banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 01:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Okt 2007, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
Avionom Banjaluka-Beograd od 9. novembra
Tri leta sedmično, karta i takse 90 evra
Autor: Tijana Veselinović | 27.10.2007 - 06:03

BANJALUKA - Nakon što je pre skoro četiri godine ukinuta avionska linija Banjaluka-Beograd, od 9. novembra „Jat ervejz“ ponovo će prevoziti putnike na ovoj relaciji tri puta sedmično. Iz Beograda će se leteti sredom, petkom i nedeljom, a ponedeljkom, četvrtkom i subotom iz Banjaluke.

Direktor Aerodroma Banjaluka Velimir Bobić najavljuje da će već od 15. decembra biti uvedena i četvrta linija „koja će biti mnogo kvalitetnija“.
„Tom linijom putnici će u Beograd leteti u ponedeljak ujutru, a već isto veče mogu se vratiti u Banjaluku. U svakom slučaju, jednom putniku više će se isplati da u Beograd avionom putuje nego atomobilom“, kaže Bobić.
Avionska karta sa taksama koštaće u proseku 90 evra, a zavisno od interesovanja putnika biće uvedena moguće je da bude uvedena i svakodnevna linija za Beograd. Na relaciji Beograd-Banjaluka leteće avion ATR-72 sa 66 mesta.
Direktor banjalučkog Aerodroma Velimir Bobić kaže da je sa rukovodstvom „Jat ervejza“ načelno dogovoreno da naredne letnje sezone bude uspostavljena linija Banjaluka-Tivat.
„Ovo je samo početak oživljavanja avionskog sobraćaja. U stalnom smo kontaktu sa nekoliko stranih avionskih kompanija sa kojima želimo da uspostavimo direktne veze, pre svega, sa Frankfurtom. Još je rano govoriti o tome, ali se nadamo da ćemo i to konačno ugvoriti“, veruje Bobić.
On se nada da će dogovoreni i planirani letovi iz Banjaluke umnogome doprineti da banjalučki aerodrom konačno krene da posluje pozitivno. Trenutno jedini aerodrom u RS posluje sa gubicima, jer ima samo jednu sedmičnu liniju za Cirih.
Rukovodstvo Aerodroma očekuje mnogo od najavljene avionske kompanije „Skaj Srpska“ koja bi, po procenama, mogla da počne sa radom na proleće. Vlada je još letos dala saglasnost za formiranje kompanije, a do sada je jedino imenovan v.d. direktora.

Za dokapitalizaciju šest miliona KM
Direktor Aerodroma Banjaluka Velimir Bobić kaže da je skupština akcionara preduzeća zakazana za 16. novembar kada akcionari treba da raspravljaju o predlogu za dokapitalizaciju. Ako bude prihvaćen taj predlog, za dokapitalizaciju u aerodromu Vlada RS je obezbedila šest miliona KM. „Država, koja je sada vlasnik 80 odsto kapitala u preduzeću, želi da ulaže zbog razvoja vazdušnog saobraćaja. Međutim, to će potrajati najmanje dva meseca, jer smo mi prvo javno preduzeće koje treba da bude dokapitalizovano“, objašnjava Bobić.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta: aaa
PostPoslato: 27 Okt 2007, 18:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2007, 15:33
nista drugo osim da je rukovodstvo totalno retardirano...pa da su dogovorili letove iz kine samo sa kontejnerima aerodrom bi do sada digli na noge...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2007, 19:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nek su oni uveli liniju, to je bitno, e sad problem je sto je u zimskoj varijanti, a nasi avioni nisu sigurni ni leti, parkirani u hangaru...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2007, 20:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
To je zaprđivanje , kao da smo poslovni centar jugoistočne evrope pa nam treba avio linija! Pih!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 13:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Nadam se da će uvesti i linije u druge zemlje da ne moram da se kotrljam do tuđeg aerodroma 3 sata....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 16:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
dugo cemo mi jos kotrljati do drugih aerodroma, zbog cijena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 17:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
ma to je preskupo

:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Zasto Frankfurt? Letio je Aeroflight pa je pusiona....

Germanwings... To je rjesenje... Stuttgart ili Köln-Bonn...

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
...Direktor Aerodroma Banjaluka Velimir Bobić najavljuje da će već od 15. decembra biti uvedena i četvrta linija „koja će biti mnogo kvalitetnija“.
„Tom linijom putnici će u Beograd leteti u ponedeljak ujutru, a već isto veče mogu se vratiti u Banjaluku. U svakom slučaju, jednom putniku više će se isplati da u Beograd avionom putuje nego atomobilom“, kaže Bobić.
Avionska karta sa taksama koštaće u proseku 90 evra...

90 evra u jednom pravcu ili povratna?

Cisto summnjam povratna...

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2007, 21:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2006, 19:49
zagreb frankfurt majami ili zagreb paris majami jebga moras da ides buosm do zagreba pa onda trzis sledeci let ako ide direktno za frankfurt to je ok

Breath breath breath a little faster
Can you catch yourself

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 01:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
filozof sa vrbasa je napisao:
To je zaprđivanje , kao da smo poslovni centar jugoistočne evrope pa nam treba avio linija! Pih!

Ti ako se volis drmusati po 5 (minimum) sati do Beograda,npr.,ti izvoli.

Nekima ce ovo jako dobro doci.Sto poslovno,sto itd.

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 01:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Pretjera ga sad sa tih 5 sati...znam neke koji su stizali BG-BL za 2 i po sata, doduše extremni slučajevi, ali sigurno je ispod 5.

Avionom se isplati ići ako ideš sam...za više osoba isplatniji je auto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Ma nema sta, Banja Luka - Beograd 32 minuta, sat i petnajs', dva sata... cime? Enterpriseom? Teleportom? Volim ove ultra brze vozace kojima sat ide unazad kad sednu u kola...

Od kad me je na autoputu kroz hrvatsku klepio presretac, dobro pazim kako vozim... i nikako ne uspevam da stignem u BG za tih vasih 2.5-3 sata...

Banjaluka - Gradiska ... radnim danom ako se krene oko 11, sa traktorima... bar 45 minuta... na granici, ako su carinici nervozni bar 10tak minuta... pa na sledecoj granici ... bar 10tak... (ako nesto "love" onda i vise)... kroz hrvatsku, po ogranicenju (10% prekoracenja) sa nekom pauzom za kratku kafu... cca 1.5 sat... nek' nema cekanja na Bajakovu, bice ga na ulazu u SR sigurno bar 15 tak minuta... 1h do Beograda (ako racunamo patrolu kod Rume i kod nadvoznjaka pred BG onda nema divljanja, cak i bez presretaca)... ako ste krenuli oko 11tak... u BG dolazite taman kad krene guzva... i onda imate cep kod Arene (od Genexa do mosta cca 20-30 minuta)... a onda imate ili Slaviju ili Autokomandu...

U realnosti nije to bas tako munjevito... a troskovi? Gorivo... otici i vratiti se... recimo 100KM (ovo varira, ali niko od nas ne krece na put bez punog rezervoara)... putarina kroz HR 61kn u jednom pravcu... kroz SR do Simanovaca 290din (u jednom pravcu).

Avionom... let traje cini mi se 47 minuta, ali se u drnadnju po terminalima izgubi jos 2 sata + doci do naseg aerodroma i doci od Tesle do BG...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 10:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
90 Евра је мнооого куме, мноооогооо...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 10:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mnogo je za obicnog coveka, ali poslovni ljudi koji nemaju puno vremena za gubljenje ce letiti bez problema. Sta je nekome 180 eura, verovatno i manje kad se uzme povratna karta, ako dodje u BGD obavi poslove i vrati se navece, a da nije ni osetio put. Autom kad ides odmah si izgubio 2 dana bez razmisljanja, jer ces biti umoran kao pas

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 10:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Čuo sam da je 70 evra povratna karta...to je već prihvatljiva cijena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 13:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
dodji sat vremena ranije na aerodrom (najranije) cekiranje karata, prtljag, let, kontrola, brat bratu ispod 3 sata ne moze da bude, a vjerovatno i vise ako se uzme u obzir transfer.

Sada sam se sjetio jednog testa neke slovenacke auto revije sa kraja 80-tih (nasao u nekoj arhivi) gdje je jedna ekipa krenula iz redakcije kolima a druga u istovrijeme prema aerodromu. Relacija je bila Ljubljana - BG. Sta mislite koja je prva stigla u grad BG? Ona koja je isla kolima. Banjaluka je jos blize BG-u a kao alternativu avionu imamo odlican i savremen put.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Na Tesli je rok za chekiranje karata 2h pre polaska aviona... sto znaci... ako nemas prtljag (da te zezaju oko njega), blejis 2 sata.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
bigman je napisao:
90 Евра је мнооого куме, мноооогооо...

Kako će to biti puno?! Šta ti je... Povratna bi mogla biti oko 150€ što opet nije skupo....
Citiraj:
Čuo sam da je 70 evra povratna karta...to je već prihvatljiva cijena.

Možda bez taxi... Sad dodaj na to još 60€ i to je ono što sam ja gore napisala....
Što se tiče dolaska na aerodrom ranije, ja sam prošli put došla stvarno prerano, al sat i po prije leta je dovoljno. Pola sata prije polaska se ukrcaš, u onih sat vremena obaviš check in i popiješ kavu/čitaš novine i proletjelo....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U svakom slucaju je udobnije letiti avionom, nego da se klackas autom ili busom po nekoliko sati. Nemas cekanja na granici koja nikada nisu ispod pola sata. Po Beogradu ces svakako da se smaras zbog guzve, pa dosao autom ili avionom. Skratis sebi muke letis avionom, ako imas para i cao :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]