banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 21:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 318 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Skoro je bio Eternal Sunshine of the Spotless Mind, a bio je i U Kini jedu pse, koji nažalost nisam uspio da ogledam ali eto...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 20:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2007, 20:14
Nista mi nije zalije vec dati sest maraka za pretplatu,a uopste ih ne gledam.
:headbang: :headbang: :headbang:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 21:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
sto jest jest

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2007, 11:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
subcomandante marcos je napisao:
кључна ријеч - паре. буџет хатевеа је отприлике колики и буџет републике српске, стране телевизије не смијем ни да помињем. цифре могу да се нађу, кога занима... а онда погледај услове ертеереса и јебига... гдје ти је овде кадар? кад је било телевизије, па да се неко учи радити, кад је била школа за телевизију? нешто људи је дошло из сарајева са тв сарајево и то ти је то. остало све сам производиш.

специфични услови производње програма и културолошке прилике дају и специфичан теве програм. колико би људи, рецимо, у републици српској, гледало емисију о савременом рокенролу, да је ево ја сад направим. или о савременом дизајну и архитектури, рецимо. један посто, нула зарез четири одсто, колико? разумијеш шта говорим?

ко прати актуелну европску и свјетску књижевну сцену? има ли читалачке публике (у случају телевизије гледалаца)? да ја направим причу са виктором пељевином, рецимо, ко би то гледо? ко зна ко је виктор пељевин, нек дигне руку.

програмске шеме страних телевизија које ми можемо да гледамо су очајне. мислим на њуз канале, свјетски сервиси, што би се рекло. само се врте вијести из свијета уз понеку тематску емисију... погледаш ли исте те телевизије у домаћем издању, то је неки потпуно други свијет.

BSE je napisao:
(na svaki upit se dobije precizan odgovor i to u jako brzom roku, dok na RTRS-u se niko ne javlja - go figure), uprkos svemu nastoje da jos poboljsaju svoj program i budu najgledaniji, za razliku od RTRS-a koji plate neku "nezavisnu" anketu koja "jasno" pokazuje kako su oni najgledaniji i time je za njih zavrsena prica. Ah da zaboravio sam i da dodam konstantno kukanje za pretplatu :)
Ono za vijesti je bilo karikiranje onog sto sam vidio u redakciji za vijesti :)
za kraj medjiski sieg heil :)

као што рекох, поређење не стоји, хатеве има педесет и кусур година иза себе, гомилу пара, услове, образован кадар и колико-толико култивисану и профилисану публику. има и конкуренцију у неколико комерцијалних телевизија, али због специфичности јавног сервиса, бољи им је програм и разноврснији. и због конкуренције се труде, јел те.

то за анкете заиста не бих знао, мада сумњам да су и остале нешто прецизне и непристрасне... за претплату кука све и један јавни РТВ сервис у европи. ето, јутрос сам гледо РТС и они написали великим словима да су поднијели тужбе против оних који нису платили претплату и апеловали на... па колико се хатеве трудио да успостави ону линију за претплату, па наградне игре и будалаштине. пробај да не платиш претплату у швесдкој за њихову СВТ па ће да видиш како ћеш да се проведеш. уосталом, погледај овдје.

то је законска обавеза, само је наш народ примитиван и неук, па не умије да схвати да нешто ТРЕБА да се плати, зарад општег добра. и никад то неће научити. никад. какво црно опште добро, кад су сви навикли само да зајебу државу (и кога год могу), кад год могу. и какав онда програм да се прави за њих, хм?

razumijem da je rijec o parama, ali hajd` da se napravi revizija pa da vidimo koliko para taj isti RTRS baca uludo, da ne kazem niz Vrbas
Za te pare moglo se naci nekoliko strucnjaka da, ako nista drugo, obuce neki novi kadar

a zasto mislis da bi bilo malo ljudi koji bi gledali emisiju o rokenrolu koju bi ti napravio, ako bi je napravio kako treba, da gledaoci primjete da je ulozen trud u emisiju i ljubav prema muzici ? koliko je samo ljudi gledalo onu emisiju na Sv. Georgiju sto je pustala rock i metal spotove, koje, opet moram da spomenem, ni do dana danasnjeg nije pustila niti jedna tv stanica u okruzenju. Sta mislis koliki bi bio broj gledalaca s obzirom na pokrivenost signalom RTRS-a ?
ljudi vape za necim drugacijim, necim originalnim. Mislim ako cemo gledati prilike u BiH, znaci li to da treba da pravimo samo emisije o zemljoradnji i stocarstvu uz povremen izlet na auto pijacu, a izmedju emisija po koja turbo folk numera ?
Sta bi falilo emisiji o arhitekturi i savremenom dizajnu ? ako nista makar bi pokazali da je odsustvo istih primjetno u novogradnji u BL
zar nije i jedan od zadataka javnih servisa svake zemlje da rade svojevrsno "edukovanje" masa ?

Evo, ja prvi ne smijem dici ruku, nemam pojma ko je Viktor Peljevin, ali si me zainteresovao. Sta bi falilo da se napravi intervju sa covjekom, da se zainteresuje publika za njegova djela? Pisci posljednjih godina dolaze u Hrvatsku, Srbiju i Madjarsku predstavljati svoje knjige, ne bi bilo skupo da se posalje neko ko zna nesto o knjizevnosti da napravi intervju sa doticnima, uz to predstavi neka njihova prosla djela. Pa se tu ubaci neka reklamica neke domace knjizare u kojoj se to moze kupiti (ako kojim slucajem ima takva kod nas) .... :)
E sad znam sta je tu problem. Svi zele da to bude, ali niko ne zeli da radi. Imao sam prilike da gledam kako od 10 ljudi u timu, radi samo dvoje, ostali ispijaju kafe i piva, pa na kraju emisija bude ni na nebu ni na zemlji.

Zar pare uticu i na jednostavno javljanje na e-mail ? Tesko je nekoj osobi 2 ili 3 puta dnevno virnuti u ekran i odgovoriti ? Ono sto sam implicirao je da RTRS uopste ne komunicira sa svojim gledateljstvom, a kao javni servis duzan je da daje saopstenja o promjenama koje se desavaju.
Ne moras mi spominjati da je placanje Tv pretplate zakonska obaveza. To je bilo i za vrijeme Juge, a i u cijeloj Evropi je tako odredjeno. Druga je stvar to je za nase uslove 6 km previse, a kvalitet programa nije ni za 0.60 km.

Ono sto svi ovdje pokusavamo reci jeste da RTRS treba promjenu i to na bolje, a ne da se ubjedjuje kako je najbolja telezivija sa najkvalitetnijim programom, a u stvarnosti program niti je gledljiv niti slusljiv. Ako toliko ljudi kuka na voditelje, sigurno nije zbog toga sto ljepsim, vec zbog cinjenice da skoro svi voditelji izgledaju kao da su nasminkani za neki horor. Glasovi su prica za sebe, kao i pismenost, sto je Azdajica vec spomenula. Zar je tesko naci prijatno lice, sa prijatnim glasom, koje cete nauciti da prica srpskim jezikom (u slucaju da ne zna) ?
Pozdrav

ps. vidio sam da si na RTRS-u sad, kako si zadovoljan sa novim radnim mestom ? Kako si zadovoljan radnim uslovima

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 13:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
BSE je napisao:
Zar pare uticu i na jednostavno javljanje na e-mail ? Tesko je nekoj osobi 2 ili 3 puta dnevno virnuti u ekran i odgovoriti ? Ono sto sam implicirao je da RTRS uopste ne komunicira sa svojim gledateljstvom, a kao javni servis duzan je da daje saopstenja o promjenama koje se desavaju.

Još jedan dokaz opšte nekulture koja vlada. Nisam njima pisao ali jesam nekim drugima i nikada ni od koga nisam dobio odgovor. Dobio sam samo od onih koje sam pitao kolike su cijene nečega. Prosto ljudi ne znaju još da je barem kulturno odgovoriti ako ništa da su dobili pismo, a u slučaju RTRSa oni bi morali dati odgovor jer su javni servis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2007, 14:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2007, 14:09
RTRS sax :sign6:

Vrh

Tema posta: realno
PostPoslato: 17 Okt 2007, 14:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Okt 2007, 14:08
1. Pretplata koju dobijaju veoma je mala, tako da je porediti sa HRT-om smijesno. HRT godisnje ima vise novca od sva tri emitera u BiH, a opet im je glavna tema informativnih emisija afera Pokos Diko. Ostalo je pod tepihom.

2. Ovi sa RTRS-a se istinski trude u hodnicima Banskog dvora.

3. Ne moze novinarstvo biti iznad drustva u kojem zivimo. Sta da radis u zemlji u kojoj je glavni analiticar zastavnik u penziji Gostimir Popovic. Koga da dovedes da pametno kaze. Lako je u Beogradu i Zagrebu gdje stotine instituta, gdje su pozorista, akademije, gdje su knjizevnici svjetskog glasa, gdje postoji elita.
Kako onda biti HRT u ovako zapustenoj sredini????? Kako raditi emisiju u RS u kojoj nikada niko nije snimio igrani film. Koga dovesti u program i biti HRT?

Kako god ljudi sa RTRS su iznad prosjeka sredine u kojoj zivimo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2007, 01:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
Ptica Trkacica je napisao:

jest vala

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 13:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
evo jos jednog bisera predobre emisije koja se zove Sinemanija
znaci Francis Ford Copolla, poznati reziser, je djevojka procitala kao Frensis Ford k`o poooola
ima li neko pikado da je gadjam ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 01:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Dec 2007, 01:03
У источним дијеловима Српске има крајева у којима уопште нема сигнала. Требало би то да ријеше. Иначе, претплату и не плаћамо..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2007, 15:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
RTRS se sve više pretvara u megafon SNSD-a.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2007, 04:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Oduševljenje radom RTRSa je možda i stiglo do kulminacije, kad upalim njihov Dnevnik odmah mi se ide povraćati.
Ipak ne treba nikad reći nikad, uvijek ima prostora da nas oni iznenade.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2007, 19:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2004, 20:12
Ja ne placam pretplatu, a ćale im pripremio neki stari TV da pinesu, kad dodju s inkasantom. Hihihi....

http://www.myspace.com/godsaveclubbing

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 18:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Dec 2007, 21:06
coki13 je napisao:
Ptica Trkacica je napisao:

jest vala
Kakvi su takvi su naši su al što naš novac ide onim fašistima na bhtv to je užas :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 17:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Danas sam se oduševio gledajući jedinu kultnu emisiju na RTRS "100 ljudi-100 ćudi".Nije sve tako crno... :black:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2008, 20:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
COCO je napisao:
Danas sam se oduševio gledajući jedinu kultnu emisiju na RTRS "100 ljudi-100 ćudi".Nije sve tako crno... :black:

Jel onog karaoke - dedu hehe?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2008, 02:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Hvala RTRS na prenosu Božićne liturgije iz Moskve! To me je mnogo obradovalo!

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 11:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2006, 20:06
Па нисам баш задовољна. Вољела бих да има више документарног и научног програма.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 18:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
opravdanja ne postoje...vecina privatnih TV stanice mnogo bolje radi svoj posao, sa sigurno manjim budzetom... :confused4:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2008, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
RTRS je drzavna televizija, prema tome logicno je da ce vecina sadrzaja biti informativnog i kulturnog karaktera, da izrazi najbolje sto nasa drzava pruza. Ali ipak ima jako puno nedostataka od koje bih neke istakla:
1. Los dizajn, zapravo, uzasan
2. Slaba ponuda filmova
3. Mozda ce zvucati smijesno sto ovo pominjem, ali kao zensko moram zakljuciti da je sramota sto voditeljke dnevnika izgledaju kao leptirovi, jer je sminka prejaka, sto ne prilici nekome ko radi na TV-u, a narocito ako vodi vijesti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 318 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]