banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 12:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 14:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
BlackHand je napisao:
XIX century je napisao:
BlackHand je napisao:
Lopov i jedan i drugi, Davidović malo veći, ali šta se može..

Ako on ode za predsednika, gradonačelnik bi morao postati Jasmin Komić, trenutni zamenik gradonačelnika.

Jel predaje Komić još na Ek. fakultetu il se skroz i od sveg srca dao u politiku?

Predaje još uvek.

Uf kad bi Koma postao gradonacelnik :) boljeg ne mozes naci. A sto se tice Davidovica....ovaj forum bas mjenja strane, na 90% tema ga pljuju a sad navodno bi bio adekvatan za poziciju predsjednika...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
fantomacan je napisao:
Frieda je napisao:
gorannnnnn je napisao:
KO GOD BIO PREDSJEDNIK,NAMA CE ISTO BITI....

E vala, sami smo krivi što smo stoka!

Ti kao onaj iz filma Profesionalac što stalno to ponavlja. Ima tu istine, suviše se toleriše ali narod je previše apatičan da bi se pokrenuo na neku akciju. Za društvo sa ovakvim stepenom kriminala i korupcije Čaku Norisu i Brus Li-ju zajedno bi trebalo sigurno barem 5-6 godina da očiste bagru. A onda bi se postavilo pitanje koliko bi nas ostalo uopšte?

Ma znam sve, malo banalizujem. Ali mi je smiješno koliko svi kao kritikujemo, ali nikome ne padne na pamet da nešto preduzme.
Stoka smo jer nama lako upravljaju, apatični smo jer nekome to odgovara.

I da dodam da sam protiv Davidovića kao predsjednika jer Banjaluka dalje od fizičke gradnje nije otišla.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 00:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Mislim da je ta apatija normalna reakcija na sve to što se izdešavalo. Ljudi su prevareni bezbroj puta i naravno da više ne vjeruju nikome i nemaju elan da se obračunavaju sa kriminalcima u političkim strukturama. Meni su veća enigma ovi koji i dalje pjene na ta nacionalistička sranja i padaju na priče o ugoženosti i napadima na nacije.
U suštini većinom smo mi tu nemoćni, jer je država ta koja treba da se obračunava sa kriminalom, a kod nas je ona izvor kriminala. Ne možemo mi promijeniti i sudove i političare i policiju jer se onda dešava neki vid revolucije. A sa revolucijama nemamo baš najbolja iskustva. Na izborima nema alternative za koju bi se moglo glasati jer su skoro svi imali šansu da vladaju i razlike među njima su minorne ako i postoje. Kada bi recimo Grozd postao politička partija onda postoji opasnost da ne postanu kao i oni. Ne vidim način na koji bi se naši političari uozbiljili i prihvatili odgovornost, korupcija i kriminal su toliko rasprostranjeni a država ne radi ništa što znači da ih prećutno podržava. Svaki dan na televiziji govore ljudi koji su sporazumno priznali krivice za razna krivična djela i dobili uslovne kazne na par mjeseci i ne samo da nisu imali nikakve posljedice nego su čak napredovali. A iznosi pronevjera milionski. Pa onda ljudi odgovorni za ratne zločine, profiteri... I onda da neko očekuje da oni vode ovu zemlju negdje? Zna se koji je njihov put. Nijedna vlast nije se obračunala sa kriminalom a bez toga nema nikakvog pomaka. Nijedna vlast to nije željela, ako su nekome sudili, sudili su samo političkim protivnicima. A partijska knjižica je ponovno na cijeni kao u socijalizmu, bez nje su sva vrata zatvorena. I kao na početku devedestih, za sve su krivi oni drugi, a vlastito dvorište se ne gleda da bi se sakrile brojne prljavštine.
11 godina nakon kraja rata ova zemlja je jako malo napredovala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 15:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:
Mislim da je ta apatija normalna reakcija na sve to što se izdešavalo. Ljudi su prevareni bezbroj puta i naravno da više ne vjeruju nikome i nemaju elan da se obračunavaju sa kriminalcima u političkim strukturama. Meni su veća enigma ovi koji i dalje pjene na ta nacionalistička sranja i padaju na priče o ugoženosti i napadima na nacije.
U suštini većinom smo mi tu nemoćni, jer je država ta koja treba da se obračunava sa kriminalom, a kod nas je ona izvor kriminala. Ne možemo mi promijeniti i sudove i političare i policiju jer se onda dešava neki vid revolucije. A sa revolucijama nemamo baš najbolja iskustva. Na izborima nema alternative za koju bi se moglo glasati jer su skoro svi imali šansu da vladaju i razlike među njima su minorne ako i postoje.

Apatija ne mora biti jedina normalna reakcija, to može biti i pobuna, ali eto, sa nama to nije bio slučaj. Ljudi su prevareni, ali usput se i uče tome da je varati normalno. Priče o ugroženosti su vjerovatno jedan od najvećih problema. Dok god se budemo hvatali za to ko muhe..., neće nam se ukazati izlaz ka napretku. Ne vjerujem da smo nemoćni. Zašto smo i mi, ja i ti npr, tako apatični? Zar nije barem naš pojedinačni napredak to što smo svjesni ovih stvari, zar ne možemo u sebi da prepoznamo moć nad onima koji nas tolike godine ne vode iz tamnog vilajeta...! Revolucija se ne uči, ona proistekne. Jasno mi je da je apatija ne može proizvesti, ali ako nastave da muzu ovaj narod...
Fale nam vođe i fali nam svijest.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 15:59 
Veteran
Veteran

Šta je normalna reakcija treba pitati psihologe, ja sam onako laički pretpostavio da je apatija normalna i mislim da nisam pogriješio. Nemoćni smo protiv sistema, u mnogo slučajeva u ovoj kvazi državi se pokazalo da prava pojedinca mogu da se krše bez ikakvih posljedica. Nismo sasvim nemoćni, uvijek postoji borba na neki način, ali da bi se ovo društvo temeljno promijenilo ja ne vidim neki način na koji mi to možemo uraditi.
Eto ako neko zna način na koji je moguće natjerati političare da postanu odgovorni ili neki drugi odgovor na mnoga otvorena pitanja neka napiše. Mnogo nas je svjesno problema, ja priznajem da ne znam odgovore šta mi možemo uraditi da to promijenimo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 16:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da bi se nešto uradilo potrebni su ljudi koji su svjesni toga da je potrebno nešto uraditi. Među prvima bi tu trebalo da budu studenti i intelektualna elita, a poslije i svi ostali. Kad bi se zajednički organizovali i rizikovali, kad bi konstantno postavljali zahtjeve, štrajkovali, prozivali, demonstrirali, tražili svoja prava, to bi moralo dati neke rezultate. Ako ništa drugo, bar ne živimo u totalitarnoj državi (nismo baš ni u demokratskoj, al ajd).
To je ovako jedno naivno viđenje stvari možda. :)

Bi li ti bio spreman na to?

Vjerujem da je apatija kod nas stvar manipulacije - ljudi su siromašni, osjećaju se bespomoćno i stalno im nešto prijeti - to je valjda stara formula.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 17:22 
Veteran
Veteran

To je sve bilo, i postignuti su mali pomaci ali temeljno se nije ništa promijenilo. Studentima su umanjili školarinu, penzionerima su veće penzije za 30 KM. Ne kažem da to ne vrijedi ništa, ali i dalje se kriminal ne sankcioniše, narod se svrstava na jednu stranu i uvijek su krivi neki drugi.
GROZD je bio dobar primjer kako se treba boriti, ali taj primjer je i pokazao kako je marginalan njihov uticaj na društvo. Održali su pres konferencije, mediji su prenijeli ali nije niko okom trepnuo zbog njihovog izvještaja. Kao i Transparency international koji godinama skreću pažnju na kriminal, ali tužilaštvo nije podnijelo nijednu tužbu zbog njihovih izvještaja. I dobili su samo prijetnje i šikaniranje od vlasti.
Postoji i Penzionerska stranka ali njihov primjer pokazuje da ljudi još nisu svjesni kako treba da rješavaju svoje probleme. Njihov broj nije mali i da su svi podržali svoju stranku bili bi u mnogo boljoj poziciji da se bore za svoje ineterese. Ali oni nisu glasali za svoju stranku. Doduše na zadnjim izborima ušli su u koaliciju sa osvjedočenim lopovom Krstom Jandrićem i njegovom strankom. Vjerujem da su bili izmanipulisani jer da su znali o kome se radi ne bi sa njima koalirali.
Jesam spreman da uradim šta mogu sa svoje strane da podržim neke dobre inicijative.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...i oce li kradonacelnik gradoljub bit president of rs...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Izvisi Gradoljub :lol: :lol: :lol:

Citiraj:
Предсједник СНСД-а Милорад Додик данас је у име ове странке за предсједника Републике Српске (РС) на ванредним предсједничким изборима предложио Рајка Кузмановића, предсједника Академије науке и умјетности РС.

"Приједлог Кузмановића за предсједника РС подржавају и Демократски народни савез и Социјалистичка партија, а очекујем и подршку од других партија", рекао је Додик новинарима у Бањалуци, уз оцјену да је ово највећи допринос дигнитету РС и увјерење да ће Кузмановић побиједити на изборима.

У обраћању новинарима, кандидат за предсједника РС Рајко Кузмановић захвалио је предсједнику СНСД-а Милораду Додику и свима који су га предложили за ову одговорну функцију.

"Свако ко жели да уђе у овакав посао мора знати да је то за добробит народа и РС" - рекао је Кузмановић.

Према његовим ријечима, онај ко мисли да своје амбиције испољава посредством оваквих функција није добродошао ни РС ни народу.

Кузмановић је нагласио да је његов радни вијек јако дуг, да је заузимао многе одговорне функције, да је члан четири међународне академије и да сматра да преузети дужност предсједника Републике значи на одређен начин ставити интелектуалне и друге способности у службу Републике.

"Не бих ушао у овај посао када не бих био сигуран да ћемо заједно створити једну нову РС, државотворну јединицу која ће бити врло просперитетна и која неће бити сметња ниједном другом народу, ни једној држави, па ни БиХ, него ће бити конструктиван и конститутиван дио који ће само доносити добро и своме народу и осталим народима у БиХ", нагласио је Кузмановић.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...moze rajko, moze...nestranacki lik...ko bi se nado tome od mile...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 16:24 
Veteran
Veteran

Jesam rekao da se Pres provaljuje i da nemaju pojma ko će biti kandidat. Tako im i treba kad nasjedaju na te priče. Kuzmanović ne može nikako biti nestranačka ličnost kao kandidat SNSDa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 16:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Кузмановић. Екстра! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 22:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

medi je napisao:

...malko je postar pa se bojim da za koji mesec ne biramo opet...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2007, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ajd bar nesto dobro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 11:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Додик повукао прави потез. У вријеме највеће борбе за устав, доводи на чело РС човјека који је најкомпетентији за то. Плус, нестраначка личност. Ето, мало да одморе дежурни пљувачи...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 19:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2006, 17:56
Свака част његовим компетенцијама - али човјек је престар за такву одговорну функцију (а бојим се и да је сенилан)!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 10:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Vidi mene, fulao :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
žaoka je napisao:
medi je napisao:

...malko je postar pa se bojim da za koji mesec ne biramo opet...

jel to nešto kao za izbor Pape.. birajmo najstarijeg da ih se što više izmjenja na Svetoj stolici :D A slatka li je stolica i fotelja Bože mili :-?

RS-Odbrana je napisao:
Свака част његовим компетенцијама - али човјек је престар за такву одговорну функцију (а бојим се и да је сенилан)!

Možda je to i dobro. Zaboraviće šta i koliko treba ukrasti, a nadajmo se, i da uopšte treba išta ukrasti. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 12:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Zanimljiv izbor, verovatno i najbolji. Dodik uvek prijatno iznenadi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 13:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
prelazno rjesenje....i ovaj ce samo "upucivati cestitke" i "ostro osudjivati"..
ne vjerujem da ce imati priliku da odlucije o vaznijim stvarima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]