banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 17:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Okt 2007, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
budući agronomi napustili SOBL
Autor: D. Filipović | 06.10.2007 - 08:24

BANJALUKA - Predstavnici Saveza studenata Poljoprivrednog fakulteta juče su istupili iz Studentske organizacije u Banjaluci, jer smatraju da su studenti sa Mašinskog i Tehnološkog fakulteta u potpunosti preuzeli SOBL i opstruišu konstituisanje integrisanog univerziteta.

„SOBL uglavnom predstavljaju studenti koji više puta obnavljaju apsolventski stažili su izgubili status studenta, a neki studiraju više od deset godina. Na ovaj način oni koriste i različite privilegije kao što su studentski dom, novac koji uplaćuje Vlada RS i druge beneficije“, saopštio je Savez Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci.
Takođe, upućen je poziv i studentskim organizacijama ostalih fakulteta da se „aktiviraju u cilju potpunog uključivanja studenata u život integrisanog univerziteta“ i preuzmu deo svoje odgovornosti za razvoj Univerziteta.
Međutim, predsednik SOBL Dejan Kragulj kaže da su razlozi za istupanje studenata sa Poljoprivrednog fakulteta „notorna glupost, jer svaku odluku koja se donosi moraju prihvatiti predstavnici osam fakulteta u Banjaluci“.
„Takođe, po statutu ovog fakulteta odluku bi trebalo da donese predsednik SSPFBL, a ovde su navedeni potpisi drugih studenata, tako da je ovo nelegalan akt, a skupštinu je sazvao dekan Poljoprivrednog fakulteta Nikola Mićić“, tvrdi Kragulj. On je pozvao rektora Stanka Stanića da „spreči ovakve postupke i zaštiti autonomiju rada studentskih organizacija od pritisaka pojedinaca i interesnih grupacija“.
Podsetimo, nedavno je i Savez Medicinskog fakulteta u Banjaluci istupio iz SOBL i deluje kao samostalna organizacija uz obrazloženje da „SOBL vodi lošu kadrovsku politiku i ima nekorektan odnos prema studentima Medicinskog fakulteta“, pa njihovi interesi nisu zaštićeni na pravi način“.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 21:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
..ovo je nesto kontra mog dede koji je u soblu civija...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 23:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ne pratim previše njihove aktivnosti ali mi se uvijek činilo da tu nešto debelo smrdi... "Kljuno" Kragulj svakako ima godina ko mlađi dinosaurus, a predsjednik je SOBLa otkad ja znam za fakultet...

A što se tiče agronomije, čudi me da nema Đoletovog potpisa na odluci, jer poznajem lika i znam da tamo ništa ne prolazi bez njega :D Možda on više nije predsjednik SSPFBLa? Nema nikakvih informacija na sajtu: http://www.sspfbl.org/

Prebacite ovo na "obrazovanje"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2007, 17:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Sto se tice tih dinosaurusa u savezu, oni su odavno za gasne komore...

Moj savez studenata je od mene dobio 5KM prije 6 godina... Tada sam vidio da je bolje baciti pare u Vrbas nego ih njima dati.. Nisam imao dodira poslije toga...

Ne postoji ni jedan cilj koji su ostvarili, osim sto su kupili smece pa dobili dzaba prevoz,... jednom negdje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 13:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
Warrior of the Light je napisao:
predsjednik je SOBLa otkad ja znam za fakultet...

postao je ove godine predsjednik sobla. Tako nemoj da lupetas...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ove godine?... Viđam ga ooodavno na tv-u kad se prikazuje nešto vezano za sobl, sad jel' bio predsjednik ili nešto drugo... ionako ne pratim to previše, ne bih ni zapamtio lika da ga ne znam iz naselja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 14:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2007, 14:09
Samo mi nije jasno kako mogu tako da se ustoliche??? Uzas :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 14:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sobl par godina nije ni imao predsjednika. Kragulj je duze vrijeme predjednik storma (masinstvo).
E sad, on jeste bio cesto po televiziji, medjutim tek od ove godine je zvanicno postao predsjednik. Da li on obavlja svoj posao korektno ili ne, ne znam. Ali se definitno ne slazem sa ovim:
Citiraj:
Ne postoji ni jedan cilj koji su ostvarili

a ako zaista mislis da je bolje bacati pare u vrbas, ok. To je tvoje misljenje. Ja dajem tih 5 km, pa makar ne imo sta jesti. Necu da me drugi studenti gledaju drugacije zbog toga. Sta je 10km godisnje... :roll:
to ti je 2.7 feninga dnevno :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 14:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Sad mi pade na pamet pitanje da li ti dinosaurusi koji predstavljaju " glas studenata ", koji studiraju po 100god, uopste razmusljaju o zavrsetku fax-a, ili im ovako zapravo i odgovara???!!! :agrue:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 14:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ako mislite na kragulja, on je jednom obnavljao godinu. Sto na masinstvu nije uopste lose.
Ali Tesa je car. On je jedno 15-tak godina na tehnologiji :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 14:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Tesa nije jedini, nisam mislila samo na masinstvo, nego na vecinu studentskih organizacija u bl :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 15:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
mislim da je opet politika se umijesala ... zavadi pa vladaj...nisu trebali istupiti iz saveza vec pokrenuti proceduru promijene "glavnokomandujucih" sobl-a ... zahvaliti se kragulju i "kraguljicima" pa pokusati sa novim likovima ka promijenama (tako zeljnim i prijeko potrebnim)...

Poslednji put menjao emeritus dana 09 Okt 2007, 15:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2007, 15:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

studen_tica je napisao:
Tesa nije jedini, nisam mislila samo na masinstvo, nego na vecinu studentskih organizacija u bl :o

globalno gledajuci, definitvno si u pravu :-?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2007, 00:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Okt 2007, 23:57
Декан Пољопривредног факултета бањалучког Универзитета Никола Мићић уцјењивао је поједине представнике Студентске организације Универзитета у Бањалуци (СОБЛ) да потпишу документе које је он саставио, уз претњу да ће Савез студената Пољопривредног факултета иступити из СОБЛ-а, саопштено је из овог савеза.

У писму упућеном предсједник Владе Републике Српске (РС) Милораду Додику, предсједник парламента Игору Радојичићу, министру просвјете и кулуре Антону Касиповић, предсједницима Одбора за образовање, науку, културу и информисање у Народној скупштини Гордани Дукић и Одбора за питање младих Николи Баштинцу и министру цивилних послова БиХ Средоју Новићу, СОБЛ наводи да је Мићић сазивао Скупштине Савеза студената Пољопривредног факултета, те вршио притисак на студенте да напусте СОБЛ.

Из СОБЛ-а поручују да су 8. октобра безуспјешно тражили од ректора Универзитета у Бањалуци Станка Станића да ријеши проблем некоректног понашања декана Пољопривредног факултета у Бањалуци.

"Студенти Пољопривредног факултета већ дуже вријеме су се жалили СОБЛ-у да декан факултета не одржава у заказаним терминима предавања и испите", наводи се у отвореном писму и додаје да је Мићић недавно изабран за декана Пољопривредниг факултета на период од четири године, иако је познато да ту функцију обавља већ пет година.

У отвореном писму СОБЛ поручује да ће истрајати на заштити права студената и очување овог савеза, чије су активности и циљеве до сада увелико подржавали студенти.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 00:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Velika je razlika između naših izabranih predstavnika Ktagulja i Teše i dupeglavaca u liku dekana poljoprivrednog fakulteta i ekonomije! Prije ću skočiti u Vrbas nego da mi dupeglavci dekani diriguju kako da razmišljam!

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2007, 00:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Okt 2007, 23:57
Људи незнам зашто прозивати некога, а ништа не подузимати.
Чула сам да је на последњој Скупштини СОБЛ-а промијењен Статут и да ће студенти се непосредно, бирати, односно сви студенти са тог факултета ће моћи да гласају.
Што се тиче прозивања Крагуља и Теше, мислим да све не стоји.
Студенти та 2 факултета су најзадовољнији својим студентским организацијама.
Они пуно времена дају томе и раде срцем.
Ја би им савјетовала да више се посвете себи, јер из горе приложеног, види се колико смо захвални, што ће они вјерујем урадити и неће се више кандидовати.
Мислим да се ради о праведним и честитим људима, способним да нешто ураде.
Све док су студенти, имају право да доприносе раду студентских организација.
У осталом има у СОБЛ-у и нових људи добрих студената, а ни ови нису лоши што су глупи, већ вјероватно имају своје разлоге.
Треба мало гледати и какви су људи и њихов однодс према томе.
Зашто не вјеровати да неко има вољу и жељу да помаже људима и да се бори за опште добро.
Погледајте мало друге универзитете. У Сарајеву 2 нека лика са краватама носе одијела и кравате, чланови СДА и представљају 60 хиљада студената. Тамо у Дому нема вечере, школарине су енормне, а неко ужива привилегије.

Теша, Крагуљ, недајте да вас ова незахвалност вријеђа.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2007, 14:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Jul 2001, 01:00
Citiraj:
Што се тиче прозивања Крагуља и Теше, мислим да све не стоји.
Студенти та 2 факултета су најзадовољнији својим студентским организацијама

Upravo tako. Na mašinstvu se situacija značajno popravila otkako je Kragulj preuzeo vođstvo. Bolja je organizacija, bore se za studente, od rokova, stipendija, ganjaju sponzore za mašinijade, prošle godine smo išli u fabriku Mercedes... Baš su ljudi u poslu...
Kragulj bi do sad diplomirao da se nije uhvatio STORM-a. Na skorašnjim protestima protiv povećanja školarina je bilo puno mašinaca iako su na mašinstvu svi na budžetu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]