banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2002, 02:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Ja sam za to da se radi na tome da do abortusa ne dodje.
Cinjenica je da su mladi prilicno neupuceni (i ne samo mladi),da se roditelji bore da zarade dovoljno da im obezbijede osnovno i pri tome gube dragocjeno vrijeme za razgovor s djetetom,mada se mora priznati da i kad bi imali vremena ne bi (barem vecina) htjeli otvoreno razgovarati s djecom o sexu,jer smo mi (htjeli to priznati ili ne) prilicno konzervativna,patrijarhalna sredina.Roditeljima je tesko prihvatiti da su im djeca odrasla.
Recimo moja mama je cesto na neke moje komentare odgovarala sa "sta ti znas o tome,u tvojim godinama ja sam...(bla,bla,truc)",a i ja i ona smo bile svjesne cinjenice da sam ja u godinama kad je ona imala dvoje djece.

Mislim da svaka zena ima pravo da sama odlucuje o svom zivotu.Sad kako ce se ko postaviti prema svemu (abortusu) zavisi od same zene,podrske i razumijevanja (ili izostanka podrske i razumijevanja) najblizih,koliko je osoba stabilna,emotivno jaka...

Kod nas ne postoji sistematsko obrazovanje omladine o sexu,polnim organima,polnim bolestima,planiranju porodice,odgovornosti prema sebi,svom zdravlju i tom malom bespomocnom bicu - bebi.A to je jako vazna stvar.
O natalitetu se zna 'grajati' samo kad se govori o krajnjim efektima,tj. velikom broju prekida trudnoce,o velikom broju rasturenih porodica,djeci koja rastu po sirotistima...
To je samo rezultat drustvenog odnosa prema 'djeci' koja se ne informisu na vrijeme o stvarima koje su bitne,ali se zato u skoli bez neke narocite potrebe zasipaju morem za stvarni zivot nebitnih informacija.
Svi zaboravljaju onu - kakvo sjeme posijes takve ces i plodove brati!

Problem nisu samo roditelji koji ne zele da otvoreno razgovaraju o sexu sa djecom,nepostojanje sexualnog obrazovanja u skolama,vec i pristup nekih medicinskih radnika tom pitanju.

I razgovor sa mladima o sexu nije nagovaranje istih na sex,vec pruzanje potrebnih informacija da bi oni lakse mogli sagledati sve posljedice tog cina,biti svjesni odgovornosti koju sex sa sobom nosi te na osnovu cinjenica lakse donijeti pravu odluku - da li su spremni za to ili ne.
Mislim da bi uz vise informacija i otvoreniji pristup toj temi dosta mladih odlucilo da ipak malo saceka i odgovornije pristupa svemu tome,pa bi vjerovatno bilo i manje abortusa,polnih bolesti i slicno.A i oni koji bi svejedno stupili u sexualne odnose znali bi kako se zastititi - dakle kako biti odgovoran prema sebi i svom zdravlju,prema svom buducem potomstvu,partneru i partnerovom zdravlju...

A na kraju krajeva ni zastita nije 100% sigurna.

Kod nas se sva krivica svaljuje na pleca zene.
U trenutku kada djevojka zatrudni ona je vec osudjena...
Sad da li zato sto je "takav 'kapitalni primjerak muskarca' uhvatila na trudnocu" (komentari mnogih zlobnih,zluradih ljudi),zato sto je "nevaljalica (cesce neki ruzniji oblici) rodila vanbracno,sram je bilo" ili zato sto je "abortirala,ubila svoje djete,na lomacu s njom"...
Oca djeteta u cijeloj toj prici niko ne spominje (za razliku od zene),ne poziva na odgovornost (za razliku od zene),ne osudjuje (opet za razliku od zene)...

Takav stav veceg dijela stanovnistva ne doprinosi poboljsanju situacije...

Tema je suvise tuzna i kompleksna...moglo bi se o tome mnogo toga napisati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2002, 10:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
A sta je s pravom covjeka ( ta stvar u stomaku trudnice je buduci covjek, koliko se ja u to razumijem...) na zivot, Ana_m ?

Polemika o abortusu je komplikovana igra, i svaki malo kvalitetniji igrac ce ti iz rukava izvuci nekoliko argumenata u prilog i jednoj i drugoj opciji prilikom glasanja.

Ja samo mogu reci kako bih ja postupio kad bi moja djevojka ostala trudna ( ppppppp ) : " Odluci sama, bejbi...".

Ta stvar se vise tice zene a manje muskarca ( a Crkve nimalo ).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2002, 19:02 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 18 Apr 2002, 01:00
Hari_Haler je napisao:
A sta je s pravom covjeka ( ta stvar u stomaku trudnice je buduci covjek, koliko se ja u to razumijem...) na zivot, Ana_m ?

Tacno, to jeste buduci, ali jos uvek nije covek nego fetus. Na njega se ne odnosi Povelja o ljudskim pravima. :)

Crkva je sasvim druga stvar. Ona se prema abortusu jasno odredjuje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2002, 08:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Zhao mi je sto zakonski akti utvrdjuju ko je covjek a ko nije. Mozda onda nisam ni ja.

Ne volim Povelju UN o ljudskim pravima. Praksa je pokazala da se svaki pokusaj zastite jednog ljudskog prava zavrsavao uskracivanjem jednog ili vise drugih ljudskih prava. Nazalost.

Ja sam protiv abortusa. Ako bi moja djevojka htjela da abortira, ne bih je sprecavao.

Niti osudjivao.

.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2002, 08:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
U RS je broj abortusa 10000 godišnje, a broj novorođenih 14000, pa vi vidite. Ne vjerujem da svake godine biva silovano 10000 djevojaka. (to bi bila neviđena epidemija silovanja i za 2-3 godine ne bi bilo djevojke koja ne bi bila silovana)
Fetus je živ, i treba da poraste u čovjeka, što znači da to jeste čovjek, samo nerazvijen. Ubijanje fetusa je ubijanje čovjeka. Da ne ponavljam, sirotište...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2002, 02:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Ja vjerujem da djevojkama ili zenama koje su imale abortus nije lako ni prije niti poslije abortusa. Prvo , jako je tesko odluciti se na taj korak jer zena se veze za svoj plod veoma rano , i sama dozivljava taj plod kao zivo bice ili ako hocete malog covjeka. Nije im lako ni poslije abortusa jer su svjesne sta su izgubile ali povratka nema. Pitanje je sada sta je te djevojke ili zene natjeralo na taj korak, mi u svakom slucaju nismo tu da osudjujemo njih i njihov postupak jer zar im nije dovoljno tesko zivjeti sa cinjenicom da njihove bebe vise nema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2002, 14:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Maj 2002, 01:00
narode ja sam vam ziv primjerak kome se to dogodilo '94 godine. Nije to bas tako kako neki ovdje komentarisu jednostavno odluciti, pogotovo u situacijama mladjih parova Tinejdzera, ja recimo tada nisam nigdje radio, nisam jos ni vojsku odsluzio,rat, nismo imali gdje da zivimo, ona nije jos cak ni skoklu zavrsila(abortirala je izmebju 3 i 4), puno je tu nekih razloga drugih osim same zelje za djeteom. Meni je i danas ruzno i tesko kad se toga sjetim i tih dana mog i njenog zivota, nekad racunam kolko bi to dijete sada godina imalo i kako bi to sve izgledalo, al' je to bilo ipak najprihvatljivije rijesenje. Znam reci ce neki "sto nisi pazio itd" sve to stoji al' ljudi moji desi se, naravno i njeno zdravlje je upitno u tim mometntima i jos sto sta toga.Ne znam to jedno veoma tesko i ruzno iskustvo i porucujem mladjem auditorijumu NARODE PAZITE SE, KORISTITE PREZERVATIVE IL' MUDONJE PAZITE KAD VADITE, nije bas to tako bezazleno i jednostavno kad se desi u momentima kad bas i nije sve spremno za to.

pozdarv

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 10:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Sinoc na omladinskom forumu tema Abortus....dosta zanljiviih gostiju i razlicitih misljenja....

Mada i nekih misljenja koja izazivaju zaprepastenje...
Na ovom forumu se dosta pricalo o ovoj temi, ali zanima me da li ste gledali emisiju i kakav stav imate o misljenju gostiju..ili lican stav uopste???

Abortus je ubistvo da ili ne?

Dr Sanja Sibincic (ginekolog) mi se u svom izlaganju uopste nije pokazala kako treba, na kraju je ispala kasapin....ne upotrijebivshi prave argumente da obrazlozi sa medicinskog apsekta... :roll:

Dr. Savo iz Bg mi je bio najsimpaticniji i najpotpuniji po tom pitanju , sa extra primjerima :P

Prvo, treba razgraniciti sta je embrion, a sta fetus.
Embrion je plod do 4 mjeseca intrauterinog(IU) zivota, a fetus je plod koji pocinje "ozivljava" od 4 mjeseca IU zivota.
Sa aspekta anatomije,tj. embriologije zaista smatram da u onom trenutku kad se spojio spermij sa jajnom celijom da je nastao zivot i to je nesto tako genijalno i neopisivo regulisano. Tada smo samo 1 celija, pa nakon 1-2 sata, dve celije, pa se broj celija umnozava(tzv. morula, blastlua, gastrula pa do embriona....)

To je anatomski, ali fizioloski je druga prica koja j je specificna..plod ne moze apsolutno nikako da se razmnozava da nema tijela majke...ja bi rekla da je taj embrion do 4 mjeseca ustavri dio tijela majke, koje ona vaskularizuje, ishranjuje...
Ako majka zeli mozda da ugradi silikone, operishe nos znaci da zeli da promijeni dio svog tijela, tako isto i sa trudnocom koja je u zaceku. Fizioloski, embrion je dio njenog tijela, koji umire ako nema dovoljno kiseonika, hrane koje mu daje majka svojim krvotokom.

Fetus kao nasljednik ...pravno stanoviste (imala sam sinoc debatu sa pravnicima o tome bash)...donekle je OK...ako majka dozivi nestrecu,zavrsi se fatalno, plod se spasi (od 7 mjeseca pa na dalje) naravno da fetus treba da se spasi i da je to nasljednik, ali ne moze se embrion smatrati nasljednikom jer da se nesto desi majci u tom periodu trednoce, fetus ce da ugine 100%, nema niti aparata, niti doktora koji ga moze razviti i spasiti.

Rezimiram, anatomski abortus jeste ubistvo buduceg zivota, ali fizioloski (funkcijski), taj zivot dok se vrshi abortus nije sposoban da zivi i da obavlja sve funkcije sam , kao covjek, znaci fiziol. to nije potpun zivot.

Pa kod nas u BL se spashavaju bebe koje su se prije vremena rodile cak i u 28 nedelji..uz veliki trud, aparate, i dosta komplikacija. Na Zapadu kazu da spashavaju bebe od 26 nedelja.
A pluca pocinju da se razvijaju tek od 31 nedelja IU zivota. Onda skontajte koje su to komplikacije ako se prije vremena rodi, i koliko je zapravo plod zavisan od majke, i zasto kazem da je dio tijela majke.

I kod nas abortus je uglavnom radi DO: 9-10 nedelje trudnoce....uglavnom...

Na kraju, ja licno bi uvijek , ako dodje zena na abortus, a udata je ima vec 1,2,3 djece i nece vishe..uvjijek bi pokushala da je uvjerim da rodi...jer u tom slucaju abortus nikako ne opravdavam (osim u slucaju bolest majke ili ploda i drugih med. kontraindikacija). Jer gdje ima za 2 ima i za trece sigurno....

ALi ako se na abortus odluci maloljetna osoba, ili mladja djevojka, koja je stupila u intimne odnose neobazrivo, a nije spremna na materinstvo, ili nije spremna da se uda, ili rodi dijete tog svog partnera......ja ne vidim nikakvu osudu i takva djevojka/zena IMA PRAVO da odluci sta zeli da uradi od svog ploda/tijela i svoje buducnosti.

A to da je cin abortusa...gadljiv..ne treba puno pricati...izgleda monstruozno...ali izgleda ocajno i amputacija noge, operacija karcioma, metastaze po trbuhu i mnoge druge ocajne dijagnoze. Medicina pogotovo hiruske grane su krvave i sablasne....

I na kraju....safe sex je kljuc svega znaci prevencija a ne abortus kao kontracepcije NIKAKO.... kondom prije svega...pilule manje-vishe...ali kondom 2,5 KM 3 komada Durex-a i mirno 'spavash'....uz naravno paznju i odgovornost prema aplikaciji istog :))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 12:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2002, 15:42
Gipsy, i kondom je pod znakom pitanja, jer mojoj najboljoj prijateljici je u toku odnosa pukao kondom i ona je ostala trudna.

Posto je vec bila u zrelijim godinama odlucila je zadrzati bebicu, ali od tada ja ni u kondome ne vjerujem vise.

Znam da je jako, jako rijetko - ali kao sto vidis moguce je. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bebish je napisao:

zna gipsy za to :D cak se i uvjerila u nesto slicno ne znam koja je bila vrsta u pitanju... :lol: znam da nije bio durex...
ali mislim da su po pitanju kvaliteta durex najj ..bar na nashim prostorima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 13:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

gipsy_girl je napisao:
Bebish je napisao:

zna gipsy za to :D cak se i uvjerila u nesto slicno ne znam koja je bila vrsta u pitanju... :lol: znam da nije bio durex...
ali mislim da su po pitanju kvaliteta durex najj ..bar na nashim prostorima...

Moja Gipsy, provjereno. Bio Durex, najbolji jeste, ali nije ni on savrsen. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 13:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kondom je 98% siguran
Pilule 99%

skoro su se rodile neke bebice nekoh mojih frendica :P ...na nekima se planiralo i radilo sa ciljem, a druge su doslhe neplanirano, ali su prihvacene..
Ove neplanirane...na moje pitanje tokom razgovora: jeste koristili ista pa se omakao onih 1 % ili nista ?

Odgovor je bio...ovo drugo..bez kontracepcije, eventualno coitus interuptus tj. prekinuti snoshaj... :roll:

A on je jako nesiguran, jer spermiji mogu da se nalaze u samoj mokracnoj cijevi i prije nego sto se desi ejakulacija, pa da zajendo sa sektetom koji se luci iz splovila prije ejakulacije da dospiju u vaginu...
I onda je dzaba i coitus interuptus...dese se i plodni dani, oslobodjena jana celija...mnogo slucajnosti i ondaa kmeeeeeeeee kmeeeeee Slika

Najzalije mi je kad vidim mlade kako su slabo edukovani...i koliko se stide..recimo 1.12. na Dan borbe protiv side su se dijelili kondomi po gradu...i sramota ih uzeti (mada su neki grabili shakama, i to poznate faceSlika ...shega ziva )), a ima i onih koje je sramota kupiti prezervative...

a sinoc je Dr Savo B. iz klinike Plodnost iz Bg.. izjavio da je vidjao da su se radjale bebe sa spiralom iz uha odavno nisam cula nista originalnije Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 14:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bebish je napisao:
Moja Gipsy, provjereno. Bio Durex, najbolji jeste, ali nije ni on savrsen. :wink:

naravno, nista nije 100 % savrsheno...ali prava je rijetkost da se to desi....
sve zavisi kako se rukuje sa njim....moe da se rukama osteti ili nakitom ili zubima :lol: msilim tako je opisano... 8)

a ja sam testirala sama bash durex i punila ga vodom.....i zacudila se ..moze da stane sigurno 10 l vode u njega da se naduva kao balon a da ne pukne.... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 14:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Moza je par bio malo strasniji i samim time opasniji. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 19:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
koji partneri covjeche.....jes jebo ti sta van svog sela....nije problem izmedju odraslih ljudi mislim na punoljetnike...problem je u tome sto se to u vecini slucajeva ne deshava izmedju ljudi koji se vole, ti si reko partnera....ja kazem sluchajnih partnera ako me razumijesh. sto se tice kontracepcije u vidu kondoma to je bezveze kondom je sranje....dobar je samo pri zastiti...a i to je isfur....guma na kiti...pa bezveze

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2003, 08:31 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
vazna tema...
naravno da je abortus ubistvo!

kad "gipsy" kaze da fizioloski covjek nije "potpuno ziv" u odredjenom stadijumu njegovog razvoja, i da je njegovo unistenje isto sto i bilo kakva intervencija na nekom dijelu tijela majke...nebih se slozio.

zna li medicina kad covjek postaje zivo bice?
jednostavno....nezna.
sve je stvar dogovora, u ovom slucaju medicinara, o tome kad ce nekog proglasiti zivim a kad mrtvim.a to je tregicno.

tragicno je jer nastoje naci kompromis izmedju zivota i smrti.

ja cu reci svoje misljenje...
covjek je ziv i prije nego se zacne!
svako od nas nosi u sebi neobjavljen zivot.svi smo mi ocevi i majke i nije nam potreban doktor da bi registrovao u nama zivot.sve sto nam treba je srce koje osjeca da su u njemu svi njegovi pretci i svi njegovi potomci.
nije prvi znak trudnoce mucnina i povracanje, vec znanje u srcu.
taj simptom malo ko osjeca jer se boji da ga osjeti. boji se da ce to znaciti da se mora mnogo toga odreci i patiti prije vremena.
i, iz tog straha, nastaje i ovo zlo...kao uostalom isva zla sto nastaju iz straha.
onaj ko je imao priliku da gleda film "mali svet", mogao je zapaziti da je glavni junak filma nerodjeni djecak.djecak koji cak nije ni zacet. i iz svog nebica opominje, nas koji odlucujemo o tome hoce li se on roditi ili ne, na nas zivot i na prepreke koje nas sprecavaju da ga objavimo.

neko rece da je najveci problem sto kondomi nisu 100% sigurni.
a niko nerece da je problem to sto zelimo seks a nezelimo djecu.
neko rece da su kondomi 98% sigurni i da ih mozemo koristiti...
a sta ce taj neko sa ona 2%?
zna li on koliko je to djece...2%?
koje to 2% djece zasluzuje da bude abortirano?
nijedno dijete nezasluzuje da bude ubijeno zato sto ga neko nezeli!
nijedno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2003, 11:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
rio je napisao:
jednostavno....nezna.

:) :) :)

rio je napisao:
ja cu reci svoje misljenje...

:lol: :lol: :lol:

rio je napisao:
svako od nas nosi u sebi neobjavljen zivot.svi smo mi ocevi i majke i nije nam potreban doktor da bi registrovao u nama zivot.

Jock, u MUPu se radi registracija, kao za auto - ima salter :lol: :lol:

rio je napisao:

:lol: :lol: :lol: - trudan si rio .... priznajjjjj :)

:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2003, 12:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rio je napisao:
jednostavno....nezna.

ZNA ....
samo ti ne znash o tome ocigledno nista... :roll:

Citiraj:

bravo rio, ti u svojim testisima hranish, vaspitavash milijarde sinova i kceri... :lol: :lol: :lol:
znaci prosipanje sjemene tecnosti ili ovulacija kod zene kada joj jajna celija propada....po tebi znaci ubijanje zivota...
boze sto lupetash....

Citiraj:
taj simptom malo ko osjeca jer se boji da ga osjeti.

a ti vidim znash te osjecaje....cim tako govorish..... :lol:

svaka zena koja je prosvecena zna i sama da li moze da ocekuje trudnocu ili ne... po mnogim dokazima na svom tijelu...a u srcu sto ti pominjesh...mozda osjeca ljubav i prizeljkivanje (neke zene i umisle trudnocu, od silne zelje)..ali neces sresti da neka zena kaze:
"evo probada me nesto ispod grudne kosti...jupi trudna sam"
opet lupetash...

Citiraj:
odlucujemo o tome hoce li se on roditi ili ne, na nas zivot i na prepreke koje nas sprecavaju da ga objavimo.

naravno da odlucujem da li ce se roditi, jer odlucujem da li ce biti zacet uopste... ne padaju djeca sa neba, vec zato sto ODLUCISH da imash sex, da ga radish bez zastite, da se ejakulira unutar vagine ..i josh da zeni budu plodni dani...sve to partneri sami ODLUCUJU .....
S obzirom na to, partneri a pogotovo zena ,ima pravo da odluci da li zeli zadrzati dijete dok je ono josh poptuno neodvojivi dio njenog tijela!!!!

Citiraj:
a sta ce taj neko sa ona 2%?
zna li on koliko je to djece...2%?
koje to 2% djece zasluzuje da bude abortirano?
nijedno dijete nezasluzuje da bude ubijeno zato sto ga neko nezeli!
nijedno!

pa ne tumaci se statistika tako....
kodom kao kontracepcija je pozudan 98%, a ne znaci da ce 2 % sigurno zatrudniti...

2 % nesigurnosti kondoma odnosi se na :
-njegovo pucanje zbog mehanickih , hemijskih, termickih ostecenja
- neadekvatne primjene
- spadanja kondoma prilikom koitusa
- etc etc...

jer ja nisam cula da je iko ostao u drugom stanju, a da je kondom citav nakon odnosa, korektno koristen, i u urednom roku trajanja.

A osim toga...tu je zastita od HIV-a i cijele palete drugih bolesti koje se prenose sexualnim putem....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2003, 14:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
rio je napisao:
svako od nas nosi u sebi neobjavljen zivot.

hm..rio..ne zelim da te vrijedjam...ali ga lupetas maximalno :lol:
ako je "covjek ziv prije nego se zacne"..onda je rijec zacece..suvisna..sta se u tom slucaju zacne?ne razumijem i molila bih te da objasnis ovo.
Druga stvar..po toj teoriji mi zene smo "zlocinci" i cinimo zlocin redovno svakih 28 dana(doduse kako ko) vec godinama..i cinicemo ga sve dok ne udjemo u kasne 40te ..hehe..strasno!
po prirodi stvari nam je to htjele ili ne dodijeljeno..hm kad? opet mi je to rodjenje neprilicna rijec jer ti rece da smo zivi i prije zaceca..a rodjenje..sta bi to moglo biti??.. :lol:

Abortus je stvar odluke..ne samo zene,vec i muskarca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2003, 08:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
pozdrav misku!...mom starom forum-prijatelju :)

misk0 je napisao:
rio je napisao:

:lol: :lol: :lol: - trudan si rio .... priznajjjjj :)

:lol:

da trudan sam misko!
nosim u sebi plod koji se nemoze vidjeti na ultrazvuku, ali se moze cuti ako prislonis svoje...srce.
srce cuje sto uho necuje.
srce vidi sto oko nevidi.

tesko tebi misko ako samo gledas ocima i slusas usima...malo toga vidis i malo toga cujes. :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]