), tako da ne znam sta je tu nevjerovatno ?
a za 37 km, koliko je povratna bus karta, mislim da 90 evra ne dolazi u obzir, pa nek` je sat ili sat i po brze :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2007, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nekome pare nisu bitne, ljudi koji zele da dodju odmorni u BGD i da obave neki sastanak sa punom koncentracijom, sigurno s nece klackati busom minimum 5,5 sati. Dodjes u BGD kao gospodin obavis posao i vratis se, kao da nisi izasao iz grada, a posle 11h klackanja u busu zamisli kako ces izgledati. 3 dana neces moci da dodjes sebi :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2007, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
pelikan je napisao:
Posto cesto putujem, pogotovo relacija BL-BG automobilom se definitivno moze autoputem stici za 3 h pod uslovom da se dugo na granici nezadrzavas.
Avion za BG je preskup 90 eura !!!!
Ljudi ja sam za 90 eura letio iz Londona za Keln i iz Kelna za Beograd.
Kome Jat prodaje maglu ????

Pa naravno da si letio iz Londona kad su odatle svi letovi za 1€. Najviše ih ima iz Londona jeftinih... I odavde Pisa-Barcelona 1€... Ryan air, naravno :iconbiggrin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2007, 13:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2006, 21:38
Teoretski, sve to lijepo zvuci, ali ako ja nemam 90€ za kartu avionom (kao sto nema vecina), onda ovo poredjenje 50 km: 180 km= xy sati autobusom: xy sati avionom nema smisla. Garantujem da je vecini 3-4 h razlike u putu luksuz platiti 200% vise. Btw, nasi poslovni ljudi vole da imaju sve oko sebe. Oni koji nece da se umaraju, voze ih vozaci u audi A372 (ne znam do kog broja je stigao audi :) ), i oni vise vole tako, neko da cekaju na nasem aerodromu i lete krsh avionom u ekonomskoj klasi.

Poslednji put menjao moon dana 07 Nov 2007, 13:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2007, 13:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Info je napisao:
Nekome pare nisu bitne, ljudi koji zele da dodju odmorni u BGD i da obave neki sastanak sa punom koncentracijom, sigurno s nece klackati busom minimum 5,5 sati. Dodjes u BGD kao gospodin obavis posao i vratis se, kao da nisi izasao iz grada, a posle 11h klackanja u busu zamisli kako ces izgledati. 3 dana neces moci da dodjes sebi :roll:

heh pa ako je tacno kako ljudi pricaju za cekanje na aerodromu + prevoz sa aerodroma do BGDa, izadje te priblizno isto vrijeme (gore-dole konjski nokat :P) a cijena je drasticna razlika

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]