banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 335 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2007, 17:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
lovac milivoje je napisao:
Stvarno mi dodje muka kad vidim kako razmislja veliki broj mladih ljudi! Alo ljudi pa stipendije su davane po talentu a ne po socijalnom statusu, i nije jedina korist stipendije novac, nego i izvjesno priznanje koje se time stice u CV. Ali ne, mi smo toliko pokvareni i ljubomorni da ako ja ne dobijem stipendiju, odmah je to gola prevara! Razmisljate li vi kao i ovi glupi novinari koliko cemo ovakvim komentarima srozati znacaj stipendiranja ubuduce i koliko cete ljudi demotivisati da uopste dijele stipendije??? Zalosno..... Studenti koji su bili clanovi odbora su potvrdili da malverzacija nije bilo, tako da je ovo sve samo odraz ljudske ljubomore i ukupnog stanja psihe drustva u kojem zivimo.... Ako je i bilo malverzacija otkud vam pravo da blatite ostale stipendiste koji su svojim radom i trudom zasluzili takvu nagradu??? Nek se kaze ko nije trebao da dobije stipendiju. Ja znam jednog momka sa liste, Milana Kondica, sina Novaka Kondica, dekana Ekonomskog fakulteta i ex ministra finansija, jer kod njegove mame moja porodica godinama popravlja zube i znam da je bio medju najboljima u gimnaziji u svojoj generaciji, da je bio nekoliko godina prvi u RS iz matematike i ima prosjek 9.7 na prestiznom fakultetu u LA! Kakve veze ima da li mu je otac klosar ili dekan ili ministar ako je on odlican student. Treba sad i takve poistovjetiti sa klasicnim "tatinim sinovima" koji se izivljavaju po gradu i maltretiraju narod ??? Zalosno mi je bilo i kad ste prozvali onog momka samo zato sto mu mama (Nada Arlov) vodi Dnevnik??!! Zalosno dokle smo dosli kao drustvo... A divimo se kojekakvim kriminalcima i kvazi biznismenima koji nemaju ni razreda skole ili su studirali 20 god..... Porazavajuce....

Eto ja da sam dobio tu stipendiju sada bih mogao popraviti zube :D :lol: :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2007, 19:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Znate kako biblija kaže prije će kamila proći kroz iglene uši nego što će bogataš ući u Raj! Ja čvrsto vjerujem da me moja umjerenost i neproklestvo za parama da će mi donjeti dobra u ovom životu!

A materijalisti crno vam se piše!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2007, 20:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
filozof sa vrbasa je napisao:
Znate kako biblija kaže prije će kamila proći kroz iglene uši nego što će bogataš ući u Raj! Ja čvrsto vjerujem da me moja umjerenost i neproklestvo za parama da će mi donjeti dobra u ovom životu!

ako se ne slazem s tim da svi koji JESU ZASLUZILI ne trebaju vratiti bez obzira koliko para vec imali - to znaci da sam materijalista? ipak ne, jer i nisam....
a postoje bogatasi i bogatasi... razne podvrste...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2007, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ova zemlja će jednom ući u Ginisa baš zbog te stvari, gdje imaš nekoliko desetina hiljada imućnih ljudi naspram nekoliko stotina hiljada koji jedva sklpaju kraj sa krajem! Kojima je rat uzeo sve ! A ovde se pojavljaju roditelji koji su oko 300 km i više bili udaljeni od prve borbene linije!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 13:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06

Joj bože... Ta tvoja "umjerenost" te neće nigdje dovesti... Znaš kako kažu: "Pošten i budala...."
Citiraj:
gdje imaš nekoliko desetina hiljada imućnih ljudi naspram nekoliko stotina hiljada koji jedva sklpaju kraj sa krajem

Dragi filozofe, u Bosni je jako mali broj imućnih.... Kod nas je većinom srednji stalež. Tako da koliko je tih imućnih (al stvarno imućnih) toliko je i onih koji JEDVA sklapaju kraj s krajem. Većina je normalno situiranih, nema baš nekih ekstrema. Ti, brate, previše dramatizuješ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 14:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
EiLeen je napisao:

Joj bože... Ta tvoja "umjerenost" te neće nigdje dovesti... Znaš kako kažu: "Pošten i budala...."
Citiraj:
gdje imaš nekoliko desetina hiljada imućnih ljudi naspram nekoliko stotina hiljada koji jedva sklpaju kraj sa krajem

Dragi filozofe, u Bosni je jako mali broj imućnih.... Kod nas je većinom srednji stalež. Tako da koliko je tih imućnih (al stvarno imućnih) toliko je i onih koji JEDVA sklapaju kraj s krajem. Većina je normalno situiranih, nema baš nekih ekstrema. Ti, brate, previše dramatizuješ....

u bosni bas nema srednjeg staleza btw. :roll: nego imas ili extremno bogate ili sirotinju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 15:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Citiraj:
Kod nas je većinom srednji stalež. Tako da koliko je tih imućnih (al stvarno imućnih) toliko je i onih koji JEDVA sklapaju kraj s krajem. Većina je normalno situiranih, nema baš nekih ekstrema.

:-? :-? :-?

Nadam se da si se samo salila...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
tomasd je napisao:
Citiraj:
Kod nas je većinom srednji stalež. Tako da koliko je tih imućnih (al stvarno imućnih) toliko je i onih koji JEDVA sklapaju kraj s krajem. Većina je normalno situiranih, nema baš nekih ekstrema.

:-? :-? :-?

Nadam se da si se samo salila...

daj Boze da je tako...
koliko jadnih penzionera je vise gladno nego sito,koliko djece nema ni osnovne uslove za zivot,zeljno se posteno najesti a kamo li neki slatkis pojesti,skoro je mom tati cijepao drva covjek iz nekog sela kod K.Varosi,ima dvoje djece,on ide na nadnicu ,vec u 6h je u BL da bi ih prehranio,mrsav je kao grancica,kaze da je milion puta tako radio po cijeli dan da mu nisu ponudili ni casu vode i gdje nam je ljudskost i sad tu pricamo kako nema sirotinje i kako nam je tesko jer Boze nije net dovoljno brz i nemamo najnoviji ipod ili naocale,a ovi koji bas bas imaju bas ih briga za sirotinju kao i nase guzonje na vlasti i cimto zele zadrzati omladinu kad im ne mogu ni stipendije podijeliti pravedno,jadno je sve ovo,mizerija i sramota

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
azdajica-ny je napisao:
daj Boze da je tako...
koliko jadnih penzionera je vise gladno nego sito,koliko djece nema ni osnovne uslove za zivot,zeljno se posteno najesti a kamo li neki slatkis pojesti,skoro je mom tati cijepao drva covjek iz nekog sela kod K.Varosi,ima dvoje djece,on ide na nadnicu ,vec u 6h je u BL da bi ih prehranio,mrsav je kao grancica,kaze da je milion puta tako radio po cijeli dan da mu nisu ponudili ni casu vode i gdje nam je ljudskost i sad tu pricamo kako nema sirotinje i kako nam je tesko jer Boze nije net dovoljno brz i nemamo najnoviji ipod ili naocale,a ovi koji bas bas imaju bas ih briga za sirotinju kao i nase guzonje na vlasti i cimto zele zadrzati omladinu kad im ne mogu ni stipendije podijeliti pravedno,jadno je sve ovo,mizerija i sramota

Ima dosta svakakvih. I bogatih, i siromasnih, i srednjih. Ja kad prodjem banjalukom, vidim da vecina ljudi vozi auta za koje treba izdvojiti oko 20 prosjecnih plata da nista ne jedes i ne pijes. Znaci ako jedes i pijes mozes maksimalno 20 posto izdvojiti sto kazuje da bi kupio prosjecan polovan auto moras od prosjecne plate skupljati samo dabi auto kupio 10 godina.
Druga stvar, vidim sve se vise zgrada i stanova pravi a sve se vise potrazuje. Uz gore navedeno slijedi da bi trebao stediti po 20 posto od prosjecne plate oko 30 do50 godina da bi kupio prosjecan stan u banjaluci, drugim rijecima citav zivot bi trebao stediti od prosjecne plate da kupis stan.A skoro pola ljudi je nezaposleno i nemaju ni prosjecnu platu.
Ali stanovi i auta se i dalje kupuju kao na jagmu.

Odakle, kako, ne znam. :-k

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 19:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

vim je napisao:
azdajica-ny je napisao:
daj Boze da je tako...

Ima dosta svakakvih. I bogatih, i siromasnih, i srednjih. Ja kad prodjem banjalukom, vidim da vecina ljudi vozi auta za koje treba izdvojiti oko 20 prosjecnih plata da nista ne jedes i ne pijes. Znaci ako jedes i pijes mozes maksimalno 20 posto izdvojiti sto kazuje da bi kupio prosjecan polovan auto moras od prosjecne plate skupljati samo dabi auto kupio 10 godina.
Druga stvar, vidim sve se vise zgrada i stanova pravi a sve se vise potrazuje. Uz gore navedeno slijedi da bi trebao stediti po 20 posto od prosjecne plate oko 30 do50 godina da bi kupio prosjecan stan u banjaluci, drugim rijecima citav zivot bi trebao stediti od prosjecne plate da kupis stan.A skoro pola ljudi je nezaposleno i nemaju ni prosjecnu platu.
Ali stanovi i auta se i dalje kupuju kao na jagmu.

Odakle, kako, ne znam. :-k

znam dosta mladih bracnih parova koji su digli kredit na 30ak godina da si kupe stan a isto tako postoji bruka ljudi koji imaju po gradu 10 i vise stanova koje izdaju :wink:

tako da stoji ono o ogromnoj vecini sirotinje u BL, al ajd pusti i BL jeste putovali ikad izvan BL po okolmim mjestima ( da ne kazem selima ) kako se tamo u prosjeku zivi? Siroto, jadno, tesko... eto ti prave slike RS i BIH a ne BL, SA ili Mostar

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
@vim:
Људи очигледно боље живе него што причају, у томе и јесте ствар. Прије рата није било ни 1/4 аутомобила у Бањој Луци колико их данас има. Прије рата направити кућу је био сан, а данас на сваком кораку ничу куће (Лауш, Петрићевац, Лазарево, Дракулић, Ребровац,...). Одакле људима толике паре за опијање по кафићима, одлазак у кладионице, куповину гардеробе и слично?! Јер, тога прије рата у овим мјерама није било. Не ради се ту о расипању имућних, јер се расипају сви. Увјерен сам да данас већина људи живи боље него у социјализму! Можда то дјелује као сулуда констатација, али ако се мало боље размисли, то је тако ... ми ћемо по инерцији размишљати како лоше живимо и онда када нам просјечне плате буду преко 1000КМ, и када не будемо имали ниједног реалног разлога за такво размишљање. То је једноставно тако. Ми живимо феноменално, у односу на то колико радимо ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Za tebe EiLeen i ostale koji misle da je BL čitava Republika Srpska! Nije ko vam je to rekao slagao vas je , a ako su vas tako u školi učili stvarno nam se crno piše! U državi u kojoj preko 35 % je nezaposlenih , a njih 30% što rade prosječna plata ne prelazi 476KM i to blago onom ko ima toliko može se reći da uspješo sklapa kraj sa krajam, a to je prosjek! Znači da se stvarno stanje kreće između 350KM pa do 900KM! A ovi što preživljavaju sa 350KM samo oni znaju kako to uspjevaju! Ne optužujem ja uspješne studente ako i neka se bore, meni smetaju oni koji su ima dali te stipendije! Vidim ja da ima kriterijumi nisu jača strana! A da je sreće i dan nam je privreda jaka ,kao što nije svako ko studira primao bi stipendije prema svojim zaslugama! Prosjećne šestice bi išle do 50 KM , sedmice do 70 KM i tako dalje! Ali država nema para za sve i ko zna kada će! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 19:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

medi je napisao:
@vim:
Људи очигледно боље живе него што причају, у томе и јесте ствар. Прије рата није било ни 1/4 аутомобила у Бањој Луци колико их данас има. Прије рата направити кућу је био сан, а данас на сваком кораку ничу куће (Лауш, Петрићевац, Лазарево, Дракулић, Ребровац,...). Одакле људима толике паре за опијање по кафићима, одлазак у кладионице, куповину гардеробе и слично?! Јер, тога прије рата у овим мјерама није било. Не ради се ту о расипању имућних, јер се расипају сви. Увјерен сам да данас већина људи живи боље него у социјализму! Можда то дјелује као сулуда констатација, али ако се мало боље размисли, то је тако ... ми ћемо по инерцији размишљати како лоше живимо и онда када нам просјечне плате буду преко 1000КМ, и када не будемо имали ниједног реалног разлога за такво размишљање. То је једноставно тако. Ми живимо феноменално, у односу на то колико радимо ...

stvar je sve gledista, recimo prije rata se islo najmanje 2 sedmice na more ako ne i vise, sad 70% ljudi ili ne ode ili ode na neki vikend

auto se prije rata cekalo i po 2-3 godine ( ako si zelio strano )...

govoris o kucama na lausu, petricevcu... prije rata skoro svaka susa je dobijala od firme stan, pa su gradili vikendice tamo vamo ( odakle toliko nasih ljudi ima vikendicu na moru a koliko ih je istu napravilo u zadnjih 5-10 godina ? ) te kuce su gradjene od kredita zbog rjesavanja gole egzistencije ( dosta ih je prodala stanove koje su otkupili ( od bivse drzave) u drugim gradovima i ostala zivjeti u BL )

a ostaje i glavno, da se vecina ljudi voli prikazati boljim, ljepsim, pametnijim, bogatijim nego sto jesu pa i odatle lazna slika ( imam druga koji se oblaci u armani hlace, pjacoti cipele a osnovna hrana mu je riba iz konzervi ( nije bilder ) i pastete i tako to radi godinama ( a recimo nije mrdnu dalje od beograda ili zagreba cijeli zivot ) a bojim se da je takvih puno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Citiraj:
tako da stoji ono o ogromnoj vecini sirotinje u BL, al ajd pusti i BL jeste putovali ikad izvan BL po okolmim mjestima ( da ne kazem selima ) kako se tamo u prosjeku zivi? Siroto, jadno, tesko... eto ti prave slike RS i BIH a ne BL, SA ili Mostar

Istina je da sam se ja osvrnula samo na BL... Al kad pogledam istu, uopšte ne vidim neko siromaštvo i život na rubu egzistencije. Neko je napisao da ima toliko auta... I ja sam to primijetila. Znam da je većina na kredit, al ipak ih imaju...
Citiraj:
Одакле људима толике паре за опијање по кафићима, одлазак у кладионице, куповину гардеробе и слично?! Јер, тога прије рата у овим мјерама није било. Не ради се ту о расипању имућних, јер се расипају сви.

Da. Ljudi se užasno rasipaju, a ne rasipaju se sigurno ako su u dugovima... Moraju nekako to sve da plate. Niko im neće dati kafu u kafiću besplatno.
Citiraj:
a ostaje i glavno, da se vecina ljudi voli prikazati boljim, ljepsim, pametnijim, bogatijim nego sto jesu pa i odatle lazna slika ( imam druga koji se oblaci u armani hlace, pjacoti cipele a osnovna hrana mu je riba iz konzervi ( nije bilder ) i pastete i tako to radi godinama ( a recimo nije mrdnu dalje od beograda ili zagreba cijeli zivot ) a bojim se da je takvih puno...

A ovo je nadasve žalosno. Što bi rekao moj tata: "Samo nemoj biti gladna, a gluposti možeš, a ne moraš imati." (ko me zna, znaće da ne gladujem lol :lol: :iconbiggrin: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 23:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Да, заборавио сам на мобилне телефоне. Ето, типичан примјер беспотребног расипништва. Данас мобилни телефон нема само онај ко га је јуче изгубио или продао стари, да би купио нови ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 13:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2004, 12:56
nije jedina korist stipendije novac, nego i izvjesno priznanje koje se time stice u CV.
Lako bi bilo dati počasne stipendije, koje bi naravno nosile istu vrijednost što se tiče zapošljavanja, onima kojima nije potrebna finansijska pomoć, a u takve, uz sve svoje zasluge, prosjek ocjena i talenat, spada npr. pomenuti Novak Kondić...

Studenti koji su bili clanovi odbora su potvrdili da malverzacija nije bilo
Baš... :roll:

Ako je i bilo malverzacija otkud vam pravo da blatite ostale stipendiste koji su svojim radom i trudom zasluzili takvu nagradu???
A ko je to rekao da nijedan student sa spiska ne zaslužuje stipendiju???

medi je napisao:
Ми живимо феноменално, у односу на то колико радимо ...
Izuzetno nepravedna izjava, ne može se tako generalizovati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 16:47 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2007, 16:29
hahaha
baš se nasmijah na ovih par stranica koje preletih.
najlakše je pametovati na forumima i biti ogorčen na sve i svakoga, jer u državi ništa ne štima i sve je korumpirano.
postoje ljudi koje ste prozvali i zato što imaju masu dodatnih aktivnosti i pokušavaju nešto promijeniti usvom okruženju za sebe i druge i prozivke nisu ni najmanje zaslužili!
štreberi koji ništa drugo ne rade nisu više ni u ovoj državi zanimljivi poslodavcima.
u nekim normalnijim državama je to odavno tako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2007, 22:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Okt 2007, 22:59
@pinceta, jer se praviš lud ili šta? Koliko sam ja skontao dodatne aktivnosti su otac/majka funkcioneri i članovi SNSDa i/ili poznanstvo nekog iz komisije.

Naime, kao što je jasno svakom ko pročita konkurs i finalni način bodovanja, vidjeće da te dodatne aktivnosti (usavršavanje i društvene aktivnosti) nisu ni tražene u konkursu, pa pošteni studenti nisu mogli ni računati na te bodove. Ajde budi iskren i priznaj da su to bodovi koje mogu dobiti gotovo svi studenti. A mnogi studenti koje ti nazivaš štreberi, se pored učenja bave još mnogim stvarima. Recimo, moja prijateljica Sanela, koja je dobila stipendiju tek u drugom krugu je pored prosjeka 9.80 na medicini bila glavni kordinator udruženja studenata medicine republike srpske za medjunarodnu razmjenu (http://www.samsic.rs.ba/latn/?page=10) i znam da joj je to oduzelo mnogo vremena, ali bodove na društvene aktivnosti nije dobila jer nije imala pojma da će i to bodovati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 00:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jan 2005, 14:51
ne znam jel se jos neko sjetio, ali najvise je zalosno to sto su studenti koji su dobili te stipendije a djeca su gore navedenih politicara, ministara..., te svoje desetke dobile preko 'stele'. e to je zalosno. ja cijenim one koji su ocjene zasluzili trudom, i na kraju im se isplatilo, sad uzimaju lovu. ali medju njima ima sigurno i onih koji su dobili te svoje desetke zato sto su dijete nekog guzonje. ne moze me niko ubijediti u suprotno.
jos jednom kazem, svaka cast onima koji su trudom i zalaganjem dobili stipendije, ja licno znam dvije djevojke sa prava koje su na spisku, a uce non-stop. i njima treba dati stipendije.
kad smo svi toliko pametni, zasto onda nemamo mi taj prosjek koji se trazi.

i jos nesto govoriti kako se u bih dobro zivi je najveca budalestina koju sam cuo. reci da je isti ili priblizan broj siromasnih i bogatih u bih, jos veca. ko je to rekao taj sigurno nije bio u srednjoj bosni ili tamo u foci,kalinoviku ili slicno. koliko ljudi sebi moze priustiti neko normalno putovanje barem jednom godisnje? a da o ljetovanju ili zimovanju ne govorim, sto je u razvijenom svijetu normalno. ali da ne davim vise.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 09:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
inzaghi je napisao:
ne znam jel se jos neko sjetio, ali najvise je zalosno to sto su studenti koji su dobili te stipendije a djeca su gore navedenih politicara, ministara..., te svoje desetke dobile preko 'stele'. e to je zalosno. ja cijenim one koji su ocjene zasluzili trudom, i na kraju im se isplatilo, sad uzimaju lovu. ali medju njima ima sigurno i onih koji su dobili te svoje desetke zato sto su dijete nekog guzonje. ne moze me niko ubijediti u suprotno.
jos jednom kazem, svaka cast onima koji su trudom i zalaganjem dobili stipendije, ja licno znam dvije djevojke sa prava koje su na spisku, a uce non-stop. i njima treba dati stipendije.
kad smo svi toliko pametni, zasto onda nemamo mi taj prosjek koji se trazi.

i jos nesto govoriti kako se u bih dobro zivi je najveca budalestina koju sam cuo. reci da je isti ili priblizan broj siromasnih i bogatih u bih, jos veca. ko je to rekao taj sigurno nije bio u srednjoj bosni ili tamo u foci,kalinoviku ili slicno. koliko ljudi sebi moze priustiti neko normalno putovanje barem jednom godisnje? a da o ljetovanju ili zimovanju ne govorim, sto je u razvijenom svijetu normalno. ali da ne davim vise.

da li ti mozes dokazati da je neko dobio ocjenu preko stele ? ako mozes zasto ih ne tuzis ? ako ne mozes, zasto ovo pises?

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 335 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]