banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 00:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 335 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Ja bih malo da pokušam oslikati Čelinačku opštinsku stipendiju...
Prva stvar, ne dobijaju je studenti svih fakulteta...
Druga stvar, čak ni svi smjerovi na fakultetima čijim se studentima daje stipendija nisu zastupljeni... Tipa na Filozofskom daju za Njemački, ali ne i za Engleski i Italijanski...
E pa, ni tu se priča ne završava... Čak i kad daju za određen smjer jedna godina ima, druga nema... npr. Prva godina - 2 stipendije, Druga godina, bez stipendija, treća godina 1 stipendija... I tako.... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 18:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
E to je racionalno razmišljanje i djeljenje srdstava! Zašto se niko ne sjeća ljudi koji ne daju neke rezultate , ali studiraju smjerove koje nisu zanimljivi ljudima ,ali se ne može bez njih!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 18:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
E to je racionalno razmišljanje i djeljenje srdstava! Zašto se niko ne sjeća ljudi koji ne daju neke rezultate , ali studiraju smjerove koje nisu zanimljivi ljudima ,ali se ne može bez njih!

:lol: :lol: :lol:
Stavi neki smajli u post, čisto da znamo da se šališ...
U suprotnom, neću moći a da opasnom ne posumnjam u tvoje intelektualne sposobnosti... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Najgora je napisao:
Ne znam baš ni za Kaluševića zašto je na lošem glasu (nije predavao mojoj generaciji i smjeru). Znam za ljude koji su kod njega dobili visoke ocjene i sve pohvale, a i neke koji odustaju na svakom roku već godinu dana "zbog jednog pitanja". Čovjek im nudio da dođu na konsultacije bez ikakve frke i galame i opet ne valja?! :-?

Tim mitskim pričama o bauk profesorima bili su me počeli bombardovati još od gimnazije ( uvije oni stariji i iskusniji, a o onome na šta ja tek treba da dođem).. dakle ja se naslušam tih priča o određenom profesoru ili predmetu, koje su stravične-te ne moš položiti prije 5.puta, te profesor je sadista i bolesnik, te ovo, te ono.... onda dođem na ispit, naravno nikad nisam izlazila na ispit a da ga ne spremim, u igrama na sreću nikad nisam bila dobra, i bez problema položim- po jednostavnom principu- koliko posiješ, toliko ćeš i požnjeti.

Ja mislim da ako neki student izlazi 6 puta na ispit treba sebe malo da preispita šta to radi pogrešno, ima li on kapacitet za tu nauku, treba li promijeniti stil i način učenja i razmišljanja itd...

tako da NE- ne može mi niko prodati priče o hirovima profesora, to ne kupujem, hvala.

pitam se samo zašto to ljudi rade, zašto prepadaju mlađe kolege od sebe neosnovanim pričama o hirovima profesora- možda oni žele da njihova pamet ispadne 10 puta veća u očima mlađih kolega, samo zato što su položili kod "mučitelja" ? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 19:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pero_Bombas je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:

:lol: :lol: :lol:
Stavi neki smajli u post, čisto da znamo da se šališ...
U suprotnom, neću moći a da opasnom ne posumnjam u tvoje intelektualne sposobnosti... :drinking:

Ne ja sam ovo mislio smrtno ozbiljno, pa kao da neki žive na Marsu , a drugi na Uranu, imamo inflaciju ekonomista i pravnika, a studenti akademije umjetnosi neće povući privredu srpske pa makar svirali violinu kao Mocart! U poljoprivredu niko neće!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 20:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Filozofe... Par stvari...

Gorespomenuta stipendija je štela do bola, (skontaj, ovo se rimuje). Drugarica koja studira prehrambeno (a ako ovo nije deficitarno onda stvarno ne znam šta je..) je odbijena i to na vrlo grub način... A sjajan prosjek ima.
Dalje... Deficit ekonomista i pravnika... Pola mog razreda je upisalo ekonomiju (a završio sam elektro), 500 studenata na prijemnom, svi primljeni i pričaš o deficitu...

Kultura ni u jednoj zemlji nije nešto puno ekonomski isplativa, pa ni RS nije izuzetak... Ekonomija, medicina i sl. omogućavaju nam da preživimo... Umjetnost u svim svojim vidovima ti daje razlog da živiš... Moglo bi se o tom još pričati, ali nemam namjeru. Uživaj...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
XIX, šta ti studiraš?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 21:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Inflacija upravo znači štampanje pojedinih zanimanja, koja su nepotrebna , jer ih imamo na pasja preskakla ! A pojedini smjerovi mašinstva, elektro i tehnologije se zanemaruju! Ako su dva ili tri studenta na nekom smjeru i zlopate se zar ne zalužuju da ih neko obiđe i pita šta im fali, jer u budućnosti kad završe radiće poslove koje ne znače fino uređenu kancelariju i lova do krova!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 22:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
BlackHand je napisao:
XIX, šta ti studiraš?

zavrsila je ona fakultete sa extra prosjekom, procitale sve knjige ili barem za 3 zivota i sad ima posao u kojem nista ne radi vec samo sjedi za kompom, surfa netom i filosofira nama :lol: :lol: :lol: barem tako kaze

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 22:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Obicno ljudi sa slabijim prosjekom (i inteligencijom) kritikuju profesore a u 80% slucajeva su sami krivi - tipa prozvao me nisam znao pola pitanja od 5 pitanja i dao mi 3, a to prvo pitanje bilo npr. sta je kondenzator ili slicno...

?>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 23:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
slazem se "oni jesu zasluzili stipendije" jer jesu dobri studenti i sa dobrim prosjekom ali dosta njih ima mjesecno mogucnost da dobije od roditelja bar 2 takve stipendije, dok neki nemaju ni 20 % takve stipendije za dzeparca a odbijeni su.
Poznajem vishe njih sa ovog spiska i tako mi je drago, jer znamd a je prijeko potrebno i znam kako se roditelji natezu i dovijaju, a opet nasuprot njima znam i one kojima roditelji mogu zmireci da priuste taj iznos.
Smatram da socijalni status mora da bude parametar i jedan od kriterija prilikom izbora kandidata. Mi smo takvo drustvo gdje su primanja glavni parametar u svemu, tako i u ovome. zasto da neko ima sve i josh plus se casti, a neko se rasteze onoliko koliko se teskom mukom moze rastegnuti, a slazem se svi su pametni, sjajni sa prosjecima preko 9, bez dvojbe, samo samo uzeti u obzir materijalni momenat.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 08:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Ja necu da generalizujem i tvrdim da je neko ko studira privatni fakultete debil retard i slicno... jer poznajem dosta ljudi koji studiraju privatne fakultete i ima ih svakakvih kao i svugdje ... ja cu svoje dijete vrlo vjerovatno da upisem na privatni fakultet ... (vjerujem da ce do tada i kvalitet biti bolji) jer zasto da se neki iskompleksirani majmun drka po mom djetetu ... ne, hvala

Ja sam u inostranstvu i vidim i znam kako to ovdje ide, imam puno prijatelja u banjaluci pa sam upoznat i sa stanjima na nasim fakultetima pogotovo na akademiji... i znam kako je i sta je ... i niko mi ne moze pricati da cu ja dobiti slabo obrazovanje jer se neka slavica nije izdrkavala zato sto nisam navjezbo moduse ... bla bla bla

P.S. Ko je Vedrana Stojic (akademija umjetsnosti)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Sad pogledah prosireni spisak pa ugledah jos dva (meni poznata) imena sa akademije. Svaka cast ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 10:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Astor_Piazzolla je napisao:

P.S. Ko je Vedrana Stojic (akademija umjetsnosti)

Vedrana Stojić svira klavir. Ne svira loše samo malo drami i daje sebi mnogo značaja.

Ima najgore umetke u kosi. One bolesno bijele. I skida ih poslije svakog nastupa.

A mama i tata drže Carmen line....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 11:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2007, 11:43
osramotise i Predsjednika i njegovu stipendiju. Sjajan nacin da se ocuva pomen. Bravo Nino.

kao sto neko rece - bice sramota poslije ovog skandala staviti u CV.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 14:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Jul 2007, 15:32
Damaskin je napisao:

Прије пар дана је на АУБЛ дошла комисија из Европског Академског Савјета и направила рангирање односно евалуацију факултета
на лицу мјеста, а утисак који професори и студенти оставе на њих, заједно са збиром остварених резлтата ће резлутирати у међународном вредновању дипломе (односно научној и стручној "тежини" коју она носи).

Поздрав!

Ajd vidjecemo na sta ce to na kraju liciti. Ali da ponovim ti si rekao "da se ne isplati stipendirati one koji studiraju "nepriznate" fakultete i na kojima se godisnje placa 4000km" - na osnovu te izjave onda ne bi trebalo nikoga stipendirati jer si i sam rekao koliko smo priznati u svijetu...
S obzirom na sveopste stanje tesko da ce bilo koji drzavni fax kod nas, a u odnosu na taj EAS, biti ista bolje rangiran od privatnog, ako ne i suprotno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 14:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Block out je napisao:
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Block out je napisao:
Joj gdje mi zivimo, meni se sve ovo gadi :pukeleft:

Prodajem ili mijenjam index za vizu (svedska, norveska...ma bilo sta)
...prosjek 9,4 jos malo do kraja pa ako je neko zainteresovan...!? :mad:

Toliki prosjek a govoris ljudima da su glupi i vrijedjas... Svasta...

Citajuci tvoje postove zakljucio sam da si poprilicno isfrustriran pa da se lijecis na forumu al' ok svako ima nesto svoje!
Moja je greska sto sam dozvolio da me iznerviras (pa sam tako odreagovao) sto se ovaj put nece desiti. Naravno, izvinjavam se za uvrede! Imas taj malo napadan i arogantan stav tipa "vise se informisi pa pisi", a ja samo prenjeo ono sto sam gledao na DNEVNIKU.(da li si gledao taj dnevnik?) I da, jos jedno pitanje...Da li i dalje mislis (nakon Dodikove izjave) da ce navedeni povuci stipendije?Da li je mozda vec neko povukao stipendiju!?

Sumnjam da hoce...ali tome ja nisam kriv niti je kriv Dodik. sad ce opet ispasti da ga branim ali ja stvarno nemam nikakve veze sa tom politikom. Nervira me samo sto se za sve okrivljuje jedan covjek pa bio on Milorad,Dragan ili neko treci. To sto ti pogresno tumacis moje postove stvarno nije razlog za onakav vid komunikacije. Frustracije stvarno ne lijecim ni na forumu a ni u zivotu nemam potrebe za to. Meni je ovaj forum zajebancija. Procitaj moje postove pa ces shvatiti.

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

r3d je napisao:
Obicno ljudi sa slabijim prosjekom (i inteligencijom) kritikuju profesore a u 80% slucajeva su sami krivi - tipa prozvao me nisam znao pola pitanja od 5 pitanja i dao mi 3, a to prvo pitanje bilo npr. sta je kondenzator ili slicno...

Ovo ama bas nikakve veze nema jedno sa drugim! Slabiji prosjek neznaci i slabiju inteligenciju. Dokle vise te predrasude ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 14:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
r3d je napisao:

Ovo ama bas nikakve veze nema jedno sa drugim! Slabiji prosjek neznaci i slabiju inteligenciju. Dokle vise te predrasude ...

Tačno, ne znači.. možda jedino znači da je neko temeljnije učio, jer je svakako i zasigurno onaj sa višim prosjekom pročitao više ispitnog materijala, kvantitativno i kvalitativno, što danas-sutra može da znači boljeg, preciznijeg, upućenijeg stručnjaka koji radi i uči podrobno, u dubinu i u širinu ....

isto ko kad bi rekao da mi je onaj u auto-praoni što je ostavio mljacke po prozorima i prašinu i blato ispod siceva oprao jednako dobro auto kao onaj kod kojeg nema ni jedne packice.

eto to je samo moje nahođenje, ne mora biti tačno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2007, 14:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
r3d je napisao:

Tačno, ne znači.. možda jedino znači da je neko temeljnije učio, jer je svakako i zasigurno onaj sa višim prosjekom pročitao više ispitnog materijala, kvantitativno i kvalitativno, što danas-sutra može da znači boljeg, preciznijeg, upućenijeg stručnjaka koji radi i uči podrobno, u dubinu i u širinu ....

isto ko kad bi rekao da mi je onaj u auto-praoni što je ostavio mljacke po prozorima i prašinu i blato ispod siceva oprao jednako dobro auto kao onaj kod kojeg nema ni jedne packice.

eto to je samo moje nahođenje, ne mora biti tačno.

Ja pprosjek na fakultetu nebih dovodio u vezu ni sa inteligencijom ni sa kasnijim uspjehom u radu. Nekome jednostavno lezi ucenje i ima za to strpljenja a neko ne...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 335 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]